Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też rejestratorka mówiła że jak przyjdę będzie akurat 7tc i mi założą kartę ciąży

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    no coś Ty, czemu? ja mam i synka i córy, oddali wraz z wypisem.. kurcze, szkoda, bo na prawdę fajna i pomocna pamiątka
    zastanawiam się, czy jutro jak będzie serduszko to czy założy mi kartę, synka miałam w 9 tc zakładaną, a z córką dopiero w 11tc bo zagrożoną miałam..
    ciekawe czy dlatego mi nie założyli karty

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia jak ciąża zagrożona to większość lekarzy długo czeka, wiesz bo to chyba chodzi o to, że większy cios dla kobiety jak ma tą kartę, a tu jednak roni.. czekają aż minie największe niebezpieczeństwo i zakładają dopiero

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poszlybyscie na basen w tak wczesnej ciazy? Często z moim jeździliśmy, ale odkąd się dowiedziałam wolę nie ryzykowac.. Te wszystkie bakterie - łatwo o infekcje, chlor..

Przegadalam wkoncu, i wygonilam Go samego hehe :D a my leniuchujemy <3

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    monia jak ciąża zagrożona to większość lekarzy długo czeka, wiesz bo to chyba chodzi o to, że większy cios dla kobiety jak ma tą kartę, a tu jednak roni.. czekają aż minie największe niebezpieczeństwo i zakładają dopiero
    ale jak pytałam mówił, że wszystko ok to po cholerę mówił, że jest dobrze?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Moniak! u mnie też jest ok ale karty ciąży nie mam, za wcześnie, założy po serduszku i nie wydaje mi się aby było to coś niezwykłego

anulka557 lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie chce poczekać do kolejnej wizyty MONIKA nie denerwuj się na zapas

anulka557, alexa lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    moni spokojnie :) bo jest ok, ale to jest co bądź jeszcze wczesna ciąża :) przy córce też widziałam serduszko, ładnie rosła, ale mimo wszystko dopiero w 11 tc założyli :) i jak patrzeć na moją 3 latkę wszystko jest ok ;) nawet 2 dni po terminie ją urodziłam :)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, lekarz zakłada kartę ciąży dopiero jak jest serduszko i ciąża nie jest zagrożona poronieniem.

a.png
    a.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Moniak! u mnie też jest ok ale karty ciąży nie mam, za wcześnie, założy po serduszku i nie wydaje mi się aby było to coś niezwykłego
    ja już 2 razy miałam serduszko ..jednak nikomu nie mówię jeszcze... bo najwidoczniej nic nie wiadomo

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam, że już jest ok:(

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ja już 2 razy miałam serduszko ..jednak nikomu nie mówię jeszcze... bo najwidoczniej nic nie wiadomo
    Aj monia cholera Ty wszystko od razu do siebie bierzesz i robisz Z IGŁY WIDŁY! jest dobrze, lekarz Ci to mówi to po kiego znowu się nakręcasz?! ciesz się kobieto ciążą, do tego nie potrzeba karty ciąży!

• Mordeczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEST DOBRZE NIE BÓJ SIĘ!!!!

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika brak mi słów do Ciebie normalnie, kobieto...

Giannaa lubi tę wiadomość

• ketka91 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Tak, lekarz zakłada kartę ciąży dopiero jak jest serduszko i ciąża nie jest zagrożona poronieniem.
    Ja dostalam na pierwszej wizycie 4t + 6 dni ;-) moze to od lekarza zalezy

Mama Zosi :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexa...odpuść sobie...ja przy HSG dowiedziałam się, że mam pewne bakterie i ich się nie pozbędę, nie są groźne ani dla mnie ani dla dziecka ale w momencie porodu muszę dostać antybiotyk bo zarażę malucha i może dojść do sepsy, co jeszcze wzrasta mi ryzyko przedwczesnego porodu
    podczas rozmowy z ginekologiem wskazał basen jako jedno ze źródeł(uczęszczałam często)...oczywiście nie musiał to być basen no ale...już nie chodzę
    przed HSG brałam 2 serie antybiotyku, żeby w ogóle mogło dojść do badania a i tak podobno za chwilę wrócą...są nie do usunięcia...dużo kobiet je ma...zresztą każda z Was będzie robiła posiew w ciąży i jak wykryje streptococcus agalactiae to nie panikować, antybiotyk podawany przed porodem jest bezpieczny dla dzidziusia

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo czarnych myśli masz.
    Wrzuć na luz :) nie stresuj maluszka i siebie

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale miałam już mówić powoli a zaczekam jednak ...najgorzej, że jutro w pracy muszę powiedzieć:(

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Alexa...odpuść sobie...ja przy HSG dowiedziałam się, że mam pewne bakterie i ich się nie pozbędę, nie są groźne ani dla mnie ani dla dziecka ale w momencie porodu muszę dostać antybiotyk bo zarażę malucha i może dojść do sepsy, co jeszcze wzrasta mi ryzyko przedwczesnego porodu
    podczas rozmowy z ginekologiem wskazał basen jako jedno ze źródeł(uczęszczałam często)...oczywiście nie musiał to być basen no ale...już nie chodzę
    przed HSG brałam 2 serie antybiotyku, żeby w ogóle mogło dojść do badania a i tak podobno za chwilę wrócą...są nie do usunięcia...dużo kobiet je ma...zresztą każda z Was będzie robiła posiew w ciąży i jak wykryje streptococcus agalactiae to nie panikować, antybiotyk podawany przed porodem jest bezpieczny dla dzidziusia

ojejjj. Tak właśnie myślałam, obawiałam się i słusznie że nie dałam się namówić :P
    Pewnie ze wole nie ryzykowac.. Jeszcze się nachodze. będzie tatuś sam uczęszczał :D zateskni trochę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika mów, spokojnie! widziałaś dwa razy serduszko, to dużo! musisz w końcu zmienić myślenie i nastawienie, nie brać wszystko na siebie i na swoją ciążę, szukasz problemów na siłę, tam, gdzie ich nie ma.. na dłuższą mete to się wykończysz psychicznie

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ