X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Viki Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka po bebilonie moja ma tez kupki 2-3 razy dziennie.

Kurcze u nas też wszystkim się krztusi.

Chyba znikam z tego forum. Bo jakaś masakra.

Ładnie narobili syfu.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam zostaje, smiesznie jest ;-) Zaluje tylko wstawienia zdjec, z radosci rozum stracilam.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mojego pierdzielania o szopenie nie edytowali, czyli zgadzają się że pierdzielą kocopoły :D

a co do butelki to jest ok jak młdy dobrze chwyci, a niestety nie wiem czemu ma problem z dobrym chwyceniem i cmoka co chwile :/ a poprzednią butle też mam przecież z tp i czasem tylko cmokał :/ musze poćwiczyć to jego chwytanie bo jak już chwyci to super jest

Magdalena83 lubi tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak można ćwiczyć to chwytanie? Bo moja czasem pierś złapie bardzo dobrze a czasem tak że od dołu jej się połowa mleka na mnie wlewa i nie wiem od czego to jest zależne.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.Jestem Marcówką 2016. Chciałam dopytać o czas tuż przed porodem. Jak to u Was było? Czułyśscie na kilka dni wcześniej ze coś sie dzieje, czy tez zaczęło się dziać z dnia na dzień lub z godziny na godzinę? Chodzi mi o to ze od dziś moja ciąża ma status donoszonej a jak mi sie ktos pyta czy czuje jakies skórcze przepowiadające to ja nie wiem o czym mowa. Nie ma nic. Z tydzien temu 2dni mnie tylko podbrzusze troche pobolewało ale przeszło.Do teraz nie czuje nic i boje sie ze przenoszę te ciąze.Dziewczyny na Marcówkach mają skurcze przepowiadające a u mnie nic. Chciałabym wiedziec jak to było u Was?

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, ja nie czulam kompletnie nic, malo tego, nawet podczas porodu nic nie czulam w brzuchu, jajnikach itp, tylko plecy I uda zaczely bolec. Czop odszedl mi tydzien przed porodem I to byl jedyny zwiastun. U kazdego to wyglada inaczej, powodzenia!:-)

Vira, domiii lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viara ja na 1,5 tyg przed miałam codziennie regularne skurcze po kilka godz, 2 razy mega mocne i po nich poszło mi rozwarcie do 2-3 cm. dzień przed terminem skurcze ucichły, były ale bardzo rzadko, wieczorem młody korby dostał, kilka godz szalał, już mojemu mówiłam, że to coś nie tak, że zaraz mi brzuchem wylezie :P uspokoił się chwile po 23, więc się umyłam i poszłam spać.. sobie pospałam.. do 00.30 bo poszły mi wody :D

domiii lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko jestem ciekawa co dalej, bo skoro to robota moderatorów, to powodzenia, bo przecież ta laska chce ich do sądu podać..

Ej, a ja nie wiem, no bo że Flakonik była trollem to wyszlo po zdjeciach tej laski - a jak wyszło, że trollem jest też Beatrice, Blair i inne?

• Viki Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisova- ale jak ich do sądu poda? Kogo? Bearice? A co wpisze w pozwie? Nie zna imienia ani nazwiska. Swoje zdjęcia dobrowolnie i to zgodnie z regulaminem wrzucała do sieci.

I musi się wtedy godzić na to że ktoś to może wykorzystać.
    Nie wiem czy wiecie, ale prywatne zdjęcia na facebooku można kopiować i wykorzystywać i nikt im nic nie zrobi.

km5stv73cogtpx8e.png

• Viki Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u pediatry. Masakra.
    No i zaszczepiłam 5w1 a tak się zarzekałam, że tylko podstawowe.Ale cóż.
    Płakała biedna bardzo;( Ale waży już 4200g:)

Kazał mi stosować oliatum!!!( ten badziew ma pomóc na wysypkę)To jest zwykła parafina z pegami. I nie smarować olejem ze słodkich migdałów tylko parafine do wody dodawać!
    Jestem oburzona jej niewiedzą. Ale kupiłam to paskudztwo. I wykąpię małą ze 2-3 razy i zobaczymy.

No i oczywiście krochmal.

A na ulewania bebilon nutricośtam. Zagęszczacz. NA razie po jednym karmieniu nie ulała tylko zasnęła...

km5stv73cogtpx8e.png

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie dajecie probiotyki? Ja dawalam dicoflor ale jest drogi i szybko sie konczy. Wytraca sie cukier jakis z tego.
    Probowalyscie biogaia?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    to akceptować zaproszenia :)
    zaakceptowałam i co dalej bo ja tępa jestem?:)

Justi2
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki - że niby laska ma skierować sprawę na policję. Zdjęcia zdjęciami, ale chyba bezprawne jest takie wykorzystywanie wizerunku?

U mnie też położna oilatum doradzała jak mały miał 3 tygodnie i schodziła mu skóra z pleców.. Konsekwentnie smarowałam olejkiem migdałowym i przeszło.

Ja probiotyków nie stosuję.

• zoe31 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Czesc dziewczyny.Jestem Marcówką 2016. Chciałam dopytać o czas tuż przed porodem. Jak to u Was było? Czułyśscie na kilka dni wcześniej ze coś sie dzieje, czy tez zaczęło się dziać z dnia na dzień lub z godziny na godzinę? Chodzi mi o to ze od dziś moja ciąża ma status donoszonej a jak mi sie ktos pyta czy czuje jakies skórcze przepowiadające to ja nie wiem o czym mowa. Nie ma nic. Z tydzien temu 2dni mnie tylko podbrzusze troche pobolewało ale przeszło.Do teraz nie czuje nic i boje sie ze przenoszę te ciąze.Dziewczyny na Marcówkach mają skurcze przepowiadające a u mnie nic. Chciałabym wiedziec jak to było u Was?
    Ja przed porodem czulam się mniej "porodowo" niż dwa tygodnie wcześniej aż do pamiętnej nocy. Skurcze przepowiadające miałam z miesiąc albo i dłużej. Jak się zaczęło to nie miałam na początku pewności czy to poród czy zatrucie. Ale skurcze przy biegunie nie powtarzają się dokładnie co 5 min :-)

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2 wrote:
    zaakceptowałam i co dalej bo ja tępa jestem?:)
    napisałam wiadomość :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też kazali w oliatum małego kąpać jak skóra schodziła, ale ja smarowałam tylko liotonem z babydreama i to wystarczyło :)

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy tej wstretnej wysypce wykapalam w emolium I smarowalam oilatum, zgodnie z zaleceniem lekarza. Zeszlo. A wczesniej kilka dni smarowalam.olejkiem z migdalow I nie pomoglo. Choc nie chcialam stosowac emolientow, teraz mam je w pogotowiu I gdy cos wyskakuje, to kapie w tym. Krochmal tez spoko.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ale ten czas leci mój mały w niedzielę skończyl już trzy tygodnie żal mi tego upływającego czasu i że już nie będzie taki malutki:(

Justi2
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, ja prawie plakalam, jak maly wyrosl z ubranek rozmiar 50 :-D A tu juz 62 musze pomalu szykowac, echhh.

Justi2 lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Justi, ja prawie plakalam, jak maly wyrosl z ubranek rozmiar 50 :-D A tu juz 62 musze pomalu szykowac, echhh.
    na mojego 62 się małe robi :D

Pati78, Justi2 lubią tę wiadomość

‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ