X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Chyba podpytam moją ginekolog w poniedziałek. ;) Ale skoro dermatolog twierdzi że w ciąży miejscowo można stosować nadtlenek benzoilu to chyba wie co mówi? ;)
    kurczę, zawsze trzeba wziąć poprawkę na wszystko, co mówią nawet lekarze. moja znajoma była w aptece (w zaawansowanej, widocznej ciąży) po krem z filtrem, podkreślała, że musi być dla kobiet w ciąży, bezpieczny. dostała od farmaceutki krem z napisem jak byk "Nie stosować u kobiet w ciąży"... musimy być teraz ostrożne za dwóch:)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, ja nie pomogę, bo się nie farbuję, a i pryszczami mnie nie wysypało :)

Anulka, ja mam wizytę za 3 tygodnie, więc już sporo powinno być widać i serducho chyba też :)
    Monika34 wrote:
    super, powiedz mi kochana ty jestes z Krakowa czy okolic? który tydzień odpowiada ciąży?
    Tak, jestem z Krakowa :) Tydzień nie wiem który, nic gin nie mówiła, tylko że sam początek. Wg bety i owu - 5 tc.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na niezłą farmaceutkę trafiła. :P Strach się bać...

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry tak w ogóle:)

gin i odpisał odnośnie tej niteczki krwi..i kazał leżeć i jeszcze raz leżeć a do tego obserwować czy nic się nie dzieje więc leze i leże i leże:) dziś u nas cieplutko nie wiem czy nie isc na lezaczek przed dom w cieniu z herbatka posiedze. Narazie u mnie zero jakichkolwiek plamień :) a dzis mnie zemdliło więc może to dobry znak!

Powiedzcie mi a przyjdzie przypomnienie o tym abonamencie? ile się płaci miesięcznie?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova już na pewno będzie serduszko. :)

Liskova lubi tę wiadomość

• Blondyna0 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki:)
    Mam lekarza na nfz była w zeszły wtorek następną wizytę mam 16 czerwca.
    Ale chcę od początku czerwca iść na L4 i pomyślałam sobie, że pójde jutro prywatnie, jak u mojego maleństwa będzie wszystko ok to powiem pracodawcy o moim stanie i na kolejną wizytę umówię się za 2 tygodnie już w celu wzięcia zwolnienia.
    Tylko zastanawiam się czy można tak często robić USG?
    Już miałam 3 jutro było by 4.
    Czy może lepiej się wstrzymać iść dopiero na początku czerwca po L4?

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Gumisia, ja nie pomogę, bo się nie farbuję, a i pryszczami mnie nie wysypało :)

Anulka, ja mam wizytę za 3 tygodnie, więc już sporo powinno być widać i serducho chyba też :)

Tak, jestem z Krakowa :) Tydzień nie wiem który, nic gin nie mówiła, tylko że sam początek. Wg bety i owu - 5 tc.
    oo to już na pewno będzie :))

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna0 wrote:
    Dzień dobry kobietki:)
    Mam lekarza na nfz była w zeszły wtorek następną wizytę mam 16 czerwca.
    Ale chcę od początku czerwca iść na L4 i pomyślałam sobie, że pójde jutro prywatnie, jak u mojego maleństwa będzie wszystko ok to powiem pracodawcy o moim stanie i na kolejną wizytę umówię się za 2 tygodnie już w celu wzięcia zwolnienia.
    Tylko zastanawiam się czy można tak często robić USG?
    Już miałam 3 jutro było by 4.
    Czy może lepiej się wstrzymać iść dopiero na początku czerwca po L4?
    nie wiem ale jak leżałam w szpitalu to zrobiono mi usg w poniedziałek i następne powiedzieli nie wcześniej jak w czwartek, a jak na usg było serduszko to mi powiedział, że dopplera nie włącza bo bardzo wczesna ciaza (5 tydz 3 dzien) i tylko na darmo nagrzeje ..więc chyba nie za dobrze tak często robić usg.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna w szpitalu robią codziennie USG i nic się nie dzieje. ;) Można robić często. To nie ma negatywnego wpływu na dzieciątko. :)

• Liskova Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    dzień dobry tak w ogóle:)

gin i odpisał odnośnie tej niteczki krwi..i kazał leżeć i jeszcze raz leżeć a do tego obserwować czy nic się nie dzieje więc leze i leże i leże:) dziś u nas cieplutko nie wiem czy nie isc na lezaczek przed dom w cieniu z herbatka posiedze. Narazie u mnie zero jakichkolwiek plamień :) a dzis mnie zemdliło więc może to dobry znak!

Powiedzcie mi a przyjdzie przypomnienie o tym abonamencie? ile się płaci miesięcznie?
    Ja za abonament płaciłam 35,99 za 3 m-ce.

Co do leżaczka, to jak najbardziej! Trzeba się trochę wystawiać na słonko!
    Ja właśnie cieszę się, że teraz ciepło, bo będzie można popołudniową kawę machnąć sobie przed domem, a nie w domu się kisić. Tak samo wziąć książkę, czy laptopa i usiąść przed domem :)

• karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , dziewczyny mam odrapane gardło :( tabletek chyba nie mogę brać.. co polecacie ??? :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    nie wiem ale jak leżałam w szpitalu to zrobiono mi usg w poniedziałek i następne powiedzieli nie wcześniej jak w czwartek, a jak na usg było serduszko to mi powiedział, że dopplera nie włącza bo bardzo wczesna ciaza (5 tydz 3 dzien) i tylko na darmo nagrzeje ..więc chyba nie za dobrze tak często robić usg.
    A to dziwne bo mi w pierwszej ciąży robili codziennie...

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Witam , dziewczyny mam odrapane gardło :( tabletek chyba nie mogę brać.. co polecacie ??? :)
    Prenalen gardło. :)

karolinka1992 lubi tę wiadomość

• Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Mleko z masłem i miodem najlepsze na gardło

karolinka1992 lubi tę wiadomość

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Blondyna w szpitalu robią codziennie USG i nic się nie dzieje. ;) Można robić często. To nie ma negatywnego wpływu na dzieciątko. :)
    no to w takim razie się mylę :)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Prenalen gardło. :)
    Prenalen ma tragiczny skład, nie bierzcie go...

Lepiej mleko z miodem i czosnkiem i te sprawy.

• naali13 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja też mam 8 czerwca, a przed tym 25 maja. :)
    8 czerwiec urodziny mojego mężusia. ;)
    I moje! :D

Gumisia lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja za abonament płaciłam 35,99 za 3 m-ce.

Co do leżaczka, to jak najbardziej! Trzeba się trochę wystawiać na słonko!
    Ja właśnie cieszę się, że teraz ciepło, bo będzie można popołudniową kawę machnąć sobie przed domem, a nie w domu się kisić. Tak samo wziąć książkę, czy laptopa i usiąść przed domem :)
    właśnie też na to liczę :) ale chyba za chwilę jakoś drzemkę sobie zrobię:)

macie już w sklepach "nasze" truskawki? ja na razie objadam się arbuzem ale jakiś mało soczysty mam w domu;/

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    właśnie też na to liczę :) ale chyba za chwilę jakoś drzemkę sobie zrobię:)

macie już w sklepach "nasze" truskawki? ja na razie objadam się arbuzem ale jakiś mało soczysty mam w domu;/
    ja już jadłam nasze polskie truskawy - pycha :) i arbuz też upolowałam w Biedronce w weekend - był pyszny!

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze chciałam was zapytać odnośnie tej umowy ..nie mogą mnie zwolnić jak mam umowę o prace na czas nieokreślony? bo kiedyś podobno do 3 miesiąca ciąży mogli zwolnić!

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ