Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Liskova wrote:Ja za abonament płaciłam 35,99 za 3 m-ce.
Co do leżaczka, to jak najbardziej! Trzeba się trochę wystawiać na słonko!
Ja właśnie cieszę się, że teraz ciepło, bo będzie można popołudniową kawę machnąć sobie przed domem, a nie w domu się kisić. Tak samo wziąć książkę, czy laptopa i usiąść przed domem
My w weekend odwiedzamy rodziców na wsi, oby była ładna pogoda! Bo już mam dosyć tego miasta!01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
karolinka1992 wrote:Naturalne metody chyba najlepsze i najzdrowsze. Dzięki01.2016 🧒
1cs
Kobieta jest chroniona od pierwszego dnia ciąży, nie może być zwolniona chyba, że dyscyplinarnie w ekstremalnych przepadkach.
Natomiast po 12 tygodniu ciąży pracodawca automatycznie musi przedłużyć umowę do czasu porodu , jeśli kończy się szybciej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blondyna0 wrote:A jakie macie przeczucia co do płci maluszka?
Wierzycie w przesądy?
Ja nie wierzę. mój czuje, że będzie chłopiec (choć oboje marzymy o córeczce), a ja jakoś w myślach sądzę, że będzie dziewuszka.01.2016 🧒
1cs
Ja przeczucia nie mam raz mi się wydaje, że będzie chłopak raz dziewczynka:)
Objawy mam raz silniejsze raz słabsze, ale ogólnie dobrze się czuje, aż chyba za i przez to panikuje...czyli wskazuje to, że chłopak:)
Ale mam wieczną ochotę na owoce, monte itp, kiełbasa mi śmierdzi..., czyli dziewczynka
Ciekawe co z tego wyniknie
-
Blondyna0 wrote:Ja przeczucia nie mam raz mi się wydaje, że będzie chłopak raz dziewczynka:)
Objawy mam raz silniejsze raz słabsze, ale ogólnie dobrze się czuje, aż chyba za i przez to panikuje...czyli wskazuje to, że chłopak:)
Ale mam wieczną ochotę na owoce, monte itp, kiełbasa mi śmierdzi..., czyli dziewczynka
Ciekawe co z tego wyniknie
Monika34 -
Blondyna0 wrote:Kobieta jest chroniona od pierwszego dnia ciąży, nie może być zwolniona chyba, że dyscyplinarnie w ekstremalnych przepadkach.
Natomiast po 12 tygodniu ciąży pracodawca automatycznie musi przedłużyć umowę do czasu porodu , jeśli kończy się szybciej
a wiecie może jak to jest jeżeli jestem teraz na stażu z urzędu pracy, który kończy mi się 8 czerwca i pracodawca podpisze ze mną umowę zlecenie? Przyznam, że nie do końca chce tam pracować w okresie ciąży ponieważ jest to drukarnia cyfrowa a ja jestem tam grafikiem i większość czasu siedzę przy komputerze lub obsługuję drukarki, które drukują nagrzewając proszek i go rozpylają a ja boję się, że nawdycham się tej chemii za dużo.
Teoretycznie nie mogę odmówić przyjęcia oferty zatrudnienia na trzy miesiące, bo stracę ubezpieczenie ale kobieta ciężarna chyba zawsze ma prawo do opieki?
Zasiłków i tak od nich nie pobieram i pewnie nie będę.
Po prostu nie wiem co zrobić. Czy rozmawiać z pracodawcą na tak wczesnym etapie ciąży i dochodzić jakoś do porozumienia czy od razu iść do urzędu i mówić, że jednak w tej pracy są warunki szkodliwe dla rozwijającego się we mnie dziecka i wolałabym nie iść tam na kolejne trzy miesiące. -
Ja na szczęście jem jeszcze wszystko ( prócz niezdrowych fast foodów i coli za którą tęsknie).
Ale najbardziej smakuje mi mleko kozie.
W głębi serca chciałabym mieć synka, ale z córeczki też się ucieszę bo są fajniejsze
Teraz najważniejsze jest to aby było zdrowe a w styczniu mnie przywitało na świecie:) -
Ja przeczuć jako takich nie mam, ale jakoś tak mi się wydaje, że pierwsza będzie córa, zobaczymy
Ja dzisiaj bez mdłości, juhuuu! Zjadłam normalne śniadanie (2 jajka na twardo, 2 kromki grahama z serem i szynką +pomidor, zielona cebulka), potem 3 wafle ryżowe z masłem orzechowym
-
Monika34 wrote:cala ciąże z synkiem nie mogłam patrzeć na mięso jadałam zupy i owoce:) teraz jem wszystko
A dziś znowu mam stres, bo objawy w weeken się nasiliły, a dziś wszystko przeszło i martwię się czy u dzidzki wszystko ok...
-
Arga a to nie jet prypadkiem tak że pracodawxa musi Ci dać po stażu z up umowę o pracę? Tak mi się wydaje o wtedy by Ci sie oplacilo podpisac umowe o myk, l4
Poza tym kobieta w ciazy nie moze pracowac przed komputerem dłużej niż 4h dziennie13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
monika_89 właśnie nie ma obowiązku dania mi umowy o pracę, mogą dać mi zwykłą umowę zlecenie a wtedy nic mi znowu nie przysługuje.
Właśnie czytałam o tym komputerze i to też mnie przekonuje do tego aby porozmawiać z kimś z urzędu wcześniej niż te 12tc.