X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Viki Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia jak z tym noskiem. Też coś słyszę u małej, ale nic z tym na razie nie robię.
    Położna mówiła, żeby wodą morską psikać w nosek.

Dziewczyny przed porodem- pocieszające jest to, że po jak ręką odjął wszystkie objawy zniknęły. Cieszcie się brzuszkiem. Nie wiedziałam, że tak szybko zatęsknię:)

marta1987, bacha8709, Kinia1986 lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze spray z woda morska i ten katarek do odciągania?

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obys Viki miala racje:) bo moje chrapanie juz mnie budzi w nocy a dzisiaj maz z zatyczkami spal ;) nie wspomne o ogolnej opuchliznie...;)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Dziewczyny nie martwcie się o to karmienie - kiedyś kobiety też miały problem i dzieci jadły krowie mleko i też było ok. Koleżanka powiedziała mi mądrą rzecz - ani porodu ani karmienia piersią nie zaplanujesz. Ona naciski na karmienie przypłaciła prawie depresją. Podobno najgorszymi wrogami kp jest stres i niewyspanie - ale to wiem tylko z teorii - zobaczymy jak to u nas wyjdzie za kilka tygodni.

Masz jakieś objawy nadchodzącego porodu?Bo my na tym samym etapie jesteśmy :)

Ja dziś poszłam do banku, do którego mam raptem 10 min drogi i myślałam, że nie wrócę. Taki ból pachwin i kręgosłupa, jak nigdy. Brzuch opada co raz bardziej, napięty.

Pytanie tylko czy poród blisko, czy ciężar już tak dokucza.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Masz jakieś objawy nadchodzącego porodu?Bo my na tym samym etapie jesteśmy :)

Ja dziś poszłam do banku, do którego mam raptem 10 min drogi i myślałam, że nie wrócę. Taki ból pachwin i kręgosłupa, jak nigdy. Brzuch opada co raz bardziej, napięty.

Pytanie tylko czy poród blisko, czy ciężar już tak dokucza.

Ja już tez mam brzuch bardzo nisko. Po wczorajszym spacerze wieczorem ból krzyża i nic więcej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 14:20

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bym chciała urodzić i mieć maleństwo przy sobie.

Co raz mi ciężej, najgorszy ten ból krzyża i spojenia łonowego, bo nawet ciężko wstać z łóżka.

Dziewczyny ile dni wcześniej odpadł Wam czop? Pytałam siostry i ona mówi ze przy pierwszy dopiero przy porodzie, a przy drugim dzień wcześniej.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas obserwuje ale jeszcze nic nie zauważyłam żeby odpadło.

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha, mi czop zaczal odchodzic jakis tydzien przed. Do porodu widzialam jeszcze kawaleczki, największy bylza pierwszym razem.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, bo ja jeszcze go nie zauważyłam, ale znacznie zwiększyła się ilość śluzu. Jest go dużo więcej niż wcześniej.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nic nie odchodzi :/
    Krzyż mnie boli i jakoś niemrawo się czuję. :(

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie mam żadnych objawów nadchodzącego porodu. Właśnie wróciłam z 5km spaceru i muszę przyznać, że w tym tygodniu czuję się dużo lepiej niz miesiąc temu. Mój brzuszek chyba nadal bardzo wysoko, choć mały ma już główkę w kanale rodnym (położna wyczuwa już tylko 3/5 główki). w niedzielę mam mieć pierwszy 'masaż' szyjki to wtedy dowiem się coś więcej. Nie liczę na to że urodzę przed terminem i jakoś pogodziłam się z tym...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czuję się lepiej niż miesiąc temu. Przez 2,5 miesiąca leżałam plackiem w łóżku ze wzgledu na skracjącą szyjkę. w 32 tyg dostałam sterydy na płuca dla małego a teraz nic sie nie dzieje....czuje sie lepiej psychicznie bo przynajmniej moge wyjsc sobie na spacer....

• AnaR Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wczoraj mialam sie jescze oszczedzac, ale skoro teraz pozostalo juz 14 dni do terminu zaczne troche dzialac aby przyspieszyc, jakos nie chce mi sie lezec w szpitalu i czekac na wywolanie.

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki 100 ml odciagasz to przecież dużo. Ja max 15-20. A mój tylko na cycu nie rozumie m...może nie mam dobrych cyckow do laktatory bo sika tylko przy pierwszym zassaniu a pote m nic.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy czujecie się dużo lepiej, a ja co raz gorzej.

Jak siedzę to potem ciężko mi się podnieść, bo brzuch boli, spojenie łonowe no i od dziś bóle krzyża.

Mam wrażenie że nie dotrwam do terminu, z jednej strony się cieszę, a z drugiej boję się porodu.

Gdzieś czytałam, że takie bóle przed ułatwiają poród, bo ciało się wcześniej przygotowuje do porodu i przyzwyczaja się do bólu.Ale ile w tym prawdy to nie wiem.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    Ja dziś miałam cieżką nockę. Ciągle się budziłam bo wydawało mi się, że musze do toalety....:/
    Poza tym zero skurczy....ciekawe kiedy się rozpocznie...Z jednej strony już chcę, a z drugiej się boję.

No to mamy taki sam etap. Z jednej strony wyczekuję choćby najmniejszego zwiastunu porodu, a z drugiej strony boję się tego bólu :(
    jeszcze jak czytam o tych wszystkich maluszkach to mam wrażenie, że ja to chyba i tydzień po terminie nie urodzę...

marta1987, bacha8709 lubią tę wiadomość

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam od lekarza..ostatnia wizyta...główka już w pozycji do porodu i bardzo nisko i czeka tylko na akcje skurczowe jak to mój gin powiedział :) więc ściskam nogi i byle do soboty :P której tak czy tam się okropnie boję .....

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Ja właśnie wróciłam od lekarza..ostatnia wizyta...główka już w pozycji do porodu i bardzo nisko i czeka tylko na akcje skurczowe jak to mój gin powiedział :) więc ściskam nogi i byle do soboty :P której tak czy tam się okropnie boję .....

Fajnie, że masz wyznaczony termin i chociaż wiesz kiedy zobaczysz maleństwo....mnie ta niepewność już denerwuje. Jeżeli nic sie nie będzie działo to wizyta u lekarza w poniedziałek.

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha ja trzy tygodnie temu miałam regularne skurcze co 3-4 minuty na wysokosci 50-60-80. Przez ostatnie dwa tygodnie po spacerach bolało mnie spojenie łonowe i myślę, że to wtedy mały wstawił się główkowo w kanał rodny. Wcześniej był główką w dole, ale nie w kanale. Mam nadzieję, że mnie moja intuicja zawiedzie i urodzę wcześniej :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta tez sie ciesze z jednej strony ale strach przed cc tez jest ogromny...

f2wlanli8lywwtn4.png
‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ