Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale nawijacie!:D
    Nie nadgonie was chyba :D
    Myy się dziś czujemy dużo lepiej, właśnie zjadłam kolacje, kapanie spanie i rano praca i tak w kółko, do piątku :D

Byle do piątku.. :D

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;) wracam do żywych. Koszmarny dzień. Mój M. został przyjęty do szpitala, jutro ma mieć zabieg wiec całą w nerwach chodzę. Brzuch mnie boli, więc Fasolowi pewnie tez się nie podoba ta sytuacja. Zaraz dostanie rumianek i pójdziemy się położyć ;)

Mama Zosi :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Hejka ;) wracam do żywych. Koszmarny dzień. Mój M. został przyjęty do szpitala, jutro ma mieć zabieg wiec całą w nerwach chodzę. Brzuch mnie boli, więc Fasolowi pewnie tez się nie podoba ta sytuacja. Zaraz dostanie rumianek i pójdziemy się położyć ;)
    A co to za zabieg?

• naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mi ktoś powi, że nauczyciele pracują Tylko 18h w tygodniu... Mój skończył lekcje o 15 a do teraz siedzi na radzie ;/

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Zastanawiałyście się moje już co byście zrobiły gdyby okazało się, że dziecko ma zespół Downa ? Wiecie, że jest możliwość usunięcia takiego dziecka. Usunęłybyście czy urodziły ? Ja powiem szczerze, że bardziej skłaniałabym się przy usunięciu, chociaż wyrzuty sumienia zjadłyby mnie od środka. Chyba bym nie dała rady wychowywać takiego dziecka bo ono wymaga opieki do końca życia a ja mogłabym się załamać wtedy nikomu by nie pomogła. Moja kuzynka ma dziecko autystyczne, jest to koszmar naprawdę :(

Rozmawiałam na ten temat z moim M. I jeżeli okaże się, że ma zespół Downa to z ciężkim sercem, ale umówimy się na zabieg. Samo upośledzenie umysłowe to nie jest problem. Moja mama związała się teraz z facetem. Od jego córki, męża, ojca siostra ma zespół Downa. Basia ma 52 lata i naprawdę jest inteligentna itd. Ale ma wadę serca, jest od 6 lat dializowana 3 razy w tygodniu, pracuje tylko jedna nerka, ma cukrzycę i milion innych chorób. I tylko ze względu na to, że nie chce patrzeć jak moje maleństwo cierpi, albo co gorsza umiera (bo Basia jak na taki zespół to naprawdę długo żyje).

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    A co to za zabieg?
    Niby tylko biopsja wątroby, ale wiesz: znieczulenie, ryzyko krwotoku, krwiak itd. Denerwuje się, bo mam przykre wspomnienia jak lekarze mówią "prosty zabieg, będzie dobrze". Mówili tak przy moim Tacie (też problemy z wątrobą
    ) i tydzień później już nie żył.

• Viki Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie robię prenatalnych. Nie chce tak strasznie!
    Ale nie wiem czy to dobra decyzja...

Myślicie, że warto?

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    dziewczyny, a macie też takie parcie na pęcherz cały czas i jak idziecie się załatwić, to leci z Was śmieszna ilość? :P ja tak mam, normalnie to bym pomyślała, że zapalenie pęcherza, ale nic kompletnie mnie nie boli. nie wiem, czy to normalne, czy jakaś utajona wersja zapalenia :P bo generalnie wiem, że częstomocz jest w I trymestrze normalny, ale czy to też wtedy sika się mało, a często? czy dużo i czesto?:P
    oooo to jest to...chce sie a w toalecie okazuje się, że w sumie nie było warto)

eneska, Viki lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedna z was bierze bromergon ktora?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś CAŁY dzień siedzę pod kocem, przed TV i z laptopem... czas coś zrobić, jadę do Makro na zakupy :P bo już nie mam co pić haha :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki nie wiem...ale nie byłam doinformowana w temacie, myślałam, że robi się to rutynowo każdemu a teraz jak mam jeszcze szukać lekarza to zastanawiam się czy nerwowo ogarnę

• naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Viki nie wiem...ale nie byłam doinformowana w temacie, myślałam, że robi się to rutynowo każdemu a teraz jak mam jeszcze szukać lekarza to zastanawiam się czy nerwowo ogarnę
    To są wymagane badania i naprawdę warto je zrobić, jest to jedno z najważniejszych usg w ciaży.

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojego lekarza nie ma na tej liście ale chłop młody, dopiero doktorat robi więc mam nadzieje to kwestia czasu...ale patrzę że jest inny znany mi lekarz i za cholerę to niego nie pójdę:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha znalazłam swojego poprzedniego....dobry był ale mega drogi może się zdziwić jak mnie zobaczy:)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz zapytać Twojego lekarza, bo może robi te badania tylko jeszcze się nie dorobił certyfikatu.

01.2016 🧒
    1cs
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie mój wraca z pracy i pojedziemy po lodówkowe zakupy! :D

Arizona_R lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bez sensu tak piszę kolejne posty...ucieszyłam się bo znalazłam też swojego na liście...Bóg zapłać osobie za tą listę:P
    lepiej mi

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej doktorki nie ma, ale prowadziła ciążę mojej koleżance, kuzynce, innej koleżance i wszystko było ok, nigdy nie narzekały, że niekompetentna także zaufam jej mimo wszystko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż popatrzyłam kto robił mi prenatalne w poprzednich ciążach i jej też nie ma na tej liście :P

Arizona_R, Monika34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj gorszy dzień...na ostatniej wizycie mój ginekolog kazał mi zwracać uwagę na każdy objaw...a od wczoraj pobolewa mnie z prawej strony podbrzusze...dziś intensywniej zakuło i chyba towarzyszy mi uczucie rozpierania po tej prawej stronie...i do sedna...nie wiem na ile to moje wyolbrzymianie ( w sensie czy to czasem nie są naturalne objawy) a na ile powinnam się martwić...eh wiecie jak to jest chce się w razie konieczności zrobić wszystko co można a z drugiej strony z każdego pierdnięcia nie należny robić porodu...i mam takie mieszane uczucia. Chyba jeszcze się poobserwuje zanim zacznę wpadać w panikę

Ketka...3 mam kciuki za pomyślność zabiegu.

a tak swoją drogą uwielbiam swojego lekarza za tą troskę ostatnio...a był moment, że może zaufanie do niego zostało nadszarpnięte

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ