X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna0 wrote:
    Ja będę się cieszyła z mojej kruszynki nie ważne jakiej płci będzie byle była zdrowa:)

A dziś znowu mam stres, bo objawy w weeken się nasiliły, a dziś wszystko przeszło i martwię się czy u dzidzki wszystko ok...:/
    Mnie tez dziś troche mniej bola piersi, na tym etapie ciąży to podobno zupełnie normalne :)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;-) nie było mnie raptem 3 dni a tu tyle napisałyście, że nie ma szans nadrobić tego ;-)

Witam nowe koleżanki bo widzę, że trochę się Was pojawiło ;-)

a.png
    a.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga to może zadzwoń do inspekcji pracy popytać co i jak. Czy coś Ci przysługuje, co z umową po stażu czy ma sens ją podpisywać. Nie musisz przeciez sie przyznawać gdzie pracujesz a info musą Ci udzielić. Albo idz do jakiejś księgowej

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z tym komputerem to też się tak nie przejmujcie, bo to jest zapis, który został dawno zrobiony, jak były stare monitory, duże promieniowanie, szkodliwe itd.

Poza tym, niby max 4h przy kompie dziennie, a ile z Was przyjdzie do domu i drugie 4h będzie też siedzieć na kompie, tylko np. na belly, fejsie itd?

Nie wierzę, że żadna z nas w ciąży nie spędza prywatnego czasu na kompie :)

Ja pracuję 8h przed kompem i na pewno tak będę pracować do końca, bo jak nie pracuję na kompie, to zwyczajnie nie mam co robić.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Arga to może zadzwoń do inspekcji pracy popytać co i jak. Czy coś Ci przysługuje, co z umową po stażu czy ma sens ją podpisywać. Nie musisz przeciez sie przyznawać gdzie pracujesz a info musą Ci udzielić. Albo idz do jakiejś księgowej
    Nie do księgowej, tylko kadrowej :) Księgowa się nie zajmuje takimi rzeczami.

• Vuko Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika usg w ciazy jest zupelnie nieinwazyjne. A tsh morwy nie jest takie zle,bo norma w ciazy jest do 2,5. :-) juz wiem,ze dzis nie wyjde ze szpitala ehh

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Monika usg w ciazy jest zupelnie nieinwazyjne. A tsh morwy nie jest takie zle,bo norma w ciazy jest do 2,5. :-) juz wiem,ze dzis nie wyjde ze szpitala ehh

Norma jest do 2,5 ale powinno sie je utrzymywać w dolnym zakresie.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • agi88 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Kochane mam ważne dwa pytania, może nie ważne z perspektywy rozwoju zarodka, ale samopoczucia przyszłej mamy. ;)
    1.Jak u was z farbowaniem/rozjaśnianiem włosów? Planujecie w najbliższych dniach/tygodniach? Uważacie że szkodzi/nie szkodzi? Ja zazwyczaj farbuję na ciemny brąz i teraz chodzę z odrostami! :( Chciałabym ufarbować ale się boję... :(
    2.Też was wysypało takimi drobnymi pryszczkami? Ja mam całe czoło w tym. Kupiłam pastę cynkową ale chyba nie pomaga. Co używacie na to? Co w ogóle można używać? Pamiętam jak Pani Dermatolog powiedziała mi, że będę mogła używać na to maść z nadtlenkiem benzoilu, ale w necie jest napisane że nie wolno i teraz nie wiem... :(
    Poradźcie coś Kochane! :)
    1. Ja napewno mam zamiar farbować za 3 tygodnie czeka mnie wesele ale tak jak w pierwszej ciąży farbuje farbami bez amoniaku bo są bezpieczne.
    2. Mnie też okropnie wysypało ale nic z tym nie robię trzeba przeczekać aż hormony się ustabilizują i same znikną :P

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko, czemu nie wyjdziesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

Vuko a co z Twoimi plamieniami? ustały? dają Ci jakieś leki w szpitalu?

Giannaa juz sie wczoraj zastanawiałam gdzie Ty sie podziewasz :P niestety nie masz udostępnionego kalendarza a juz chciałam pytać co tak nas opuściłas

Giannaa lubi tę wiadomość

• Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Mnie tez dziś troche mniej bola piersi, na tym etapie ciąży to podobno zupełnie normalne :)
    Też o tym słyszałam, nawet położnej się pytałam i mówiła, że to normalne, że zawsze jakiś strach jest...

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście. A ja dopiero wstałam ☺ dobrze że mężul ma urlop to śniadanko do łóżka dostałam.

eneska lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova ale kadrową ma w pracy, a jeśli nie chce się zdradzić to może przecież iśc do jakiegos biura ksiegowego po poradę. Tam też muszą się znać na przepisach
    Co do komputerów zapis stary nie stary ale obowiazuje i już. Jesli ktoś się czuje na silach to czemu by nie, ale dla niektórych 8h siedzenie to juz katorga w ciazy. Rozne sa przypadki. Ostatnio chciałam pracować jak najdluzej, ale tym razem olewam. Mimo iż nie mam ciężkiej pracy mam zamiar iść na l4 i dmuchac na zimne

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna0 wrote:
    A jakie macie przeczucia co do płci maluszka?
    Wierzycie w przesądy?
    Ja myślę że będzie synek, a mąż myśli że córeczka. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę że córeczka a małżon myśli że bliźniaki zrobił ☺

• naali13 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej... bliźniaki u nas też jest szansa!

Mój dziadek był z bliźniaków a wśród jego rodzeństwa były 4 pary bliźniąt od tego czasu nie bylo żadnych bliźniąt, a dziadkowie mieli 4 dzieci, 9 wnuków i 12 prawnuków ;p

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    a wiecie może jak to jest jeżeli jestem teraz na stażu z urzędu pracy, który kończy mi się 8 czerwca i pracodawca podpisze ze mną umowę zlecenie? Przyznam, że nie do końca chce tam pracować w okresie ciąży ponieważ jest to drukarnia cyfrowa a ja jestem tam grafikiem i większość czasu siedzę przy komputerze lub obsługuję drukarki, które drukują nagrzewając proszek i go rozpylają a ja boję się, że nawdycham się tej chemii za dużo.
    Teoretycznie nie mogę odmówić przyjęcia oferty zatrudnienia na trzy miesiące, bo stracę ubezpieczenie ale kobieta ciężarna chyba zawsze ma prawo do opieki?
    Zasiłków i tak od nich nie pobieram i pewnie nie będę.

Po prostu nie wiem co zrobić. Czy rozmawiać z pracodawcą na tak wczesnym etapie ciąży i dochodzić jakoś do porozumienia czy od razu iść do urzędu i mówić, że jednak w tej pracy są warunki szkodliwe dla rozwijającego się we mnie dziecka i wolałabym nie iść tam na kolejne trzy miesiące.

Zrezygnujesz...stracisz ubezpieczenie i status bezrobotnej. Raczej wątpię, że będą brali pod uwagę to, że jesteś w ciąży i że jest to drukarnia. Ja na Twoim miejscu przejęłabym tą prace ale ze względu, że jesteś w ciąży powinni zapewnić Ci odpowiednie warunki... Możesz jeszcze pisać pismo do UP z prośbą o nieskreślanie z listy bezrobotnych dokładnie argumentując dlaczego rezygnujesz z pracy. ale naprawie nie nastawiaj się na zbyt wiele :( Ja byłam na takim stażu z UP...

a.png
    a.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Gumisia...ja mam podobny problem i głównie w okolicach włosów, brody itp...policzki czyste a czoło w kaszce...póki c nic z tym nie robię, do pracy przykrywam makijażem a w domu jak to w domu...pełna natura:)
    Czyli jakby wierzyć w przesądy będziemy mieć córeczki hehehe. :P Podobno dziewczynki zabierają mamie urodę. ;) Nie wierzę w przesądy i mam przeczucie że będzie synuś, ale pośmiać się można. ;)

eneska lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Norma jest do 2,5 ale powinno sie je utrzymywać w dolnym zakresie.
    Ja mam TSH 3.3 poszłam na wizytę do endokrynologa i powiedział mi, że mieszczę się w normach ... wiec nie rozumie o co chodzi.

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    hej dziewczyny :)

Vuko a co z Twoimi plamieniami? ustały? dają Ci jakieś leki w szpitalu?

Giannaa juz sie wczoraj zastanawiałam gdzie Ty sie podziewasz :P niestety nie masz udostępnionego kalendarza a juz chciałam pytać co tak nas opuściłas

Dzięki, że o mnie pamiętasz ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ