X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Ale naskrobałyście, tylko trochę mnie nie było.
    My po wizycie...Nasza kropka ma 0.98 mm i według usg to 6t i 6 dc. także idealnie i serduszko tak szybciutko bije! <3

Suuuper! :) Obyś rozpoczęła dobrą passę! :)

Yoacha lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chodzi o miejscowości nad morzem to mi podobało się Mielno, wszędzie było blisko i dużo się działo jak na taką małą miejscowość ;) ale jak chodzi o wypad z dziećmi to raczej odpada , to bardziej dla tych co lubią się bawić :) chociaż może wy odbieracie to inaczej niż ja :)

Ale się dzisiaj nalazilam po takim leśnym pogórzu nogi mi wlaza w tylek :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ja właśnie nie wstaje a rano mi jakby macice rozwalić chce.
    miałam tak do wczoraj, że budził mnie okropny ból brzucha, dopiero jak popierdziałam sobie (też z wysiłkiem) to przechodziło a dziś taka piękna noc była:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja pamietam 4 tydzień to jeszcze wszystko przed Wami;) u mnie dopiero koło 6 zaczęło byc mocno ciazowo;) a pozniej ma byc ponoć jeszcze bardziej mdło, wiec na razie to najlepiej sie cieszyć i korzystać z dobrego samopoczucia;)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę boję bo dzis kłuje mnie jajnik i pachwina ... :(

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Jak ja pamietam 4 tydzień to jeszcze wszystko przed Wami;) u mnie dopiero koło 6 zaczęło byc mocno ciazowo;) a pozniej ma byc ponoć jeszcze bardziej mdło, wiec na razie to najlepiej sie cieszyć i korzystać z dobrego samopoczucia;)
    a teraz jakie masz objawy?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    kiedy planujesz iść na l4?
    Chciałabym pracować tylko do końca miesiąca, ale nie wiem czy nie poczekać do 12 tygodnia i iść na zwolnienie ok 15-20 czerwca...

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    to bardzo dobry znak rozciągają sie wiązadła kłucia po bokach to dobre oznaki w ciąży i w II trymestrze to będziesz sie czuła jakby ci macica na zawiasach sie trzymała będzie wiele gorzej

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna0 wrote:
    Chciałabym pracować tylko do końca miesiąca, ale nie wiem czy nie poczekać do 12 tygodnia i iść na zwolnienie ok 15-20 czerwca...
    jak wszystko będzie dobrze idź od razu:) to Twoje 1 dziecko? ciąża jest najpiękniejszym dla mnie przynajmniej czasem jeszcze latem już w ogole ok nie ma co siedzieć w pracy przy 2 dziecku nie będziesz mogla sie tak cieszyć ciąża :)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja sie tu dziś rozpisuje:)

powiem wam, że jak okaże się wszystko ok z dzieciaczkiem to będę najszczęśliwszą osobą na świecie i wtedy już nic od życia nie będzie mi trzeba:)

Arizona_R, Liskova, Marta8880 lubią tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Ja od piątku mam skurcze i bóle w biodrach i miednicy ale ponoć na tym etapie to normalne

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    jak wszystko będzie dobrze idź od razu:) to Twoje 1 dziecko? ciąża jest najpiękniejszym dla mnie przynajmniej czasem jeszcze latem już w ogole ok nie ma co siedzieć w pracy przy 2 dziecku nie będziesz mogla sie tak cieszyć ciąża :)
    tak to moje pierwsze dziecko
    mam prace siedzącą, ale bardzo stresującą z dużą odpowiedzialnością

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do mnie powoli dociera, dzisiaj jadąc samochodem leciała taka urocza wolna piosenka i się rozbeczałam:)
    wczoraj uświadomiłam sobie że ja chyba mało się ciesze, myślałam, że bardziej mi szczęściem odwali...myślę, że to przez fakt tego iż martwię się ciągle...dzisiaj dopiero dopadł mnie błogostan:)
    wczoraj wieczorem np. płakałam i krzyczałam przy obrabianiu rybki (miała być filetowana a nie była), musiałam w sumie ją tylko pokroić i poobcinać płetwy (nie lubię i nie umiem zając się taką rybą)...zadzwoniłam to mamy i nakrzyczałam na nią dlaczego mi taką dała skoro wie, że ja ją naprawdę zmarnuje, tata przyłączył się do rozmowy i próbowali ogarnąć mnie i rybę przez telefon...mam nadzieje, że sytuacja ne dała im do myślenia:P

Liskova lubi tę wiadomość

• Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie uległam i kupiłam 2 kg naszych polskich truskawek
    Nie mogę się najeść...

Morwa lubi tę wiadomość

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna0 wrote:
    Nie mogę się najeść...
    też mam ogromną ochotę ale podobno są silnie uczulające...domyślam się, ze tyczy się do późniejszych miesięcy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna0 wrote:
    Nie mogę się najeść...
    ja dziś na próbę pół kilo wzięłam.. szybko pożałowałam, że z 1,5-2 nie wzięłam :D

Arizona_R lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    też mam ogromną ochotę ale podobno są silnie uczulające...domyślam się, ze tyczy się do późniejszych miesięcy?
    uczulające, to są dla małych dzieci :) w ciąży do oporu można :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    uczulające, to są dla małych dzieci :) w ciąży do oporu można :P
    dziękuje to pragnęłam usłyszeć:)

anulka557, Monika34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Nie wiem jak mam to rozumieć... Pierwszą betę hcg robiłam 07.05.2015 i wynosiła 73,10. Dzisiejszy wynik (19.05.2015) to 895,5 mlU/ml. Moja ginekolog napisała że to dobry wynik, ale jak użyłam naszego kalkulatora tutaj na BellyBestFriend to wyszło że za nisko.... No ale na podstawie legendy o przyroście hormonu w laboratorium, w którym robiłam niby się zgadza różnica po tych 2 tygodniach...Co myślicie? Trochę się martwie

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałyście ten kalendarz :D Według niego będę miała chłopca, a marzy mi się dziewuszka. P.S dodam że mojej kuzynce dwa razy się sprawdziło :P
    https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ