X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też ten problem, że mój nie lubi leżeć na brzuchu.. jak pozwoli to 5,max 10 min i już taki ryk, że masakra.. a przy tych problemach to jednak wskazane, żeby wiecej leżał :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na brzuchu tylko jak sobie go położę na sobie, tak to wytrzyma z 6 min i awantura. Ale nosze go tez na ręce brzuszkiem do dołu i to jest dobre na jakies problemy brzuszkowe i sie uspokaja. Rose jak miał 6 tyg, to mógł byc skok rozwojowy, moze tez poczytaj Język niemowląt, nie se wszystkim sie zgadzam, ale trochę pomaga. My wczoraj byliśmy w restauracji ze znajomymi i bobasem, ale jak przyszła pora jedzenia i próbowałam go nakarmić odciagnietym mlekiem z butelki, to był wielki ryk wiec musiałam wyjsć do samochodu i dać pierś. Teraz szukam jakis miejsc zeby był pokój do karmienia bo jakos nie widzę tego zeby karmić na widoku czy tak pampersa zmieniać, a przeciez trzeba wyjsć na spacer czy cos załatwić... Na razie tylko u lekarza jest ok, bo w przychodni gdzie chodzimy jest specjalny pokój, a moj nie je regularnie wiec czasem jest problem... A Wy jak to rozwiazujecie? Zanim po karmieniu go przebiorą i wyszukuje na spacer jego i siebie to czasem godzina mija a on za pół znow jest głodny...

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na pysk moje dziecko od kilku dni śpi tylko w nocy w sumie z 6 godzin ,w dzień zasypia kilka razy ale max na 5 min i wszystko od nowa, najgorzej jest nad ranem tak jak u Was mała niby chce spać ale wierci się i stęka trudno jej puszczać bączki i się denerwuje , w dzień pryka bez problemu ale ja podaje jej bobotic forte bo bez kropli prawie wcale nie prykała,brzuszek ją nie boli ale to prykanie, ja mam butelki antykolkowe avent Natural i Dr Browns i mała jak pije to też jej bulgoce w brzuszku a potem dużo jej się odbija więc połyka dużo powietrza a te butelki niby maja temu zapobiegać:(

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, mam i ja :-) Jak chce wyjsc, to wszystko w biegu. Wczoraj biegiem do ksiedza chrzest zamawiac, z powrotem do domu na karmienie. Potem znow wychodzilismy, to tez z zegarkiem w reku. Spacery blisko domu. U mnie w miescie chyba nawet nie ma miejsc przyjaznych karmiacym, w jednej knajpie kojarze przewijak w toalecie, a tak to porazka.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy chrzest robisz? I pozniej obiad w domu?
    U nas na kolkę na razie tylko dicoflor, ale to nie jest typowo na ból brzuszka. Lekarka zapisała tez czopki viburcol, moze spróbujecie?

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko z czopkami to tak w razie dramatu żeby się nie przyzwyczaił. Dziewczyny u mnie niby prawdopodobnie ta skaza, a po maści robionej w aptece 2 dni i wszystko z buzi zniknęło. Dietę bezmleczną trzymam, ale nie tak ściśle, bo np. margaryną kanapkę smaruję i wypiję cappucino a tam wszedzie mleka trochę jest.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Padam na pysk moje dziecko od kilku dni śpi tylko w nocy w sumie z 6 godzin ,w dzień zasypia kilka razy ale max na 5 min i wszystko od nowa, najgorzej jest nad ranem tak jak u Was mała niby chce spać ale wierci się i stęka trudno jej puszczać bączki i się denerwuje , w dzień pryka bez problemu ale ja podaje jej bobotic forte bo bez kropli prawie wcale nie prykała,brzuszek ją nie boli ale to prykanie, ja mam butelki antykolkowe avent Natural i Dr Browns i mała jak pije to też jej bulgoce w brzuszku a potem dużo jej się odbija więc połyka dużo powietrza a te butelki niby maja temu zapobiegać:(

Łączę się w bólu ;)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was po porodzie też boli głowa. ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolala ale choruje na nadcisnienie...bardzo mi skakalo stad tez te bole..minelo po kilku dniach..sprawdz sobie jakie masz.

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzest w mojej.parafii jest w pierwsze niedziele,wiec zdecydowalismy sie na 3kwietnia. Obiad w knajpie, bo ja z tych, co herbate potrafia przypalic ;-)
    Kubus dzis zrobil takie walentynki, ze hej,rozdawal usmiechy na prawo I lewo, amancik jeden!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie: Moje 6 tygodniowe dziecko (hi hip hura na czesc końca połogu!)
    przesypia ciurkiem 7 godzin w nocy!

Wstaje tylko raz na mleczko o 4 i śpi dalej. Tydzień już tak robi.
    A zasługa to Tracy Hogg. No i wyleczyłam ją z niby kolek:)

Magdalena83, anulka557, Pati78, zoe31, Rose123, Mama84, domiii lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zainwestuje w ta ksiazke:-)
    Ja mam ,,Pierwszy rok zycia dziecka"

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki..daj jakies rady na te niby kolki! Chetnie przetestuje zanim ksiazke dorwe!!! :-) juz mam dosc szumu suszarki,glowa odpada!

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose w ksążce pisze wszytsko. Teraz czytam drugą część - zaklinaczke dzieci.

Język niemowląt masz w pdf na necie. Wpisz jeżyk niemowląt pdf i pierwszy link;)

U nas "kolki" okazały się refluksem a nie kolką. Pomogło kładzenie wyżej dziecka o 45 stopni w łóżeczku. Do tego nadmiar bodźców i za mało drzemek. Teraz usypiam ją częściej i budzę po 2 godzinach- żeby noc była nocą a dzień dniem. Pomaga. Mała jest zrelaksowana i się uśmiecha. Jak się bawi dłużej niż 15 minut i nie śpi z godzine to się włącza ryk. Więc jak po 40 minutach ją postaram się uśpić. To jest gites:)

U nas "kolka" to był ryk nie do uspokojenia. Rzucanie rączkami i nóżkami. Zanoszenie się. Podkurczała i prostowała nóżki. Ale jak miała 5 minut odłączenia od wszelkich bodźców (światło, głos, zapach) to migiem usypiała.
    Ale jak kombinowałam (kładzenie na brzuszek, kąpiele, masowanie itp.) To było coraz gorzej i dłużej...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, dawno mnie tu nie bylo, musze was nadrobic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i nie wiem czy czytalyscie ze Flakonik z grudniówek (zalozycielka wątku, matka bliźniaczek) tak naprawde nie istnieje... kradla zdjecia dziewczyny z fb Roby Dijkshoorn Van Horik, podszywala sie pod nią... matko a ja tak czytalam ten wątek, podziwialam te dziewczynki, ubranka, akcesoria, piekne zdjecia, potem pisala ze w wypadku stracila rodzicow, wszystko takie realne a tu taki cyrk.. Ponad 9miesięcy udawania.. czuje sie zrobiona w balona, nie wiadomo juz co czytac bo wszystko moze byc zmyślone

kamenkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony Tracy pisze zeby karmić dzieci według prosto planu mniej wiecej co 3 h, a przy karmieniu piersią, jak nie wiadomo ile dziecko zjada na raz albo cyz nie ssie tylko dla bliskości i mówią zeby karmić na zadanie, to nie wiem jak to zrobic... Moj w nocy tez sie budzi na jedzenie i usypia, ale jest to co 2/3, max 4 h regularnie, a w dzien czasem po prostu chce sie chyba przytulić do cycka, bo domaga sie cześciej. Smoczek nie zawsze pomaga, bo go wypluwa i jest ryk, a wtedy dosłownie włada całe rączki do buzi, albo zasysa tetrowa pieluszkę, czy skore na ramieniu jak sie go przytula, i tylko pierś uspokaja... Fajnie jakie było tak łatwo jak w poradniku, ale czasem według mnie dzieci tez maja gorszy dzien tak jak i my i nawet stawanie na głowie nie pomoże;) choć rzeczywiście jak juz łatwiej odczytuje jego komunikaty, to taki 'kolkowy' płacz łatwiej jest uspokoić, choć mam wrażenie ze moj synek to taka mała maruda, czesto lubi narzekać choć z drugiej strony i tez sam pobawi sie w łóżeczku, ale generalnie głośno wyraża sprzeciw i szybko sie niecierpliwi... Taki pewnie ma charakter, choć moze z czasem łatwiej bedzie go rozszyfrować. Wczoraj od 17 do 23 non stop był przy piersi, w koncu podałam mu mm, zjadł z 50 ml, a pozniej widziałam ze tak i wiekszosc ulał...moze za czesto jego płacz interpretuje jakby był głodny, ale tylko to go uspokaja, nawet ululanie i zostawienie w spokoju w łóżeczku działa na 5 min i zabawa od poczatku...a Wy jak karmicie piersią to na zadanie czy udaje Wam sie regularnie?
    Poza tym zauważyłam ze mały cześciej ostatnio ulewa, tez ma po poduszkę klin w łóżeczku i odbijam po każdym karmieniu ale czasem nawet tak chluśnie z niego... Nie wiem czy to normalne?nie ma gorączki, ale nie wiem ile takich ulewan moze byc na dobę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity naprawdę z Flakonikiem? Ale jaja, ze tez komuś sie tak chce i ma na to czas;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serio serio :/ przeczytalam info na fb a potem sama podczytalam grudniowki, szok :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow rzeczywiście... A ja czytałam pamiętnik Feski, która tez opisywała swoje idealne dziecko i ponoć to tez mija sie z prawda, a konto usunięte... Nie wiem po co sie tak dowartościowywać w necie;)? Moje dziecko nie jest 'idealnie grzecznie' ale jest moje i kocham je do szaleństwa, nawet jak czasem mam juz dosc i nie mam siły, a w domu niezły sajgon i brak obiadu:p

Mysle o tym zeby pojechać na weekend z małym i mężem za miesiac, myślicie ze to jest dobry plan? Myslalam gdzies o górach tak zeby pójść na krotki spacer, odpocząć w pokoju... Tylko nie wiem czy 2 miesiace to nie za wczesnie? I czy przy tak małym dziecku mozna planować z wyprzedzeniem? Bo to bedzie jakiś czas po szczepieniach a nie wiem jak je synek zniesie...

‹‹ 1192 1193 1194 1195 1196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ