WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Tak wszystko robiłam w tym samym laboratorium. A co do wyzyty to chciałam się dzisiaj gdzieś wcisnąć(wczoraj mi się to nie udało) ale nie wiem czy mi się uda , jutro może mnie przyjąć moja gin dopiero wieczorem , więc nie wiem czy nie poczekać. Narazie nic złego oprócz tego ,że beta tak rośnie się nie dzieje , więc chyba jeden dzień nie zrobi aż takiej różnicy. Biorę cały czas duphaston. Więc raczej sobie inaczej nie pomogę jak to ,że nie będę się ani stresować ani pracować.
    morwa jak pójdziesz dziś zobaczysz tylko zarodek nie lepiej poczekać i od razu serce zobaczyć? czy zarodek cie uspokoi? podobno pozamaciczna to ból w boku i plamienia

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c4e46a3b87d3d380.html mąż podał śniadanie hahahaha <3

asia1985, Monika34, Smużka, Morwa lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    carmen na jaki koncert mieliście jechać?

Morwa już więcej nie zrobisz, leki bierzesz więc odpoczywaj i staraj się nie denerwować za bardzo. Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizyte

mnie przy tej grypie jakos piersi mniej bolą. Wiem, ze powinnam się walnąc w głowę że wszystko jest dobrze, ale jakiś chochlik mi mówi "a ostatnio też byłas chora i wiesz jak się skończyło".
    zaczynam fiksować, weźcie kopnijcie mnie żebym się ogarnęła :/

My w tym roku może na kilka dni Bałtyk, większość oszczędności pochlonęła budowa domu
    nigdy ne wiadomo jak będzie czy teraz czy nawet w 23 tyg może przy porodzie tego nikt nie wie ale trzeba wierzyć:) - wiem, aż trudno uwierzyć ze to ja pisze:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez chcieliśmy gdzie s dalej ale chyba ten rok odpada synka mi tylko szkoda bo nie pojedzie przez mame

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w tym roku z wyjazdów będę miała przeprowadzkę do Norwegii za jakieś 1,5 m-ca. Zawsze wybieram sobie odpowiednie pory na przeprowadzki. Ostatnio jak przeprowadzałam się z Bydgoszczy pod Gdańska (140km) byłam w 8 miesiącu ciąży. Wszystko organizowałam sama bo męża nie było.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chcielibyśmy w tym roku się gdzieś urwać, może załapiemy jakiś last minute, choć przyznam szczerze, że bardzo nas ciągnie nad polskie morze :) w sierpniu jedziemy do Warszawy na ślub, więc myślimy, żeby z Warszawy polecieć może dalej, jak już będziemy w drodze. Bo od nas, ze Śląska nad morze to wyprawa :)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    My też chcielibyśmy w tym roku się gdzieś urwać, może załapiemy jakiś last minute, choć przyznam szczerze, że bardzo nas ciągnie nad polskie morze :) w sierpniu jedziemy do Warszawy na ślub, więc myślimy, żeby z Warszawy polecieć może dalej, jak już będziemy w drodze. Bo od nas, ze Śląska nad morze to wyprawa :)
    ty ze śląska jesteś? ja wczoraj w Kce byłam u lekarza tam będę rodzić :)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Linkin Park chcieliśmy jechać. Oby było wszystko dobrze z naszymi fasolami

asia1985, monika_89 lubią tę wiadomość

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Na Linkin Park chcieliśmy jechać. Oby było wszystko dobrze z naszymi fasolami
    Kocham Linkin Park.

Carmen1724, monika_89 lubią tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Mordeczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim;) witam się w 5tc z mdłościami i bólem żołądka. ;(

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ty ze śląska jesteś? ja wczoraj w Kce byłam u lekarza tam będę rodzić :)
    Mieszkam w Chorzowie :)

Carmen, to fasolka będzie miała niezłe wrażenia :-D

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Dzień dobry wszystkim;) witam się w 5tc z mdłościami i bólem żołądka. ;(
    szybko się zaczęło:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Mieszkam w Chorzowie :)

Carmen, to fasolka będzie miała niezłe wrażenia :-D
    a rodzić w którym szpitalu będziesz ?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    zasadzam kopa! :) spokojnie, ja w pierwszej ciąży też chora byłam i to nie lekko, też coś koło 6tc i wszystko ok było :) w tej już też przerobiłam chorobe, co najśmieszniejsze cała nasza rodzina, dzieciaki 2 tyg zasmarkane na syropach i inhalacjach, mąż leczył się fervexem a i to dorobił się zapalenia zatok i oskrzeli! a ja.. no ja nie leczyłam się niczym i po 4 dniach zdrowa :D
    no mam nadzieje, że będzie dobrze. Musi.

eneska skojarzyło mi się "deską" z eda, eda i eda :P

carmen też mam bilety na LP! grzech nie skorzystać, skoro graja w mieście obok mnie. Chciałabym iść, ale zobaczymy. Jakby coś mam kupione miejsca siedzące. najwyżej sprzedam.

Carmen1724 lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie pojedziemy raczej bo za duże ryzyko. Ale moja fasolka i tak ma ze mną niezłe wrażenia uwielbiam horrory ostatnio chcę małżona na ludzką stonogę 3 wyciągnąc. A taka muzyka i tak u nas często leci dla równowagi czasem słucham latynoskiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    a rodzić w którym szpitalu będziesz ?
    jeszcze nie wiem. zastanawiam się pomiędzy Śląskim Instytutem Matki i Noworodka a szpitalem miejskim w Świętochłowicach :)

monika_89 - hahaha, dobrze skojarzenie :D haha

monika_89 lubi tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    jeszcze nie wiem. zastanawiam się pomiędzy Śląskim Instytutem Matki i Noworodka a szpitalem miejskim w Świętochłowicach :)

monika_89 - hahaha, dobrze skojarzenie :D haha
    a szpital na medyków jest dobry? na ligocie?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze maleństwo będzie miało ze mną ciężko w czerwcu, lipcu i wrześniu ;) Bo mam zlecenia na reportaże ślubne, więc kilkanaście godzin na nogach.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz się zastawiam komu powiedzieć już czy znajomym już mówiliście? i najgorzej to w pracy będę musiała powiedzieć!

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    a szpital na medyków jest dobry? na ligocie?
    nie mam pojęcia, jaka tam jest porodówka. moja teściowa leżała tam kilka razy na gastrologii i była zadowolona, no ale to nie ma co porównywać.

Monika34 lubi tę wiadomość

‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ