X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a macie też takie parcie na pęcherz cały czas i jak idziecie się załatwić, to leci z Was śmieszna ilość? :P ja tak mam, normalnie to bym pomyślała, że zapalenie pęcherza, ale nic kompletnie mnie nie boli. nie wiem, czy to normalne, czy jakaś utajona wersja zapalenia :P bo generalnie wiem, że częstomocz jest w I trymestrze normalny, ale czy to też wtedy sika się mało, a często? czy dużo i czesto?:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 15:39

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Ja jeszcze się nie ważyłam. A na obiadek dzisiaj mąż carbonare robi bo świetna mu wychodzi. Trochę mnie dzisiaj brzuch boli.
    kocham carbonare

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciśnienie na siusianie od wczoraj, ale może to chwilowe :P

Bierzecie nospę jak Was brzuszki męczą? Czy odpoczynkiem próbujecie sobie pomóc?:)

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    dziewczyny, a macie też takie parcie na pęcherz cały czas i jak idziecie się załatwić, to leci z Was śmieszna ilość? :P ja tak mam, normalnie to bym pomyślała, że zapalenie pęcherza, ale nic kompletnie mnie nie boli. nie wiem, czy to normalne, czy jakaś utajona wersja zapalenia :P bo generalnie wiem, że częstomocz jest w I trymestrze normalny, ale czy to też wtedy sika się mało, a często? czy dużo i czesto?:P
    to normalne :) ja zależy czy dużo wypije, jak nie to często i mało, jak się ożłopie, to dużo i często :D ale to jeszcze nic, poczekajcie na III trymestr :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja unikam wszystkich leków, jedynie na tarczyce i luteine biore, nie wiem jakby musiało mnie boleć, żebym apap czy nospe brała :P nospe to sie boje w ogóle bo ja dziwnie reaguje, co w ciąży brałam to jeszcze większych skurczy dostawałam :/

• Monika34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    o tym wczoraj pisałam ale nikt mi nie odpisał:P tak ja tak mam :)

eneska lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Mordeczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja średnio do kibekla chodzę po kilka razy w ciągu godziny i raz jest dużo raz mało :D O 3 rano mnie nadusiło i musiałam iść choć mi się nie chciało wstać

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja cały dzień uśmiecham się do mojego fasolinka:) ciągle ją dotykam i się cieszę:) w końcu się doczekałam:) już bym chciała tulić je:) aż mi się poród synka przypomniał.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na temat tych skoków ciśnień dostałam info ze mam 3l dziennie wypijac ..to jest nie możliwe

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia błagam nie pisz tylko o porodzie, ja nie moge o nim myśleć :D chociaż miałam bardzo lekkie, ale jak sobie przypomnę...

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    monia błagam nie pisz tylko o porodzie, ja nie moge o nim myśleć :D chociaż miałam bardzo lekkie, ale jak sobie przypomnę...
    ja miałam cc i poród jakby nie poród na 3 dzień już latałam po schodach:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ja miałam cc i poród jakby nie poród na 3 dzień już latałam po schodach:)
    ja jak pisałam porody miałam lekkie, ale pierwszy połóg.. tragedia, wstałam na 2 dobe po 2 kroplówkach, na pierwszy spacer po miesiącu poszłam..
    przy córce po porodzie czułam się lepiej jak teraz, nie nacięto mnie, nie pękłam, ambrozja.. i tego się boje! że ostatni poród i połóg miałam idealny, w ogóle na porodówke z 10 cm rozwarciem wjechałam i wiem, że lepiej już się nie da, że ten trzeci poród to bedzie rzeźnia :/

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja jak pisałam porody miałam lekkie, ale pierwszy połóg.. tragedia, wstałam na 2 dobe po 2 kroplówkach, na pierwszy spacer po miesiącu poszłam..
    przy córce po porodzie czułam się lepiej jak teraz, nie nacięto mnie, nie pękłam, ambrozja.. i tego się boje! że ostatni poród i połóg miałam idealny, w ogóle na porodówke z 10 cm rozwarciem wjechałam i wiem, że lepiej już się nie da, że ten trzeci poród to bedzie rzeźnia :/
    to ile czasu rodziłaś?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż mnie pociesza, że po tych co miałam to przy trzecim nogę podniosę i samo pójdzie :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    synka czy córę? :D

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja strasznie boję się porodu. Chciałabym cc ale mój ginekolog nie jest zwolennikiem cesarek jeżeli niema takiej potrzeby. Narzeczona brata zaczęła mieć skurcze w piątek wieczorem a mała urodziła się w poniedziałek na południe. W niedziel brat już mu chciał zapłacić za cesarkę ale odmówił wzięcia kasy. Powiedział, że niema takiej potrzeby, sama urodzi.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy poród zawsze jest ciężki :) Moja mama ze mną miała najgorszy bo zamiast wychodzić główką wychodziłam bioderkami :/

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę rodzić siłami natury

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    synka czy córę? :D
    i to i to:)

ja chciałam naturalnie bardzooo ale mój maluszek pod koniec ciąży fiknął sobie głową w góre

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mama najgorszy miała trzeci - ze mną. :D

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ