Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
anulka557 wrote:no coś Ty, czemu? ja mam i synka i córy, oddali wraz z wypisem.. kurcze, szkoda, bo na prawdę fajna i pomocna pamiątka
zastanawiam się, czy jutro jak będzie serduszko to czy założy mi kartę, synka miałam w 9 tc zakładaną, a z córką dopiero w 11tc bo zagrożoną miałam..
Monika34 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anulka557 wrote:monia jak ciąża zagrożona to większość lekarzy długo czeka, wiesz bo to chyba chodzi o to, że większy cios dla kobiety jak ma tą kartę, a tu jednak roni.. czekają aż minie największe niebezpieczeństwo i zakładają dopiero
Monika34 -
nick nieaktualnyMonika34 wrote:ale jak pytałam mówił, że wszystko ok to po cholerę mówił, że jest dobrze?
anulka557 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonika34 wrote:ale jak pytałam mówił, że wszystko ok to po cholerę mówił, że jest dobrze?
bo jest ok, ale to jest co bądź jeszcze wczesna ciąża
przy córce też widziałam serduszko, ładnie rosła, ale mimo wszystko dopiero w 11 tc założyli
i jak patrzeć na moją 3 latkę wszystko jest ok
nawet 2 dni po terminie ją urodziłam
-
Arizona_R wrote:Moniak! u mnie też jest ok ale karty ciąży nie mam, za wcześnie, założy po serduszku i nie wydaje mi się aby było to coś niezwykłego
Monika34 -
nick nieaktualnyMonika34 wrote:ja już 2 razy miałam serduszko ..jednak nikomu nie mówię jeszcze... bo najwidoczniej nic nie wiadomo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlexa...odpuść sobie...ja przy HSG dowiedziałam się, że mam pewne bakterie i ich się nie pozbędę, nie są groźne ani dla mnie ani dla dziecka ale w momencie porodu muszę dostać antybiotyk bo zarażę malucha i może dojść do sepsy, co jeszcze wzrasta mi ryzyko przedwczesnego porodu
podczas rozmowy z ginekologiem wskazał basen jako jedno ze źródeł(uczęszczałam często)...oczywiście nie musiał to być basen no ale...już nie chodzę
przed HSG brałam 2 serie antybiotyku, żeby w ogóle mogło dojść do badania a i tak podobno za chwilę wrócą...są nie do usunięcia...dużo kobiet je ma...zresztą każda z Was będzie robiła posiew w ciąży i jak wykryje streptococcus agalactiae to nie panikować, antybiotyk podawany przed porodem jest bezpieczny dla dzidziusia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyArizona_R wrote:Alexa...odpuść sobie...ja przy HSG dowiedziałam się, że mam pewne bakterie i ich się nie pozbędę, nie są groźne ani dla mnie ani dla dziecka ale w momencie porodu muszę dostać antybiotyk bo zarażę malucha i może dojść do sepsy, co jeszcze wzrasta mi ryzyko przedwczesnego porodu
podczas rozmowy z ginekologiem wskazał basen jako jedno ze źródeł(uczęszczałam często)...oczywiście nie musiał to być basen no ale...już nie chodzę
przed HSG brałam 2 serie antybiotyku, żeby w ogóle mogło dojść do badania a i tak podobno za chwilę wrócą...są nie do usunięcia...dużo kobiet je ma...zresztą każda z Was będzie robiła posiew w ciąży i jak wykryje streptococcus agalactiae to nie panikować, antybiotyk podawany przed porodem jest bezpieczny dla dzidziusia
ojejjj. Tak właśnie myślałam, obawiałam się i słusznie że nie dałam się namówić
Pewnie ze wole nie ryzykowac.. Jeszcze się nachodze. będzie tatuś sam uczęszczałzateskni trochę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:25
-
nick nieaktualnymonika mów, spokojnie! widziałaś dwa razy serduszko, to dużo! musisz w końcu zmienić myślenie i nastawienie, nie brać wszystko na siebie i na swoją ciążę, szukasz problemów na siłę, tam, gdzie ich nie ma.. na dłuższą mete to się wykończysz psychicznie