X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ciekawe ile będzie u nas bliźniaków:)
    No ciekawe u mnie napewno jest jedna kruszyna:)

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko duphaston i kwas foliowy 5mg wypisany przez gina, narazie nie biorę innych witaminek bo wtedy chyba musialabym zmniejszyc tą dawkę kwasu, zresztą zapytam gina czy mam cos brac przy kolejnej wizycie.

Liskova bardzo dobrze napisałaś o tym nie wynajdowaniu na siłę problemów..przyznam że czasem jak czytam o problemach innych dziewczyn to troche mi sie podnosi ciśnienie, nakręcam się i tez mnie nachodzą jakieś czarne myśli, bo albo ja tez mam za maly progesteron, albo słaby przyrost bety albo u mnie brak objawów...
    Mimo wszystko nie mamy na nic wpływu i nic nam nie da ciągłe zamartwianie się :/

Mimo trudnych początków, krwawienia,plamień staram się myśleć pozytywnie i chyba też zacznę rozmawiać z naszą fasolką, jakos do tej pory jedynie się o nią modliłam :)

naali13 Ty pewnie po wizycie, czekamy na info :)
    ja też się juz nie mogę doczekać podglądania fasolki, 26maja mam wizytę u gina na nfz- chyba powinien mi juz zrobic usg i liczę na skierowanie na badania :)

Liskova, Smużka, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Ja biorę tylko duphaston i kwas foliowy 5mg wypisany przez gina, narazie nie biorę innych witaminek bo wtedy chyba musialabym zmniejszyc tą dawkę kwasu, zresztą zapytam gina czy mam cos brac przy kolejnej wizycie.

Liskova bardzo dobrze napisałaś o tym nie wynajdowaniu na siłę problemów..przyznam że czasem jak czytam o problemach innych dziewczyn to troche mi sie podnosi ciśnienie, nakręcam się i tez mnie nachodzą jakieś czarne myśli, bo albo ja tez mam za maly progesteron, albo słaby przyrost bety albo u mnie brak objawów...
    Mimo wszystko nie mamy na nic wpływu i nic nam nie da ciągłe zamartwianie się :/

Mimo trudnych początków, krwawienia,plamień staram się myśleć pozytywnie i chyba też zacznę rozmawiać z naszą fasolką, jakos do tej pory jedynie się o nią modliłam :)

naali13 Ty pewnie po wizycie, czekamy na info :)
    ja też się juz nie mogę doczekać podglądania fasolki, 26maja mam wizytę u gina na nfz- chyba powinien mi juz zrobic usg i liczę na skierowanie na badania :)
    ja tez 26

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta z dziś 380,3 średni przyrost 131%, w normie. Jeszcze czekam na progesteron ale będzie pewnie nie wcześniej niż po jutrze

ja oprócz kwasu foliowego mam brać jeszcze jod

naali jak wizyta?

anulka557, Morwa lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała 2 :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest jeden, ale koleżanka mi wkręca, że są dwa bo obok jest ciemna plama, ale jakbym miała patrzeć na ciemnie plamy to bym chyba zwariowała bo na zdjęciu jest ich kilka tak na prawde :D

• Liskova Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na USG było widać jęden pęcherzyk ciążowy, to już raczej nie ma szans na bliźniaki? :D Tzn. ja bym bardzo bliźniaków NIE chciała :D

Dziewczyny, a chodzicie do gina na NFZ czy prywatnie? Ja na razie na NFZ, chodzę do babki, do której chodziłam do tej pory, ale na 29.06 mam umówioną wizytę u gina, u którego chcę rodzić i to już jest prywatnie.

I powiedzcie mi, jak to jest z kartą ciąży? Bo pewnie jak wsio będzie ok, to mi 10.06 tu na NFZ założą kartę ciąży i ona zostaje w przychodni, czy ja ją mam, czy jak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    U mnie na USG było widać jęden pęcherzyk ciążowy, to już raczej nie ma szans na bliźniaki? :D Tzn. ja bym bardzo bliźniaków NIE chciała :D

Dziewczyny, a chodzicie do gina na NFZ czy prywatnie? Ja na razie na NFZ, chodzę do babki, do której chodziłam do tej pory, ale na 29.06 mam umówioną wizytę u gina, u którego chcę rodzić i to już jest prywatnie.

I powiedzcie mi, jak to jest z kartą ciąży? Bo pewnie jak wsio będzie ok, to mi 10.06 tu na NFZ założą kartę ciąży i ona zostaje w przychodni, czy ja ją mam, czy jak?
    ja chodze na nfz, terminy bliskie, babka fajna, usg w gabinecie, nie trzeba mi więcej :) a co do karty ciąży to masz ją dla siebie, tzn nosisz ją zawsze na każdą wizytę

Liskova lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlaśnie nie do końca jestem z NFZtowskiego gina zadowolona, bo moja gin ma tak dużo pacjentek,że mimo iż chodzę do niej od 6 lat, z krótką przerwą na innego gina, to pyta mnie czasem o takie podstawowe rzeczy, które są wpisane na I stronie w karcie i to takie,które akurat dość 'wyróżniają' mnie na tle innych pacjentek, więc można by bylo to zapamiętać już po tylu latach..

Poza tym ten gin, do którego idę w czerwcu, pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić :)

Na razie odpowiada mi, że na NFZ, bo jeszcze mi da skierowanie na te pierwsze badania, a później muszę już bulić z własnej kieszeni..

Bo rozumiem, że nie da się jednocześnie chodzić prywatnie i na NFZ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    No ja wlaśnie nie do końca jestem z NFZtowskiego gina zadowolona, bo moja gin ma tak dużo pacjentek,że mimo iż chodzę do niej od 6 lat, z krótką przerwą na innego gina, to pyta mnie czasem o takie podstawowe rzeczy, które są wpisane na I stronie w karcie i to takie,które akurat dość 'wyróżniają' mnie na tle innych pacjentek, więc można by bylo to zapamiętać już po tylu latach..

Poza tym ten gin, do którego idę w czerwcu, pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić :)

Na razie odpowiada mi, że na NFZ, bo jeszcze mi da skierowanie na te pierwsze badania, a później muszę już bulić z własnej kieszeni..

Bo rozumiem, że nie da się jednocześnie chodzić prywatnie i na NFZ?
    hmm chyba można, bo co komu do tego, że sobie idziesz prywatnie i bulisz :P ale można się w pewnym momencie zamotać, no i chyba nie beda obydwie w jedną kartę wpisywać? hmmm nie wiem, może niech inna się wypowie :)

ja akurat bardzo dobrze znam personel szpitala w którym będę rodzić, bo poprzednie ciąże prowadziła mi lekarka, która tam pracuje, córkę akurat odbierała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova oczywiście że możesz chodzić i na NFZ i prywatnie, możesz mieć też 2karty ciąży, gin wcale nie musi wiedzieć "o tym drugim". Ja też chce od mojego z nfz tylko skierowanie na badania a potem to już się okaże jak to jest w praktyce. Z tego co wiem na NFZ przysługuje chyba tylko kilka wizyt z usg

Aaa i kartę ciąży powinno się nosić zawsze przy sobie! wtedy w razie jakiegokolwiek wypadku kiedy np jeszcze nie widać ciąży ktoś kto udziela pomocy wie że kobieta jest w ciązy i wtedy jest inne postępowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 18:25

anulka557, Liskova lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie do naszego gina na nfz chodzę ale jak będzie potrzeba to prywatnie do niego pójdziemy.

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę prywatnie do lekarza, który jest położnikiem w moim szpitalu. Jestem z niego bardzo zadowolona, bo on jako jedyny pomógł zajść w ciąże. Inni lekarze kazali się starać albo zapisać na invitro. On przepisał mi tabletki wspomagające owulację i udało się.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kartę ciąży dostałam już na pierwszej wizycie i noszę ją przy sobie. Jest dość duża (format A5), no ale trudno :P

Przed chwilą wyszli od nas moi rodzice, poprosiłam mamę, żeby przywiozła coś słodkiego (mój tata ma piekarnię&cukiernię) i zwiozła mi takich smakołyków, że chyba będę to jeść przez tydzień :D I skwitowała to jednym "Masz ochotę na słodkie, to na pewno będzie chłopczyk" :D oby miała rację :P
    Liskova wrote:
    Monika!!!!

Uspokój się! Przestań w końcu mieć takie myśli. To jest oczywiste, że KAŻDA z nas się tutaj martwi, ale po co wymyślasz kolejne problemy? Nie pomagasz ani sobie, ani dziecku, ani nam wszystkim tutaj też nie.

To moja pierwsza ciąża. CHOLERNIE się boję, czy będzie okej i wierz mi, Twoje posty w tym stylu naprawdę mi nie pomagają :(

Pomyśl przede wszystkim o dziecku, naprawdę lepiej dla niego będzie, jak przestaniesz się tak usilnie zamartwiać. Wiem, że miałaś już taką historię, ale nie możesz się koncentrować tylko na tym, musisz normalnie żyć.

Jest serduszko, gin mówi, że jest okej, Ty nie pracujesz, widzę że dużo odpoczywasz. Bierz witaminy/Folik i przestań się martwić, wtedy na pewno wszystko będzie dobrze!

Liskova, popieram Cię w 100% :)

Liskova lubi tę wiadomość

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ochoty na słodkie tylko ostre i słone mam nadzieję że bedzie dziewczynka :D

eneska, FasUla, Arizona_R lubią tę wiadomość

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wszystko jak leci - może to te bliźniaki? :D :D :D

Liskova, Aprilia lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Ja jem wszystko jak leci - może to te bliźniaki? :D :D :D
    U mnie miały być bliźniaki ale pękł tylko jeden pęcherzyk. A szkoda cieszyłabym się z bliźniaków.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor witam! Pamietam cię z ovufriend a :-D Tym razem będzie dobrze, nawet statystyki są po twojej stronie ;-)

vincaminor lubi tę wiadomość

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie to na dziewczynkę ;) a kwaśne na chłopaka.

• naali13 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam Wam przedstawić naszą Kropeczkę! :)) Ma całe 4 mm i rozwija się prawidłowo! Widzieliśmy też pulsujące serduszko!! :) Wszystko jak na razie rozwija się prawidłowo! :)

Wg usg 6t1d - termin na 12 stycznia! :))

f69b5f1c1888caddmed.jpg

Morwa, asia1985, Carmen1724, anulka557, vincaminor, Felicity, Marta8880, eneska, lucy1983, ewka315, Liskova, karolinka1992, Arizona_R, marta1987, Smużka, monika_89, Kamila8k, Monika34, Kasia1986, zoe31, Mama84, Beatrice lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ