Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika34 wrote:teraz się zastawiam komu powiedzieć już czy znajomym już mówiliście? i najgorzej to w pracy będę musiała powiedzieć!
Część dowiedziała się przypadkiem, bliskim powiedzieliśmy
No bo jak ktoś pyta co u nas itp, to nie mozemy uśmiechu z pyska zdjąć;pWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:57
monika_89 lubi tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
Monika34 wrote:teraz się zastawiam komu powiedzieć już czy znajomym już mówiliście? i najgorzej to w pracy będę musiała powiedzieć!
wizycie, reszta jak najpóźnej. Szefowi jedynie powiem jak rodzicom, żeby wiedział, że ma szukać zastępstwa
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej kochane:)
Gratuluje udanych wizyt , i witam nowe mamusie:)
Nie pisałam bo miałam problemy z netem, kolejna wizyta 3 czerwca i właśnie ta datą teraz zyję, ostatno miałam 2 dni ogromnego stresu boję się czy nie zaszkodziło to dzidzi:(,doszły mi lekkie mdłości ale tylko popołudniami, w pierwszej ciazy w ogóle ich nie miałam.Widze że planujecie wakacje, my marzymy wyjechac jak co roku nad morze do Darłówka, jestem zakochana w tym miejscu , ale odległość 350km nie wiem czy pozwoli mi w tym stanie na wyjazd.Teraz idę posprzatac dom ale jak widzę taka pogode za oknem to wszystkiego mi się odechciewa.Miłego dniaBeatrice lubi tę wiadomość
-
A ja mam mdlosci tylko rano, po godzinie 12 wogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy. Dzisiaj moj zlapal mnie za cyca i z takim tekstem,, kochanie wszystko oki, bo twardy jak kamien,,
Pisalam wam ze w sobote bede miala usg ale brzuszne i pytalam co z pecherzem, mianowicie dzisiaj dostalam maila ze godzine przed usg musze wypic 1-2 litry wody i nie siusiac bo pecherz musi byc pelny... Masakra nie wiem jak ja dam rade, goni mie do kibelka po kazdym lyku[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Monia miałam mieć 9.06 ale przez tą grypę chyba ze stresu pójdę wcześniej zoabczyć czy ciąża się rozwija prawidłowo. To będzoe 6+3 może cos już będzie widac.
W pt abo jutro polece jeszcze na betę bo ostatanio zatrzymało się na jakoś 2/3 tys więc kazdy wyższy wynik to juz sukces
mama na pewno z dzidzią będzie dobrze. Darłówko piękne, ale dla mnie za ciche, wieczorem nie ma co robic. Zdecydowanie wolę Władysławowo (choc może przez ostatnie 5/6 lat cos się zmieniło)
ja nad morze mam kołol 700 km13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualnyewe08 wrote:A ja mam mdlosci tylko rano, po godzinie 12 wogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy. Dzisiaj moj zlapal mnie za cyca i z takim tekstem,, kochanie wszystko oki, bo twardy jak kamien,,
Pisalam wam ze w sobote bede miala usg ale brzuszne i pytalam co z pecherzem, mianowicie dzisiaj dostalam maila ze godzine przed usg musze wypic 1-2 litry wody i nie siusiac bo pecherz musi byc pelny... Masakra nie wiem jak ja dam rade, goni mie do kibelka po kazdym lyku -
nick nieaktualnyewe08 wrote:Mieszkam w Uk tutaj i tak pierwsze usg jest dopiero w 12 tygodniu... ale ze wzgledu na dwa poronienia i ciaze pozamaciczna ide prywatnie, a oni od siodmego tygodnia robia przez powloki brzuszne
-
Dziś usg ma moja siostra, jest w 12 tygodniu. Mam nadzieję, że u nich wszystko będzie ok, bo ostatnie usg miała w 6 tygodniu i nie było jeszcze serduszka.01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualnyewe08 wrote:Moze maja dobry sprzet? Sama sie zdziwilam
ale mam nadzieję, że na kolejnej wizycie (12 tc będzie) to już przez brzuch będzie USG - jakoś nie lubię dopochwowego
-
Monika34 wrote:poznałaś przyczynę poronień?
niestety nie, jak bym poronila jeszcze raz wtedy dopiero beda szukac przyczyny, masakra leczenie w tym kraju to istna porazka, mam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej tamte poronienia byly na poczatku 6 tygodnia, i zaczynaly sie plamieniami a testy ciazowe pokazywaly leciutka druga kreske, teraz jest inaczej prawie siodmy tydzien zadnych plamien a kreski grube, i jakis spokoj wewnetrzy ze tym razem bedzie okej a jak w sobote zobacze serduszko to bede najszczesliwsza osoba na swiecie.
Ja pracuje fizycznie i to nie lekko jak usg bedzie okej to powiem od razu w pracy[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Gumisia wrote:Ja dziś ambitnie zrobiłam rano sałatkę (mix sałat, groszek, jajka, papryka czerwona i majonez). Miałam zamiar wciągnąć całą michę, bo taka byłam rano głodna,a poza tym to tylko sałatka. Jednak zjadłam malutko i mam dość. Też tak macie?
dorbie wrote:Likova, tylko nowe zachorowanie w ciązy na Cytomegalię lub Toxo daje ryzyko uszkodzenia płodu. Jeśli masz IgG dodatnie to znaczy, że przechodziłaś i nie ma ryzyka
Morwa, wspieram
Mnie się wydawało, że tak czy tak toxo czy CMV są niebezpieczne w ciąży.
Ja nawet nie wiem, gdzie i kiedy CMV złapałam, nawet nie wiem kiedy byłam chora.
eneska wrote:Dzień dobry! Pisze z łóżka, bo czekam aż mąż mi poda śniadanie, inaczej nie wstanę
Liskova, to byla praca dodatkowa, bez żadnej umowy - pomagalam w lekcjach i nauce rodzeństwu - jeden chłopak z zespołem downa, drugi z autyzmem. Miałam tam za to śmieszne pieniądze, praca 3 godz dziennie, ale ja traktowałam to bardziej jako zdobywanie doświadczenia niż źródło dochodu. Naprawdę nie wiem, czemu mi podziękowano, może mama tych chłopców nie potrafilaby sie pogodzić z tym ze urodzę zdrowe dziecko, a ona ma chłopców z zaburzeniami... No nie wiem, bez sensu... Mogli mnie chociaż zostawić do czasu znalezienia nowej dziewczyny, bo na takich warunkach nie prędko kogoś znajdą.
Powiem Ci, że faktycznie mega niefajne zachowanie, zwłaszcza, że pomoc w nauce to żaden problem, nawet w zaawansowanej ciąży. Co innego gdybyś miała ich dźwigać, czy coś, a tak to chyba faktycznie zadecydowały osobiste uprzedzenia. Ale widzisz, że sami teraz dzwonią - może nikogo innego nie znaleźli i teraz stwierdzili, że 'w sumie mogłaś być'...
U mnie wie mama i dwie przyjaciółki. Reszta się dowie po serduszkowej wizycie (czyli po 10.06).
Wtedy też będzie czas na rozmowę w pracy.
Morwa, trzymam kciuki z Twoją fasolinkę!