X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a macie też takie parcie na pęcherz cały czas i jak idziecie się załatwić, to leci z Was śmieszna ilość? :P ja tak mam, normalnie to bym pomyślała, że zapalenie pęcherza, ale nic kompletnie mnie nie boli. nie wiem, czy to normalne, czy jakaś utajona wersja zapalenia :P bo generalnie wiem, że częstomocz jest w I trymestrze normalny, ale czy to też wtedy sika się mało, a często? czy dużo i czesto?:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 15:39

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Ja jeszcze się nie ważyłam. A na obiadek dzisiaj mąż carbonare robi bo świetna mu wychodzi. Trochę mnie dzisiaj brzuch boli.
    kocham carbonare

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciśnienie na siusianie od wczoraj, ale może to chwilowe :P

Bierzecie nospę jak Was brzuszki męczą? Czy odpoczynkiem próbujecie sobie pomóc?:)

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    dziewczyny, a macie też takie parcie na pęcherz cały czas i jak idziecie się załatwić, to leci z Was śmieszna ilość? :P ja tak mam, normalnie to bym pomyślała, że zapalenie pęcherza, ale nic kompletnie mnie nie boli. nie wiem, czy to normalne, czy jakaś utajona wersja zapalenia :P bo generalnie wiem, że częstomocz jest w I trymestrze normalny, ale czy to też wtedy sika się mało, a często? czy dużo i czesto?:P
    to normalne :) ja zależy czy dużo wypije, jak nie to często i mało, jak się ożłopie, to dużo i często :D ale to jeszcze nic, poczekajcie na III trymestr :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja unikam wszystkich leków, jedynie na tarczyce i luteine biore, nie wiem jakby musiało mnie boleć, żebym apap czy nospe brała :P nospe to sie boje w ogóle bo ja dziwnie reaguje, co w ciąży brałam to jeszcze większych skurczy dostawałam :/

• Monika34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    o tym wczoraj pisałam ale nikt mi nie odpisał:P tak ja tak mam :)

eneska lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Mordeczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja średnio do kibekla chodzę po kilka razy w ciągu godziny i raz jest dużo raz mało :D O 3 rano mnie nadusiło i musiałam iść choć mi się nie chciało wstać

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja cały dzień uśmiecham się do mojego fasolinka:) ciągle ją dotykam i się cieszę:) w końcu się doczekałam:) już bym chciała tulić je:) aż mi się poród synka przypomniał.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na temat tych skoków ciśnień dostałam info ze mam 3l dziennie wypijac ..to jest nie możliwe

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia błagam nie pisz tylko o porodzie, ja nie moge o nim myśleć :D chociaż miałam bardzo lekkie, ale jak sobie przypomnę...

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    monia błagam nie pisz tylko o porodzie, ja nie moge o nim myśleć :D chociaż miałam bardzo lekkie, ale jak sobie przypomnę...
    ja miałam cc i poród jakby nie poród na 3 dzień już latałam po schodach:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ja miałam cc i poród jakby nie poród na 3 dzień już latałam po schodach:)
    ja jak pisałam porody miałam lekkie, ale pierwszy połóg.. tragedia, wstałam na 2 dobe po 2 kroplówkach, na pierwszy spacer po miesiącu poszłam..
    przy córce po porodzie czułam się lepiej jak teraz, nie nacięto mnie, nie pękłam, ambrozja.. i tego się boje! że ostatni poród i połóg miałam idealny, w ogóle na porodówke z 10 cm rozwarciem wjechałam i wiem, że lepiej już się nie da, że ten trzeci poród to bedzie rzeźnia :/

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja jak pisałam porody miałam lekkie, ale pierwszy połóg.. tragedia, wstałam na 2 dobe po 2 kroplówkach, na pierwszy spacer po miesiącu poszłam..
    przy córce po porodzie czułam się lepiej jak teraz, nie nacięto mnie, nie pękłam, ambrozja.. i tego się boje! że ostatni poród i połóg miałam idealny, w ogóle na porodówke z 10 cm rozwarciem wjechałam i wiem, że lepiej już się nie da, że ten trzeci poród to bedzie rzeźnia :/
    to ile czasu rodziłaś?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż mnie pociesza, że po tych co miałam to przy trzecim nogę podniosę i samo pójdzie :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    synka czy córę? :D

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja strasznie boję się porodu. Chciałabym cc ale mój ginekolog nie jest zwolennikiem cesarek jeżeli niema takiej potrzeby. Narzeczona brata zaczęła mieć skurcze w piątek wieczorem a mała urodziła się w poniedziałek na południe. W niedziel brat już mu chciał zapłacić za cesarkę ale odmówił wzięcia kasy. Powiedział, że niema takiej potrzeby, sama urodzi.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy poród zawsze jest ciężki :) Moja mama ze mną miała najgorszy bo zamiast wychodzić główką wychodziłam bioderkami :/

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę rodzić siłami natury

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    synka czy córę? :D
    i to i to:)

ja chciałam naturalnie bardzooo ale mój maluszek pod koniec ciąży fiknął sobie głową w góre

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mama najgorszy miała trzeci - ze mną. :D

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ