Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Giannaa wrote:Ja mam TSH 3.3 poszłam na wizytę do endokrynologa i powiedział mi, że mieszczę się w normach ... wiec nie rozumie o co chodzi.
Po prostu wiem, że mój ginekolog stara się utrzymać TSH na najniższym poziomie, bo tak polecają wszelkie badania.
"Aktualne rekomendacje Towarzystwa Endokrynologicznego (Endocrine Society) uznają poziom TSH w pierwszym trymestrze ciąży za najkorzystniejszy w granicach 0,1-2,5 mIU/l"01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
Monika34 wrote:super a do endo idziesz? bo tsh troszke za wysokie ale to pewnie wiesz:)
FT4 111.67% [ wynik 1.57, norma (0.9 - 1.5)]
FT3 38.46% [ wynik 3.01, norma (2.46 - 3.89)]
Tsh 2,47
No i przy dużym ft4 nie wprowadzą mi większej dawki leku aby zbić tsh co nie ? i co teraz ? Orientujesz się ? Albo ktoś inny się orientuje ? -
Gumisia wrote:Czyli jakby wierzyć w przesądy będziemy mieć córeczki hehehe. Podobno dziewczynki zabierają mamie urodę. Nie wierzę w przesądy i mam przeczucie że będzie synuś, ale pośmiać się można.
Ach te przesądy.
Chodź moja mam w latach gdzie nie robili USG wierzyła w przesąd, że gdy poczuje się pierwsze ruchy dziecka z lewej strony będzie chłopiec z prawej dziewczynka.
W przypadku mojej mamy i siostry się to sprawdziło...
Chodź ja to traktuje z wielkim przymrużeniem oka -
nick nieaktualny
-
monika_89 wrote:Liskova ale kadrową ma w pracy, a jeśli nie chce się zdradzić to może przecież iśc do jakiegos biura ksiegowego po poradę. Tam też muszą się znać na przepisach
Co do komputerów zapis stary nie stary ale obowiazuje i już. Jesli ktoś się czuje na silach to czemu by nie, ale dla niektórych 8h siedzenie to juz katorga w ciazy. Rozne sa przypadki. Ostatnio chciałam pracować jak najdluzej, ale tym razem olewam. Mimo iż nie mam ciężkiej pracy mam zamiar iść na l4 i dmuchac na zimne
W biurach rachunkowych często też są kadrowe, więc można zapytać. -
nick nieaktualnyJeju, dziewczyny, a mi się tak zachcialo wakacji... tak bym gdzieś poleciała za granicę, jak nigdy chyba w zeszłym roku nigdzie nie byliśmy z mężem i tak mi tego brakuje, bo co rok jeździmy. Ale na następne wakacje nasze pociechy już będą latać za darmo, to na pewno się gdzieś wybierzemy.
-
eneska wrote:Jeju, dziewczyny, a mi się tak zachcialo wakacji... tak bym gdzieś poleciała za granicę, jak nigdy chyba w zeszłym roku nigdzie nie byliśmy z mężem i tak mi tego brakuje, bo co rok jeździmy. Ale na następne wakacje nasze pociechy już będą latać za darmo, to na pewno się gdzieś wybierzemy.
My z mężem zawsze jeździmy nad polskie morze.
Polecicie jakieś fajne nadmorskie miejscowości na spędzenie wakacji z kruszyuną w brzuszku -
Morwa wrote:Idę w ten czwartek . No i kurde zaczynam się trochę obawiać bo jak się okazało normy w ciąży na ft3 i ft4 są inne i wychodzi mi ,że ft4 jest ponad normą , tylko dlaczego nie chce pzemieniac się w ft3 ?
FT4 111.67% [ wynik 1.57, norma (0.9 - 1.5)]
FT3 38.46% [ wynik 3.01, norma (2.46 - 3.89)]
Tsh 2,47
No i przy dużym ft4 nie wprowadzą mi większej dawki leku aby zbić tsh co nie ? i co teraz ? Orientujesz się ? Albo ktoś inny się orientuje ?
Dziwnie dziewczyny ale widze, że róźnie endokryolodzy robią ..hmmm myślę,że najlepiej zaufać swojemu lekarzowi który nas prowadz bo on chyba najlepiej nas zna i ansze wyniki w ostanim czasie.
Monika34 -
Blondyna0 wrote:Ja zrobiłam się blada i mam pełno krostek na twarzy i plecach...
Ach te przesądy.
Chodź moja mam w latach gdzie nie robili USG wierzyła w przesąd, że gdy poczuje się pierwsze ruchy dziecka z lewej strony będzie chłopiec z prawej dziewczynka.
W przypadku mojej mamy i siostry się to sprawdziło...
Chodź ja to traktuje z wielkim przymrużeniem oka
Monika34 -
nick nieaktualnyBlondyna0 wrote:Ja też od wczoraj myślę tylko o wakacjach.
Polecicie jakieś fajne nadmorskie miejscowości na spędzenie wakacji z kruszyuną w brzuszku -
Blondyna0 wrote:Ja też od wczoraj myślę tylko o wakacjach.
Polecicie jakieś fajne nadmorskie miejscowości na spędzenie wakacji z kruszyuną w brzuszku
Jeździmy od paru lat do Jastrzębiej Góry, pewnie w tym roku też -
eneska wrote:Byłaś w Rewalu? To taka mala, spokojna mieścinka nad morzem. Super tam jest, nie ma takiego gwaru i tłumu ludzi. Polecam
-
Monika34 wrote:jestem po 3 stratach więc jakoś trudno wierzyć mi, że będzie dobrze chociaż tylko u synka i teraz słyszałam serduszko w tamtych ciążach obumarły na wcześniejszych etapach
Wiem, sama po sobie, że strach jest ogromny, ale musimy być silne dla naszych maluszków!!!Monika34 lubi tę wiadomość