Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Justi2 wrote:a jaki jest koszt tych szczepionek?
u mnie w przychodni:
5w1 120zł za szczepionkę
6w1 200zł za szczepionkę -
Jak to jest z tą datą ważności mm? Bo mamy zużyte niecałą połowę puszki Nan Pro i coś się może stać jak jej to dalej będę podawać? Puszka jest otwarta ponad miesiąc ale nie zużywam tego aż tak bo tylko czasem dostaje mm. No i tak się zastanawiam..💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Ja mam mleko nan, podawałam na początku i ono ma tylko 3 tygodnie ważności po otwarciu, pytałam położną czy można ten czas lekko nagiąć, mówiła że nie. Więc prawie cała puszka poszła do kosza bo zrobiłam może max 4 butelki.
-
Mama, Zuza nie miała. My szczepimy jutro i zobaczymy- tez zestresowana jestem. 6 w 1 i rotawirus. Jutro tez usg nerek - trzymajcie kciuki.
Justi, to u Was tańsze te szczepionki.
Tez podaje żelazo i u nas walka o kazda kupę - pręży sie, stęka cała noc i pol dnia i wydusza mała kupkę;( no i dopadły nas kołki, codziennie od 17.30 do 20.30 wrzask;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 16:16
-
helol - chyba was nie nadrobię ale się tu porobiło
u nas dzień za dniem mija na spidzie młody dalej ciągle glodny, raz zje 120 za godzinkę 60 i tak w kółko. też mamy problem z noskiem praktycznie od samego początku. zakraplam czasem coś wyjdzie z pomoca gruszki myślałam nad aspiratorem, ale nie wiem czy to mam sens.
co do herbatek to u nas hipp do zaparzania koperkowa i rumiankowa, dobra też jest Koprus czy jakoś tak. -
U nas brak gorączki po 5w1. Wszystko było w normie;)
Dziś mamy cały dzień darcia... Potrafi nawet do zanoszenia się doprowadzić naciśnięcie włącznika od światła...Bo się wystraszy. Ciągle się czegoś potrafi przestraszyć i bek. Do tego co godzinę by jadła. I krzyczy. Jest naprawdę smutna...
Może to skok?
Radzicie podawać herbatki? Bo ja nic nie daje tylko mm. -
Moj synek po szczepieniach (6w1+pneumokoki) mial sie bardzo dobrze. Tez sie balam e bedzie plakal bo mial wtedy taka faze i goraczkowal, ale kompletnie ni mu nie bylo. Oby tak dalej.
Summerka u nas w koncu kupa przyszla wczoraj, a nawet dwie po 6 dniach. Ale maly ani sie nie prezyl, ani nie plakal. Byl usmiechniety i wesoly. A prtzy robieniu kupki nawet sie nie skrzywil. Wiec czemu tak rzadko robi. W pon dalam mu pol czopka i nic sie nie stalo... Wczoraj podalam mu herbate z ruminku (taka zwykl z apteki) wypil naraz 100ml i po tym ruszylo. Ostatnio tez pomogla. Wiec musze codziennie mu dawac. Tylko on nie chce mi pic, musze mu doslodzic glukoza ale narazie sprobujemy tak, potem jakos odzywczaje moze od tego slodkiego. Teraz te kupki musza sie unormowac
Viki pewnie tak jak mowisz skok
Mala lady u nas nos w nocy sie zatyka. Psikam woda morska albo zakrapiam sola fizjologiczna. Ja mam aspirator taki z canpolu bnez filtrow, i cos tam wyciaga, ale czasem to az mi tchu brakuje. A na noc smaruje go aromactivem jeszcze. Ale czyszczenie nosa to u nas dramat. Tak placze jakby go ze skory obdzierali
-
Ana no i moj wczesniak juz ma 5,5kg i 65cm. Wiec jakbym komus nie powiedziala ze wczesniak to sie nie zorientuje
Aa i dzis ide do pediatry to spytam o te kupki. Bo wymyslilam zeby mu moze w ciezkich chwilach podac pare kropel soku z jablka. Wiem ze wczesnie jeszcze, ale kiedys dawalo sie dzieciom po 1 miesiacu i zyly i mialy sie dobrze
-
Nam doktorka powiedziala ze maly ma wzdety brzuch i jest zagazowany. Kazala dawac espumisan 3x10kropli i zmienila mleko na bebilon pepti. Bo moze tak u niego objawia sie alergia ze kupki nie ida. Jak problem to mleko na recepte. Fakt zeniedeogo bo za 450g zaplacilam 16zl.
Szwagierga byla wczoeaj ze swoim malym tez u lekarza bo bardzo plakal, chyba mial kolke taka mocna i tez azala dawac mleko dla aleegikow. I brzuch tez zagazowany. Dwocvh lekarzy diagnoza ta sama. Zobaczymy oby pomoglo
-
Natalka, no wlasnie my wczoraj mielismy usg nerek (wszystko okej) i lekarz zbadal tez brzuch, bo stwierdzil, ze wzdety i tez okazalo sie, ze zagazowana bardzo - widze, ze to sie zdarza. Powtorze pozniej usg, ale zuza tez tak miala. Z tym, ze u nas kupkowy problem, to moim zdaniem, wina zelaza;( ech, musze kupic bobotic.
Toska eazy juz 4580 i ma 60 cm;) -
nick nieaktualnyHej, my bez szczepienia, miało być dzisiaj, za to mamy kontrolę u lekarza bo od tygodnia zmagamy się z meeeega katarem, mega do tego stopnia, że mu spływa i co chwile kaszle i się dusi.. ile razy ja mu już pierwszej pomocy udzielałam to nie zliczę ale w poniedziałek dostał spray do nosa i mega różnica, dużo lepiej chociaż dalej jeszcze mu spływa trochę i kaszle.. dziś zapytam na kiedy mam umówić się na szczepienie.
mleko znowu mu zmieniłam bo nan mu chyba nie smakował, często zostawiał, teraz pije hipp i super pije podaje też biogaie od poniedziałku więc i kupy raz na dobe są. w ogóle czytałam bloga, na którym tata wziął się za sprawdzenie czemu sab simplex taką furorę robi i co się okazało, cała magiczna siła w sposobie dawkowania! w polsce są przyjęte normy do 140 mg na dobę, a w niemczech czy czechach 240mg! i co się okazuje, że żeby działało jak ss to espumisanu powinnam dawać 25 kropli do posiłku, nie 10. tak więc daje od wczoraj tak i zobacze jakie efekty na dniach będą
mój już na mojej wadze waży 5,3! 1 lutego miał jeszcze 4 kg, także idzie jak burza
dziś też cała w stresie jestem bo mamy wizytę u okulisty, małemu przez miesiąc ropiały oczka, 2 krople przerobił i nic nie dały.. i nagle z dnia na dzień przestały, a zaczęło mu uciekać jedno oczko i to nie tak, że na chwile do środka zezuje, a prawie stale!! ucieka mu na zewnątrz, momentami każde w inną strone patrzy mam nadzieje, że to nic złego, cholernie się boje tej wizyty, wiecznie coś! 10 marca mamy też powtórne usg brzucha by zobaczyć czy nerki i układ moczowy jest w porządku po tym zapaleniu ehWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:25
-
Anulka a czemu podajesz biogaje przy mm? Masz takie zalecenie?
Pytam, bo moj mlody tez juz jest na mm, tylko mm. Wlasnie na Nan pro od samego poczatku i biogai juz nie podaje, bo te kultury bakteri sa zawarte w mm. Pytalam pediatre i mowila ze nie potrzeba wlasnie podawac dodatkowo. A jest to drogie dziadostwo, wiec moze nie musialabys
Z tym espumiasanem masz racje, my podawalismy przy kp duuzo wiecej, moje kolezanki tez, pediatra powiedziala ze nie trzeba przestrzegac ulotki, bo to sie nie wchlania. Potem kupilam espumisan 100 i nadal mam w razie ataku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 12:09