X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, Carmen, przykro mi bardzo :( A czy ta niewydolność może się powtarzać w tej ciąży też? Czy to taki jednorazowy epizod? Można temu jakoś zaradzić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Jasne że możesz :) straciliśmy małą w 23tc i 3 dniu dokładnie a przyczyną była niewydolność ciśnieniowo szyjkowa. Do 22 tygodnia wszystko było ok potem raz zdarzyło się niewielkie krwawienie bo szyjka się skracała a mała była ułożona główką w dół i naciskało. Miałam mieć pessar założony ale dzień przed planowanym zabiegiem znowu krwawiłam i to mocno na izbie okazało się że wycieka płyn owodniowy i potem wdała się jeszcze infekcja której nie udało się zwalczyć i była groźna dla mnie i dla dziecka no i trzeba było wywołać poród.
    Bardzo mi przykro

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się powtarzać dlatego w tej ciąży w 12 tygodniu będę miała założony szew i dlatego jestem na luteinie no i muszę leżeć większość czasu.

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Może się powtarzać dlatego w tej ciąży w 12 tygodniu będę miała założony szew i dlatego jestem na luteinie no i muszę leżeć większość czasu.

Współczuje ...ogromnie współczuje.

a.png
    a.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam te historię :(
    Carmen teraz będzie lepiej i urodzisz zdrową dzidzie :* <3

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tak czasem bolą więzadła macicy przy gwałtownych ruchach, że masakra. Strasznie szybko mi rośnie macica, nawet ginekolog wczoraj powiedziała, że bardzo urosła :P z resztą nawet na USG widać ogromną różnicę, kropek chyba będzie potrzebował dużo miejsca :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba być dobrej myśli że teraz wszystko będzie dobrze nasz gin nam ostatnio opowiadał o parze która też straciła maluszka w 23 tc a w kolejnej ciąży zastosował szew i teraz są w 38 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Trzeba być dobrej myśli że teraz wszystko będzie dobrze nasz gin nam ostatnio opowiadał o parze która też straciła maluszka w 23 tc a w kolejnej ciąży zastosował szew i teraz są w 38 :)
    wszystko będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby z wszystkimi naszymi fasolkami wszystko było dobrze.

K.Maria lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I będzie dobrze <3

Carmen1724 lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    przyłączam się do styczniówek choć dopiero w poniedziałek będę wiedzieć dokładnie w którym tygodniu jestem ponieważ idę do ginekologa...

Nie potrafię się cieszyć z tej ciąży... nie dlatego że jej nie chcę ..wręcz przeciwnie bardzo pragnę tego dziecka... Wynik cytologi wyszedł mi nieprawidłowy 8 czerwca jadę na kolposkopię dlatego strach zakłóca radość... O wyniku i o ciąży dowiedziałam się w jednym dniu...:(... Chcę być dobrej myśli ale niezbyt mi się to udaje...

Arizona_R lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo polska_dziewczyna ze styczniowego wątku na Of :D
    Cześć kochana :* Przykra a zarazem szczęśliwa wiadomość oby wszystko było dobrze !! Trzymam kciuki:*

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wiem że jestem sporo za Wami, ale pytanko, kiedy Wam się zaczęło takie rozpieranie w brzuchu?. Mam takie śmieszne odczucia, nie jest to ból, absolutnie skurcze, mam wrażenie jakby coś mnie rozpierało, nie wiem czy to nie za wcześnie :P. Bo to że mi po kiszkach jeździ i one też dokładają różnych odczuć to inna sprawa. Mam wrażenie ciągnięcia przy pęcherzu.
    Nie jest to podobne do bóli @, a jakby porównać to w skali 1-10 to 1. Pytam, bo na powiększającą się macicę to raczej za szybko :D przecież mój groszek jest taki tyci tyci :)

Wszamałam całą moją warzywną berbeluchę :D i czuję się lepiej, chyba przez najbliższe dni taka lekka dietka będzie :). Ohh a w lodówce truskawki i melon leżą :(

h84fe6ydttjiala2.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mi się to dzisiaj zaczęło mam takie wrażenie jakby ktoś mi mięśnie naciągał :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Dziewczyny, ja wiem że jestem sporo za Wami, ale pytanko, kiedy Wam się zaczęło takie rozpieranie w brzuchu?. Mam takie śmieszne odczucia, nie jest to ból, absolutnie skurcze, mam wrażenie jakby coś mnie rozpierało, nie wiem czy to nie za wcześnie :P. Bo to że mi po kiszkach jeździ i one też dokładają różnych odczuć to inna sprawa. Mam wrażenie ciągnięcia przy pęcherzu.
    Nie jest to podobne do bóli @, a jakby porównać to w skali 1-10 to 1. Pytam, bo na powiększającą się macicę to raczej za szybko :D przecież mój groszek jest taki tyci tyci :)

Wszamałam całą moją warzywną berbeluchę :D i czuję się lepiej, chyba przez najbliższe dni taka lekka dietka będzie :). Ohh a w lodówce truskawki i melon leżą :(
    może po prostu masz rewolucje żołądkowe, tylko w takim innym wydaniu :P jelita też inaczej pracują już od początku ciąży. :) ja jeszcze przed terminem @ odczuwałam bóle typowo miesiączkowe i towarzyszą mi one do teraz, tylko teraz przeniosły się na boki - czyli na więzadła macicy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carmen strasznie mi przykro, nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czuliście... ale teraz będzie dobrze, MUSI ! :)

polska dziewczyna witaj, nie zamartwiaj się na zapas, zobaczysz będzie wszystko ok

iriss jak za wcześnie na powiekszającą się macice? ja ciągnięcia już miałam od około 22 dc, czyli na 3 dni przed testem (po tych ciągnięciach poznałam że jestem w drugiej ciąży zanim jeszcze test pokazywał, w tej też już test był formalnością ), mam je do tej pory :) ja rozpierania chyba nie czuje, ot tylko te ciągnięcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 15:28

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż robi obiad... co zdarza mu się raz na nie powiem, ile haha :D ciekawe, co z tego wyjdzie :P ja dzisiaj cały dzień pod kocem, jakaś gorsza aura. Chociaż wieczorem mam zamiar wyjść na zakupy, bo jutro będziemy grillować na działce - mąż musi skosić tam trawę, to przy okazji coś zgrillujemy :) aaaale to dopiero wieczorem - na razie relaks :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz też odpoczywam, w południe latałam jak durna bo załatwiałam synowi odroczenie od pierwszej klasy, później na biegu obiad, odebrać go ze szkoły.. brzuch się uaktywnił a ja nie mam zamiaru go nie słuchać, sprzątanie poczeka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 15:34

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam spokój i ze sprzątaniem i z obiadem :) Wszystko zrobione :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odpowiedzi :), no może faktycznie nie za wcześnie, bo w końcu przepływ krwi zwiększony bla bla i pewnie to wszystko wpływa.
    No rewolucje żołądkowe to ja mam osobno, jelita osobno :P dobrze, że mnie nie gania na razie ;)
    Najchętniej leżałabym cały czas :P i chodziła w swetrze i kocu.

Uuu grill :) u nas za zimno i deszczowo :(

h84fe6ydttjiala2.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ