X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Viki Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka po bebilonie moja ma tez kupki 2-3 razy dziennie.

Kurcze u nas też wszystkim się krztusi.

Chyba znikam z tego forum. Bo jakaś masakra.

Ładnie narobili syfu.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam zostaje, smiesznie jest ;-) Zaluje tylko wstawienia zdjec, z radosci rozum stracilam.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mojego pierdzielania o szopenie nie edytowali, czyli zgadzają się że pierdzielą kocopoły :D

a co do butelki to jest ok jak młdy dobrze chwyci, a niestety nie wiem czemu ma problem z dobrym chwyceniem i cmoka co chwile :/ a poprzednią butle też mam przecież z tp i czasem tylko cmokał :/ musze poćwiczyć to jego chwytanie bo jak już chwyci to super jest

Magdalena83 lubi tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak można ćwiczyć to chwytanie? Bo moja czasem pierś złapie bardzo dobrze a czasem tak że od dołu jej się połowa mleka na mnie wlewa i nie wiem od czego to jest zależne.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.Jestem Marcówką 2016. Chciałam dopytać o czas tuż przed porodem. Jak to u Was było? Czułyśscie na kilka dni wcześniej ze coś sie dzieje, czy tez zaczęło się dziać z dnia na dzień lub z godziny na godzinę? Chodzi mi o to ze od dziś moja ciąża ma status donoszonej a jak mi sie ktos pyta czy czuje jakies skórcze przepowiadające to ja nie wiem o czym mowa. Nie ma nic. Z tydzien temu 2dni mnie tylko podbrzusze troche pobolewało ale przeszło.Do teraz nie czuje nic i boje sie ze przenoszę te ciąze.Dziewczyny na Marcówkach mają skurcze przepowiadające a u mnie nic. Chciałabym wiedziec jak to było u Was?

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, ja nie czulam kompletnie nic, malo tego, nawet podczas porodu nic nie czulam w brzuchu, jajnikach itp, tylko plecy I uda zaczely bolec. Czop odszedl mi tydzien przed porodem I to byl jedyny zwiastun. U kazdego to wyglada inaczej, powodzenia!:-)

Vira, domiii lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viara ja na 1,5 tyg przed miałam codziennie regularne skurcze po kilka godz, 2 razy mega mocne i po nich poszło mi rozwarcie do 2-3 cm. dzień przed terminem skurcze ucichły, były ale bardzo rzadko, wieczorem młody korby dostał, kilka godz szalał, już mojemu mówiłam, że to coś nie tak, że zaraz mi brzuchem wylezie :P uspokoił się chwile po 23, więc się umyłam i poszłam spać.. sobie pospałam.. do 00.30 bo poszły mi wody :D

domiii lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko jestem ciekawa co dalej, bo skoro to robota moderatorów, to powodzenia, bo przecież ta laska chce ich do sądu podać..

Ej, a ja nie wiem, no bo że Flakonik była trollem to wyszlo po zdjeciach tej laski - a jak wyszło, że trollem jest też Beatrice, Blair i inne?

• Viki Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisova- ale jak ich do sądu poda? Kogo? Bearice? A co wpisze w pozwie? Nie zna imienia ani nazwiska. Swoje zdjęcia dobrowolnie i to zgodnie z regulaminem wrzucała do sieci.

I musi się wtedy godzić na to że ktoś to może wykorzystać.
    Nie wiem czy wiecie, ale prywatne zdjęcia na facebooku można kopiować i wykorzystywać i nikt im nic nie zrobi.

km5stv73cogtpx8e.png

• Viki Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u pediatry. Masakra.
    No i zaszczepiłam 5w1 a tak się zarzekałam, że tylko podstawowe.Ale cóż.
    Płakała biedna bardzo;( Ale waży już 4200g:)

Kazał mi stosować oliatum!!!( ten badziew ma pomóc na wysypkę)To jest zwykła parafina z pegami. I nie smarować olejem ze słodkich migdałów tylko parafine do wody dodawać!
    Jestem oburzona jej niewiedzą. Ale kupiłam to paskudztwo. I wykąpię małą ze 2-3 razy i zobaczymy.

No i oczywiście krochmal.

A na ulewania bebilon nutricośtam. Zagęszczacz. NA razie po jednym karmieniu nie ulała tylko zasnęła...

km5stv73cogtpx8e.png

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie dajecie probiotyki? Ja dawalam dicoflor ale jest drogi i szybko sie konczy. Wytraca sie cukier jakis z tego.
    Probowalyscie biogaia?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    to akceptować zaproszenia :)
    zaakceptowałam i co dalej bo ja tępa jestem?:)

Justi2
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki - że niby laska ma skierować sprawę na policję. Zdjęcia zdjęciami, ale chyba bezprawne jest takie wykorzystywanie wizerunku?

U mnie też położna oilatum doradzała jak mały miał 3 tygodnie i schodziła mu skóra z pleców.. Konsekwentnie smarowałam olejkiem migdałowym i przeszło.

Ja probiotyków nie stosuję.

• zoe31 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Czesc dziewczyny.Jestem Marcówką 2016. Chciałam dopytać o czas tuż przed porodem. Jak to u Was było? Czułyśscie na kilka dni wcześniej ze coś sie dzieje, czy tez zaczęło się dziać z dnia na dzień lub z godziny na godzinę? Chodzi mi o to ze od dziś moja ciąża ma status donoszonej a jak mi sie ktos pyta czy czuje jakies skórcze przepowiadające to ja nie wiem o czym mowa. Nie ma nic. Z tydzien temu 2dni mnie tylko podbrzusze troche pobolewało ale przeszło.Do teraz nie czuje nic i boje sie ze przenoszę te ciąze.Dziewczyny na Marcówkach mają skurcze przepowiadające a u mnie nic. Chciałabym wiedziec jak to było u Was?
    Ja przed porodem czulam się mniej "porodowo" niż dwa tygodnie wcześniej aż do pamiętnej nocy. Skurcze przepowiadające miałam z miesiąc albo i dłużej. Jak się zaczęło to nie miałam na początku pewności czy to poród czy zatrucie. Ale skurcze przy biegunie nie powtarzają się dokładnie co 5 min :-)

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2 wrote:
    zaakceptowałam i co dalej bo ja tępa jestem?:)
    napisałam wiadomość :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też kazali w oliatum małego kąpać jak skóra schodziła, ale ja smarowałam tylko liotonem z babydreama i to wystarczyło :)

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy tej wstretnej wysypce wykapalam w emolium I smarowalam oilatum, zgodnie z zaleceniem lekarza. Zeszlo. A wczesniej kilka dni smarowalam.olejkiem z migdalow I nie pomoglo. Choc nie chcialam stosowac emolientow, teraz mam je w pogotowiu I gdy cos wyskakuje, to kapie w tym. Krochmal tez spoko.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ale ten czas leci mój mały w niedzielę skończyl już trzy tygodnie żal mi tego upływającego czasu i że już nie będzie taki malutki:(

Justi2
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, ja prawie plakalam, jak maly wyrosl z ubranek rozmiar 50 :-D A tu juz 62 musze pomalu szykowac, echhh.

Justi2 lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Justi, ja prawie plakalam, jak maly wyrosl z ubranek rozmiar 50 :-D A tu juz 62 musze pomalu szykowac, echhh.
    na mojego 62 się małe robi :D

Pati78, Justi2 lubią tę wiadomość

‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ