WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Monika przede wszystkim (wiem że to trudne) nie możesz się tak stresować. Odpoczywaj. Nie masz wpływu na to co się stanie.
    Po drugie skoro obraz USG jest prawidłowy i serduszko bije to nie masz powodów do niepokoju. ;)
    Już pisałam że nigdy nie wolno porównywać wyników z różnych laboratoriów.
    do końca nadzieja jest a mój gin mi mówi, że się cieszy i mi gratuluje..skoro on ma takie podejście to ja nie mogę mieć innego:)

co macie dziś na obiad?? ja mam leczo mmmmmmmm zjem chyba ze 3 talerze

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam klopsiki w sosie koperkowym:)

Arizona_R lubi tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ja mam klopsiki w sosie koperkowym:)
    jak robisz sos koperkowy?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj miałam głupie sny :p śniło mi się ,że chciałam ogolic nogi , paszki i siedziałam w takiej brzydkiej łazience ani drzwi się nie domykaly ani kabina od tej wanny i ciągle bałam się ,że ktoś mnie zobaczy jak ja tak siedzę nago w tej wannie i mało tego co zgoła włosy to one dorastały . Potem śniło mi się ,że jedzilam po przychodni autem i nie miałam gdzie zaparkować i co chwila ktoś zwracał mi uwagę, że muszę przestawić auto bo nie można wejść przez to do gabinetu . Dawno nie miałam tak głupich snów :p zaraz będę was nadrabiać :)

eneska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    jak robisz sos koperkowy?
    Mama mi wczoraj przywiozła te klopsiki, wiec Ci nie podam przepisu na sos :( bo to jej wytwór, nie mam pojecia, jak go robi :) ale mogę spytać przy najbliższej okazji:)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Mama mi wczoraj przywiozła te klopsiki, wiec Ci nie podam przepisu na sos :( bo to jej wytwór, nie mam pojecia, jak go robi :) ale mogę spytać przy najbliższej okazji:)
    kiedyś robiłam sos koperkowy ale w ogole mi nie wyszedł a ogólnie lubię taki sosik:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Smużka Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ja trochę z innej beczki - czy są na rynku jakieś książki dla przyszłych tatusiów? Ale nie takie, w których byłoby tylko o tym, jak budować więź z noworodkiem, jak się nim opiekować itd., ale też o tym, co czuje i przeżywa podczas ciąży matka. Mam wrażenie, że do mojego co nie co nie dociera jeszcze i chcę mu pod nos podłożyć konkretną literaturę, bo na tym gruncie zdarzają nam się mini sprzeczki - jestem pewna, że można by ich uniknąć. Przewinęło się tutaj już kilka tytułów, ale dotyczyły one stricte ciąży ogólnie bądź wychowania.

edit. chyba coś znalazłam, ale jakbyście znały jakiś tytuł - dajcie znać.

Mój mąż dostał taką książkę jak byłam w pierwszej ciąży: Ojcostwo dla żółtodziobów czyli wszystko, co powinieneś wiedzieć o ... autor: Kevin Osborn. Tak jak patrzyłam to dość ciekawa.

Co do zachowania męża to mój robi teraz wszystko, nawet w nocy jak córka się budzi to on wstaje. Mi jest strasznie źle z tym że mam leżeć i nic nie robić. Mam nadzieję że już niedługo będę mogła normalnie funkcjonować. U mnie mdłości praktycznie od rana do nocy :(

eneska lubi tę wiadomość

3jgx3e3kaave89k5.png
    klz9krhmenj9pn50.png
    Aniołek 7 tc. - 30.12.2014
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny...ja oczywiscie nie wytrzymalam i poszlam zrobic 3 raz bete...wyniki po 15

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś tortille meksykańskie z kurczakiem. ;) Czyli placki tortilla plus usmażone kawałki fileta z sałatą lodową, kukurydzą, fasolą i cebulą, a to wszystko w sosie meksykańskim. ;)

eneska, Smużka, Arizona_R lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    Czesc dziewczyny...ja oczywiscie nie wytrzymalam i poszlam zrobic 3 raz bete...wyniki po 15
    Trzymam kciuki :) ja stwierdziłam ,że jutro pójdę na kolejną betę a następna zrobię w poniedziałek (czyli razem 4) . Miałam dzisiaj iść do endokrynologa-ginekologa mojego ale stwierdziłam ,że to nie ma sensu płacić za wizytę aby sobie pogadać, to samo mogę zrobić przez telefon , podać jej wszystkie wyniki badań . Poczekam sobie na usg jeszcze trochę i jak wszystko będzie ok to na pierwsze usg wybiorę się albo 1 (6+2) albo 4 (6+5) czerwca .

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jutro planuję spaghetti z męskiem mielonym. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta trzymam kciuki za betę. ;) U mnie trzecia beta to taka szczęśliwa beta. ;) Byłam w mega szoku że pięknie urosła i przez 3 dni nie mogłam uwierzyć że z 124 zrobiła się 3402 w ciągu kilku dni. ;)

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na makaron z tuńczykiem. Tylko, że nie znam żadnego przepisu, więc będzie kombinacja:)

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dziś risotto, ale tak mnie dziś brzuch męczy, że nie wiem jak ja je zrobie, a o zjedzeniu nie wspomnę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonila do mnie teraz pani z recepcji mojej ginekolog i mam przełożoną wizytę na Dzień Matki:) a miałam miec 29 maja. Nie wiem, czy zdaze do tego czasu zrobić badania - nie wiecie, ile sie czeka na oznaczenie grupy krwi, toksoplazmozę, przeciwciała różyczki, HIV i te inne? Musze po poludniu zadzwonic do laboratorium.

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Dzwonila do mnie teraz pani z recepcji mojej ginekolog i mam przełożoną wizytę na Dzień Matki:) a miałam miec 29 maja. Nie wiem, czy zdaze do tego czasu zrobić badania - nie wiecie, ile sie czeka na oznaczenie grupy krwi, toksoplazmozę, przeciwciała różyczki, HIV i te inne? Musze po poludniu zadzwonic do laboratorium.
    Ja najdłużej czekałam na oznaczenie grupy krwi bo 3 dni. resztę miałam w ciągu dnia.

eneska lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Wszystko następnego dnia, poza grupą krwi, tutaj ok. 2-4 dni.

eneska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trudno, najwyżej dam jej te wyniki, co się uda, a resztę tylko doniosę do kartoteki kiedyś:-) mysle ze na te chwile najwazniejsza będzie morfologia i mocz, czy nie ma żadnego zakażenia w organizmie albo anemii.

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Na dzień matki piękna data:) Ja mam wizytę w dzień dziecka:)

eneska lubi tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że zobaczymy już serduszko:)

Monika34, Smużka, lucy1983 lubią tę wiadomość

‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ