Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Felicity wrote:ale ja nie potrzebuje znieczulenia tylko wypełnienie kawalka zęba który mi odpadł
a co do tego zęba to przed zajsciem mialam robione rtg i niestety chyba bedzie do wyrwania ale z powtórnym leczeniem kanałowym gin tez kazał mi sie wstrzymac
Nie powinno być tu problemu...lepiej idź do stomatologa niech Ci doradzi co i jak bo w tym momencie gorsze dla Was jest to, że mogą dostać się tam bakterie. -
nick nieaktualnyGiannaa wrote:Nie powinno być tu problemu...lepiej idź do stomatologa niech Ci doradzi co i jak bo w tym momencie gorsze dla Was jest to, że mogą dostać się tam bakterie.
-
nick nieaktualny
-
Ja też na tą chwile nie będę decydowała się na dodatkowe badania prenatalne, zobaczę po USG przezierności karkowej. U nas w rodzinie nie ma przypadków dzieci z zespołem downa. Poza tym moja lekarka powiedziała, że jestem młoda wiec ryzyko jest niewielkie wiec Beatrice Ty powinnaś być spokojna
Zastanawiałyście się moje już co byście zrobiły gdyby okazało się, że dziecko ma zespół Downa ? Wiecie, że jest możliwość usunięcia takiego dziecka. Usunęłybyście czy urodziły ? Ja powiem szczerze, że bardziej skłaniałabym się przy usunięciu, chociaż wyrzuty sumienia zjadłyby mnie od środka. Chyba bym nie dała rady wychowywać takiego dziecka bo ono wymaga opieki do końca życia a ja mogłabym się załamać wtedy nikomu by nie pomogła. Moja kuzynka ma dziecko autystyczne, jest to koszmar naprawdę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGiannaa wrote:Ja też na tą chwile nie będę decydowała się na dodatkowe badania prenatalne, zobaczę po USG przezierności karkowej. U nas w rodzinie nie ma przypadków dzieci z zespołem downa. Poza tym moja lekarka powiedziała, że jestem młoda wiec ryzyko jest niewielkie wiec Beatrice Ty powinnaś być spokojna
Zastanawiałyście się moje już co byście zrobiły gdyby okazało się, że dziecko ma zespół Downa ? Wiecie, że jest możliwość usunięcia takiego dziecka. Usunęłybyście czy urodziły ? Ja powiem szczerze, że bardziej skłaniałabym się przy usunięciu, chociaż wyrzuty sumienia zjadłyby mnie od środka. Chyba bym nie dała rady wychowywać takiego dziecka bo ono wymaga opieki do końca życia a ja mogłabym się załamać wtedy nikomu by nie pomogła. Moja kuzynka ma dziecko autystyczne, jest to koszmar naprawdę
autyzm to też jest tragedia... tylko, że autyzmu nie da się wykryć przed porodem:( -
Giannaa wrote:Ja też na tą chwile nie będę decydowała się na dodatkowe badania prenatalne, zobaczę po USG przezierności karkowej. U nas w rodzinie nie ma przypadków dzieci z zespołem downa. Poza tym moja lekarka powiedziała, że jestem młoda wiec ryzyko jest niewielkie wiec Beatrice Ty powinnaś być spokojna
Zastanawiałyście się moje już co byście zrobiły gdyby okazało się, że dziecko ma zespół Downa ? Wiecie, że jest możliwość usunięcia takiego dziecka. Usunęłybyście czy urodziły ? Ja powiem szczerze, że bardziej skłaniałabym się przy usunięciu, chociaż wyrzuty sumienia zjadłyby mnie od środka. Chyba bym nie dała rady wychowywać takiego dziecka bo ono wymaga opieki do końca życia a ja mogłabym się załamać wtedy nikomu by nie pomogła. Moja kuzynka ma dziecko autystyczne, jest to koszmar naprawdę
Dla mnie usunięcie nie wchodziłoby w grę, bo nie jestem zwolenniczką aborcji...
Poza tym to że dziecko np. będzie chore na coś innego niż zespół downa mozesz dowiedziec się dużo później i też może wymagać dużej opieki, dużego poświęcenie i wyrzeczeń, także ja nie wyobrażam sobie usunięcia dziecka. A co jeśli lekarze by sie pomylili ?01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No wiadomo ... ale jakoś mimo wszystko nie wyobrażam sobie usunięcia dziecka którego tak się pragnie i o które tak bardzo się człowiek starał.
Może inaczej troszkę bym na to patrzyła gdybym już miała dzieci, ale chyba ... jestem prawie pewna, że nigdy bym nie usunęła.
Też miałam styczność z ogromem ilości dzieci chorych i myślę, że akurat zespoł Downa to najlepsze co mogłoby się zdarzyc choremu dziecku.01.2016 🧒
1cs
nick nieaktualnyco do prenatalnych, bo zapomniałam spytać swojej ginekolog na ostatniej wizycie o to, gdzie poleca takie badanie. następną wizytę będę miała 11t3d - zdążę jeszcze po tej wizycie wykonać prenatalne, prawda? muszę się zorientować, jakie są terminy, ile się czeka
-
Giannaa wrote:Tak, no jest to trudny temat. Ale jesteśmy tutaj dla siebie wsparciem i w takim temacie nie można nikogo krytykować bo to indywidualna sprawa każdej z nas. A wydaje i się, że warto taki temat tez przedyskutować.01.2016 🧒
1cs
nick nieaktualny