X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    ale ja nie potrzebuje znieczulenia tylko wypełnienie kawalka zęba który mi odpadł :/

a co do tego zęba to przed zajsciem mialam robione rtg i niestety chyba bedzie do wyrwania ale z powtórnym leczeniem kanałowym gin tez kazał mi sie wstrzymac :/

Nie powinno być tu problemu...lepiej idź do stomatologa niech Ci doradzi co i jak bo w tym momencie gorsze dla Was jest to, że mogą dostać się tam bakterie.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Nie powinno być tu problemu...lepiej idź do stomatologa niech Ci doradzi co i jak bo w tym momencie gorsze dla Was jest to, że mogą dostać się tam bakterie.
    moj dentysta przyjmuje jutro od godz.15 , zadzwonie, moze mnie wcisnie pomiędzy pacjentki.. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kiedy trzeba zrobić prenatalne?

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na tą chwile nie będę decydowała się na dodatkowe badania prenatalne, zobaczę po USG przezierności karkowej. U nas w rodzinie nie ma przypadków dzieci z zespołem downa. Poza tym moja lekarka powiedziała, że jestem młoda wiec ryzyko jest niewielkie wiec Beatrice Ty powinnaś być spokojna ;-)

Zastanawiałyście się moje już co byście zrobiły gdyby okazało się, że dziecko ma zespół Downa ? Wiecie, że jest możliwość usunięcia takiego dziecka. Usunęłybyście czy urodziły ? Ja powiem szczerze, że bardziej skłaniałabym się przy usunięciu, chociaż wyrzuty sumienia zjadłyby mnie od środka. Chyba bym nie dała rady wychowywać takiego dziecka bo ono wymaga opieki do końca życia a ja mogłabym się załamać wtedy nikomu by nie pomogła. Moja kuzynka ma dziecko autystyczne, jest to koszmar naprawdę :(

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:

11-14 tc

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Między 11 a 13t6d

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja też na tą chwile nie będę decydowała się na dodatkowe badania prenatalne, zobaczę po USG przezierności karkowej. U nas w rodzinie nie ma przypadków dzieci z zespołem downa. Poza tym moja lekarka powiedziała, że jestem młoda wiec ryzyko jest niewielkie wiec Beatrice Ty powinnaś być spokojna ;-)

Zastanawiałyście się moje już co byście zrobiły gdyby okazało się, że dziecko ma zespół Downa ? Wiecie, że jest możliwość usunięcia takiego dziecka. Usunęłybyście czy urodziły ? Ja powiem szczerze, że bardziej skłaniałabym się przy usunięciu, chociaż wyrzuty sumienia zjadłyby mnie od środka. Chyba bym nie dała rady wychowywać takiego dziecka bo ono wymaga opieki do końca życia a ja mogłabym się załamać wtedy nikomu by nie pomogła. Moja kuzynka ma dziecko autystyczne, jest to koszmar naprawdę :(
    ja nie wstydzę się przyznać, że usunęłabym taką ciążę... mam duży kontakt z dziećmi niepełnosprawnymi ze względu na studia itd. i ja wiem, że nie dałabym rady.
    autyzm to też jest tragedia... tylko, że autyzmu nie da się wykryć przed porodem:(

• naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:

Dla mnie usunięcie nie wchodziłoby w grę, bo nie jestem zwolenniczką aborcji...
    Poza tym to że dziecko np. będzie chore na coś innego niż zespół downa mozesz dowiedziec się dużo później i też może wymagać dużej opieki, dużego poświęcenie i wyrzeczeń, także ja nie wyobrażam sobie usunięcia dziecka. A co jeśli lekarze by sie pomylili ?

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już teraz jak pójdę na wizytę to będę prawie w 12 tc wiec chyba już będzie czas na badanie prenatalne ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym niestety usunęła.. zdążyłam już przy dzieciach przerobić parę chorób, swego czasu co miesiąc w szpitalu, po prostu nie dałabym rady z trzecim jeszcze tak poważnie chorym dzieckiem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    A co jeśli lekarze by sie pomylili ?
    gdyby wyszło coś nie tak, to na pewno nie zaprzestałabym na jednej konsultacji lekarskiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaale z naszymi fasolkami na pewno wszystko będzie w porządku!! na zły temat zeszłyśmy :P

anulka557 lubi tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo ... ale jakoś mimo wszystko nie wyobrażam sobie usunięcia dziecka którego tak się pragnie i o które tak bardzo się człowiek starał.
    Może inaczej troszkę bym na to patrzyła gdybym już miała dzieci, ale chyba ... jestem prawie pewna, że nigdy bym nie usunęła.
    Też miałam styczność z ogromem ilości dzieci chorych i myślę, że akurat zespoł Downa to najlepsze co mogłoby się zdarzyc choremu dziecku.

01.2016 🧒
    1cs
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie zły i ciężki do rozgryzienia bo każda ma swoje poglądy ;)

01.2016 🧒
    1cs
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to wolałabym urodzić i oddać do domu dziecka, są rodziny, które przyjmą nawet takie dzieci z otwartością serca.

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do prenatalnych, bo zapomniałam spytać swojej ginekolog na ostatniej wizycie o to, gdzie poleca takie badanie. następną wizytę będę miała 11t3d - zdążę jeszcze po tej wizycie wykonać prenatalne, prawda? muszę się zorientować, jakie są terminy, ile się czeka

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo się tu dzieje u was pędzicie bardzo...:)

Macie jakąś listę?z chęcią się dopiszę ale dopiero po poniedziałkowej wizycie gdy będę wiedziała co i jak...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, no jest to trudny temat. Ale jesteśmy tutaj dla siebie wsparciem i w takim temacie nie można nikogo krytykować bo to indywidualna sprawa każdej z nas. A wydaje i się, że warto taki temat tez przedyskutować.

a.png
    a.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Tak, no jest to trudny temat. Ale jesteśmy tutaj dla siebie wsparciem i w takim temacie nie można nikogo krytykować bo to indywidualna sprawa każdej z nas. A wydaje i się, że warto taki temat tez przedyskutować.
    Myślę, że najważniejsze to przedyskutowanie takiego tematu z partnerem.

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    dużo się tu dzieje u was pędzicie bardzo...:)

Macie jakąś listę?z chęcią się dopiszę ale dopiero po poniedziałkowej wizycie gdy będę wiedziała co i jak...:)
    lista jest na 1 stronie :) tam jest link

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ