Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ketka91 wrote:Rozmawiałam na ten temat z moim M. I jeżeli okaże się, że ma zespół Downa to z ciężkim sercem, ale umówimy się na zabieg. Samo upośledzenie umysłowe to nie jest problem. Moja mama związała się teraz z facetem. Od jego córki, męża, ojca siostra ma zespół Downa. Basia ma 52 lata i naprawdę jest inteligentna itd. Ale ma wadę serca, jest od 6 lat dializowana 3 razy w tygodniu, pracuje tylko jedna nerka, ma cukrzycę i milion innych chorób. I tylko ze względu na to, że nie chce patrzeć jak moje maleństwo cierpi, albo co gorsza umiera (bo Basia jak na taki zespół to naprawdę długo żyje).
Tak masz rację, osoby z zespołem Downa zazwyczaj dożywają max 30 lat... miałam kiedyś znajomą która pracowała z takimi chorymi dziećmi, kilka razy nawet jej pomagałam...naprawdę serce boli... nie przeżyłabym jakbym miała swoje dziecko żegnać tego z tego świata przede mną... -
Viki wrote:A ja nie robię prenatalnych. Nie chce tak strasznie!
Ale nie wiem czy to dobra decyzja...
Myślicie, że warto?
NT i NB robi praktycznie każdy ginekolog na wizycie pomiędzy 11 a 14tc jest to obowiązkowe i też ma obowiązek poinformować Ciebie jaki jest wynik takiego usg. -
nick nieaktualny
-
Arizona_R wrote:o właśnie...będziecie chodziły do szkół rodzenia? ja w sumie nie wiem, bo jeszcze czasu aby się zastanowić ale jakie są wasze opinie?
Monika34 -
hej
dołączam do grona styczniówek
jeszcze dokładnie nie mam określonego terminu porodu ale raczej styczeń - teraz tak się kurcze zastanawiam bo ja do ginekologa chodzę prywatnie i nurtuje mnie takie pytanie czy muszę ciążę zgłosić do ośrodka zdrowia do pielęgniarki położnej środowiskowej?
Arizona_R, Kamila8k, Carmen1724, zoe31, naali13, Beatrice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyw koncu sie wzielam za to i zrobilam suwaczek, wszystko poustawiałam.
Na telefonie zdecydowanie gorzej.
Aaaaa i ktoras z dziewczyn ostatnio mowila ze jak jest 8tc to to jest 2 msc, jednak nie, dzis sprawdzilam na moim pofilu i pisze ze 3 idzie miesiac))
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGiannaa wrote:Kurde mi mojej nie oddali w szpitalu
zastanawiam się, czy jutro jak będzie serduszko to czy założy mi kartę, synka miałam w 9 tc zakładaną, a z córką dopiero w 11tc bo zagrożoną miałam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:09
-
nick nieaktualnyalexa wrote:w koncu sie wzielam za to i zrobilam suwaczek, wszystko poustawiałam.
Na telefonie zdecydowanie gorzej.
Aaaaa i ktoras z dziewczyn ostatnio mowila ze jak jest 8tc to to jest 2 msc, jednak nie, dzis sprawdzilam na moim pofilu i pisze ze 3 idzie miesiac))
alexa lubi tę wiadomość
-
dziewczyny a jestem non stop śpiąca całe dnie przesypiam, non stop głodna ale na prawdę non stop i ciągle głowa mnie boli ....i kompletnie nie mogę patrzeć na słodkie nie, że mnie odrzuca ale ja nie potrafiłam dnia bez słodyczy wytrzymać a teraz w ogóle nie mam na nie ochoty ale ten głód jest przerażający ciągle non stop właśnie zjadłam pół arbuza i cały talerz frytek a ja na prawdę jestem głodna dalej nie, że nie dojedzona do końca na prawdę głodna też tak macie?ja będę wielorybem bo nie wstaje z łóżka
K.Maria lubi tę wiadomość
Monika34 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anulka557 wrote:no coś Ty, czemu? ja mam i synka i córy, oddali wraz z wypisem.. kurcze, szkoda, bo na prawdę fajna i pomocna pamiątka
zastanawiam się, czy jutro jak będzie serduszko to czy założy mi kartę, synka miałam w 9 tc zakładaną, a z córką dopiero w 11tc bo zagrożoną miałam..
No niestety, nie wątpię, że to fajna pamiątka bo chętnie teraz bym w nią zajrzała. Mi teraz złożyli kartę w 7tc. Dziwię się, że jeszcze nie założyli jej Tobie. -
nick nieaktualnyGiannaa wrote:No niestety, nie wątpię, że to fajna pamiątka bo chętnie teraz bym w nią zajrzała. Mi teraz złożyli kartę w 7tc. Dziwię się, że jeszcze nie założyli jej Tobie.