Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak u was z wagą? ;) Ja normalnie ważę około 47-48 kg. W 4 tygodniu ważyłam 48 kg. W 5 - 47,4. A w 6 - 47,0. Dziwne bo czuję się spuchnięta, cięższa, urosły mi piersi i mam wzdęty brzuch... Jem dużo. Chyba więcej niż przed ciążą. Z kąd utrata wagi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Kochane jak u was z wagą? ;) Ja normalnie ważę około 47-48 kg. W 4 tygodniu ważyłam 48 kg. W 5 - 47,4. A w 6 - 47,0. Dziwne bo czuję się spuchnięta, cięższa, urosły mi piersi i mam wzdęty brzuch... Jem dużo. Chyba więcej niż przed ciążą. Z kąd utrata wagi?
    Ja na ostatniej wizycie wazylam 55 czyli tyle, ile zwykle. Czytałam, ze spadki wagi na początku są normalne, chociażby ze względu na brak apetytu ale nie tylko :)
    Teraz do mnie dotarło - 47 kg :o ile masz wzrostu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:19

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Tak. Najpierw 3 dni szpital a później leżenie w domu. :(
    na jakim poziomie miałaś bete?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska ja jestem malutka. ;) 153 cm. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga w normie. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 10 dpo 28. 12 dpo 33.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Eneska ja jestem malutka. ;) 153 cm. ;)
    Aaa to wszystko tłumaczy haha :) ja mam 164cm, w liceum wazylam 50kg, ale wtedy schudlam z 65 na 50 z powodu stresów w szkole (nowa szkola, matura ble ble...), dobiłam po 5 latach na 55 i stoję w miejscu:)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska tylko mi dopisuje apetyt. Jem więcej niż zwykle. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Aaa to wszystko tłumaczy haha :) ja mam 164cm, w liceum wazylam 50kg, ale wtedy schudlam z 65 na 50 z powodu stresów w szkole (nowa szkola, matura ble ble...), dobiłam po 5 latach na 55 i stoję w miejscu:)
    Ja jak miałam 19 lat ważyłam 40 kg! Ale to przez pierwszą pracę plus studia. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba jestem cięższa o 1kg, ale wydaje mi się, ze to głównie woda bo pije strasznie dużo jak na mnie i sikam dużo żadnej (pewnie wreszcie tyle co normalna istota)...dla wtajemniczonych dziś wstałam tylko raz siku w nocy :) to mój sukces (normalnie pobudka około 3 razy)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Eneska tylko mi dopisuje apetyt. Jem więcej niż zwykle. ;)
    Mi różnie, dzisiaj zjadłam na śniadanie dwie bułki, co mi się rzadki zdarza :p ale powiem szczerze, ze nie przejmuje się tym specjalnie. Jem zdrowo, nie obżeram sie jakimiś fast foodami, słodyczami, wiec sobie nie odmawiam np. większego śniadanka.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska to dobrze teraz ważysz chyba. ;) Ja to mam nadzieję że dużo nie przytyję bo przy takim wzroście będzie widać. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    ja chyba jestem cięższa o 1kg, ale wydaje mi się, ze to głównie woda bo pije strasznie dużo jak na mnie i sikam dużo żadnej (pewnie wreszcie tyle co normalna istota)...dla wtajemniczonych dziś wstałam tylko raz siku w nocy :) to mój sukces (normalnie pobudka około 3 razy)
    Ja nie czuje potrzeby wstawania w nocy, ale zdaje sobie sprawę, ze stanowczo za mało piję. Staram sie z tym walczyć:)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zamiaru sobie odmawiać, ale też nie mam zamiaru leżeć cały dzień i się objadać. Zdrowy umiar. ;)

eneska lubi tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Monika 10 dpo 28. 12 dpo 33.
    tak pytam bo ja po z beta przyszłam na 1 usg z płaczem do gina a on mi powiedział, że ciąża wygląda prawidłowo a beta ponad 2000 to duża beta i na tym poziomie może być przyrost taki bo mam krwiaka ale potem narobiłam bet w różnych laboratoriach miałam 3 usg i tylko usg daje nadzieje bo zawsze pokazuje prawidłowy rozwój jaja i maluszka i mam zakaz robienia bety. W sumie to na każdym usg płakałam raz przez bete 2 raz przez krwiaka a 3 raz bo beta z innego laboratorium wskazywała ze ciąża obumarła a ona nie dość, że prawidłowo przyrosła to serduszko się pojawiło a staram się dzięki waszym postom od wczoraj myśleć pozytywnie i do wtorku niech tak zostanie. A poronienie wcześniejsze miałam przy becie 200. Wiele razy miałam znów ochotę zrobić betahcg ale ja taka wydenerwowana zawsze przez nią, że wole odpuścić

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Eneska to dobrze teraz ważysz chyba. ;) Ja to mam nadzieję że dużo nie przytyję bo przy takim wzroście będzie widać. :P
    Waga jest w porządku:) jedynie ciało troche malo jędrne, ale nie mogę za bardzo ćwiczyć ze względu na chorobę serca. A szkoda, bo lubię :) zostają mi jedynie spacery itp.

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też próbuję dużo pić. Ciężko idzie. ;) A siku chodzę co chwilę. ;)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ja nie czuje potrzeby wstawania w nocy, ale zdaje sobie sprawę, ze stanowczo za mało piję. Staram sie z tym walczyć:)
    ja też mało pije mam zatwardzenia przez to i nie wstaje w nocy ale rano aż pęcherz boli mnie w ogóle boki bolą strasznie

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde a ja we wcześniejszej ciąży przytyłam 20 kg i waga wyniosła przed porodem 70 byłam jak balon napuchnięta strasznie.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika przede wszystkim (wiem że to trudne) nie możesz się tak stresować. Odpoczywaj. Nie masz wpływu na to co się stanie.
    Po drugie skoro obraz USG jest prawidłowy i serduszko bije to nie masz powodów do niepokoju. ;)
    Już pisałam że nigdy nie wolno porównywać wyników z różnych laboratoriów.

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ