X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Zapraszam do Wrocławia. ;) Ja mieszkam niedaleko. Piękne miasto. :)
    o tak ja też zapraszam, może się umówimy na soczek he

• Iriss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, w ten szarobury i chłodny (u mnie przynajmniej) dzień. Wstałam rano z takim bólem żołądka, że masakra. Rano nie wiedziałam co zjeść, ale skończyło się na plackach bananowo-owsianych, muli mnie trochę, kręci w kiszkach, jestem dziś jak dętka bez powietrza ehhh.
    Czekam na powtórne wyniki beta hcg, będą po południu, mam lekkiego stresa.

h84fe6ydttjiala2.png
  • Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Tak wszystko robiłam w tym samym laboratorium. A co do wyzyty to chciałam się dzisiaj gdzieś wcisnąć(wczoraj mi się to nie udało) ale nie wiem czy mi się uda , jutro może mnie przyjąć moja gin dopiero wieczorem , więc nie wiem czy nie poczekać. Narazie nic złego oprócz tego ,że beta tak rośnie się nie dzieje , więc chyba jeden dzień nie zrobi aż takiej różnicy. Biorę cały czas duphaston. Więc raczej sobie inaczej nie pomogę jak to ,że nie będę się ani stresować ani pracować.
    Dokładnie, nic się nie dzieje. Bierzesz leki... Odpoczywaj Kochana i postaraj się nie stresować (wiem że to trudne bo miałam tak już dwa razy, tylko u mnie beta prawie wcale nie rosła).

Morwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam apetyt straszny aż boję się na wagę stawać. Uwielbiam kraków my w tej ciąży żadnych wyjazdów nie planujemy bo muszę leżeć,szkoda tylko że na koncert nie pojedziemy :(

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ambitnie zrobiłam rano sałatkę (mix sałat, groszek, jajka, papryka czerwona i majonez). Miałam zamiar wciągnąć całą michę, bo taka byłam rano głodna,a poza tym to tylko sałatka. Jednak zjadłam malutko i mam dość. Też tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:09

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zbieram się pod prysznic i do wyjazdu. :) Odezwę się wieczorem. :)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Zapraszam do Wrocławia. ;) Ja mieszkam niedaleko. Piękne miasto. :)
    To jest nasze marzenie ;)) Po mału wszystkie spełniamy, więc myśle, że Wrocław też się w końcu uda ;) Ciekawe tylko czy we dwójkę czy już z maleństwem ;))

Na razie z marzeń spełniliśmy Kraków, Londyn, Berlin i Paryż ;))

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku raczej na żadne wakacje nie pojedziemy, raz że wydatki bo wyprawka, dwa że wydatki bo nowe mieszkanie w czerwcu... Na razie się buduje (na tą chwilę powstają mury dopiero).

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Likova, tylko nowe zachorowanie w ciązy na Cytomegalię lub Toxo daje ryzyko uszkodzenia płodu. Jeśli masz IgG dodatnie to znaczy, że przechodziłaś i nie ma ryzyka

Morwa, wspieram <3

Liskova, Morwa lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    To jest nasze marzenie ;)) Po mału wszystkie spełniamy, więc myśle, że Wrocław też się w końcu uda ;) Ciekawe tylko czy we dwójkę czy już z maleństwem ;))

Na razie z marzeń spełniliśmy Kraków, Londyn, Berlin i Paryż ;))
    My z marzeń to Nowy York i Washington. :) Byliśmy 5 lat temu i bardzo tęsknimy. Może kiedyś w trójkę. ;)

monika_89 lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam Kochane! <3 Trzymam kciuki za wszystkie zaniepokojone.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się marzy wyjazd do Barcelony a najlepiej na jakiś mecz ☺ albo na kubę

• naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    My z marzeń to Nowy York i Washington. :) Byliśmy 5 lat temu i bardzo tęsknimy. Może kiedyś w trójkę. ;)
    Woow! :) Ekstra ;)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carmen na jaki koncert mieliście jechać?

Morwa już więcej nie zrobisz, leki bierzesz więc odpoczywaj i staraj się nie denerwować za bardzo. Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizyte

mnie przy tej grypie jakos piersi mniej bolą. Wiem, ze powinnam się walnąc w głowę że wszystko jest dobrze, ale jakiś chochlik mi mówi "a ostatnio też byłas chora i wiesz jak się skończyło".
    zaczynam fiksować, weźcie kopnijcie mnie żebym się ogarnęła :/

My w tym roku może na kilka dni Bałtyk, większość oszczędności pochlonęła budowa domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:17

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    carmen na jaki koncert mieliście jechać?

Morwa już więcej nie zrobisz, leki bierzesz więc odpoczywaj i staraj się nie denerwować za bardzo. Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizyte

mnie przy tej grypie jakos piersi mniej bolą. Wiem, ze powinnam się walnąc w głowę że wszystko jest dobrze, ale jakiś chochlik mi mówi "a ostatnio też byłas chora i wiesz jak się skończyło".
    zaczynam fiksować, weźcie kopnijcie mnie żebym się ogarnęła :/
    zasadzam kopa! :) spokojnie, ja w pierwszej ciąży też chora byłam i to nie lekko, też coś koło 6tc i wszystko ok było :) w tej już też przerobiłam chorobe, co najśmieszniejsze cała nasza rodzina, dzieciaki 2 tyg zasmarkane na syropach i inhalacjach, mąż leczył się fervexem a i to dorobił się zapalenia zatok i oskrzeli! a ja.. no ja nie leczyłam się niczym i po 4 dniach zdrowa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Pisze z łóżka, bo czekam aż mąż mi poda śniadanie, inaczej nie wstanę:P
    Liskova, to byla praca dodatkowa, bez żadnej umowy - pomagalam w lekcjach i nauce rodzeństwu - jeden chłopak z zespołem downa, drugi z autyzmem. Miałam tam za to śmieszne pieniądze, praca 3 godz dziennie, ale ja traktowałam to bardziej jako zdobywanie doświadczenia niż źródło dochodu. Naprawdę nie wiem, czemu mi podziękowano, może mama tych chłopców nie potrafilaby sie pogodzić z tym ze urodzę zdrowe dziecko, a ona ma chłopców z zaburzeniami... No nie wiem, bez sensu... Mogli mnie chociaż zostawić do czasu znalezienia nowej dziewczyny, bo na takich warunkach nie prędko kogoś znajdą.

Liskova lubi tę wiadomość

• Iriss Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z naturalnych metod to jeszcze syrop cebulowy :), też się tak leczyłam jak byłam chora, do tego był sok malinowy i gorąca herbata z imbirem, też się wykurowałam tym sposobem. Ten prenalen faktycznie skład ma niefajny, ale nawet podeszły mi tabletki do ssania prenalen.

h84fe6ydttjiala2.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Dziewczyny ja jakoś nie czuje się ciążowo :/ oprócz bolących piersi i wzdętego brzucha nic poza tym :)
    ja się w ogóle nie czuję ciążowo od początku a dzieciątko rośnie więc w gdzieś z objawami:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    U mnie się jeszcze nawet nie zaczęły :)
    tak ja u mnie:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ