Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Ale naskrobałyście, tylko trochę mnie nie było.
    My po wizycie...Nasza kropka ma 0.98 mm i według usg to 6t i 6 dc. także idealnie i serduszko tak szybciutko bije! <3

Suuuper! :) Obyś rozpoczęła dobrą passę! :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chodzi o miejscowości nad morzem to mi podobało się Mielno, wszędzie było blisko i dużo się działo jak na taką małą miejscowość ;) ale jak chodzi o wypad z dziećmi to raczej odpada , to bardziej dla tych co lubią się bawić :) chociaż może wy odbieracie to inaczej niż ja :)

Ale się dzisiaj nalazilam po takim leśnym pogórzu nogi mi wlaza w tylek :p

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ja właśnie nie wstaje a rano mi jakby macice rozwalić chce.
    miałam tak do wczoraj, że budził mnie okropny ból brzucha, dopiero jak popierdziałam sobie (też z wysiłkiem) to przechodziło a dziś taka piękna noc była:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja pamietam 4 tydzień to jeszcze wszystko przed Wami;) u mnie dopiero koło 6 zaczęło byc mocno ciazowo;) a pozniej ma byc ponoć jeszcze bardziej mdło, wiec na razie to najlepiej sie cieszyć i korzystać z dobrego samopoczucia;)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę boję bo dzis kłuje mnie jajnik i pachwina ... :(

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Jak ja pamietam 4 tydzień to jeszcze wszystko przed Wami;) u mnie dopiero koło 6 zaczęło byc mocno ciazowo;) a pozniej ma byc ponoć jeszcze bardziej mdło, wiec na razie to najlepiej sie cieszyć i korzystać z dobrego samopoczucia;)
    a teraz jakie masz objawy?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    kiedy planujesz iść na l4?
    Chciałabym pracować tylko do końca miesiąca, ale nie wiem czy nie poczekać do 12 tygodnia i iść na zwolnienie ok 15-20 czerwca...

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    to bardzo dobry znak rozciągają sie wiązadła kłucia po bokach to dobre oznaki w ciąży i w II trymestrze to będziesz sie czuła jakby ci macica na zawiasach sie trzymała będzie wiele gorzej

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna0 wrote:
    Chciałabym pracować tylko do końca miesiąca, ale nie wiem czy nie poczekać do 12 tygodnia i iść na zwolnienie ok 15-20 czerwca...
    jak wszystko będzie dobrze idź od razu:) to Twoje 1 dziecko? ciąża jest najpiękniejszym dla mnie przynajmniej czasem jeszcze latem już w ogole ok nie ma co siedzieć w pracy przy 2 dziecku nie będziesz mogla sie tak cieszyć ciąża :)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja sie tu dziś rozpisuje:)

powiem wam, że jak okaże się wszystko ok z dzieciaczkiem to będę najszczęśliwszą osobą na świecie i wtedy już nic od życia nie będzie mi trzeba:)

nick nieaktualny, Liskova, Marta8880 lubią tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Ja od piątku mam skurcze i bóle w biodrach i miednicy ale ponoć na tym etapie to normalne

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    jak wszystko będzie dobrze idź od razu:) to Twoje 1 dziecko? ciąża jest najpiękniejszym dla mnie przynajmniej czasem jeszcze latem już w ogole ok nie ma co siedzieć w pracy przy 2 dziecku nie będziesz mogla sie tak cieszyć ciąża :)
    tak to moje pierwsze dziecko
    mam prace siedzącą, ale bardzo stresującą z dużą odpowiedzialnością

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do mnie powoli dociera, dzisiaj jadąc samochodem leciała taka urocza wolna piosenka i się rozbeczałam:)
    wczoraj uświadomiłam sobie że ja chyba mało się ciesze, myślałam, że bardziej mi szczęściem odwali...myślę, że to przez fakt tego iż martwię się ciągle...dzisiaj dopiero dopadł mnie błogostan:)
    wczoraj wieczorem np. płakałam i krzyczałam przy obrabianiu rybki (miała być filetowana a nie była), musiałam w sumie ją tylko pokroić i poobcinać płetwy (nie lubię i nie umiem zając się taką rybą)...zadzwoniłam to mamy i nakrzyczałam na nią dlaczego mi taką dała skoro wie, że ja ją naprawdę zmarnuje, tata przyłączył się do rozmowy i próbowali ogarnąć mnie i rybę przez telefon...mam nadzieje, że sytuacja ne dała im do myślenia:P

Liskova lubi tę wiadomość

• Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie uległam i kupiłam 2 kg naszych polskich truskawek
    Nie mogę się najeść...

Morwa lubi tę wiadomość

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna0 wrote:
    Nie mogę się najeść...
    też mam ogromną ochotę ale podobno są silnie uczulające...domyślam się, ze tyczy się do późniejszych miesięcy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna0 wrote:
    Nie mogę się najeść...
    ja dziś na próbę pół kilo wzięłam.. szybko pożałowałam, że z 1,5-2 nie wzięłam :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    też mam ogromną ochotę ale podobno są silnie uczulające...domyślam się, ze tyczy się do późniejszych miesięcy?
    uczulające, to są dla małych dzieci :) w ciąży do oporu można :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    uczulające, to są dla małych dzieci :) w ciąży do oporu można :P
    dziękuje to pragnęłam usłyszeć:)

nick nieaktualny, Monika34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Nie wiem jak mam to rozumieć... Pierwszą betę hcg robiłam 07.05.2015 i wynosiła 73,10. Dzisiejszy wynik (19.05.2015) to 895,5 mlU/ml. Moja ginekolog napisała że to dobry wynik, ale jak użyłam naszego kalkulatora tutaj na BellyBestFriend to wyszło że za nisko.... No ale na podstawie legendy o przyroście hormonu w laboratorium, w którym robiłam niby się zgadza różnica po tych 2 tygodniach...Co myślicie? Trochę się martwie

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałyście ten kalendarz :D Według niego będę miała chłopca, a marzy mi się dziewuszka. P.S dodam że mojej kuzynce dwa razy się sprawdziło :P
    https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ