X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoe31 wrote:
    Ktoś kiedyś pisał o ropiejacym śladzie po szczepieniu na gruźlicę , szukała ale nie znalazłam. U małej czerwona grudka podbiegla ropą ale jeszcze nie pękła. Dobrze pamiętam że pisalyscie żeby nic z tym nie robić?

Zoe ja nawet w czwartek o tym z położną rozmawiałam i mówiła żeby nie ruszać jak ropka się zbiera i ewentualnie wtedy też podczas kąpieli starać się omijać to miejsce :)

zoe31, FasUla, lucy1983 lubią tę wiadomość

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Pytanie! Co dajecie mezowi na walentynki? Bo ja nic nie mam :'(
    Natalka ja kupiłam perfumy i slipki :P ale to też tak spontanicznie wyszło ... :)

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja daje mleko hipp bio combiotic, juz chyba 3 czy 4 opakowanie. Najpierw kupka byla codziennie, potem co 3 dni (czasrem sie zdarzylo co 4) teraz wychodzi co 2 dni, ale ostatnio 2 razy w te dni. I tak robi ze nawet nie wiem ze kupa jest. No i dostaje jeszcze piers. Nie podaje juz dicofloru i delicolu codziennie jak lekarz kazal bo to sie szybko konczy i zbankrutowac mozna. Dziecku nic nie jest a mleko hipp zawiera prebiotyki. Ale nawet jak robi co 3 dni to sie nie prezy i brzuch nie boli

I tez dam perfumy na walentynki:-)

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy bebiko/bebilon kupka 2-3 razy dziennie jak musztarda. Ładnie śpi 3-4 h w dzień 6-7 w nocy.

Przy hip kupka twarda i raz dziennie lub rzadziej. Więc wróciłam na bebilon/bebiko.
    Do tego hipp słodkie strasznie.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem czy slodkie bo nigdy nie probowalam. Mi smierdzi to mm i jakos obrzydza :-P
    Moj w dzien spi ostatnio ladnie tez 3-4 godziny, ale popoludniami tak od 16 to jak usnie to co chwila sie przebudzi. Dlatego klade go do wozka to go pobujam i spi dalej. W lozeczku to sie budzi od razu. A w nocy spi w lozeczku lasdnie. Nawet teraz siedze i go bujam juz od 1,5 godziny co chwila. Jak jie pobujam to oczy jak 5zl. Ale zeby nie machac wozkiem to jezdze po brzegu dywanu i jak kolka spadaja z dywanu na panele to wozek sam sie buja...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki ale ładnie śpi w nocy:) zazdroszczę:) moj max 4 h ma przerwę, ale przynajmniej po karmieniu usypia bez marudzenia, a wczesniej trzeba było go godzinami usypiać. Wasze dzieci lubią na brzuszku leżeć?

• Arga Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie znosi leżeć na brzuszku. Jedyna akceptowalna forma brzuszka to na moim brzuchu ale tylko po nocy od 5,6 do 8,9. A w innych wypadkach jest ryk, podnoszenie główki, machanie nóżkami.
    Mi teraz w noży przesypia 4-5 godzin i szybciej się jakoś najada

age.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Przy bebiko/bebilon kupka 2-3 razy dziennie jak musztarda. Ładnie śpi 3-4 h w dzień 6-7 w nocy.

Przy hip kupka twarda i raz dziennie lub rzadziej. Więc wróciłam na bebilon/bebiko.
    Do tego hipp słodkie strasznie.
    Wlasnie sie zastanawialismy z mezem co z tym mlekiem..poki co jeszcze kupilismy hippa ale jak sie skonczy to chyba zmienimy...moze to mleko mu nie pomaga nic a wrecz przeciwnie to i leki na brzuszek nie pomoga...chociaz jadl to mleko i dicoflor mu pomagal na kupki i brzuszek..kurcze sama juz nie wiem :(

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka czyli sluzy mu mleko hipp :) to dobrze:) moj wlasnie probowal kupke zrobic ale nic z tego..poprezyl sie,poplakal, pospinal i nic :(

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula ja swojego jeszcze nie kladlam na brzuszku...co prawda dzisiaj 4 tydzien konczy..od ktorego tygodnia mozna klasc na brzuszku? :)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam polozna mówiła ze od poczatku np na jedna drzemkę w ciagu dnia, ale moj tez nie przepada...

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na brzuszku lubi jak jet wyspany najedzony. Najlepiej przed kapiela na golasa. A glowe trzyma juz pare minut i patrzy prawie na wprost :-)

Magdalena83, FasUla lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis chyba zwariuje...marudzenie,ryk i nie wiadomo co poradzic :) taka pogoda czy co?

magdalena....to mamy podobny problem i chyba nic nie zaradziny na razie. Ja sie modle,ze to rzeczywiscie po 3 miechu przejdzie bo sie wykoncze nerwowo. Wiem,ze to nie wina malucha bo on sie meczy ale przy okazji i ja juz nie mam cierpliwosci bo tak wyglada kazdy dzien od rana do wieczora a jestem sama z malym wiec tym bardziej w chwilach slabosci nie ma go kto przejac.

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na brzuszku kładę od początku na jedna drzemkę co najmniej bo dzieki temu można pózniej uniknąć szerokiego pieluchowania mój też nie lubi w dzień leżeć na brzuchu ale jak szybko podam mu smoczek to zasnie w nocy za to by spal na brzuchu ale to niebezpieczne więc jak zasnie od razu go obracam
    no i niestety spi z nami:/ bo mimo że po kąpieli ładnie zasypia w łóżeczku to w nocy był nie spokojny a z nami spi ładnie
    dziewczyny co polecacie na odparzona pupę:( mojemu się strasznie odparza nie pomaga bepanthen ani sudocrem ani nawet częste wietrzenie teraz zrezygnowałam z chusteczek nawilżanych i przemywam mu pupę wodą i takimi ręczniczkami dady( teraz w biedronce super są polecam) ale jakiejs super poprawy nie ma chyba będę musiała isć do lekarza:(

Justi2
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Nie idę po leki bo ja tam nic nie mam. 3 dzień nie sciągam. Może dziś spróbuje czy coś jest jeszcze, żeby się jakieś zastoje nie porobiły.

Co myślicie o tym:
    http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-hustawka-lionelo-ruben-gratisy-i5687665340.html

Chce kupić bo małą uwielbia bujanie w kołysce i zaraz zasypia. A takto by sobie świat pooglądałą. Teraz już jest ciekawa co poza kołyską:)
    Moim zdaniem takie leżaczki tylko dla siedzących dzieci (wymuszona pozycja). Ja mam leżacek z Tiny Love, ale używamy tylko wersji rozkładanej na płasko na razie.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, a zmieniłaś pieluchy na inne?
    Ja bym postawiła póki co na tetrę i częste zmiany. Jak nic nie pomaga, to tylko maść robiona z apteki.

FasUla, Justi2 lubią tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi ja też polecam zmianę pieluch. U nas był ten sam problem. Skończył się jak zaczęliśmy używać oryginalnych pampersów. Kupujemy te premium care. Wcześniej były: Dada, Babydream, ostatnio spróbowaliśmy też Toujours. Wszystkie odparzały choć wiem, że np. Dadę wiele mam poleca, to u nas okazały się kompletną porażką. Chyba mój hrabia ma tak delikatną skórę ;)

Justi2 lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mam pytanie czy wasze dzieciaczki przechodzily zoltaczke ile mialy bilirubiny moj ma juz 6 tyg a bilirubina z dzis to 5,6 czy to mocno zle ?

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej szwagierki maly tez mial czerwony tylek po zielonych pampersach. Uzywa tez premium care

Mimi moj synek mial zoltaczke 2 miesiace. Dopiero od niedawna jest juz normalny po 7 tyg bilirubine mial 7,53. Teraz jest juz ok

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mi ta bilirubina spędza sen z powiek, w poniedziałek do kontroli a mnie się wydaje że Leonek jest coraz bardziej żółty :/

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ