WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaj K.Maria :) Witamy w styczniówkach :)

K.Maria lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jecie? Ja nagotowałam grochówki i będziemy jeść dwa dni.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla siebie zupkę warzywną na piersi z kurczaka, zblendowaną, bo żołądek od wczoraj mnie masakruje :(. Mąż dostanie spagetti :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Co jecie? Ja nagotowałam grochówki i będziemy jeść dwa dni.

Ja mam potrawkę z kurczaka :D

a.png
    a.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Ja dla siebie zupkę warzywną na piersi z kurczaka, zblendowaną, bo żołądek od wczoraj mnie masakruje :(. Mąż dostanie spagetti :P
    O to współczuje. Mnie do południa muliło w brzuchu ale na szczęście już przeszło.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja mam potrawkę z kurczaka :D
    Źle mi się kojarzy potrawka z kurczaka. W czasach licealnych mieszkałam w internacie. Jak na obiad były udka z kurczaka to wiadomo, że na następny dzień będzie potrawka z kurczaka. Myślę, że potrawkę robili z resztek niedojedzonych udek i nigdy tego nie jadłam. A uraz pozostał mi do dziś.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Źle mi się kojarzy potrawka z kurczaka. W czasach licealnych mieszkałam w internacie. Jak na obiad były udka z kurczaka to wiadomo, że na następny dzień będzie potrawka z kurczaka. Myślę, że potrawkę robili z resztek niedojedzonych udek i nigdy tego nie jadłam. A uraz pozostał mi do dziś.
    Też byłam w internacie i w sumie jesteśmy w tym samym wieku:P

asia1985 lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam potrawkę :)
    A na obiad mam dzisiaj pieczonego kurczaka ziemniaczki i sosik :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Was nie lubię:P...głodna przez Was jestem a jeszcze muszę tu siedzieć...od wczoraj mam ochotę na kurczaka ze szpinakiem bądź szpinak z kurczakiem:P ale w lodówce leży zupa tajska i dwa uda i się zmarnują jak nie zjem:P

ale mam sajgon z pracodawcą, obiecałam sobie, że powiem po wizycie serduszkowej (08.06) a od 9.06 mój pracodawca ma wyjazd...a dzieją się takie rzeczy że ubije mnie jak powiem mu za późno:( i tylko nie potrzebnie się denerwuje:(

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż robi gulasz z kaszą :)

Arizona to może skoro sytuacja wujątkowa to powiedz juz?

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:
    A jeszcze mam pytanie do was. Wasz mąż też was tak pilnuję? Ostatnio gdy zadzwoniłam i poprosiłam by kupił mi McDonalda to mi z tekstem przez telefon "A wiesz że to niezdrowe" Zapadła z mojej strony minuta ciszy a potem dodałam "Ale ja CHCĘ!"(nigdy wcześniej nie czepiał się tego co jem a teraz bo dla kropeczka to lepiej jak bym tylko sałatę jadła i świeżym sokiem popijała)
    TAK! Zawsze, jak idę z czymś z kuchni, to mój mąż "Ale kotek..." hahaha :D a potem sam się zajada :D tak jak wczoraj o 22 robiłam popcorn - wsunął 2/3 miski :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja teraz wstałam tak w ogóle :P i nie mam nic w lodówce, z czego mogłabym zrobić obiad, a do sklepu mi się nie chce jechać :/ a jestem głodna no i nie wiem, co mam zrobić haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze się nie ważyłam. A na obiadek dzisiaj mąż carbonare robi bo świetna mu wychodzi. Trochę mnie dzisiaj brzuch boli.

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    a ja Was nie lubię:P...głodna przez Was jestem a jeszcze muszę tu siedzieć...od wczoraj mam ochotę na kurczaka ze szpinakiem bądź szpinak z kurczakiem:P ale w lodówce leży zupa tajska i dwa uda i się zmarnują jak nie zjem:P

ale mam sajgon z pracodawcą, obiecałam sobie, że powiem po wizycie serduszkowej (08.06) a od 9.06 mój pracodawca ma wyjazd...a dzieją się takie rzeczy że ubije mnie jak powiem mu za późno:( i tylko nie potrzebnie się denerwuje:(
    o zjedz coś i Ci przejdzie ;)
    No to od razu po wizycie będziesz musiała do niego gnać nie ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    TAK! Zawsze, jak idę z czymś z kuchni, to mój mąż "Ale kotek..." hahaha :D a potem sam się zajada :D tak jak wczoraj o 22 robiłam popcorn - wsunął 2/3 miski :D
    Popcorn robiłaś na seans z Wojewódzkim :D

eneska lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to ja nie jem niezdrowego jedzenia prawię nic gazowanego, chipsów nie jem na maka raz małżona namówiłam ale i tak chciałam sałatkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Teraz to ja nie jem niezdrowego jedzenia prawię nic gazowanego, chipsów nie jem na maka raz małżona namówiłam ale i tak chciałam sałatkę :)
    te sałatki w fast foodach są chyba gorsze niż inne ich jedzenie :P ostatnio oglądałam na ten temat program, jedna sałatka w jakimś fast foodzie miała tyle kcal, co dwie porcje dużych i jedna porcja małych frytek :o inna sałatka miała tyle, co hamburger, to ja już bym wolała tego hamburgera haha :P kiedyś zamówiłam sobie w mc sałatkę i mi nie smakowała, nie dlatego, że ma dużo kcal itd, ale po prostu była niedobra :P

Liskova, naali13 lubią tę wiadomość

• Iriss Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam trochę zazdroszczę, z chęcią wsunęłabym pączka albo drożdżówkę z serem, albo shake z maka czy jakiegoś kebaba, tak chociaż raz, ale niestety mi nie wolno. Co prawda po 3 latach diety bezglutenowej przywykłam, ale wiecie czasami w pracy zamiast marchewki to by się pączka wsunęło :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie sałatki w takiego typu knajpach są bardziej kaloryczne i niezdrowe niż to całe "żarcie"

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Mi mąż robi gulasz z kaszą :)

Arizona to może skoro sytuacja wujątkowa to powiedz juz?

właśnie chodzi o to, że jakby coś się stało to szybko chcieliby się mnie pozbyć bo okazałabym się problematyczna (nie mówię o zwolnieniu ale o przeniesieniach)...sytuacja jest naprawdę skomplikowana, nic pozostaje mi czekać do 12.06 (powrót szefa) wówczas powiem o ciąży i będę sugerować, że jest to świeża sprawa

‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ