X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A właśnie robilyscie badania na tokso , cytomegalie, Różyczke? Ja wszysko przechodziłam bo w każdym z badań igg reaktywne, czyli dodatnie. Trochę się cieszę bo są przeciwciała , chociaż cytomegalia mnie martwi bo tu akurat przeciwciała mi nic nie dają dobrego .
    ja robiłam przed staraniami i też mi wyszło, że miałam cyto. Różyczkę też, ale to wiedziałam.

Nie rób tej bety! Kurde, naprawdę nie popadajcie już w paranoję, ze przez podniecenie lecicie na betę, bo 'nie wiadomo, czy wszystko okej'...

Idzie zwariować czasem:

- są objawy - źle
    - nie ma - źle
    - są, ale dziwne - źle
    - nie było, a są - źle
    - nie ma, a były - źle
    - wyczytałam coś w internecie - u mnie też będzie, lecę na betę

Kurde nooo

Monika34, lucy1983, Smużka, Giannaa lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też marzył o haskim ale teraz jest zakochany w owczarkach szwajcarskich :p

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    ja robiłam przed staraniami i też mi wyszło, że miałam cyto. Różyczkę też, ale to wiedziałam.

Nie rób tej bety! Kurde, naprawdę nie popadajcie już w paranoję, ze przez podniecenie lecicie na betę, bo 'nie wiadomo, czy wszystko okej'...

Idzie zwariować czasem:

- są objawy - źle
    - nie ma - źle
    - są, ale dziwne - źle
    - nie było, a są - źle
    - nie ma, a były - źle
    - wyczytałam coś w internecie - u mnie też będzie, lecę na betę

Kurde nooo
    Chciałam Ci przypomnieć, że to normalne ,że się martwimy i nikt tu nie popada w paranoję , sama niedawno martwilas się jak zrobiłaś test przed @ ,że @ jednak przyjdzie. Nie pamiętasz ? A to ,że ktoś chce robić betę to co w tym złego ? Jak będę miała taki kaprys to będę ją robiła aż do 12 tygodnia i to nie oznacza ,że odrazu popadam w paranoję ;)

Marta8880, marta1987, 100krotka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chciał też rybki i dostał na walentynki bojownika więc ma zajęcie ostatnio.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, jest różnica między:
    - wyszedł mi test pozytywny, ale martwię się, zeby @ nie przyszła w terminie (ostatnio jedna z dziewczyn na owu tak miala), a między:

- kroiłam cebulę, byłam podniecona, lecę na betę, bo nie wiem, czy wszystko okej

Jasne, że możesz sobie tą betę robić nawet codziennie jak masz ochotę. Nie robienie bety jest paranoją, a dopatrywanie się 'czegoś nie tak' w najmniejszych objawach (tu akurat zupełnie nieznaczących, bo rozumiem jakby Cię coś bolalo).

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro robię 3 betę "tak o, po prostu" ;)

Morwa lubi tę wiadomość

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Macie takie głupie uczucie w ciąży jakbyście były podniecone? mnie to od kilku dni gnębi i to nie jest tak ,że o tym myślę albo coś . Wczoraj miałam taką sytuację uwaga -przy krojeniu cebuli. Obawiam się czy to nie jest nic złego . Z tego też powodu idę jutro robić trzecia betę ..

ja też mam podwyższone libido:) i też mam erotyczne sny :P to normalne - tak samo jak podczas @ miałam zawsze większą ochotę, bo wszystko ukrwione itd.. :)
    my się przytulamy normalnie:)

Morwa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Wiesz, jest różnica między:
    - wyszedł mi test pozytywny, ale martwię się, zeby @ nie przyszła w terminie (ostatnio jedna z dziewczyn na owu tak miala), a między:

- kroiłam cebulę, byłam podniecona, lecę na betę, bo nie wiem, czy wszystko okej

Jasne, że możesz sobie tą betę robić nawet codziennie jak masz ochotę. Nie robienie bety jest paranoją, a dopatrywanie się 'czegoś nie tak' w najmniejszych objawach (tu akurat zupełnie nieznaczących, bo rozumiem jakby Cię coś bolalo).
    Dla mnie nie ma różnicy i to jest właśnie różnica między nami . Zadałam to pytanie bo skąd mam wiedzieć czy to zwykle podniecenie czy też jakieś skurcze macicy ? Miałam ostatnio stres i mam prawo się obawiać czy to nie wpłynęło na tak wczesna ciążę.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale właśnie dziewczyny Ci piszą, że też tak mają. Ja wyczytałam o tym w którejś książce, że to normalne w ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Witam nowe mamusie :)
    Ja ma gr. krwi A+

Nie bedzie mnie przez weekend. Wybieramy sie do Warszawy.
    Wczoraj wymiotowalam a dzisiaj nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 17:22

Kourtney lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    No ale właśnie dziewczyny Ci piszą, że też tak mają. Ja wyczytałam o tym w którejś książce, że to normalne w ciąży.
    No to trzeba było tak odpisać odrazu. Ja nie czytałam żadnych książek , jest to moja pierwsza ciąża, która nie wyszła za pierwszym podejściem (przez moje choroby nie musi być łatwo ) i jest mi najwyraźniej przykro ,że jak zadam pytanie (może głupie) dostaję od Ciebie odpowiedz jakbym to była niewiadomo jaką panikara. Czasami warto się zastanowić nad odpowiedzią, czy aby przypadkiem kogoś nie urazisz. To taka moja rada.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, ciążowe hormony robią swoje i naprawdę jesteś troszkę przewrażliwiona ;) Nic złego Ci nie napisałam, po prostu z boku wyglądało to dziwnie: jestem podniecona - kroję cebulę - chyba coś nie tak - lecę na betę.

A same pisalyście tu ostatnio żeby się nie nakręcać negatywnie.

A ty nie zapytalaś ot tak, czy jesteśmy podniecone, tylko od razu, że Cię to martwi i lecisz na betę, stąd mój post.

Przejrzyj ostatnie strony i sama zobaczysz, że objawy - źle, brak objawów źle, dziwne objawy - też źle ;)

A nie możemy się tak zafiksować na tym, bo przecież komu jak komu, ale nam MUSI się udać :)

Palvin, Giannaa lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko maroko, wytnij sobie moje ostatnie zdanie i wstaw "z tego m.in powodu idę na betę, ale to nie oznacza ,że tylko z tego " źle się wyraziłam.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyluzuj i się nie stresuj :) polecam melisę z pomarańczą z Biedronki, własnie skończyłam kubek - bardzo smaczna :)

Palvin, Smużka lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, jestem po wizycie, dostałam luteinę bo progesteron faktycznie niski. Wprawdzie w widełkach się mieszczę ale bliżej mi do dolnej granicy. Jeśli dam radę wytrzymać to mam przyjść po długim weekendzie, a jak nie to 2.06

morwa ja w poprzedniej ciąży też miałam mega ochotę, to wcale nie głupie pytanie. Strasznie chciało mi się seksu ;) Teraz chyba ze stresu moje libido spadało poniżej 0 ;)

Liskova nie obraź się, ale mam wrażenie że czasem za bardzo Cię ponosi i uważasz się za najmądrzejszą w wielu tematach. Wyluzuj trochę.
    Widziałam, że sporo dziewczyn jest po stratach i uwierz, łatwo nie jest. Ciągły strach i głosik z tyłu głowy, że znowu coś pójdzie nie tak. Jeśli kogoś uspokoi kolejna beta to niech idzie. Ja zrobiłam 2 i na pewno zrobię 3 właśnie przez to jak skończyła się moja poprzednia ciąża.
    Po to tu jesteśmy żeby nawzajem zadawać sobie głupie pytania bo przecież żadna z nas w pierwszym tygodniu nie przeczytała wszystkich książek o ciąży i macierzyństwie, a zamiast szukać po intenetach łatwiej zapytać tu, w końcu mamy się wspierać.

wiadomo, że na początku więcej biadolenia, niż konkretnej rozmowy na forum, ale każda z nas boi się o swoje maleństwa.

Marta8880 lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, haha, ciekawe w jakich tematach, skoro to moja pierwsza ciąża i o wielu rzeczach nie mam pojęcia i sama pytam (np. czy beta dobrze przyrasta, kiedy iśc na wizytę itd.).

I czytajcie ze zrozumieniem, nie chodziło o sam fakt zrobienia bety, ani o to, że pytanie było głupie (nie było i przecież nigdzie tak nie napisałam), a o to, że każdy minimalny objaw jest powodem do zmartwienia, a nie powinno tak być.

Taaakie było gadanie, żeby się wzajemnie nie nakręcać, więc tego nie róbmy.

Piszecie tak, jakbym ja się o ciążę nie martwiła. No pewnie, że się martwię, ale uspokajam się ciągle w myślach, żeby nie dać się zwariować, a wiadomo, że pozytywne emocje na pewno lepiej wpływają na fasolkę, niż ciągłe zamartwianie się drobiazgami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 17:59

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to możecie mnie zjechać za marudzenie ale właśnie wyczytałam, że te niteczki krwi często pojawiają sie po luteinie:) wiec troszkę kamień z serca mi spadł bo one maja 1 mm albo 2 taki brudki jakby :) jak bedziecie mieć takie cos dajcie znac:)

monika_89, zoe31 lubią tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zakończym już ten temat bo jest wiele ciekawszych.

Monia ile dostałaś tej lutki? Kiedy masz pierwszą wizytę z usg ? 2.06 ?

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3x dziennie ;/ ja mam w dzień matki wizytę ale jako ostatnia bo o 21:30 dopiero

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dobra zakończym już ten temat bo jest wiele ciekawszych.

Monia ile dostałaś tej lutki? Kiedy masz pierwszą wizytę z usg ? 2.06 ?
    ja juz miałam 3 wizyty licząc ze szpitalem:)pierwsza w 4 tyg druga w 5 i 1 dzien i trzecia 5 i 3 dzien z sercem i wypisem do domu

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ