Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle fajnie sobie zajrzeć w karty ciązy dzieciaczków i powspominać :))

• naali13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też czuję kłucie mocniejsze niż ostatnio po prawej stronie, ale mam nadzieję, ze to nic groźnego, staram się nie denerwować.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasole sie zmawiają czy co? mi też nad wyraz dziś dokucza kłucie, głównie z lewej strony, gdzie była owu, a wiem, że zrobiła mi się torbiel czynnościowa na nim, więc pewnie ona się odzywa :/

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    ja mam dzisiaj gorszy dzień...na ostatniej wizycie mój ginekolog kazał mi zwracać uwagę na każdy objaw...a od wczoraj pobolewa mnie z prawej strony podbrzusze...dziś intensywniej zakuło i chyba towarzyszy mi uczucie rozpierania po tej prawej stronie...i do sedna...nie wiem na ile to moje wyolbrzymianie ( w sensie czy to czasem nie są naturalne objawy) a na ile powinnam się martwić...eh wiecie jak to jest chce się w razie konieczności zrobić wszystko co można a z drugiej strony z każdego pierdnięcia nie należny robić porodu...i mam takie mieszane uczucia. Chyba jeszcze się poobserwuje zanim zacznę wpadać w panikę

Ketka...3 mam kciuki za pomyślność zabiegu.

a tak swoją drogą uwielbiam swojego lekarza za tą troskę ostatnio...a był moment, że może zaufanie do niego zostało nadszarpnięte
    nie wiem czy tak samo ale chyba też tak czasem mam

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poprzedniej ciąży gin mówił, że po bokach kłucie jest normą byle nie ból i skurcze na środku

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to normalne ale wiadomo do paniki to zawsze najkrótsza droga...uświadomię swojego lekarza, że mnie nastraszył:P

• K.Maria Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Niby tylko biopsja wątroby, ale wiesz: znieczulenie, ryzyko krwotoku, krwiak itd. Denerwuje się, bo mam przykre wspomnienia jak lekarze mówią "prosty zabieg, będzie dobrze". Mówili tak przy moim Tacie (też problemy z wątrobą
    ) i tydzień później już nie żył.

ojj ketka91 , naprawde mozna zrozumiec Twoje zdenerwowanie :( wyrazy wspolczucia z powodu Taty :(
    Daj znac czy juz po wszystkim i czy wszystko w porzadku !

p19ugywlc8g5fno6.png20150824050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla rozbawienia sytuacji...mówiłam wyżej, że prawie nic nie przytyłam, ale za to jaki mi się zrobił "biceps"...matko po co się to tam odkłada?

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K.Maria wrote:
    ojj ketka91 , naprawde mozna zrozumiec Twoje zdenerwowanie :( wyrazy wspolczucia z powodu Taty :(
    Daj znac czy juz po wszystkim i czy wszystko w porzadku !

Jutro o 12 ma miec robione także z rana tam jade, żeby wszystko mieć na oku.

Arizona mnie tez po prawej stronie, a skoro tyle nas to chyba dobrze ;p
    ps. Stwierdzam, że nic mnie na tych studiach i w pracy nie nauczyli. O porodzie wiem wszystko, a o ciąży jak się okazuje nic ;o bo to co w książkach to jakaś bujda ;D

Mama Zosi :)
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żebyś podczas porodu mogłabyś kogoś pierdalnąć jak cię chwyci mocny skurcz :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Jutro o 12 ma miec robione także z rana tam jade, żeby wszystko mieć na oku.

Arizona mnie tez po prawej stronie, a skoro tyle nas to chyba dobrze ;p
    ps. Stwierdzam, że nic mnie na tych studiach i w pracy nie nauczyli. O porodzie wiem wszystko, a o ciąży jak się okazuje nic ;o bo to co w książkach to jakaś bujda ;D

Ketka...rodzić Ci będzie łatwiej czego Ci życzę:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teoria ma się ni jak do praktyki :D ja chodziłam do szkoły rodzenia, prawidłowe oddychanie miałam w małym paluszku, a podczas moich dwóch porodów wszystko to szlag jasny trafił, ani razu nie zdołałam prawidłowo oddychać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o właśnie...będziecie chodziły do szkół rodzenia? ja w sumie nie wiem, bo jeszcze czasu aby się zastanowić ale jakie są wasze opinie?

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie! Znowu skrobiecie jak szalone. Ja już po wizycie. Pooglądaliśmy kropka:) ma całe 1.62 cm i odpowiada 8tc. ah, mąż słyszał bicie serduszka po raz pierwszy.... ajć...<3<3<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:57

anulka557, ewka315, Carmen1724, Aprilia, zoe31, Smużka, Beatrice lubią tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    witajcie! Znowu skrobiecie jak szalone. Ja już po wizycie. Pooglądaliśmy kropka:) ma całe 162 mm i odpowiada 8tc. ah, mąż słyszał bicie serduszka po raz pierwszy.... ajć...<3<3<3
    są zdjęcia?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam raz i mi starczy, nie potrzebuję z resztą, wszystko znam od podszewki :P ale dla pierworódki polecam, fajne doświadczenie, dużo wyjaśniają jeśli chodzi o poród, opiekę nad dzieckiem, nie mówiąc o masie próbek w prezencie :) a i ja miałam w ramach zajęć wizytę do szpitala, łaziłyśmy po oddziale, porodówce, każda zadawała nurtujące pytania :)

• Mordeczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila na pewno ma 162mm ? :) Czy 1,62 :D

anulka557 lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Kamila na pewno ma 162mm ? :) Czy 1,62 :D
    Już się poprawiłam!
    Arizona_R wrote:
    są zdjęcia?
    są, jest nawet płytka z nagraniem:)

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila dawaj zdjęcia! :)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi poprawkę akceptuję :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ