X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Chyba podpytam moją ginekolog w poniedziałek. ;) Ale skoro dermatolog twierdzi że w ciąży miejscowo można stosować nadtlenek benzoilu to chyba wie co mówi? ;)
    kurczę, zawsze trzeba wziąć poprawkę na wszystko, co mówią nawet lekarze. moja znajoma była w aptece (w zaawansowanej, widocznej ciąży) po krem z filtrem, podkreślała, że musi być dla kobiet w ciąży, bezpieczny. dostała od farmaceutki krem z napisem jak byk "Nie stosować u kobiet w ciąży"... musimy być teraz ostrożne za dwóch:)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, ja nie pomogę, bo się nie farbuję, a i pryszczami mnie nie wysypało :)

Anulka, ja mam wizytę za 3 tygodnie, więc już sporo powinno być widać i serducho chyba też :)
    Monika34 wrote:
    super, powiedz mi kochana ty jestes z Krakowa czy okolic? który tydzień odpowiada ciąży?
    Tak, jestem z Krakowa :) Tydzień nie wiem który, nic gin nie mówiła, tylko że sam początek. Wg bety i owu - 5 tc.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na niezłą farmaceutkę trafiła. :P Strach się bać...

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry tak w ogóle:)

gin i odpisał odnośnie tej niteczki krwi..i kazał leżeć i jeszcze raz leżeć a do tego obserwować czy nic się nie dzieje więc leze i leże i leże:) dziś u nas cieplutko nie wiem czy nie isc na lezaczek przed dom w cieniu z herbatka posiedze. Narazie u mnie zero jakichkolwiek plamień :) a dzis mnie zemdliło więc może to dobry znak!

Powiedzcie mi a przyjdzie przypomnienie o tym abonamencie? ile się płaci miesięcznie?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova już na pewno będzie serduszko. :)

Liskova lubi tę wiadomość

• Blondyna0 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki:)
    Mam lekarza na nfz była w zeszły wtorek następną wizytę mam 16 czerwca.
    Ale chcę od początku czerwca iść na L4 i pomyślałam sobie, że pójde jutro prywatnie, jak u mojego maleństwa będzie wszystko ok to powiem pracodawcy o moim stanie i na kolejną wizytę umówię się za 2 tygodnie już w celu wzięcia zwolnienia.
    Tylko zastanawiam się czy można tak często robić USG?
    Już miałam 3 jutro było by 4.
    Czy może lepiej się wstrzymać iść dopiero na początku czerwca po L4?

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Gumisia, ja nie pomogę, bo się nie farbuję, a i pryszczami mnie nie wysypało :)

Anulka, ja mam wizytę za 3 tygodnie, więc już sporo powinno być widać i serducho chyba też :)

Tak, jestem z Krakowa :) Tydzień nie wiem który, nic gin nie mówiła, tylko że sam początek. Wg bety i owu - 5 tc.
    oo to już na pewno będzie :))

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna0 wrote:
    Dzień dobry kobietki:)
    Mam lekarza na nfz była w zeszły wtorek następną wizytę mam 16 czerwca.
    Ale chcę od początku czerwca iść na L4 i pomyślałam sobie, że pójde jutro prywatnie, jak u mojego maleństwa będzie wszystko ok to powiem pracodawcy o moim stanie i na kolejną wizytę umówię się za 2 tygodnie już w celu wzięcia zwolnienia.
    Tylko zastanawiam się czy można tak często robić USG?
    Już miałam 3 jutro było by 4.
    Czy może lepiej się wstrzymać iść dopiero na początku czerwca po L4?
    nie wiem ale jak leżałam w szpitalu to zrobiono mi usg w poniedziałek i następne powiedzieli nie wcześniej jak w czwartek, a jak na usg było serduszko to mi powiedział, że dopplera nie włącza bo bardzo wczesna ciaza (5 tydz 3 dzien) i tylko na darmo nagrzeje ..więc chyba nie za dobrze tak często robić usg.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna w szpitalu robią codziennie USG i nic się nie dzieje. ;) Można robić często. To nie ma negatywnego wpływu na dzieciątko. :)

• Liskova Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    dzień dobry tak w ogóle:)

gin i odpisał odnośnie tej niteczki krwi..i kazał leżeć i jeszcze raz leżeć a do tego obserwować czy nic się nie dzieje więc leze i leże i leże:) dziś u nas cieplutko nie wiem czy nie isc na lezaczek przed dom w cieniu z herbatka posiedze. Narazie u mnie zero jakichkolwiek plamień :) a dzis mnie zemdliło więc może to dobry znak!

Powiedzcie mi a przyjdzie przypomnienie o tym abonamencie? ile się płaci miesięcznie?
    Ja za abonament płaciłam 35,99 za 3 m-ce.

Co do leżaczka, to jak najbardziej! Trzeba się trochę wystawiać na słonko!
    Ja właśnie cieszę się, że teraz ciepło, bo będzie można popołudniową kawę machnąć sobie przed domem, a nie w domu się kisić. Tak samo wziąć książkę, czy laptopa i usiąść przed domem :)

• karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , dziewczyny mam odrapane gardło :( tabletek chyba nie mogę brać.. co polecacie ??? :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    nie wiem ale jak leżałam w szpitalu to zrobiono mi usg w poniedziałek i następne powiedzieli nie wcześniej jak w czwartek, a jak na usg było serduszko to mi powiedział, że dopplera nie włącza bo bardzo wczesna ciaza (5 tydz 3 dzien) i tylko na darmo nagrzeje ..więc chyba nie za dobrze tak często robić usg.
    A to dziwne bo mi w pierwszej ciąży robili codziennie...

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Witam , dziewczyny mam odrapane gardło :( tabletek chyba nie mogę brać.. co polecacie ??? :)
    Prenalen gardło. :)

karolinka1992 lubi tę wiadomość

• Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Mleko z masłem i miodem najlepsze na gardło

karolinka1992 lubi tę wiadomość

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Blondyna w szpitalu robią codziennie USG i nic się nie dzieje. ;) Można robić często. To nie ma negatywnego wpływu na dzieciątko. :)
    no to w takim razie się mylę :)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Prenalen gardło. :)
    Prenalen ma tragiczny skład, nie bierzcie go...

Lepiej mleko z miodem i czosnkiem i te sprawy.

• naali13 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja też mam 8 czerwca, a przed tym 25 maja. :)
    8 czerwiec urodziny mojego mężusia. ;)
    I moje! :D

Gumisia lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja za abonament płaciłam 35,99 za 3 m-ce.

Co do leżaczka, to jak najbardziej! Trzeba się trochę wystawiać na słonko!
    Ja właśnie cieszę się, że teraz ciepło, bo będzie można popołudniową kawę machnąć sobie przed domem, a nie w domu się kisić. Tak samo wziąć książkę, czy laptopa i usiąść przed domem :)
    właśnie też na to liczę :) ale chyba za chwilę jakoś drzemkę sobie zrobię:)

macie już w sklepach "nasze" truskawki? ja na razie objadam się arbuzem ale jakiś mało soczysty mam w domu;/

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    właśnie też na to liczę :) ale chyba za chwilę jakoś drzemkę sobie zrobię:)

macie już w sklepach "nasze" truskawki? ja na razie objadam się arbuzem ale jakiś mało soczysty mam w domu;/
    ja już jadłam nasze polskie truskawy - pycha :) i arbuz też upolowałam w Biedronce w weekend - był pyszny!

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze chciałam was zapytać odnośnie tej umowy ..nie mogą mnie zwolnić jak mam umowę o prace na czas nieokreślony? bo kiedyś podobno do 3 miesiąca ciąży mogli zwolnić!

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ