X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja też mam 8 czerwca, a przed tym 25 maja. :)
    8 czerwiec urodziny mojego mężusia. ;)
    ale fajnie :) ja to tak namotałam w rejestracji, że hej :D bo miałam na 25 maja i zapisałam się na 2 czerwca (chciałam na 5 ale najbliższe następne było 8 ) ale po pół godziny stwierdziłam, że to za szybko i przekładałam wszystko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 10:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Kochana tak patrzę na twoje wyniki bety... Ja miałam 13 dpo 124, a 20 dpo 3402 i teraz się obawiam czy to może nie za duży wzrost u mnie?
    Skończcie porównywać te bety! :D Wszystko jest dobrze, każda z nas ma indywidualny przyrost. Mała - źle, duża - źle :P Wyluzujcie i przestańcie badać te bety ;)

anulka557, monika_89, Monika34, Kamila8k, lucy1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Tak tylko, że podobno przy wadach genetycznych też beta jest wysoka? :(
    no coś Ty, ja pierwsze słyszę :o

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mam już wyniki z dzisiaj !!!!!
    BETA 198,8 
    Progesteron 39,95
    Ft4 1,57 (83,12%)
    Ft3 3,01 (42,08%)
    Tsh 2,47
    Super BETA! :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Skończcie porównywać te bety! :D Wszystko jest dobrze, każda z nas ma indywidualny przyrost. Mała - źle, duża - źle :P Wyluzujcie i przestańcie badać te bety ;)
    Ja już nie badam więcej, za dużo stresu. ;)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    super :) miałaś już zarodek, czy tylko sam pęcherzyk żółtkowy? :)
    Nie wiem, powiedziała, że 'pęcherzyk ciążowy', więc nie mam pojęcia, a nie dopytałam z tego wrazenia.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    Witam się z rana :)
    morwa beta piękna :)
    u mnie cycki tak urosły, że szok, już w dniu planowanej miesiączki szłam po większy stanik, teraz tak bolą, że jak nie daj Boże się dotknę to łzy w oczach..

a noc spokojna, brzuch prawie nie boli, plamienia brązowe tylko przy podcieraniu, także już żadnej żywej krwi :)
    Mi też piersi się znacznie powiększyły. A sutki bolą że ojeju! :P

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam ważne dwa pytania, może nie ważne z perspektywy rozwoju zarodka, ale samopoczucia przyszłej mamy. ;)
    1.Jak u was z farbowaniem/rozjaśnianiem włosów? Planujecie w najbliższych dniach/tygodniach? Uważacie że szkodzi/nie szkodzi? Ja zazwyczaj farbuję na ciemny brąz i teraz chodzę z odrostami! :( Chciałabym ufarbować ale się boję... :(
    2.Też was wysypało takimi drobnymi pryszczkami? Ja mam całe czoło w tym. Kupiłam pastę cynkową ale chyba nie pomaga. Co używacie na to? Co w ogóle można używać? Pamiętam jak Pani Dermatolog powiedziała mi, że będę mogła używać na to maść z nadtlenkiem benzoilu, ale w necie jest napisane że nie wolno i teraz nie wiem... :(
    Poradźcie coś Kochane! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Nie wiem, powiedziała, że 'pęcherzyk ciążowy', więc nie mam pojęcia, a nie dopytałam z tego wrazenia.
    rozumiem, sama dopiero po swoim usg doczytywałam o co chodzi :D u mnie pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, ale bez zarodka jeszcze.. liczę, że przez 1,5 ładnie podrośnie i że będzie na następnym już widać zarodek a może i serduszko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Kochane mam ważne dwa pytania, może nie ważne z perspektywy rozwoju zarodka, ale samopoczucia przyszłej mamy. ;)
    1.Jak u was z farbowaniem/rozjaśnianiem włosów? Planujecie w najbliższych dniach/tygodniach? Uważacie że szkodzi/nie szkodzi? Ja zazwyczaj farbuję na ciemny brąz i teraz chodzę z odrostami! :( Chciałabym ufarbować ale się boję... :(
    2.Też was wysypało takimi drobnymi pryszczkami? Ja mam całe czoło w tym. Kupiłam pastę cynkową ale chyba nie pomaga. Co używacie na to? Co w ogóle można używać? Pamiętam jak Pani Dermatolog powiedziała mi, że będę mogła używać na to maść z nadtlenkiem benzoilu, ale w necie jest napisane że nie wolno i teraz nie wiem... :(
    co do farbowania za mocno nie pomogę, bo nie farbuje w ogóle włosów, ale w pierwszej ciąży normalnie rozjaśniałam sobie :) a co do wysypywania.. czoło mam czyste, ale za to broda, skronie całe wysypane!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    1. Podobno farby bez amoniaku nie szkodzą. Ja też mam już trochę odrost, ale poczekam do 12 tygodnia. Jakoś tak dla czystego sumienia.
    2. Moja cera od początku ciąży nie zmieniła się - czasem coś tam wyskoczy, ale nie mam większych problemów. Spróbuj sudocrem.

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i czym smarujesz te paskudztwa Kochana? ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska Sudocrem to też tlenek cynku jak w paście cynkowej więc na mnie to nie działa. :(
    Właśnie się zastanawiam czy nie kupić takiej bez amoniaku, bo chodzę do pracy jeszcze i straszę. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 10:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Eneska Sudocrem to też tlenek cynku jak w paście cynkowej więc na mnie to nie działa. :(
    Właśnie się zastanawiam czy nie kupić takiej bez amoniaku, bo chodzę do pracy jeszcze i straszę. :P
    Aha.. hmm... to nie wiem, może mogłabyś poradzić się jakiejś dobrej, sprawdzonej kosmetyczki :)

Ja farbuję u fryzjera włosy :P

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja już po wizycie
    Fasolka ma 3,5mm więc maleństwo :) Ale wszystko okej, pęcherzyk ciążowy jest, umiejscowiony dobrze (nie przy ujściu macicy), kosmówka się nie odkleja. Następna wizyta 10.06 i powinno być więcej widać. Zrobiłam sobie betę, żeby zobaczyć przyrost (poprzednia w sobotę).

Zalecenia: mocno się oszczędzać, nie szaleć, w dni kiedy byłaby @ nie uprawiać seksu, pilnować żeby codziennie chodzić na dwójeczkę :)

Pytałam o nordic walking, bo bym chciała zacząć, ale do 10 tygodnia na pewno nie
    super, powiedz mi kochana ty jestes z Krakowa czy okolic? który tydzień odpowiada ciąży?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mam już wyniki z dzisiaj !!!!!
    BETA 198,8 
    Progesteron 39,95
    Ft4 1,57 (83,12%)
    Ft3 3,01 (42,08%)
    Tsh 2,47

super a do endo idziesz? bo tsh troszke za wysokie ale to pewnie wiesz:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova 3,5mm to kawał fasolki ;) super wiadomosci z rana :)

Gumisia możes ufarbować włosy, tylko po prostu kup taką bez amoniaku. Pryszcze to chyba indywidualna sprawa, ja jestem akurat czysta, ale też nigdy nie miałam problemów w tym temacie

I jak pisze eneska nie porównujcie się, każdy fasol jest inny. Wszystko będzie dobrze i nie ma co się nakręcać niepotrzebnie.
    To mówię ja, która z jedną ciążą się pożegnała (więc to ja powinnam panikować a Wy mnie uspokajać ;) :P)
    Zbyt dużo nerwów szkodzi ;)

eneska, Liskova, Marta8880, Aprilia, zoe31 lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Monika34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Tak tylko, że podobno przy wadach genetycznych też beta jest wysoka? :(
    no nie kochana juz nie wymyslaj beta na poczatku ladnie moze skakac nie wymyslaj kochana mnie malo wzrastala a jednak jest ok i sie martwie bo mala byla a ty ze duza na sile to milion problemow znajdziemy

WSZYSTKO JEST DOBRZE!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 10:45

monika_89 lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba podpytam moją ginekolog w poniedziałek. ;) Ale skoro dermatolog twierdzi że w ciąży miejscowo można stosować nadtlenek benzoilu to chyba wie co mówi? ;)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    mniew poprzedniej ciazy gin powiedzial, że mozna farbowac i jego córa farbowała ale jak sie boje to poczekac do 12 tyg. A do tego czasu można farbować farbami bez amoniaku. Ja mam odrosty juz duże ale ja ciagle leze więc w sumie wytrzymam jeszcze troche:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ