Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
zoe31 wrote:Ktoś kiedyś pisał o ropiejacym śladzie po szczepieniu na gruźlicę , szukała ale nie znalazłam. U małej czerwona grudka podbiegla ropą ale jeszcze nie pękła. Dobrze pamiętam że pisalyscie żeby nic z tym nie robić?
Zoe ja nawet w czwartek o tym z położną rozmawiałam i mówiła żeby nie ruszać jak ropka się zbiera i ewentualnie wtedy też podczas kąpieli starać się omijać to miejscezoe31, FasUla, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
natalka0887 wrote:Pytanie! Co dajecie mezowi na walentynki? Bo ja nic nie mam :'(
-
Magdalena ja daje mleko hipp bio combiotic, juz chyba 3 czy 4 opakowanie. Najpierw kupka byla codziennie, potem co 3 dni (czasrem sie zdarzylo co 4) teraz wychodzi co 2 dni, ale ostatnio 2 razy w te dni. I tak robi ze nawet nie wiem ze kupa jest. No i dostaje jeszcze piers. Nie podaje juz dicofloru i delicolu codziennie jak lekarz kazal bo to sie szybko konczy i zbankrutowac mozna. Dziecku nic nie jest a mleko hipp zawiera prebiotyki. Ale nawet jak robi co 3 dni to sie nie prezy i brzuch nie boli
I tez dam perfumy na walentynki:-)
-
Przy bebiko/bebilon kupka 2-3 razy dziennie jak musztarda. Ładnie śpi 3-4 h w dzień 6-7 w nocy.
Przy hip kupka twarda i raz dziennie lub rzadziej. Więc wróciłam na bebilon/bebiko.
Do tego hipp słodkie strasznie.
-
Ja nawet nie wiem czy slodkie bo nigdy nie probowalam. Mi smierdzi to mm i jakos obrzydza
Moj w dzien spi ostatnio ladnie tez 3-4 godziny, ale popoludniami tak od 16 to jak usnie to co chwila sie przebudzi. Dlatego klade go do wozka to go pobujam i spi dalej. W lozeczku to sie budzi od razu. A w nocy spi w lozeczku lasdnie. Nawet teraz siedze i go bujam juz od 1,5 godziny co chwila. Jak jie pobujam to oczy jak 5zl. Ale zeby nie machac wozkiem to jezdze po brzegu dywanu i jak kolka spadaja z dywanu na panele to wozek sam sie buja...
-
nick nieaktualny
-
Moja nie znosi leżeć na brzuszku. Jedyna akceptowalna forma brzuszka to na moim brzuchu ale tylko po nocy od 5,6 do 8,9. A w innych wypadkach jest ryk, podnoszenie główki, machanie nóżkami.
Mi teraz w noży przesypia 4-5 godzin i szybciej się jakoś najada -
Viki wrote:Przy bebiko/bebilon kupka 2-3 razy dziennie jak musztarda. Ładnie śpi 3-4 h w dzień 6-7 w nocy.
Przy hip kupka twarda i raz dziennie lub rzadziej. Więc wróciłam na bebilon/bebiko.
Do tego hipp słodkie strasznie. -
Natalka czyli sluzy mu mleko hipp to dobrze:) moj wlasnie probowal kupke zrobic ale nic z tego..poprezyl sie,poplakal, pospinal i nic
-
Fasula ja swojego jeszcze nie kladlam na brzuszku...co prawda dzisiaj 4 tydzien konczy..od ktorego tygodnia mozna klasc na brzuszku?
-
nick nieaktualny
-
Ja dzis chyba zwariuje...marudzenie,ryk i nie wiadomo co poradzic taka pogoda czy co?
magdalena....to mamy podobny problem i chyba nic nie zaradziny na razie. Ja sie modle,ze to rzeczywiscie po 3 miechu przejdzie bo sie wykoncze nerwowo. Wiem,ze to nie wina malucha bo on sie meczy ale przy okazji i ja juz nie mam cierpliwosci bo tak wyglada kazdy dzien od rana do wieczora a jestem sama z malym wiec tym bardziej w chwilach slabosci nie ma go kto przejac.
-
Ja na brzuszku kładę od początku na jedna drzemkę co najmniej bo dzieki temu można pózniej uniknąć szerokiego pieluchowania mój też nie lubi w dzień leżeć na brzuchu ale jak szybko podam mu smoczek to zasnie w nocy za to by spal na brzuchu ale to niebezpieczne więc jak zasnie od razu go obracam
no i niestety spi z nami:/ bo mimo że po kąpieli ładnie zasypia w łóżeczku to w nocy był nie spokojny a z nami spi ładnie
dziewczyny co polecacie na odparzona pupę mojemu się strasznie odparza nie pomaga bepanthen ani sudocrem ani nawet częste wietrzenie teraz zrezygnowałam z chusteczek nawilżanych i przemywam mu pupę wodą i takimi ręczniczkami dady( teraz w biedronce super są polecam) ale jakiejs super poprawy nie ma chyba będę musiała isć do lekarza:(Justi2 -
Viki wrote:Nie idę po leki bo ja tam nic nie mam. 3 dzień nie sciągam. Może dziś spróbuje czy coś jest jeszcze, żeby się jakieś zastoje nie porobiły.
Co myślicie o tym:
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-hustawka-lionelo-ruben-gratisy-i5687665340.html
Chce kupić bo małą uwielbia bujanie w kołysce i zaraz zasypia. A takto by sobie świat pooglądałą. Teraz już jest ciekawa co poza kołyską -
Justi ja też polecam zmianę pieluch. U nas był ten sam problem. Skończył się jak zaczęliśmy używać oryginalnych pampersów. Kupujemy te premium care. Wcześniej były: Dada, Babydream, ostatnio spróbowaliśmy też Toujours. Wszystkie odparzały choć wiem, że np. Dadę wiele mam poleca, to u nas okazały się kompletną porażką. Chyba mój hrabia ma tak delikatną skórę
Justi2 lubi tę wiadomość