Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To to będzie Twoje 3 dziecko :)
    Moja mama ma 4 :) Ja chcę 2 :) A mąż drużynę piłkarską wariot

eneska, anulka557, Beatrice lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to pewnie też mam parcie na pęcherz, bo mam dużą macicę teraz, więc to pewnie dlatego:)

sięgnęłam teraz przy obiedzie po książkę z Lidla, nie wiem, czy kojarzycie, taką z przepisami na desery itd... i otwarło mi się na... uwaga... gofrach czekoladowych z kremem orzechowym i bananami...

szkoda, że nie mam gofrownicy :(

Felicity, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam sam poród pierwszy ok, w sumie to skomplikowane było, bo skurcze miałam od 34 tc, w szpitalu leki przeciwskurczowe, ale w 36tc odstawione bo co raz mocniejsze, trafiłam na porodówkę, 4 cm rozwarcia iiiiii ucichło :D pojechałam do domu i dopiero dzień przed terminem skurcze w miare regularne ale bezbolesne, ale mąż zawiózł mnie do szpitala, rano takie same skurcze ale 6 cm rozwarcia, na porodówkę, tam oksytocyna.. nic nie zadziałała, w końcu przebili pęcherz płodowy i dopiero zaczęły się prawdziwe skurcze, które trwały godzine, 10 min partych i po krzyku :) ale nacięli mnie no i połóg pisałam..

przy córze zaczęło się około 5 rano ale myślałam, że mnie czyści po prostu :D zanim się pokapowałam, że to już to po 9 było, pojechałam na ip, czekałam pod drzwiami, wykrecałam się z bólu, w końcu wlazłam, badają mnie i że na górę jade, pytam ile rozwarcia, "dużo" nie chciała powiedzieć ile, na górze sie dowiedziałam, że 10cm! na porodówce byłam niecałe 15 min i urodziłam :) jeszcze przebiły mi pęcherz i do mnie " niech pani sobie poprze" i poszły, a ja wołam je że rodze gdzie idą, one wracają a tam główka! ubierały się i rozkładały łóżko tak, że się mało nie pozabijały... a chciały iść bo 4 godz przede mną miały podobną pacjętkę i ona parła ponad godzinę :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejjjuuu dziewczyny znowu nadprodukcja postów :P

eneska śniadanko na bogato :D
    ale Ci pracodawcy to serio zachowali sie fatalnie..teraz na pewno będą tego żałować..

Giannaa wyprowadzasz sie na stałe do Norwegii?

Monika _89 - ja też lubię Władysławowo – z mężem byłam tam 2razy (ostatni raz rok temu) ale wcześniej może 4razy w dzieciństwie z rodzicami :)

Marta8880 ah jak Ci zazdroszczę tej plaży :P

naali13 – miałam kilka podejść do soczewek ale za którymś razem skończyło sie na ostrym zapaleniu spojówek i dałam sobie spokój, tym bardziej ze mam wade -2 i -1,75.
    Ale kto wie, może jeszcze kiedyś spróbuję.. Długo już nosisz?

Smużka -to chyba normalne, tez dostałam skierowanie na glukozę ale w pierwszym trymestrze to jest bez obciążenia, po prostu pobierają Ci krew, w drugim trymestrze pije sie glukoze i za 2h badanie..

Iriss gratuluje bety :*

Carmen1724 trzymam mocno kciuki żeby tym razem wszystko było dobrze :*

K.Maria , polska_dziewczyna witajcie wśród styczniówek :)

Mój mąż z kolei jak chce cos słodkiego to mi przypomina: „Przecież ty nie mozesz jesc słodkiego!” Grrrrrr..

U mnie dziś od rana na przemian słońce i chmury ale ogólnie jest dobrze, nie pada deszcz.
    Do godz.10 nie potrafiłam sie ogarnąć,tak mnie mdliło, później musialam jechac na budowe bo trzeba bylo nadzorowac prace i troche porobić ale nie przemęczałam się, nie dźwigałam tylko troche pomagałam i nadzorowałam także jest ok.
    Teraz wmusiłam w siebie obiad i chyba sie położę bo troche mnie łupie w krzyżu :/

eneska, Marta8880, Beatrice, polska_dziewczyna, K.Maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali błagam nie strasz!!!!!!

• naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska moje wczorajsze gofry były pyszne, zostało mi jeszcze trochę ciasta i śmietany, ale dziś już nie mam na nie ochoty ;p

eneska lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mordeczka mój chce jeszcze jedno co najmniej! 5 dzieci, ja bym zwariowała chyba :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja to pewnie też mam parcie na pęcherz, bo mam dużą macicę teraz, więc to pewnie dlatego:)

sięgnęłam teraz przy obiedzie po książkę z Lidla, nie wiem, czy kojarzycie, taką z przepisami na desery itd... i otwarło mi się na... uwaga... gofrach czekoladowych z kremem orzechowym i bananami...

szkoda, że nie mam gofrownicy :(
    ojjj mam tą książkę :P i po co przypomniałaś, teraz na pewno ją otworzę i czegos mi sie zachce :P

eneska lubi tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:

naali13 – miałam kilka podejść do soczewek ale za którymś razem skończyło sie na ostrym zapaleniu spojówek i dałam sobie spokój, tym bardziej ze mam wade -2 i -1,75.
    Ale kto wie, może jeszcze kiedyś spróbuję.. Długo już nosisz?
    :/

Ja mam -2 i -2,25, ale już czuje, ze słabe są.
    Ja noszę już ... ponad rok, bo jakoś przed ślubem zaczęłam, i mam takie, że zakładam je na miesiąc, śpię w nich itp. Dlatego jak przychodzi czas zmiany to szlag mnie trafia ;p

01.2016 🧒
    1cs
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    naali błagam nie strasz!!!!!!
    dobrze wiesz, że każda jest inna ;p

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss ale mi smaka na melona zrobiłaś uwielbiam melony ich zapach i smak :) a małżon załatwi mi dzisiaj subwaya. Mój poród mimo że pierwszy poszedł w miarę szybko i nie był taki straszny na bóle paracetamol mi wystarczał koło 12 miałam pierwszą dawkę oksytocyny a o 19.02 urodziłam. Też poród był trochę utrudniony bo mała trzymała jedną rączkę przy główce.

• Monika34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja miałam sam poród pierwszy ok, w sumie to skomplikowane było, bo skurcze miałam od 34 tc, w szpitalu leki przeciwskurczowe, ale w 36tc odstawione bo co raz mocniejsze, trafiłam na porodówkę, 4 cm rozwarcia iiiiii ucichło :D pojechałam do domu i dopiero dzień przed terminem skurcze w miare regularne ale bezbolesne, ale mąż zawiózł mnie do szpitala, rano takie same skurcze ale 6 cm rozwarcia, na porodówkę, tam oksytocyna.. nic nie zadziałała, w końcu przebili pęcherz płodowy i dopiero zaczęły się prawdziwe skurcze, które trwały godzine, 10 min partych i po krzyku :) ale nacięli mnie no i połóg pisałam..

przy córze zaczęło się około 5 rano ale myślałam, że mnie czyści po prostu :D zanim się pokapowałam, że to już to po 9 było, pojechałam na ip, czekałam pod drzwiami, wykrecałam się z bólu, w końcu wlazłam, badają mnie i że na górę jade, pytam ile rozwarcia, "dużo" nie chciała powiedzieć ile, na górze sie dowiedziałam, że 10cm! na porodówce byłam niecałe 15 min i urodziłam :) jeszcze przebiły mi pęcherz i do mnie " niech pani sobie poprze" i poszły, a ja wołam je że rodze gdzie idą, one wracają a tam główka! ubierały się i rozkładały łóżko tak, że się mało nie pozabijały... a chciały iść bo 4 godz przede mną miały podobną pacjętkę i ona parła ponad godzinę :)
    teraz bedzie najlepszy:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co.. dziś jest dzień dobrych wiadomości ;)
    Moja siostra napisała mi, że jej starszy synek został przyjęty do szkolnej zerówki,
    młodszy dostał w końcu stopień niepełnosprawności. :D

Jeszcze druga siostra o 19 ma wizytę i musi być dobrze!

Monika34 lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    teraz bedzie najlepszy:)
    żeby tylko nie gorszy, modle sie o to normalnie :P ale znam moje szczęście, pozamiata mnie teraz, że hej :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali super, mój dziś dostał decyzje pozytywną odnoście odroczenia od pierwszej klasy :) także też pozytywny dzień :)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    naali super, mój dziś dostał decyzje pozytywną odnoście odroczenia od pierwszej klasy :) także też pozytywny dzień :)
    Nie chciałaś żeby szedł jako 6-latek, dobrze zrozumiałam? :)

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam chyba najwięcej -4,5 i -5 a teraz też czuję że mi leci chociaż ostatnio myślałam że leci a tu się zatrzymało tylko w jednym oku poszło o 0,25

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Ja mam -2 i -2,25, ale już czuje, ze słabe są.
    Ja noszę już ... ponad rok, bo jakoś przed ślubem zaczęłam, i mam takie, że zakładam je na miesiąc, śpię w nich itp. Dlatego jak przychodzi czas zmiany to szlag mnie trafia ;p
    ja też noszę soczewki, a mam -3,5 i -2,5 :D zdejmuję na noc.
    mój małż nosi miesięczne tak jak Ty - nie zdejmuje ich w ogóle. Tyle razy mu powtarzam, że to niezdrowe (wiem, że są specjalne soczewki, no ale jednak). I kiedyś jak go osa użądliła w brew, to mu tak okropnie oko spuchło, że nad ranem jechaliśmy na okulistykę. Pan doktor, który go badał, powiedział, że tylko w książkach widział taki przypadek jak jego - przez to ciągłe noszenie soczewek zrobiły mu się nie wiem.. bąbelki czy coś :D lekarz powiedział mu, że nie jest to groźne i nie będzie mu kazał zdejmować soczewek na noc, bo wie, że i tak go nie posłucha :P dlatego ja nie jestem przekonana do tych "długoterminowych" szkieł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Nie chciałaś żeby szedł jako 6-latek, dobrze zrozumiałam? :)
    dokładnie, on ogólnie jest z problemami, był opóźniony przez nieleczoną (niewykrytą) niedoczynność tarczycy, ma padaczkę do tego, uczęszcza na wczesne wspomaganie rozwoju, SI.. no kto jak kto, ale on na pewno się nie nadaje do pierwszej klasy :P duuużo już nadrobiliśmy, ale ten rok w zerówce jeszcze dobrze mu zrobi :)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja też noszę soczewki, a mam -3,5 i -2,5 :D zdejmuję na noc.
    mój małż nosi miesięczne tak jak Ty - nie zdejmuje ich w ogóle. Tyle razy mu powtarzam, że to niezdrowe (wiem, że są specjalne soczewki, no ale jednak). I kiedyś jak go osa użądliła w brew, to mu tak okropnie oko spuchło, że nad ranem jechaliśmy na okulistykę. Pan doktor, który go badał, powiedział, że tylko w książkach widział taki przypadek jak jego - przez to ciągłe noszenie soczewek zrobiły mu się nie wiem.. bąbelki czy coś :D lekarz powiedział mu, że nie jest to groźne i nie będzie mu kazał zdejmować soczewek na noc, bo wie, że i tak go nie posłucha :P dlatego ja nie jestem przekonana do tych "długoterminowych" szkieł.

Ja gdybym nie miała tych miesięcznych to chyba w ogóle bym nie nosiła, bo nienawidzę ściągać i zakładać. :)
    Heh te bąbelki to może przypadek. : ) Ja niedawno byłam na badaniu u okulisty i jak na razie wszystko jest w porządku ;)

01.2016 🧒
    1cs
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ