X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak u was z wagą? ;) Ja normalnie ważę około 47-48 kg. W 4 tygodniu ważyłam 48 kg. W 5 - 47,4. A w 6 - 47,0. Dziwne bo czuję się spuchnięta, cięższa, urosły mi piersi i mam wzdęty brzuch... Jem dużo. Chyba więcej niż przed ciążą. Z kąd utrata wagi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Kochane jak u was z wagą? ;) Ja normalnie ważę około 47-48 kg. W 4 tygodniu ważyłam 48 kg. W 5 - 47,4. A w 6 - 47,0. Dziwne bo czuję się spuchnięta, cięższa, urosły mi piersi i mam wzdęty brzuch... Jem dużo. Chyba więcej niż przed ciążą. Z kąd utrata wagi?
    Ja na ostatniej wizycie wazylam 55 czyli tyle, ile zwykle. Czytałam, ze spadki wagi na początku są normalne, chociażby ze względu na brak apetytu ale nie tylko :)
    Teraz do mnie dotarło - 47 kg :o ile masz wzrostu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:19

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Tak. Najpierw 3 dni szpital a później leżenie w domu. :(
    na jakim poziomie miałaś bete?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska ja jestem malutka. ;) 153 cm. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga w normie. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 10 dpo 28. 12 dpo 33.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Eneska ja jestem malutka. ;) 153 cm. ;)
    Aaa to wszystko tłumaczy haha :) ja mam 164cm, w liceum wazylam 50kg, ale wtedy schudlam z 65 na 50 z powodu stresów w szkole (nowa szkola, matura ble ble...), dobiłam po 5 latach na 55 i stoję w miejscu:)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska tylko mi dopisuje apetyt. Jem więcej niż zwykle. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Aaa to wszystko tłumaczy haha :) ja mam 164cm, w liceum wazylam 50kg, ale wtedy schudlam z 65 na 50 z powodu stresów w szkole (nowa szkola, matura ble ble...), dobiłam po 5 latach na 55 i stoję w miejscu:)
    Ja jak miałam 19 lat ważyłam 40 kg! Ale to przez pierwszą pracę plus studia. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba jestem cięższa o 1kg, ale wydaje mi się, ze to głównie woda bo pije strasznie dużo jak na mnie i sikam dużo żadnej (pewnie wreszcie tyle co normalna istota)...dla wtajemniczonych dziś wstałam tylko raz siku w nocy :) to mój sukces (normalnie pobudka około 3 razy)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Eneska tylko mi dopisuje apetyt. Jem więcej niż zwykle. ;)
    Mi różnie, dzisiaj zjadłam na śniadanie dwie bułki, co mi się rzadki zdarza :p ale powiem szczerze, ze nie przejmuje się tym specjalnie. Jem zdrowo, nie obżeram sie jakimiś fast foodami, słodyczami, wiec sobie nie odmawiam np. większego śniadanka.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska to dobrze teraz ważysz chyba. ;) Ja to mam nadzieję że dużo nie przytyję bo przy takim wzroście będzie widać. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    ja chyba jestem cięższa o 1kg, ale wydaje mi się, ze to głównie woda bo pije strasznie dużo jak na mnie i sikam dużo żadnej (pewnie wreszcie tyle co normalna istota)...dla wtajemniczonych dziś wstałam tylko raz siku w nocy :) to mój sukces (normalnie pobudka około 3 razy)
    Ja nie czuje potrzeby wstawania w nocy, ale zdaje sobie sprawę, ze stanowczo za mało piję. Staram sie z tym walczyć:)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zamiaru sobie odmawiać, ale też nie mam zamiaru leżeć cały dzień i się objadać. Zdrowy umiar. ;)

eneska lubi tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Monika 10 dpo 28. 12 dpo 33.
    tak pytam bo ja po z beta przyszłam na 1 usg z płaczem do gina a on mi powiedział, że ciąża wygląda prawidłowo a beta ponad 2000 to duża beta i na tym poziomie może być przyrost taki bo mam krwiaka ale potem narobiłam bet w różnych laboratoriach miałam 3 usg i tylko usg daje nadzieje bo zawsze pokazuje prawidłowy rozwój jaja i maluszka i mam zakaz robienia bety. W sumie to na każdym usg płakałam raz przez bete 2 raz przez krwiaka a 3 raz bo beta z innego laboratorium wskazywała ze ciąża obumarła a ona nie dość, że prawidłowo przyrosła to serduszko się pojawiło a staram się dzięki waszym postom od wczoraj myśleć pozytywnie i do wtorku niech tak zostanie. A poronienie wcześniejsze miałam przy becie 200. Wiele razy miałam znów ochotę zrobić betahcg ale ja taka wydenerwowana zawsze przez nią, że wole odpuścić

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Eneska to dobrze teraz ważysz chyba. ;) Ja to mam nadzieję że dużo nie przytyję bo przy takim wzroście będzie widać. :P
    Waga jest w porządku:) jedynie ciało troche malo jędrne, ale nie mogę za bardzo ćwiczyć ze względu na chorobę serca. A szkoda, bo lubię :) zostają mi jedynie spacery itp.

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też próbuję dużo pić. Ciężko idzie. ;) A siku chodzę co chwilę. ;)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ja nie czuje potrzeby wstawania w nocy, ale zdaje sobie sprawę, ze stanowczo za mało piję. Staram sie z tym walczyć:)
    ja też mało pije mam zatwardzenia przez to i nie wstaje w nocy ale rano aż pęcherz boli mnie w ogóle boki bolą strasznie

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde a ja we wcześniejszej ciąży przytyłam 20 kg i waga wyniosła przed porodem 70 byłam jak balon napuchnięta strasznie.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika przede wszystkim (wiem że to trudne) nie możesz się tak stresować. Odpoczywaj. Nie masz wpływu na to co się stanie.
    Po drugie skoro obraz USG jest prawidłowy i serduszko bije to nie masz powodów do niepokoju. ;)
    Już pisałam że nigdy nie wolno porównywać wyników z różnych laboratoriów.

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ