Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Rozmawiałam na ten temat z moim M. I jeżeli okaże się, że ma zespół Downa to z ciężkim sercem, ale umówimy się na zabieg. Samo upośledzenie umysłowe to nie jest problem. Moja mama związała się teraz z facetem. Od jego córki, męża, ojca siostra ma zespół Downa. Basia ma 52 lata i naprawdę jest inteligentna itd. Ale ma wadę serca, jest od 6 lat dializowana 3 razy w tygodniu, pracuje tylko jedna nerka, ma cukrzycę i milion innych chorób. I tylko ze względu na to, że nie chce patrzeć jak moje maleństwo cierpi, albo co gorsza umiera (bo Basia jak na taki zespół to naprawdę długo żyje).

Tak masz rację, osoby z zespołem Downa zazwyczaj dożywają max 30 lat... miałam kiedyś znajomą która pracowała z takimi chorymi dziećmi, kilka razy nawet jej pomagałam...naprawdę serce boli... nie przeżyłabym jakbym miała swoje dziecko żegnać tego z tego świata przede mną...

a.png
    a.png
  • illusiona Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba dzisiaj mamy coś w powietrzu hehe bo mnie też coś kłuje z prawej strony :D jutro wreszcie ide do lekarza, jakoś mi się dłuży do tej wizyty :p

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    A ja nie robię prenatalnych. Nie chce tak strasznie!
    Ale nie wiem czy to dobra decyzja...

Myślicie, że warto?

NT i NB robi praktycznie każdy ginekolog na wizycie pomiędzy 11 a 14tc jest to obowiązkowe i też ma obowiązek poinformować Ciebie jaki jest wynik takiego usg.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to się cieszę, że w miarę rano mam, nie zdążę za mocno się zniecierpliwić bo już będę jechać :D jeszcze pierwsza mam być to w ogóle powinno gładko i szybko pójść :p

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    o właśnie...będziecie chodziły do szkół rodzenia? ja w sumie nie wiem, bo jeszcze czasu aby się zastanowić ale jakie są wasze opinie?
    ja chodziłam nic mi to nie dało ale poznałam dużo dziewczyn i do tej pory sie spotykamy bo na prawdę fajne jest posiadanie rówieśników dla dzieciaczków po porodzie i wspólne spotykanie się dlatego wartoooo na prawdę iść do tej szkoły po porodzie zostaniecie na macierzyńskim i miło będzie z kimś kawki popijać co dziennie a dzieciaczki razem spędzać czas

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) dołączam do grona styczniówek :) jeszcze dokładnie nie mam określonego terminu porodu ale raczej styczeń - teraz tak się kurcze zastanawiam bo ja do ginekologa chodzę prywatnie i nurtuje mnie takie pytanie czy muszę ciążę zgłosić do ośrodka zdrowia do pielęgniarki położnej środowiskowej?

Arizona_R, Kamila8k, Carmen1724, zoe31, naali13, Beatrice lubią tę wiadomość

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w koncu sie wzielam za to i zrobilam suwaczek, wszystko poustawiałam.:D
    Na telefonie zdecydowanie gorzej. ;)

Aaaaa i ktoras z dziewczyn ostatnio mowila ze jak jest 8tc to to jest 2 msc, jednak nie, dzis sprawdzilam na moim pofilu i pisze ze 3 idzie miesiac :)))

• Giannaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    w ogóle fajnie sobie zajrzeć w karty ciązy dzieciaczków i powspominać :))

Kurde mi mojej nie oddali w szpitalu :(

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    są, jest nawet płytka z nagraniem:)
    ojej możemy zobaczyć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=jydqEYWM9ss
    przypomniałam sobie wczoraj jak zasypiałam i zaczęłam nucić...a teraz wyciska mi to łzy:)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexa od razu lepiej ;)

alexa lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Kurde mi mojej nie oddali w szpitalu :(
    no coś Ty, czemu? ja mam i synka i córy, oddali wraz z wypisem.. kurcze, szkoda, bo na prawdę fajna i pomocna pamiątka
    zastanawiam się, czy jutro jak będzie serduszko to czy założy mi kartę, synka miałam w 9 tc zakładaną, a z córką dopiero w 11tc bo zagrożoną miałam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:09

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    w koncu sie wzielam za to i zrobilam suwaczek, wszystko poustawiałam.:D
    Na telefonie zdecydowanie gorzej. ;)

Aaaaa i ktoras z dziewczyn ostatnio mowila ze jak jest 8tc to to jest 2 msc, jednak nie, dzis sprawdzilam na moim pofilu i pisze ze 3 idzie miesiac :)))
    ooo nasze ulubione zdjecie z trampkami:P

alexa lubi tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jestem non stop śpiąca całe dnie przesypiam, non stop głodna ale na prawdę non stop i ciągle głowa mnie boli ....i kompletnie nie mogę patrzeć na słodkie nie, że mnie odrzuca ale ja nie potrafiłam dnia bez słodyczy wytrzymać a teraz w ogóle nie mam na nie ochoty ale ten głód jest przerażający ciągle non stop właśnie zjadłam pół arbuza i cały talerz frytek a ja na prawdę jestem głodna dalej nie, że nie dojedzona do końca na prawdę głodna też tak macie?ja będę wielorybem bo nie wstaje z łóżka

K.Maria lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    ooo nasze ulubione zdjecie z trampkami:P
    Taaak jest <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=jydqEYWM9ss
    przypomniałam sobie wczoraj jak zasypiałam i zaczęłam nucić...a teraz wyciska mi to łzy:)

Piekna :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni mam to samo, cały dzień dylematy bo jeść się chce, ale jak zjem to się cofa, a jak nie zjem to muli i co tu wybrać?! :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Alexa od razu lepiej ;)
    Dokładnie, taki bardziej wiarygodny jest wtedy profil :P
    Inaczej i fajniej :P

Mordeczka lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    no coś Ty, czemu? ja mam i synka i córy, oddali wraz z wypisem.. kurcze, szkoda, bo na prawdę fajna i pomocna pamiątka
    zastanawiam się, czy jutro jak będzie serduszko to czy założy mi kartę, synka miałam w 9 tc zakładaną, a z córką dopiero w 11tc bo zagrożoną miałam..

No niestety, nie wątpię, że to fajna pamiątka bo chętnie teraz bym w nią zajrzała. Mi teraz złożyli kartę w 7tc. Dziwię się, że jeszcze nie założyli jej Tobie.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    No niestety, nie wątpię, że to fajna pamiątka bo chętnie teraz bym w nią zajrzała. Mi teraz złożyli kartę w 7tc. Dziwię się, że jeszcze nie założyli jej Tobie.
    na poprzedniej wizycie miałam plamienia i nie było seduszka więc pewnie dlatego.. ale plamienia ustały, mam nadzieje jutro serducho zobaczyć więc może założy :)

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ