Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zoe31 wrote:Ratujcie! Chyba mam grypę żołądkowa albo zaszkodziła mi wczorajsza pizza! Nie wymiotuje mam tylko biegunkę, czym mogę się ratować! Jak nie przejdzie iść jutro do rodzinnego?01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualnyzoe31 wrote:Ratujcie! Chyba mam grypę żołądkowa albo zaszkodziła mi wczorajsza pizza! Nie wymiotuje mam tylko biegunkę, czym mogę się ratować! Jak nie przejdzie iść jutro do rodzinnego?
nie brałam nic, bo wyczytałam, że do 3-4 luźnych stolców jest w porządku, a mnie dosłownie przegoniło 3 razy. Tobie też nie radzę się faszerować na razie lekami, chyba że jest to dość zaawansowana biegunka? -
eneska wrote:ja tak miałam w sobotę - zwolniłam się z uczelni i myślałam, że nie dojadę do domu (a mam 10 min. samochodem) - gnałam autostradą jak niemądra hahaha
nie brałam nic, bo wyczytałam, że do 3-4 luźnych stolców jest w porządku, a mnie dosłownie przegoniło 3 razy. Tobie też nie radzę się faszerować na razie lekami, chyba że jest to dość zaawansowana biegunka?
Mój mąż mówi, że wie teraz jak gdzieś jedziemy, że ma zjechać na stację to znaczy, że już!
Ale przyznam Wam się, że ostatnio musiałam zaliczyć krzaczek ;p01.2016 🧒
1cs
nick nieaktualnyHaha
Biegunka w ciąży jest o tyle niebezpieczna, że łatwo może dojść do odwodnienia, a może też być zwiastunem zatrucia ciążowego. Dlatego trzeba kontrolować jej intensywność ja nie brałam leków, jadłam lekkie rzeczy i jest w porządku. Widoczne coś mi zalegało na żołądku. Jednak jak nie przejdzie do 24h., to ja bym poszła do lekarza rodzinnego - tak dla świętego spokoju. -
nick nieaktualnyFelicity ja mam tak jak Ty, wczesniej apetyt, teraz mdłości, dzis za cały dzien zjadłam kawałek pizzy i colę o 13 i tyle...nie ma to jak zdrowe odżywianie w ciazy;)
A widzę ze dzis niezłe kłótnie były, widzę, ze Wam ciążowe humorku juz dały sie we znaki;) zycze miłego weekendu, ja jadę na szkolenie, wiec smutno mi bedzie 3 dni bez męża i w nie swoim łożku, tylko ja i mdłości;) oby szybko minęło:p -
nick nieaktualnyFasUla wrote:Felicity ja mam tak jak Ty, wczesniej apetyt, teraz mdłości, dzis za cały dzien zjadłam kawałek pizzy i colę o 13 i tyle...nie ma to jak zdrowe odżywianie w ciazy;)
A widzę ze dzis niezłe kłótnie były, widzę, ze Wam ciążowe humorku juz dały sie we znaki;) zycze miłego weekendu, ja jadę na szkolenie, wiec smutno mi bedzie 3 dni bez męża i w nie swoim łożku, tylko ja i mdłości;) oby szybko minęło:p -
eneska wrote:Haha
Biegunka w ciąży jest o tyle niebezpieczna, że łatwo może dojść do odwodnienia, a może też być zwiastunem zatrucia ciążowego. Dlatego trzeba kontrolować jej intensywność ja nie brałam leków, jadłam lekkie rzeczy i jest w porządku. Widoczne coś mi zalegało na żołądku. Jednak jak nie przejdzie do 24h., to ja bym poszła do lekarza rodzinnego - tak dla świętego spokoju.
01.2016 🧒
1cs
nick nieaktualny
-
zoe31 wrote:Ratujcie! Chyba mam grypę żołądkowa albo zaszkodziła mi wczorajsza pizza! Nie wymiotuje mam tylko biegunkę, czym mogę się ratować! Jak nie przejdzie iść jutro do rodzinnego?
-
nick nieaktualny
-
eneska wrote:dlaczego?
Bo warto skonsultować się z lekarzem, żeby dobrać je dobrze
Probiotyki w ciąży: gdy masz ostrą biegunkę
Przyszłym mamom częściej dokuczają zaparcia niż biegunki, ale i te mogą się przydarzyć. Czasem wystarczy zjeść coś nieświeżego, aby cierpieć z powodu rozwolnienia. A biegunka w czasie ciąży może być niebezpieczna, bo odwodnienie organizmu stanowi zagrożenie także dla dziecka. Na szczęście czas biegunki może skrócić stosowanie odpowiednich probiotyków.
Polecane szczepy: najlepiej udokumentowaną skuteczność w leczeniu ostrej biegunki infekcyjnej wykazują bakterie Lactobacillus rhamnosus GG – skracają czas jej trwania o jedną do półtorej doby. Podobnie działają drożdżaki Saccharomyces boulardii.