Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ale miałam już mówić powoli a zaczekam jednak ...najgorzej, że jutro w pracy muszę powiedzieć:(
    I weź powiedz tak jak Ci pisałam kochana sama siebie niepotrzebnie nakręcasz po co ci to???

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po prostu się martwię:( w sumie może przez krwiaczka nie mam karty.. wypytam się wszytko 8. Najbardziej się stresuje jak powiedzieć w pracy:(

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie czego nie mogę się doczekać jak będą ruchy i to takie, że aż brzuszek chodzi:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję. Kochana każda z Nas się martwi o swoje fasolki. Nie jesteś sama ale jak będziesz myśleć negatywnie to niepotrzebnie fasolka się denerwuje

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    wiecie czego nie mogę się doczekać jak będą ruchy i to takie, że aż brzuszek chodzi:)
    Widzisz takie nastawienie to podstawa

Monika34 lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ja już 2 razy miałam serduszko ..jednak nikomu nie mówię jeszcze... bo najwidoczniej nic nie wiadomo
    Nie pomagasz sobie Monika...sobie jak sobie ale maleństwu na pewno. Rozumiem, że się martwisz, lepiej niż myślisz bo cholernie się boje, że te pobolewania brzucha są zwiastunem końca a ja nic nie robię! Mogłabym np iść na zwolnienie itp. chwile później się ogarniam bo jeśli to naturalne objawy to ten groszek w środku moją panikę na pewno odbiera jako coś dużo gorszego.
    Nie wmawiaj sobie niczego! Czekaja nas długie tygodnie, jednym zostało 4 innym 2 do przejścia na bezpieczny okres i każda z nas wariuje...ale nie tędy droga!

Monika34, K.Maria lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu idzie ból głowy:(

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo się denerwujesz i wszystko wychodzi... Wypij sobie melisę i uspokój się trochę

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem i tak już ze mną lepiej niż przed wizytą:)i ciągle widzę maluszka przed oczami :)normalnie już kończynki jakby było widać :)
    ja go widziałam identycznie jak na tym filmie.. tylko nie słyszałam

http://babyonline.pl/tydzien-7,ciaza-kalendarz,r6.html

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ale miałam już mówić powoli a zaczekam jednak ...najgorzej, że jutro w pracy muszę powiedzieć:(
    kuźwa Moniak....ja powiedziałam 5t1d! Do serducha jeszcze daleko a jak poronię to co?
    Boże słyszałaś 2 razy serducho i jeszcze Cię trzyma? Jakie Ty masz dziewczyno objawy, że tak panikujesz? Nie chce być niegrzeczna bo wiem, że przeżywasz to naprawdę i dla Ciebie jest to ważne ale szkodzisz sobie!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Bo się denerwujesz i wszystko wychodzi... Wypij sobie melisę i uspokój się trochę

Dokładnie tak. Nie doprowadzaj się do takiego stanu , żeby Cię brzusio na dodatek nie bolał ;)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    kuźwa Moniak....ja powiedziałam 5t1d! Do serducha jeszcze daleko a jak poronię to co?
    Boże słyszałaś 2 razy serducho i jeszcze Cię trzyma? Jakie Ty masz dziewczyno objawy, że tak panikujesz? Nie chce być niegrzeczna bo wiem, że przeżywasz to naprawdę i dla Ciebie jest to ważne ale szkodzisz sobie!
    wiem kochana:( już mi lepiej już nie będę już porozmawiałam z fasolinkiem:)

a ta głowa nie z nerwów bo moje ciśnienie jest tak niskie, że stres i by dobrze mi zrobił ja mam cały czas ten ból spać się nie da przez niego

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • K.Maria Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam takie nastawienie po tym moim USG gdzie moja fasolka byla za mala , juz wyobrazalam sobie najgorsze , zdarzylam nawet wpasc w panike i plakac w poduszke , ale teraz wiem ,ze to glupota ... organizm to nie zaprogramowana ksiazkowo maszyna i to co pisze na internecie to jest bardzo ogolnikowe i nie ma co sie tak sugerowac , owulacja moze sie przesunac , a kazda fasolka ma swoj czas , pozatym jak bije serduszko to po co panikowac i utrudniac malenstwu bezstresowe kielkowanie ? :) glowa do gory , bedziemy miec zdrowe sliczne bobaski :)

p19ugywlc8g5fno6.png20150824050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mi zdarza się popłakiwać jak tak jak dzisiaj zakuło nieco mocniej...to nerwy i ogromna panika...wtedy mówię to Hanki, żeby mi tego nie robiła, że się boje i że tak nie można...rozładowuje chwilowo napięcie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i kuźwa zaczęłam przez Ciebie wyć:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexa Ty już jesteś w 9t...już końcówka:) i będziesz mogła odetchnąć...cudnie!

alexa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej a któraś tu nie mówiła, ze ma filmik , chcemy!:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    i kuźwa zaczęłam przez Ciebie wyć:(
    Eeeej no co Tyyy! <3
    Przecież niE ma powodów! :)
    Dziewczyny ;)
    To hormony! :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=VT1abf-QN2M

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a niech szklak trafi hormony!:P

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ