Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLiskova wrote:NAALI - trzymam kciuki
Anulka - czemu w II dopiero? Mi babka w aptece poleciła w pierwszym :> -
anulka557 wrote:tak mi zawsze gin radziła, że pierwszy trymestr sam kwas foliowy, a od drugiego witaminy.. no i tak się trzymam teraz na wizycie tez kazała tylko kwas foliowy brać
-
nick nieaktualny
-
anulka557 wrote:hmm a czemu kwasu foliowego 0,8? ja biore 0,4, też powinnam 0,8?
Zastanawiam się, że albo tyle jest dobrze brać w I trymestrze, a może chodzi też o wagę? Kiedyś czytałam, że kobiety z nadwagą mogą potrzebować większej ilości kwasu foliowego, niz normalnie, no a ja właśnie nadwagę mam. -
nick nieaktualnyLiskova wrote:Nie wiem w sumie czemu...
Zastanawiam się, że albo tyle jest dobrze brać w I trymestrze, a może chodzi też o wagę? Kiedyś czytałam, że kobiety z nadwagą mogą potrzebować większej ilości kwasu foliowego, niz normalnie, no a ja właśnie nadwagę mam. -
Liskova wrote:Poza tym Monika, teraz już nic od Ciebie nie zależy, więc w ogóle tracenie energii na zamartwianie się, nie ma sensu
Widzisz, są tu dziewczyny z podobnymi historiami, albo i bardziej zawiłymi, ale musisz zmienic podejście na takie, jak ma VINCAMINOR - odpoczywasz, dbasz o siebie, bierzesz witaminy, nic więcej zrobić nie możesz, robisz już maksymalnie dużo. Teraz wszystko w rękach boga/losu (nie wiem, czy jesteś wierząca). Pozytywne nastawienie naprawdę pomaga.
Może spróbuj mojego sposobu?
Może wyda Wam się to głupie, ale codziennie 'gadam do fasolki', mówię: cześć, tu mama, kocham Cię, zostań z nami/rośnij zdrowo'. Naprawdę mi to psychicznie pomaga, bo też się martwię (ja jeszcze serduszka nie widziałam), ale nie chcę się właśnie na tym zamartwianiu zafiksować. -
Jeszcze do Was zajrzałam, bo moj jeszcze wcina A do lekarza szybko dojedziemy )
Ja też często mówię do Kropeczki ) Zwłaszcza jak mnie coś zakłuje, jak o sobie mi przypomina. ;d01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualny
-
Ja tez rozmawiam z moją kruszynką codziennie się z nią rano witam i wieczoram mówie jej dobranoc i ciagle sie pytam czy u niej wszystko w porzadaku...
Gdyby tak mozna bylo do naszych kruszyn zagladnac codziennie i sprawdzic czy wszystko gra...