X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że probiotyki są bezpieczne :) nawet jak "nie wcelujemy" z tym konkretnym, to nic się nie stanie. A z reguły probiotyki są konkretnie ukierunkowane - na podróż, na infekcje intymne, na jelita i żołądek. Zawsze można też wsunąć jogurt:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 20:24

• zoe31 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 8880 ten słodziak na zdjęciu to twój piesek? Naprawdę uroczy \ urocza :-D

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem chyba z tych co wsunęłyby jogurt ;-) Jestem totalnie nastawiona na anty jeśli chodzi o łykanie czegokolwiek w ciąży...ale oczywiście to moje zdanie ;-)

a.png
    a.png
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana jakie tu wojny hormonalne ;D
    Bożeeee co ja bym dała za biegunkę :O Wszystko, bo już mam dosyć tych zaparć;p

Co do przytulania: jest cudowne, lepsze niż przed ciążą;p też tak macie? Mistrzostwo świata ;)

A co do jedzenia: nazawijałam dzisiaj tyle, że aż się sobie dziwię. I mam nową miłość : nektarynki!

eneska lubi tę wiadomość

Mama Zosi :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:

Co do przytulania: jest cudowne, lepsze niż przed ciążą;p też tak macie? Mistrzostwo świata ;)

A co do jedzenia: nazawijałam dzisiaj tyle, że aż się sobie dziwię. I mam nową miłość : nektarynki!
    tak seks w ciąży jest wyjątkowy! Bez wdawania się w szczegóły:)

ketka91, Monika34 lubią tę wiadomość

• Marta8880 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to moja psinka, suczka nazywa się Lenka :) , tak się chwaliłyście swoimi psiakami, że i ja postanowiłam. Ma już 3 latka i została odratowana ze schroniska w stanie ciężkim gdzie ważyła kilogram. Kocham tego psiaka jak nie wiem co :)

zoe31, eneska, Monika34 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • monika_89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 my mamy zakaz przytulania więc nie wiem :P

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    ketka91 my mamy zakaz przytulania więc nie wiem :P

W takim razie trzymam kciuki nawet stopami, żebyście dostali zielone światło :)

• zoe31 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Co do piesków to jak z mężem przeprowadzimy się w przyszłym roku na swoje to zamierzamy mieć dwa owczarki : jeden niemiecki , drugi szwajcarski. A do domu maltanczyka. Mam nadzieje ,ze polubi się z naszym kotem :)
    Kot sąsiadów jest najlepszym kumplem mojej maltanki :-)

Morwa lubi tę wiadomość

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    W takim razie trzymam kciuki nawet stopami, żebyście dostali zielone światło :)
    nawet mi nie zależy, wolę nie przytulać się całą ciążę, ale urodzić w styczniu :P na razie i tak libido zerowe.
    NO ale jeśli Wy możecie to korzystaj :D

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da141d89ab193dff.html
    to moje dzisiejsze cuda:)

eneska, Morwa, Carmen1724, Smużka, Aprilia, asia1985, Beatrice lubią tę wiadomość

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    nawet mi nie zależy, wolę nie przytulać się całą ciążę, ale urodzić w styczniu :P na razie i tak libido zerowe.
    NO ale jeśli Wy możecie to korzystaj :D

Wiadomo, że fasola najważniejsza ;)
    Ja jednak mam takie podejście, że jak jest wszystko okej to nie chce zapominać o tym, że jestem kobietą i mam fantastycznego faceta ;) tak samo po porodzie. Będę mamą, ale też żoną ;)
    Jaka ja jesteeem dzisiaj szczęśliwa ;D

monika_89, Arizona_R lubią tę wiadomość

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:

hohohoho pojechałaś ;) pięknie wyszło ;)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Wiadomo, że fasola najważniejsza ;)
    Ja jednak mam takie podejście, że jak jest wszystko okej to nie chce zapominać o tym, że jestem kobietą i mam fantastycznego faceta ;) tak samo po porodzie. Będę mamą, ale też żoną ;)
    Jaka ja jesteeem dzisiaj szczęśliwa ;D
    pięknie powiedziane :)

Arizona WOOOOW jak to zrobiłaś? :P

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoe31 wrote:
    Kot sąsiadów jest najlepszym kumplem mojej maltanki :-)
    Mój kot ledwo nas toleruje. Jemu do szczęścia jest potrzebna tylko pełna miska ale sam sobie jej nie napełni , dlatego jeszcze jesteśmy mu potrzebni ;) mam nadzieje ,ze kiedyś mu się to odmieni ciągle w to wierzę od kiedy go wzięłam ze schroniska:p

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Śliczne :) fajnie sobie to wykombinowalas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    no piękne! :- )

Giannaa, ja też nie jestem za lekami w ciąży i nie biorę kompletnie nic, nawet jak trochę zaboli głowa. Ale myślę, że akurat probiotyk szkody nie zrobi:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:

To racja, że przytulanie jest jakieś takie... inne:) Może dlatego, że nie ma tej presji? Nie wiem, ale faktycznie jest inaczej - lepiej:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    pięknie powiedziane :)

Arizona WOOOOW jak to zrobiłaś? :P

foremka silikonowa 3x literki dr oetker + 4x tabliczki białej czekolady
    białą czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej przelałam do foremki i do zamrażalnika na chwilę, jak odrobinę przestygła to układałam literki i sypałam serduszkami cukrowymi z lidla i potem do lodówki
    plan jest taki, że obłoże pazłotkiem i owinę kolorowym papierem (może napis druknę coś w stylu "czekoladki pełne szczęścia") i przewiąże wstążeczkami niebieskimi i różowymi co by odróżnić które dać babci a które dziadkowi:)
    mam nadzieje, że moja mama szybko się zorientuje o co chodzi bo kobieta bywa zakręcona:)

eneska, monika_89, Monika34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak sobie myślę...widzę po sobie, że rozwaliło mnie to szczęście:)

monika_89, Aprilia lubią tę wiadomość

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ