X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    My też jutro pierwsza wizyta. :) Ale dopiero na 17:40 oszaleje do tej pory. ;p
    no ja jutro myśle że dostane się około 16, ine na razie do mojej pani doktor a ona przyjmuje na nfz i nie można się umówić na konkretna godzine tylko obowiazuje kolejność po przyjściu, potem zmieniam lekarza na prywatnego ze względu na świetne opinie , ma dobry sprzęt w gabinecie i jest zastepcą ordynatora w szpitalu w którym chce rodzić:)

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    anulka orientujesz się dokładnie kiedy miałaś owulacje, jesteśmy prawie na tym samie etapie ciąży chciałam orientacyjnie wiedzieć co mogę zobaczyć jutro na usg:)
    mama84 do usg byłam prawie pewna kiedy miałam, ale teraz.. nie mam pojęcia :D myślałam, że miałam w 10 dniu cyklu, czyli o 6 dni szybciej jak mi ovu zaznaczyło, bo w 9 spo bete miałam 215 i coś za duża mi była jak na owu w 16 dniu cyklu, no ale według usg to równo 4tc! także już całkiem zdurniałam :P ale był już pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy także jeszcze pare dni i powinno być serduszko :)

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    mama84 do usg byłam prawie pewna kiedy miałam, ale teraz.. nie mam pojęcia :D myślałam, że miałam w 10 dniu cyklu, czyli o 6 dni szybciej jak mi ovu zaznaczyło, bo w 9 spo bete miałam 215 i coś za duża mi była jak na owu w 16 dniu cyklu, no ale według usg to równo 4tc! także już całkiem zdurniałam :P ale był już pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy także jeszcze pare dni i powinno być serduszko :)
    No właśnie ja też zawsze miałam owulacje w 14-15dc przy cyklach 28 dniowych, ale w tym cyklu robiłam testy owulacyjne i wyszła mi w 11 dc wiedz liczyłam że może jutro bym cos więcej zobaczyła ale widze po tobie że nie koniecznie tak musi być, beta 14 dni po owulacji 230, 20 dni po 1260

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 08:39

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    No właśnie ja też zawsze miałam owulacje w 14-15dc przy cyklach 28 dniowych, ale w tym cyklu robiłam testy owulacyjne i wyszła mi w 11 dc wiedz liczyłam że może jutro bym cos więcej zobaczyła ale widze po tobie że nie koniecznie tak musi być
    no dokładnie, ja byłam pewna że ciąża będzie o pare dni starsza jak z OM, a tu psikus, odwrotnie..

• naali13 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    no ja jutro myśle że dostane się około 16, ine na razie do mojej pani doktor a ona przyjmuje na nfz i nie można się umówić na konkretna godzine tylko obowiazuje kolejność po przyjściu, potem zmieniam lekarza na prywatnego ze względu na świetne opinie , ma dobry sprzęt w gabinecie i jest zastepcą ordynatora w szpitalu w którym chce rodzić:)
    Ja też chodzę prywatnie, bo lekarz ma naprawdę super sprzęt usg i jest na międzynarodowej liści lekarzy uprawnionych do badań genetycznych. Poza tym jest bardzo bardzo symaptyczny, i to on wyrył u mnie PCOS.
    anulka557 wrote:
    no dokładnie, ja byłam pewna że ciąża będzie o pare dni starsza jak z OM, a tu psikus, odwrotnie..

Ja w tym cyklu to nawet nie wiem kiedy owu mialam, bo kompletnie odpuściliśmy z mężem ;p

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Ej,Styczniowy, wykupujecie abonament?
    Ja mam abonament do 28 stycznia ;) bo wykupiłam na ovu do grudnia a za ubieranie wykresy dostałam miesiąc abonamentu gratis i takim też sposobem mam do stycznia :)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki to jest abonament? Co on daje ? Bo ja chyba przy rejestracji dostałam gratis.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Vuko ja kupiłam na 3 miesiące, miesiąc gratis mam za wykresy więc premiim mam do sierpnia i pewnie kupię dalej bo to nie majątek a jest sppro więcej opcji

Dziewczyny nawet jeśli miałyscie owu w tym samym dniu to zagbieżdżenie już nie koniecznie więc i usg może być różne ;)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za abonament premium można zapłacić w formie sms z telefonu?

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    ja póki co jeszcze łapie się na miesiąc darmowego ale weszłam dzisiaj na swój wykres na OF i zrobił się szary i brzydki bez większości opcji, tamten co prawda nie jest mi potrzebny ale tutaj pewnie też wykupię

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja stwierdziłam, że przekładam wizytę, wczoraj jeszcze zarodka nie było, więc z 25 maja na 28 maja i następną już zaklepałam na 8 czerwca jakby tego 28 serduszka jeszcze nie było :P

monika_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) ja dzisiaj już z dużo mniejszymi mdłościami, mąż mi przyniósł do łóżka rano jabłko i z trudem zrobiłam trzy gryzy, nim wstałam :P
    za to mam dziś okropne wzdęcia -.-"

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wykupuję abonamentu, nie potrzeba mi :) to moja trzecia ciąża i człowiek aż tak nie przeżywa, wszystko zna, wie co kiedy i jak :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie
    Fasolka ma 3,5mm więc maleństwo :) Ale wszystko okej, pęcherzyk ciążowy jest, umiejscowiony dobrze (nie przy ujściu macicy), kosmówka się nie odkleja. Następna wizyta 10.06 i powinno być więcej widać. Zrobiłam sobie betę, żeby zobaczyć przyrost (poprzednia w sobotę).

Zalecenia: mocno się oszczędzać, nie szaleć, w dni kiedy byłaby @ nie uprawiać seksu, pilnować żeby codziennie chodzić na dwójeczkę :)

Pytałam o nordic walking, bo bym chciała zacząć, ale do 10 tygodnia na pewno nie

eneska, anulka557, Monika34, Smużka lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    No właśnie ja też zawsze miałam owulacje w 14-15dc przy cyklach 28 dniowych, ale w tym cyklu robiłam testy owulacyjne i wyszła mi w 11 dc wiedz liczyłam że może jutro bym cos więcej zobaczyła ale widze po tobie że nie koniecznie tak musi być, beta 14 dni po owulacji 230, 20 dni po 1260
    Kochana tak patrzę na twoje wyniki bety... Ja miałam 13 dpo 124, a 20 dpo 3402 i teraz się obawiam czy to może nie za duży wzrost u mnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja już po wizycie
    Fasolka ma 3,5mm więc maleństwo :) Ale wszystko okej, pęcherzyk ciążowy jest, umiejscowiony dobrze (nie przy ujściu macicy), kosmówka się nie odkleja. Następna wizyta 10.06 i powinno być więcej widać. Zrobiłam sobie betę, żeby zobaczyć przyrost (poprzednia w sobotę).

Zalecenia: mocno się oszczędzać, nie szaleć, w dni kiedy byłaby @ nie uprawiać seksu, pilnować żeby codziennie chodzić na dwójeczkę :)

Pytałam o nordic walking, bo bym chciała zacząć, ale do 10 tygodnia na pewno nie
    super :) miałaś już zarodek, czy tylko sam pęcherzyk żółtkowy? :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja już po wizycie

Super Fasolcia! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Kochana tak patrzę na twoje wyniki bety... Ja miałam 13 dpo 124, a 20 dpo 3402 i teraz się obawiam czy to może nie za duży wzrost u mnie?
    gumisia może bliźniaki hihih :) lepiej, żeby był większy, jakby miał być za mały :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    a ja stwierdziłam, że przekładam wizytę, wczoraj jeszcze zarodka nie było, więc z 25 maja na 28 maja i następną już zaklepałam na 8 czerwca jakby tego 28 serduszka jeszcze nie było :P
    Ja też mam 8 czerwca, a przed tym 25 maja. :)
    8 czerwiec urodziny mojego mężusia. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 10:24

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    gumisia może bliźniaki hihih :) lepiej, żeby był większy, jakby miał być za mały :)
    Tak tylko, że podobno przy wadach genetycznych też beta jest wysoka? :(

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ