X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też ten problem, że mój nie lubi leżeć na brzuchu.. jak pozwoli to 5,max 10 min i już taki ryk, że masakra.. a przy tych problemach to jednak wskazane, żeby wiecej leżał :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na brzuchu tylko jak sobie go położę na sobie, tak to wytrzyma z 6 min i awantura. Ale nosze go tez na ręce brzuszkiem do dołu i to jest dobre na jakies problemy brzuszkowe i sie uspokaja. Rose jak miał 6 tyg, to mógł byc skok rozwojowy, moze tez poczytaj Język niemowląt, nie se wszystkim sie zgadzam, ale trochę pomaga. My wczoraj byliśmy w restauracji ze znajomymi i bobasem, ale jak przyszła pora jedzenia i próbowałam go nakarmić odciagnietym mlekiem z butelki, to był wielki ryk wiec musiałam wyjsć do samochodu i dać pierś. Teraz szukam jakis miejsc zeby był pokój do karmienia bo jakos nie widzę tego zeby karmić na widoku czy tak pampersa zmieniać, a przeciez trzeba wyjsć na spacer czy cos załatwić... Na razie tylko u lekarza jest ok, bo w przychodni gdzie chodzimy jest specjalny pokój, a moj nie je regularnie wiec czasem jest problem... A Wy jak to rozwiazujecie? Zanim po karmieniu go przebiorą i wyszukuje na spacer jego i siebie to czasem godzina mija a on za pół znow jest głodny...

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na pysk moje dziecko od kilku dni śpi tylko w nocy w sumie z 6 godzin ,w dzień zasypia kilka razy ale max na 5 min i wszystko od nowa, najgorzej jest nad ranem tak jak u Was mała niby chce spać ale wierci się i stęka trudno jej puszczać bączki i się denerwuje , w dzień pryka bez problemu ale ja podaje jej bobotic forte bo bez kropli prawie wcale nie prykała,brzuszek ją nie boli ale to prykanie, ja mam butelki antykolkowe avent Natural i Dr Browns i mała jak pije to też jej bulgoce w brzuszku a potem dużo jej się odbija więc połyka dużo powietrza a te butelki niby maja temu zapobiegać:(

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, mam i ja :-) Jak chce wyjsc, to wszystko w biegu. Wczoraj biegiem do ksiedza chrzest zamawiac, z powrotem do domu na karmienie. Potem znow wychodzilismy, to tez z zegarkiem w reku. Spacery blisko domu. U mnie w miescie chyba nawet nie ma miejsc przyjaznych karmiacym, w jednej knajpie kojarze przewijak w toalecie, a tak to porazka.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy chrzest robisz? I pozniej obiad w domu?
    U nas na kolkę na razie tylko dicoflor, ale to nie jest typowo na ból brzuszka. Lekarka zapisała tez czopki viburcol, moze spróbujecie?

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko z czopkami to tak w razie dramatu żeby się nie przyzwyczaił. Dziewczyny u mnie niby prawdopodobnie ta skaza, a po maści robionej w aptece 2 dni i wszystko z buzi zniknęło. Dietę bezmleczną trzymam, ale nie tak ściśle, bo np. margaryną kanapkę smaruję i wypiję cappucino a tam wszedzie mleka trochę jest.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Padam na pysk moje dziecko od kilku dni śpi tylko w nocy w sumie z 6 godzin ,w dzień zasypia kilka razy ale max na 5 min i wszystko od nowa, najgorzej jest nad ranem tak jak u Was mała niby chce spać ale wierci się i stęka trudno jej puszczać bączki i się denerwuje , w dzień pryka bez problemu ale ja podaje jej bobotic forte bo bez kropli prawie wcale nie prykała,brzuszek ją nie boli ale to prykanie, ja mam butelki antykolkowe avent Natural i Dr Browns i mała jak pije to też jej bulgoce w brzuszku a potem dużo jej się odbija więc połyka dużo powietrza a te butelki niby maja temu zapobiegać:(

Łączę się w bólu ;)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was po porodzie też boli głowa. ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolala ale choruje na nadcisnienie...bardzo mi skakalo stad tez te bole..minelo po kilku dniach..sprawdz sobie jakie masz.

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzest w mojej.parafii jest w pierwsze niedziele,wiec zdecydowalismy sie na 3kwietnia. Obiad w knajpie, bo ja z tych, co herbate potrafia przypalic ;-)
    Kubus dzis zrobil takie walentynki, ze hej,rozdawal usmiechy na prawo I lewo, amancik jeden!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie: Moje 6 tygodniowe dziecko (hi hip hura na czesc końca połogu!)
    przesypia ciurkiem 7 godzin w nocy!

Wstaje tylko raz na mleczko o 4 i śpi dalej. Tydzień już tak robi.
    A zasługa to Tracy Hogg. No i wyleczyłam ją z niby kolek:)

Magdalena83, anulka557, Pati78, zoe31, Rose123, Mama84, domiii lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zainwestuje w ta ksiazke:-)
    Ja mam ,,Pierwszy rok zycia dziecka"

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki..daj jakies rady na te niby kolki! Chetnie przetestuje zanim ksiazke dorwe!!! :-) juz mam dosc szumu suszarki,glowa odpada!

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose w ksążce pisze wszytsko. Teraz czytam drugą część - zaklinaczke dzieci.

Język niemowląt masz w pdf na necie. Wpisz jeżyk niemowląt pdf i pierwszy link;)

U nas "kolki" okazały się refluksem a nie kolką. Pomogło kładzenie wyżej dziecka o 45 stopni w łóżeczku. Do tego nadmiar bodźców i za mało drzemek. Teraz usypiam ją częściej i budzę po 2 godzinach- żeby noc była nocą a dzień dniem. Pomaga. Mała jest zrelaksowana i się uśmiecha. Jak się bawi dłużej niż 15 minut i nie śpi z godzine to się włącza ryk. Więc jak po 40 minutach ją postaram się uśpić. To jest gites:)

U nas "kolka" to był ryk nie do uspokojenia. Rzucanie rączkami i nóżkami. Zanoszenie się. Podkurczała i prostowała nóżki. Ale jak miała 5 minut odłączenia od wszelkich bodźców (światło, głos, zapach) to migiem usypiała.
    Ale jak kombinowałam (kładzenie na brzuszek, kąpiele, masowanie itp.) To było coraz gorzej i dłużej...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, dawno mnie tu nie bylo, musze was nadrobic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i nie wiem czy czytalyscie ze Flakonik z grudniówek (zalozycielka wątku, matka bliźniaczek) tak naprawde nie istnieje... kradla zdjecia dziewczyny z fb Roby Dijkshoorn Van Horik, podszywala sie pod nią... matko a ja tak czytalam ten wątek, podziwialam te dziewczynki, ubranka, akcesoria, piekne zdjecia, potem pisala ze w wypadku stracila rodzicow, wszystko takie realne a tu taki cyrk.. Ponad 9miesięcy udawania.. czuje sie zrobiona w balona, nie wiadomo juz co czytac bo wszystko moze byc zmyślone

kamenkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony Tracy pisze zeby karmić dzieci według prosto planu mniej wiecej co 3 h, a przy karmieniu piersią, jak nie wiadomo ile dziecko zjada na raz albo cyz nie ssie tylko dla bliskości i mówią zeby karmić na zadanie, to nie wiem jak to zrobic... Moj w nocy tez sie budzi na jedzenie i usypia, ale jest to co 2/3, max 4 h regularnie, a w dzien czasem po prostu chce sie chyba przytulić do cycka, bo domaga sie cześciej. Smoczek nie zawsze pomaga, bo go wypluwa i jest ryk, a wtedy dosłownie włada całe rączki do buzi, albo zasysa tetrowa pieluszkę, czy skore na ramieniu jak sie go przytula, i tylko pierś uspokaja... Fajnie jakie było tak łatwo jak w poradniku, ale czasem według mnie dzieci tez maja gorszy dzien tak jak i my i nawet stawanie na głowie nie pomoże;) choć rzeczywiście jak juz łatwiej odczytuje jego komunikaty, to taki 'kolkowy' płacz łatwiej jest uspokoić, choć mam wrażenie ze moj synek to taka mała maruda, czesto lubi narzekać choć z drugiej strony i tez sam pobawi sie w łóżeczku, ale generalnie głośno wyraża sprzeciw i szybko sie niecierpliwi... Taki pewnie ma charakter, choć moze z czasem łatwiej bedzie go rozszyfrować. Wczoraj od 17 do 23 non stop był przy piersi, w koncu podałam mu mm, zjadł z 50 ml, a pozniej widziałam ze tak i wiekszosc ulał...moze za czesto jego płacz interpretuje jakby był głodny, ale tylko to go uspokaja, nawet ululanie i zostawienie w spokoju w łóżeczku działa na 5 min i zabawa od poczatku...a Wy jak karmicie piersią to na zadanie czy udaje Wam sie regularnie?
    Poza tym zauważyłam ze mały cześciej ostatnio ulewa, tez ma po poduszkę klin w łóżeczku i odbijam po każdym karmieniu ale czasem nawet tak chluśnie z niego... Nie wiem czy to normalne?nie ma gorączki, ale nie wiem ile takich ulewan moze byc na dobę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity naprawdę z Flakonikiem? Ale jaja, ze tez komuś sie tak chce i ma na to czas;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serio serio :/ przeczytalam info na fb a potem sama podczytalam grudniowki, szok :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow rzeczywiście... A ja czytałam pamiętnik Feski, która tez opisywała swoje idealne dziecko i ponoć to tez mija sie z prawda, a konto usunięte... Nie wiem po co sie tak dowartościowywać w necie;)? Moje dziecko nie jest 'idealnie grzecznie' ale jest moje i kocham je do szaleństwa, nawet jak czasem mam juz dosc i nie mam siły, a w domu niezły sajgon i brak obiadu:p

Mysle o tym zeby pojechać na weekend z małym i mężem za miesiac, myślicie ze to jest dobry plan? Myslalam gdzies o górach tak zeby pójść na krotki spacer, odpocząć w pokoju... Tylko nie wiem czy 2 miesiace to nie za wczesnie? I czy przy tak małym dziecku mozna planować z wyprzedzeniem? Bo to bedzie jakiś czas po szczepieniach a nie wiem jak je synek zniesie...

‹‹ 1192 1193 1194 1195 1196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ