X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale nawijacie!:D
    Nie nadgonie was chyba :D
    Myy się dziś czujemy dużo lepiej, właśnie zjadłam kolacje, kapanie spanie i rano praca i tak w kółko, do piątku :D

Byle do piątku.. :D

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;) wracam do żywych. Koszmarny dzień. Mój M. został przyjęty do szpitala, jutro ma mieć zabieg wiec całą w nerwach chodzę. Brzuch mnie boli, więc Fasolowi pewnie tez się nie podoba ta sytuacja. Zaraz dostanie rumianek i pójdziemy się położyć ;)

Mama Zosi :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Hejka ;) wracam do żywych. Koszmarny dzień. Mój M. został przyjęty do szpitala, jutro ma mieć zabieg wiec całą w nerwach chodzę. Brzuch mnie boli, więc Fasolowi pewnie tez się nie podoba ta sytuacja. Zaraz dostanie rumianek i pójdziemy się położyć ;)
    A co to za zabieg?

• naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mi ktoś powi, że nauczyciele pracują Tylko 18h w tygodniu... Mój skończył lekcje o 15 a do teraz siedzi na radzie ;/

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Zastanawiałyście się moje już co byście zrobiły gdyby okazało się, że dziecko ma zespół Downa ? Wiecie, że jest możliwość usunięcia takiego dziecka. Usunęłybyście czy urodziły ? Ja powiem szczerze, że bardziej skłaniałabym się przy usunięciu, chociaż wyrzuty sumienia zjadłyby mnie od środka. Chyba bym nie dała rady wychowywać takiego dziecka bo ono wymaga opieki do końca życia a ja mogłabym się załamać wtedy nikomu by nie pomogła. Moja kuzynka ma dziecko autystyczne, jest to koszmar naprawdę :(

Rozmawiałam na ten temat z moim M. I jeżeli okaże się, że ma zespół Downa to z ciężkim sercem, ale umówimy się na zabieg. Samo upośledzenie umysłowe to nie jest problem. Moja mama związała się teraz z facetem. Od jego córki, męża, ojca siostra ma zespół Downa. Basia ma 52 lata i naprawdę jest inteligentna itd. Ale ma wadę serca, jest od 6 lat dializowana 3 razy w tygodniu, pracuje tylko jedna nerka, ma cukrzycę i milion innych chorób. I tylko ze względu na to, że nie chce patrzeć jak moje maleństwo cierpi, albo co gorsza umiera (bo Basia jak na taki zespół to naprawdę długo żyje).

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    A co to za zabieg?
    Niby tylko biopsja wątroby, ale wiesz: znieczulenie, ryzyko krwotoku, krwiak itd. Denerwuje się, bo mam przykre wspomnienia jak lekarze mówią "prosty zabieg, będzie dobrze". Mówili tak przy moim Tacie (też problemy z wątrobą
    ) i tydzień później już nie żył.

• Viki Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie robię prenatalnych. Nie chce tak strasznie!
    Ale nie wiem czy to dobra decyzja...

Myślicie, że warto?

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    dziewczyny, a macie też takie parcie na pęcherz cały czas i jak idziecie się załatwić, to leci z Was śmieszna ilość? :P ja tak mam, normalnie to bym pomyślała, że zapalenie pęcherza, ale nic kompletnie mnie nie boli. nie wiem, czy to normalne, czy jakaś utajona wersja zapalenia :P bo generalnie wiem, że częstomocz jest w I trymestrze normalny, ale czy to też wtedy sika się mało, a często? czy dużo i czesto?:P
    oooo to jest to...chce sie a w toalecie okazuje się, że w sumie nie było warto)

eneska, Viki lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedna z was bierze bromergon ktora?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś CAŁY dzień siedzę pod kocem, przed TV i z laptopem... czas coś zrobić, jadę do Makro na zakupy :P bo już nie mam co pić haha :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki nie wiem...ale nie byłam doinformowana w temacie, myślałam, że robi się to rutynowo każdemu a teraz jak mam jeszcze szukać lekarza to zastanawiam się czy nerwowo ogarnę

• naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Viki nie wiem...ale nie byłam doinformowana w temacie, myślałam, że robi się to rutynowo każdemu a teraz jak mam jeszcze szukać lekarza to zastanawiam się czy nerwowo ogarnę
    To są wymagane badania i naprawdę warto je zrobić, jest to jedno z najważniejszych usg w ciaży.

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojego lekarza nie ma na tej liście ale chłop młody, dopiero doktorat robi więc mam nadzieje to kwestia czasu...ale patrzę że jest inny znany mi lekarz i za cholerę to niego nie pójdę:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha znalazłam swojego poprzedniego....dobry był ale mega drogi może się zdziwić jak mnie zobaczy:)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz zapytać Twojego lekarza, bo może robi te badania tylko jeszcze się nie dorobił certyfikatu.

01.2016 🧒
    1cs
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie mój wraca z pracy i pojedziemy po lodówkowe zakupy! :D

Arizona_R lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bez sensu tak piszę kolejne posty...ucieszyłam się bo znalazłam też swojego na liście...Bóg zapłać osobie za tą listę:P
    lepiej mi

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej doktorki nie ma, ale prowadziła ciążę mojej koleżance, kuzynce, innej koleżance i wszystko było ok, nigdy nie narzekały, że niekompetentna także zaufam jej mimo wszystko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż popatrzyłam kto robił mi prenatalne w poprzednich ciążach i jej też nie ma na tej liście :P

Arizona_R, Monika34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj gorszy dzień...na ostatniej wizycie mój ginekolog kazał mi zwracać uwagę na każdy objaw...a od wczoraj pobolewa mnie z prawej strony podbrzusze...dziś intensywniej zakuło i chyba towarzyszy mi uczucie rozpierania po tej prawej stronie...i do sedna...nie wiem na ile to moje wyolbrzymianie ( w sensie czy to czasem nie są naturalne objawy) a na ile powinnam się martwić...eh wiecie jak to jest chce się w razie konieczności zrobić wszystko co można a z drugiej strony z każdego pierdnięcia nie należny robić porodu...i mam takie mieszane uczucia. Chyba jeszcze się poobserwuje zanim zacznę wpadać w panikę

Ketka...3 mam kciuki za pomyślność zabiegu.

a tak swoją drogą uwielbiam swojego lekarza za tą troskę ostatnio...a był moment, że może zaufanie do niego zostało nadszarpnięte

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ