X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    teraz się zastawiam komu powiedzieć już czy znajomym już mówiliście? i najgorzej to w pracy będę musiała powiedzieć!
    U nas sporo osób już wie ;) Część dowiedziała się przypadkiem, bliskim powiedzieliśmy ;)

No bo jak ktoś pyta co u nas itp, to nie mozemy uśmiechu z pyska zdjąć;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:57

monika_89 lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    teraz się zastawiam komu powiedzieć już czy znajomym już mówiliście? i najgorzej to w pracy będę musiała powiedzieć!
    u nas wie tylko siostra i szwagierka. rodzice po <3 wizycie, reszta jak najpóźnej. Szefowi jedynie powiem jak rodzicom, żeby wiedział, że ma szukać zastępstwa

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy w instytucie mmatki i dziecka w warszawie rodzić tak jak poprzednio albo w pruszkowie jesli nasz lekarz będzie miał dyżur.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze muszę brać pod uwagę to, żeby w wyposażeniu szpitala był dobry sprzęt kardiologiczny, bo leczę się na serducho:)

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane:)
    Gratuluje udanych wizyt , i witam nowe mamusie:)
    Nie pisałam bo miałam problemy z netem, kolejna wizyta 3 czerwca i właśnie ta datą teraz zyję, ostatno miałam 2 dni ogromnego stresu boję się czy nie zaszkodziło to dzidzi:(,doszły mi lekkie mdłości ale tylko popołudniami, w pierwszej ciazy w ogóle ich nie miałam.Widze że planujecie wakacje, my marzymy wyjechac jak co roku nad morze do Darłówka, jestem zakochana w tym miejscu , ale odległość 350km nie wiem czy pozwoli mi w tym stanie na wyjazd.Teraz idę posprzatac dom ale jak widzę taka pogode za oknem to wszystkiego mi się odechciewa.Miłego dnia :)

Beatrice lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    u nas wie tylko siostra i szwagierka. rodzice po <3 wizycie, reszta jak najpóźnej. Szefowi jedynie powiem jak rodzicom, żeby wiedział, że ma szukać zastępstwa
    kiedy masz wizyte?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dwa razy serce widziałam i dalej nie wiem czy mówić:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • ewe08 Znajoma

Wysłany: 27 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam mdlosci tylko rano, po godzinie 12 wogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy. Dzisiaj moj zlapal mnie za cyca i z takim tekstem,, kochanie wszystko oki, bo twardy jak kamien,,

Pisalam wam ze w sobote bede miala usg ale brzuszne i pytalam co z pecherzem, mianowicie dzisiaj dostalam maila ze godzine przed usg musze wypic 1-2 litry wody i nie siusiac bo pecherz musi byc pelny... Masakra nie wiem jak ja dam rade, goni mie do kibelka po kazdym lyku

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgasnloe2l.png[/link]
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia miałam mieć 9.06 ale przez tą grypę chyba ze stresu pójdę wcześniej zoabczyć czy ciąża się rozwija prawidłowo. To będzoe 6+3 może cos już będzie widac.
    W pt abo jutro polece jeszcze na betę bo ostatanio zatrzymało się na jakoś 2/3 tys więc kazdy wyższy wynik to juz sukces

mama na pewno z dzidzią będzie dobrze. Darłówko piękne, ale dla mnie za ciche, wieczorem nie ma co robic. Zdecydowanie wolę Władysławowo (choc może przez ostatnie 5/6 lat cos się zmieniło)
    ja nad morze mam kołol 700 km :(

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe08 wrote:
    A ja mam mdlosci tylko rano, po godzinie 12 wogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy. Dzisiaj moj zlapal mnie za cyca i z takim tekstem,, kochanie wszystko oki, bo twardy jak kamien,,

Pisalam wam ze w sobote bede miala usg ale brzuszne i pytalam co z pecherzem, mianowicie dzisiaj dostalam maila ze godzine przed usg musze wypic 1-2 litry wody i nie siusiac bo pecherz musi byc pelny... Masakra nie wiem jak ja dam rade, goni mie do kibelka po kazdym lyku
    a czemu będziesz miała USG przez powłoki brzuszne?

• ewe08 Znajoma

Wysłany: 27 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Uk tutaj i tak pierwsze usg jest dopiero w 12 tygodniu... ale ze wzgledu na dwa poronienia i ciaze pozamaciczna ide prywatnie, a oni od siodmego tygodnia robia przez powloki brzuszne

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe08 wrote:
    Mieszkam w Uk tutaj i tak pierwsze usg jest dopiero w 12 tygodniu... ale ze wzgledu na dwa poronienia i ciaze pozamaciczna ide prywatnie, a oni od siodmego tygodnia robia przez powloki brzuszne
    to bardzo wcześnie na USG brzuszne, no ale skoro taką mają praktykę :)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś usg ma moja siostra, jest w 12 tygodniu. Mam nadzieję, że u nich wszystko będzie ok, bo ostatnie usg miała w 6 tygodniu i nie było jeszcze serduszka.

01.2016 🧒
    1cs
  • ewe08 Znajoma

Wysłany: 27 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze maja dobry sprzet? Sama sie zdziwilam

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe08 wrote:
    Moze maja dobry sprzet? Sama sie zdziwilam
    może, może:) ja bym na razie nie mogła mieć przez brzuch USG, bo moja fasolka zagnieździła się z boku macicy, więc na pewno nie byłoby nic widać:) ale mam nadzieję, że na kolejnej wizycie (12 tc będzie) to już przez brzuch będzie USG - jakoś nie lubię dopochwowego :P

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe08 wrote:
    poznałaś przyczynę poronień?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem reszcie dopiero po wizycie :)
    Fatalnie się dziś czuję :(

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ewe08 Znajoma

Wysłany: 27 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    poznałaś przyczynę poronień?

niestety nie, jak bym poronila jeszcze raz wtedy dopiero beda szukac przyczyny, masakra leczenie w tym kraju to istna porazka, mam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej tamte poronienia byly na poczatku 6 tygodnia, i zaczynaly sie plamieniami a testy ciazowe pokazywaly leciutka druga kreske, teraz jest inaczej prawie siodmy tydzien zadnych plamien a kreski grube, i jakis spokoj wewnetrzy ze tym razem bedzie okej a jak w sobote zobacze serduszko to bede najszczesliwsza osoba na swiecie.

Ja pracuje fizycznie i to nie lekko jak usg bedzie okej to powiem od razu w pracy

• Liskova Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja dziś ambitnie zrobiłam rano sałatkę (mix sałat, groszek, jajka, papryka czerwona i majonez). Miałam zamiar wciągnąć całą michę, bo taka byłam rano głodna,a poza tym to tylko sałatka. Jednak zjadłam malutko i mam dość. Też tak macie?
    Taak, też tak mam! Nałożyłam sobie wczoraj na talerz chyba z 7 racuszków z jabłkami, bo po 10h za domem byłam na maxa głodna! Po czym zjadłam 2 i miałam dość.
    dorbie wrote:
    Likova, tylko nowe zachorowanie w ciązy na Cytomegalię lub Toxo daje ryzyko uszkodzenia płodu. Jeśli masz IgG dodatnie to znaczy, że przechodziłaś i nie ma ryzyka

Morwa, wspieram <3
    To nic takiego nie słyszałam :)
    Mnie się wydawało, że tak czy tak toxo czy CMV są niebezpieczne w ciąży.

Ja nawet nie wiem, gdzie i kiedy CMV złapałam, nawet nie wiem kiedy byłam chora.
    eneska wrote:
    Dzień dobry! Pisze z łóżka, bo czekam aż mąż mi poda śniadanie, inaczej nie wstanę:P
    Liskova, to byla praca dodatkowa, bez żadnej umowy - pomagalam w lekcjach i nauce rodzeństwu - jeden chłopak z zespołem downa, drugi z autyzmem. Miałam tam za to śmieszne pieniądze, praca 3 godz dziennie, ale ja traktowałam to bardziej jako zdobywanie doświadczenia niż źródło dochodu. Naprawdę nie wiem, czemu mi podziękowano, może mama tych chłopców nie potrafilaby sie pogodzić z tym ze urodzę zdrowe dziecko, a ona ma chłopców z zaburzeniami... No nie wiem, bez sensu... Mogli mnie chociaż zostawić do czasu znalezienia nowej dziewczyny, bo na takich warunkach nie prędko kogoś znajdą.
    Kurde, nie chciałam polubić Twojej wiadomości, tylko kliknąć CYTUJ!

Powiem Ci, że faktycznie mega niefajne zachowanie, zwłaszcza, że pomoc w nauce to żaden problem, nawet w zaawansowanej ciąży. Co innego gdybyś miała ich dźwigać, czy coś, a tak to chyba faktycznie zadecydowały osobiste uprzedzenia. Ale widzisz, że sami teraz dzwonią - może nikogo innego nie znaleźli i teraz stwierdzili, że 'w sumie mogłaś być'...

U mnie wie mama i dwie przyjaciółki. Reszta się dowie po serduszkowej wizycie (czyli po 10.06).
    Wtedy też będzie czas na rozmowę w pracy.

Morwa, trzymam kciuki z Twoją fasolinkę!

• naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeju ... jak ja nie lubię wkładać soczewek, jak mnie to męczy ...

01.2016 🧒
    1cs
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ