X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selfie z matką musi być :D
    http://iv.pl/images/67311227103186931145.jpg

domiii, Mama84, Arga, FasUla, natalka0887, Pati78, Rose123, anulka557, zoe31 lubią tę wiadomość

• koktajlowa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 czytałam na googlach, że po miesiącu powinna być do 1 mg .. [?] Ja w poniedziałek jadę z małą pobrać krew do badania bo ciągle ma jakieś podejrzane żółte białka oczu i tą twarz trochę.

A co do pampersów, zielone odparzają. Z Premium Care widzę, że pupa się poprawiła i po za tym jakoś bardziej je lubię.

💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol

PAI homo

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
    18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
    02.01.2025 [15+4]145 g
    15.01.2025 [17+3] 222 g
    30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.2025 połówkowe

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice ale podobny do Ciebie:)
    Kurczę w ciazy zero rozstępów, a teraz na piersiach zauważyłam trzy... Na takie co juz wyszły cos pomoże? I mozna cis stosować przy karmieniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety też wyskoczyło na piersiach nawet jak się smakowała cała ciążę... Teraz ju trochę zbladly :/

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, moj Kuba na szczescie nie mial goraczki przy wysypce, ale wygladal strasznie, pregi wrecz sie porobily jak przy poparzeniu.
    A na odparzenia zmiana pieluch plus maka ziemniaczana, tylko na sucha pupe-polecam!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam straszne rozstepy na obu piersiach po obu stronach. Czerwone sa a jak maly oprozni piers to czuc pod palcem bruzdy. Jak skoncze karmic to bedzie wygladac pewnie gorzej niz zle.

A mojemu malemu mleko nie smakuje dzis. Po chwili jedzenia krztusi i wierzga i przy cyckuni przy piersi...:-\

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy katar od dwóch dni i mały jest marudny teraz. Jedynie na moich rękach spokojny ale ja nic nie mogę zrobić

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetykow do biustu to tez chetnie bym sie dowiedziala,czy jest cos, co mozna stosowac przy kp. Ja po historii z wysypka Kuby boje sie smarowac balsamem, uzywac perfum, kremowac dloni. Pewnie mi przejdzie, ale na razie schiza.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice a próbowałaś w chuście nosić? No wlasnie te kosmetyki moga uczulać dzieci, moj miał wysypkę jak go przytuliłam po prysznicu, ale tez nie było gorączki... Ale tylko jak gola skora do skory był kontakt. Także piersi na razie tez boje sie czymś smarować, chyba ze cis naturalnego?

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice moja niunia miała 3840 gramów 58 cm urodziła się przez cc o 13:05 :)

Pati78 lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    U nas pierwszy katar od dwóch dni i mały jest marudny teraz. Jedynie na moich rękach spokojny ale ja nic nie mogę zrobić

U nas od wczoraj marudzenie na maxa..placz od rana z przerwami,wieczorem od 17 do prawie 20...myslalam,ze osiwieje...w nocy rowniez mial jedno wystapienie. Juz sama nie wiem czy kolka,czy skok rozwojowy...? koncza mi sie pomysly

http://omatkowariatko.pl/skok-rozwojowy/

atdc20mm0yebl2pl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas chyba kolki, codziennie koło 21 zaczyna się ryk, prężenie, podkurczanie nóżek, mega bulgocze mu wtedy w brzuchu :/
    nad ranem znowuż stękanie, ciśnięcie na kupe, ale kupa dopiero po 3 godz, raz dziennie robi,ale książkowe wiec nie wiem czego go tak męczy mocno :/
    poza tym ok, mały już fajny, uśmiechnięty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam już butelki antykolkowe z tommee tippee może coś pomogą, bo też mam wrażenie, że on za dużo powietrza łyka jak je..

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    zamówiłam już butelki antykolkowe z tommee tippee może coś pomogą, bo też mam wrażenie, że on za dużo powietrza łyka jak je..

Mam te butelki i nic nie dają...do tego kupiłam Aventa jedną i Brownsa..

U nas jest podobnie rano...dopiero teraz zjadl bez stekania...nie pamietam kiedy tak ostatnio mial. Tez mu bulgocze w brzuszku i slychac na poczatku jak je jak polyka lapczywie duzo powietrza a pozniej juz normalnie...jakos to musi potem wyjsc wrrrr a nie zawsze odbije to tak swoja droga.

anulka...Ty masz juz dzieciaczki,powiedz mi,mialas tak z poprzednimi? kiedy to sie unormuje w koncu? ja juz rozkladam rece bo mam wrazenie,ze moje dziecie jak nie spi to marudzi albo placze...sa pojedyncze chwile kiedy jest spokojny.

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:

Po tych butelkach( szybki wypływ mają) Moja miała chlustające wymioty. Tak dużo powietrza wpadało do brzuszka. Jak bekła to z fajerwerkami;)
    Samo się z niej leje. Buzia pełna zanim pociągnie.

50 zł o dupe rozpić...

Teraz mam Canpol - butelka habermana i jest ok. Przynajmniej samo się nie leje.

Rose123 lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy butrlki avent natural. I co dziwne przy tuch butelkach maly ssie sama piers, a wczesniej tylko w oslonkach. Teraz oslonki sa be.

Chyba taka aura bo u nas tez placz wieczorny i nad ranem od 5

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose123 wrote:
    Mam te butelki i nic nie dają...do tego kupiłam Aventa jedną i Brownsa..

U nas jest podobnie rano...dopiero teraz zjadl bez stekania...nie pamietam kiedy tak ostatnio mial. Tez mu bulgocze w brzuszku i slychac na poczatku jak je jak polyka lapczywie duzo powietrza a pozniej juz normalnie...jakos to musi potem wyjsc wrrrr a nie zawsze odbije to tak swoja droga.

anulka...Ty masz juz dzieciaczki,powiedz mi,mialas tak z poprzednimi? kiedy to sie unormuje w koncu? ja juz rozkladam rece bo mam wrazenie,ze moje dziecie jak nie spi to marudzi albo placze...sa pojedyncze chwile kiedy jest spokojny.
    kurcze nie dołuj na starcie :P może nam jednak coś pomogą... mój to samo, na początku za łapczywie je i za dużo powietrza połyka :/ dziś koło 11 też się darł i to samo co wieczorem było :/ mój odbija praktycznie zawsze, a i to problem, espumisan też nie daje rady chyba :/
    a co do ostatniego to ciężko powiedzieć, bo to od dziecka zależy.. najstarszy synek był cholernie nie spokojnym dzieckiem, niby kolek nie miał, ale sen to jego wróg był, wieczne bujanie, kombinowanie, masakra.. długo tak miał. Córka za to była aniołem, w ogóle nie płakała, tylko na szczepieniach, co zjadła to ją odbijałam, odkładałam i sobie patrzyła i sama zasypiała. No a z Tymkiem to takie widze pół na pół, tu się drze momentami i niespokojny jak Janek, ale z drugiej strony też spokojny jest jak nie ma tych ataków, jak odłoże to sam zasypia.. w ogóle on ma tak, że na rękach czy w bujaczku to tylko w ten lekki sen zapada, że oczy latają, a w ten głęboki to tylko w łóżeczku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Po tych butelkach( szybki wypływ mają) Moja miała chlustające wymioty. Tak dużo powietrza wpadało do brzuszka. Jak bekła to z fajerwerkami;)
    Samo się z niej leje. Buzia pełna zanim pociągnie.

50 zł o dupe rozpić...

Teraz mam Canpol - butelka habermana i jest ok. Przynajmniej samo się nie leje.
    noooo nieeee nie dołujcie mnie do reszty :P ja mam zwykłe z tommee tippee i ogólnie ok tylko to powietrze łyka za mocno na początku :/

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

moze u was sie sprawdza :) nie zapeszam :) ja juz po prostu trace nadzieje na cud butelki hehe :) espumisan tez nie daje rady...zamowilam Sab Simplex...niby to samo ale zobaczymy. Chyba trzeba to po prostu przetrwac,tylko pytanie jak - jak nie mam juz sily a gdzie tu kolejne tygodnie :)

Generalnie nasze dzieci moga sobie podac reke :)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose123 wrote:
    moze u was sie sprawdza :) nie zapeszam :) ja juz po prostu trace nadzieje na cud butelki hehe :) espumisan tez nie daje rady...zamowilam Sab Simplex...niby to samo ale zobaczymy. Chyba trzeba to po prostu przetrwac,tylko pytanie jak - jak nie mam juz sily a gdzie tu kolejne tygodnie :)

Generalnie nasze dzieci moga sobie podac reke :)
    ja się właśnie zastanawiam czy matce nie powiedzieć, żeby mi go nie wysłała :P chociaż też nie mogę jakoś strasznie ujadać, bo drze się może z godzine, dwie dziennie, a tak to nawet grzeczne dziecko :P poleży też spokojnie, popatrzy, pośmieje się.. jak zaśnie to też z reguły nic go nie wybudza, chyba że ta kupa nad ranem :P

‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ