X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko, chodzi o sposób WĘDZENIA, a nie spożywania :) Ryby są wędzone na zimno i na gorąco, tych wędzonych na zimno ponoć w ciąży nie można.

• Vuko Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj losos z biedry!! :-( buuuu

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też go właśnie kocham, ale jest tam też wędzony na gorąco, może spróbujemy? :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie bedzie to samo,ale sprobowac mozna ;-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, jak ja chce do domu!!!

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama robie takiego łososia ale najbardziej będe tesknić za serami pleśniowymi i tatarem. A owoce można?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko a do kiedy jestes?
    Felicity moze melisa i sen Ci pomaga, okna odpuść juz na najbliższy okres i większe sprzątanie, moze maz albo koleżanki Ci pomaga, bo chyba musisz sobie całkiem odpuścić jakies większe sprzątanie i ruch...trzymam kciuki zeby brzuszek sie uspokoił:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nie mozna wedzonego???

Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice mozna,ale wedzone na goraco

Fasula nir wiem :-(

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Też z telefonu nie mogę edytowac. Wiecie może czy napój aloesowy można pić w ciąży bo bardzo lubię
    Nie wiem czy ktoś Ci odpisał bo nie doczytałam jeszcze ale napiszę ja :)
    Soku aloesowego absolutnie nie można poć bo wywołuje mikroskorcze tak jak wiesiołek. Wiem bo się dowiadywalam bo sama go uwielbiam. Także nie radziłabym ryzykować.

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam wasze dzisiejsze wpisy i czytam, i końca nie widać ;) my już z mężem w domku po wypadzie na 1 rocznicę ślubu do mojego ulubionego Karpacza :) jestem skonana, robiliśmy sobie wielokilometrowe spacerki, albo może to mi się wydaje, że były takie długie ;) po powrocie chciałam się zdrzemnąć,ale jakoś nie mogłam usnąć. A jutro rano do pracy :(

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj szkoda no nic będzie trzeba zrezygnować. Dzięki za info

• Morwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do listy udało mi się dopisać z laptopa :) z tabletu ani z telefonu nie dało rady :p
    Felicity odpoczywaj :* ja też dzisiaj przez chwile miałam schize ale już przeszło. Potrafiłam doszukiwać się wszystkiego , że piersi mniej bolą, że szyjka nie taka, że brzuch boli i takie tam . Normalnie można oszalec ale zbastowalam juz i jakoś doprowadziłam się do normalności bez leków . Już jest tak jak było i jestem happy :) nie wiedziałam ,że będę się cieszyć z tego ,że mnie piersi bolą :p człowiek to w ciąży głupieje ;)

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Matko, jak ja chce do domu!!!
    Trzymaj się Vuko, przytulam :) dasz radę, szybko zleci, aby tylko z dzidzią wszystko było dobrze.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś mam senny dzień. Wstałam o 8:00, a po 10:00 w pracy już dosłownie zasypiałam na siedząco. Drzemka o 17:00 na prawie dwie godziny dała radę :D teraz relaksuję się pod kocem i oglądam you dan dance :D
    przed chwilą trochę mnie zalało śluzem, oczywiście miałam już najgorsze przed oczami, ale czysto, bez plamień, uff...
    Vuko, jestem w stanie zrozumieć, że chcesz do domu:( ja co prawda nigdy nie leżałam w szpitalu (tfu tfu, odpukać), ale byłam kilkakrotnie na kilku godzinowych pobytach i nie jest to miejsce, gdzie chciałabym dochodzić do siebie :P nie bez powodu mówi się, że człowiek szybciej zdrowieje w domu niż w szpitalu. No, ale czasem trzeba... Trzymam za Was kciuki:)

Vuko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Do listy udało mi się dopisać z laptopa :) z tabletu ani z telefonu nie dało rady :p
    Felicity odpoczywaj :* ja też dzisiaj przez chwile miałam schize ale już przeszło. Potrafiłam doszukiwać się wszystkiego , że piersi mniej bolą, że szyjka nie taka, że brzuch boli i takie tam . Normalnie można oszalec ale zbastowalam juz i jakoś doprowadziłam się do normalności bez leków . Już jest tak jak było i jestem happy :) nie wiedziałam ,że będę się cieszyć z tego ,że mnie piersi bolą :p człowiek to w ciąży głupieje ;)

ja to codziennie rano sprawdzam, czy mnie cycki bolą.. no schiza jak nie wiem, ale to jest silniejsze ode mnie! :P
    a bolą cholernie, przed chwilą pies ze mną leżał i mnie pacnął łapą w pierś...

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Myślicie ze mozna iść w gory w ciąży na spokojne trasy? Nie bardzo wysokie gory, nie Zakopane;)
    Co uważacie?
    Myślę, że to zależy przede wszystkim od tego jak się czujesz w ciąży i w jakiej formie jesteś. Ja właśnie wróciłam z Karpacza, dużo łaziliśmy, poniosło nas nawet na Śnieżkę, ale pół drogi wjechaliśmy wyciągiem, później był spokojny szlak tylko ten ostatni odcinek dość ciężki ale zamiast w pół godziny pokonałam go w godzinę ;) tak bardzo powoli i ostrożnie, co kawałek odpoczywałam, pilnowałam się, żeby nie przegiąć. Czytałam dalej, że myślisz o Górach Stołowych - takie góry to nie góry, ;) jeśli wszystko jest ok to się nie zastanawiaj. Niejedna z nas pewnie ciężej pracuje.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja to codziennie rano sprawdzam, czy mnie cycki bolą.. no schiza jak nie wiem, ale to jest silniejsze ode mnie! :P
    a bolą cholernie, przed chwilą pies ze mną leżał i mnie pacnął łapą w pierś...
    Oj współczuję :( mnie cycki co prawda nie bolą, tylko mam brzuch taki napompowany i akurat mój kot upodobał sobie przechadzanie się właśnie po moim brzuchu :/

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Oj współczuję :( mnie cycki co prawda nie bolą, tylko mam brzuch taki napompowany i akurat mój kot upodobał sobie przechadzanie się właśnie po moim brzuchu :/
    brzuch też mi troszkę wywaliło, w spodnie jeszcze się mieszczę, ale często łapię się na tym, że muszę np. odpiąć guzik, jak siedzę :D
    chciałam ostatnio trochę poszaleć na zakupach, ale na razie nie kupuję spodni, bo nie wiem, czy za dwa miesiące, na lato, nie będą już mi za małe. To bez sensu. Więc zostało mi pocieszanie się jakimiś bluzkami :D ... choć tu też jest ryzyko :P
    Póki co, za tydzień wybieram się po jakiś biustonosz, bo już mi się wylewa co nie co.. :P
    mama mi też mówiła wczoraj, że w Rossmannie są podobno rewelacyjne ciążowe majciochy. To dopiero, jak będziemy miały brzuchy, ale warto wiedzieć :) moja mama kupiła swojej znajomej, która rodzi za jakieś 2 tygodnie i ona potem jeszcze pojechała po 3 opakowania :D ponoć rewelacja. sprawdzimy za jakiś czas :D

Arizona_R lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane do juta! Dobranoc! :)

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ