Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Witam. ;) Ale miałam sen dziś. :( Śniło mi się że krwawiłam i straciłam swojego Glutka. :( Ufff... jaka była ulga gdy się obudziłam. ;)
    Ja juz dwa razy miałam taki sen!

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Moja druga beta po 48h - 398,2 (pierwsza była 198,8) przyrost 101% czyli w normie :) Jupi !!!
    Cudnie. :)

Morwa lubi tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 razy w nocy miałam taki sen że krwawilam a dziś ze urodziłam dziewczynkę ;)

Arizona_R, monika_89 lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    dokładnie wiem o czym mówisz u mnie pranie wszystko ja mam totalny zakaz wszystkiego i jak idę do ubikacji to muszę chociaż łyżeczkę schować coś przestawić bo wszystko dla mnie nie tak i ta nie moc mnie rozwala
    Pamiętam jak miałam nakaz leżenia w pierwszej ciąży. Masakra. Wszystko robił mąż i wkurzało mnie strasznie że było nie po mojemu. ;) No ale mus to mus i leżeć trzeba. Mam nadzieję że w tej ciąży będę w formie i do końca będę w stanie zrobić obiad czy odkurzyć. ;)

Arizona_R lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniej nie miałam wymiotów, tylko mdłości, nic mi juz nie pomaga, ani krakersy, ani imbirowe herbatki, mam nadzieje, ze w pracy nie zwymiotujemy trakcie;)
    Co do męża to widzę, ze moj tez baaaardzo powoli sie oswaja z sytuacja, ciekawe czy bedzie chciał byc na USG i go wpuszcza, bo w poniedziałek jedziemy razem.
    Wiem, ze te mdłości trzeba przecierpieć, ale w zasadzie przy takich dzisiejszych to wegetacja...nie moge sie ruszyć za bardzo, mam nadzieje, ze to minie szybko;)

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    3 razy w nocy miałam taki sen że krwawilam a dziś ze urodziłam dziewczynkę ;)
    Podobno sny są odwrotnością rzeczywistości. A więc będzie wszystko dobrze i będzie chłopczyk hehe. ;) A tak na poważnie to przerażające takie sny. :(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mi się spać chce! a jeszcze tyle godzin do końca pracy

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ostatnio jak jechałam potwierdzić owulacje to koniecznie chciał jechać ze mną i postać sobie pod gabinetem...chce i koniec!

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero na drugie usg zabieram męża. I to w dzień jego urodzin. Pierwsze to za duży stres dla mnie i w ogóle dam mu czas żeby się z tym oswoił. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na pierwszym będzie właśnie pod gabinetem. ;)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Pamiętam jak miałam nakaz leżenia w pierwszej ciąży. Masakra. Wszystko robił mąż i wkurzało mnie strasznie że było nie po mojemu. ;) No ale mus to mus i leżeć trzeba. Mam nadzieję że w tej ciąży będę w formie i do końca będę w stanie zrobić obiad czy odkurzyć. ;)
    czemu miałaś nakaz leżenia?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Może kawa by Ci pomogła? Jedna filiżanka dziennie nie jest zabroniona.
    Zawsze rano piłam kawę ale teraz się powstrzymuję.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Wczesniej nie miałam wymiotów, tylko mdłości, nic mi juz nie pomaga, ani krakersy, ani imbirowe herbatki, mam nadzieje, ze w pracy nie zwymiotujemy trakcie;)
    Co do męża to widzę, ze moj tez baaaardzo powoli sie oswaja z sytuacja, ciekawe czy bedzie chciał byc na USG i go wpuszcza, bo w poniedziałek jedziemy razem.
    Wiem, ze te mdłości trzeba przecierpieć, ale w zasadzie przy takich dzisiejszych to wegetacja...nie moge sie ruszyć za bardzo, mam nadzieje, ze to minie szybko;)
    mój mógł wejść bez problemu na pierwszą wizytę. Pani doktor powiedziała, że to ode mnie zależy, czy chcę:-) z resztą przed nami też wychodziła para:)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piję inke z 5 łyżeczek taka podróba kawy:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ja piję inke z 5 łyżeczek taka podróba kawy:)
    Też muszę sobie kupić:)

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś reklamowali taka kawę dla kobiet w ciąży ale nie wiem jak ona smakuje czy jak inka czy jak normalna kawa

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję normalną kawę z ekspresu ze spienionym mlekiem :)
    Tylko ograniczyłam, bo piłam 2-3 dziennie, a teraz piję 1.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika musiałam leżeć bo ciąża była zagrożona i niestety ją straciłam, ale mi bardzo źle hcg przerastało. Tak było i w pierwszej i w drugiej ciąży. W tej beta pięknie przyrasta i mam nadzieję że nie będę musiała leżeć. ;) Ja też piję Inkę. ;)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Monika musiałam leżeć bo ciąża była zagrożona i niestety ją straciłam, ale mi bardzo źle hcg przerastało. Tak było i w pierwszej i w drugiej ciąży. W tej beta pięknie przyrasta i mam nadzieję że nie będę musiała leżeć. ;) Ja też piję Inkę. ;)
    ale tylko ze względu na bete leżałaś? bo ja mam krwiaka;/ w którym tyg straciłaś?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Najpierw 3 dni szpital a później leżenie w domu. :(

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ