Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGumisia wrote:Ja też mam 8 czerwca, a przed tym 25 maja.
8 czerwiec urodziny mojego mężusia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 10:26
-
nick nieaktualnyGumisia wrote:Kochana tak patrzę na twoje wyniki bety... Ja miałam 13 dpo 124, a 20 dpo 3402 i teraz się obawiam czy to może nie za duży wzrost u mnie?
anulka557, monika_89, Monika34, Kamila8k, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anulka557 wrote:Witam się z rana
morwa beta piękna
u mnie cycki tak urosły, że szok, już w dniu planowanej miesiączki szłam po większy stanik, teraz tak bolą, że jak nie daj Boże się dotknę to łzy w oczach..
a noc spokojna, brzuch prawie nie boli, plamienia brązowe tylko przy podcieraniu, także już żadnej żywej krwi -
Kochane mam ważne dwa pytania, może nie ważne z perspektywy rozwoju zarodka, ale samopoczucia przyszłej mamy.
1.Jak u was z farbowaniem/rozjaśnianiem włosów? Planujecie w najbliższych dniach/tygodniach? Uważacie że szkodzi/nie szkodzi? Ja zazwyczaj farbuję na ciemny brąz i teraz chodzę z odrostami! Chciałabym ufarbować ale się boję...
2.Też was wysypało takimi drobnymi pryszczkami? Ja mam całe czoło w tym. Kupiłam pastę cynkową ale chyba nie pomaga. Co używacie na to? Co w ogóle można używać? Pamiętam jak Pani Dermatolog powiedziała mi, że będę mogła używać na to maść z nadtlenkiem benzoilu, ale w necie jest napisane że nie wolno i teraz nie wiem...
Poradźcie coś Kochane! -
nick nieaktualnyLiskova wrote:Nie wiem, powiedziała, że 'pęcherzyk ciążowy', więc nie mam pojęcia, a nie dopytałam z tego wrazenia.
-
nick nieaktualnyGumisia wrote:Kochane mam ważne dwa pytania, może nie ważne z perspektywy rozwoju zarodka, ale samopoczucia przyszłej mamy.
1.Jak u was z farbowaniem/rozjaśnianiem włosów? Planujecie w najbliższych dniach/tygodniach? Uważacie że szkodzi/nie szkodzi? Ja zazwyczaj farbuję na ciemny brąz i teraz chodzę z odrostami! Chciałabym ufarbować ale się boję...
2.Też was wysypało takimi drobnymi pryszczkami? Ja mam całe czoło w tym. Kupiłam pastę cynkową ale chyba nie pomaga. Co używacie na to? Co w ogóle można używać? Pamiętam jak Pani Dermatolog powiedziała mi, że będę mogła używać na to maść z nadtlenkiem benzoilu, ale w necie jest napisane że nie wolno i teraz nie wiem...
Poradźcie coś Kochane! -
nick nieaktualnyGumisia wrote:Kochane mam ważne dwa pytania, może nie ważne z perspektywy rozwoju zarodka, ale samopoczucia przyszłej mamy.
Poradźcie coś Kochane!
2. Moja cera od początku ciąży nie zmieniła się - czasem coś tam wyskoczy, ale nie mam większych problemów. Spróbuj sudocrem. -
nick nieaktualnyGumisia wrote:Eneska Sudocrem to też tlenek cynku jak w paście cynkowej więc na mnie to nie działa.
Właśnie się zastanawiam czy nie kupić takiej bez amoniaku, bo chodzę do pracy jeszcze i straszę.
Ja farbuję u fryzjera włosy -
Liskova wrote:Ja już po wizycie
Fasolka ma 3,5mm więc maleństwo Ale wszystko okej, pęcherzyk ciążowy jest, umiejscowiony dobrze (nie przy ujściu macicy), kosmówka się nie odkleja. Następna wizyta 10.06 i powinno być więcej widać. Zrobiłam sobie betę, żeby zobaczyć przyrost (poprzednia w sobotę).
Zalecenia: mocno się oszczędzać, nie szaleć, w dni kiedy byłaby @ nie uprawiać seksu, pilnować żeby codziennie chodzić na dwójeczkę
Pytałam o nordic walking, bo bym chciała zacząć, ale do 10 tygodnia na pewno nie
Monika34 -
Liskova 3,5mm to kawał fasolki super wiadomosci z rana
Gumisia możes ufarbować włosy, tylko po prostu kup taką bez amoniaku. Pryszcze to chyba indywidualna sprawa, ja jestem akurat czysta, ale też nigdy nie miałam problemów w tym temacie
I jak pisze eneska nie porównujcie się, każdy fasol jest inny. Wszystko będzie dobrze i nie ma co się nakręcać niepotrzebnie.
To mówię ja, która z jedną ciążą się pożegnała (więc to ja powinnam panikować a Wy mnie uspokajać )
Zbyt dużo nerwów szkodzieneska, Liskova, Marta8880, Aprilia, zoe31 lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Gumisia wrote:Tak tylko, że podobno przy wadach genetycznych też beta jest wysoka?
WSZYSTKO JEST DOBRZE!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 10:45
monika_89 lubi tę wiadomość
Monika34 -
Gumisia wrote:Kochane mam ważne dwa pytania, może nie ważne z perspektywy rozwoju zarodka, ale samopoczucia przyszłej mamy.
Poradźcie coś Kochane!
Monika34