Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Naali a który rok studiów robisz? Ostatni?
    4... Więc obrona czeka mnie już po porodzie w czerwcu. Chciałabym przez czas ciąży napisać jak najwięcej pracy magisterskiej ale coś kiepsko mi to idzie

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    witam nowe dziołszki:)czę

justi madzia jeśli mogę zapytać ile macie lat?

powiedziałam w pracy uff jaka ulga zrozumieli:)teraz mogę spokojnie dalej leżeć:)zjadłam troche chipsow;/
    ja kończę w tym roku 30:)

Justi2
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jest tu ktos przed pierwszą wizyta u gina???
    ja mdłosci na szczęscie nie mam zresztą w drugiej ciąży też już nie miałam jedyne co mi zaczęło dolegać to osłabienie i podbrzusze które na szczęście nie boli ale czuję się rozdęta jak by to 9 miesiąc był;)i ogólnie wrażenie takie jak przed okresem nawet za ciasnych spodni nie mogę mieć bo mnie to drażni ale nic da się przeżyć:) szczerze mówiąc myslałam że w pózniejszych miesiącach opadnę z sił a nie już na początku jakbym mogła już nie pracować to by było najlepiej:))

Justi2
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 10.06 wizytę

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika i dobrze że powiedziałaś w pracy, masz z głowy :) ja musiałam powiedzieć już dużo wcześniej ale byłam już po wizycie serduszkowej... Ja pracuję z bakteriami i chemikaliami więc nie miałam wyjścia. No ale teraz tylko biurko o ile w końcu wyzdrowieję.
    A czemu się tak bałaś powiedzieć? W końcu chroni nas prawo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    4... Więc obrona czeka mnie już po porodzie w czerwcu. Chciałabym przez czas ciąży napisać jak najwięcej pracy magisterskiej ale coś kiepsko mi to idzie
    Nasli zobaczysz dostaniesz kopa energii w drugim trymestrze i pójdzie gładko :) na jaki temat piszesz???

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie jak szalone :D
    Troszkę poczytalam, dziś jestem mega senna :D rano myślałam że nie wstanę do pracy, jak wróciłam to od razu padlam Spać i właśnie sobie wstałam.. :D ciekawe co będzie później, aż się boję :D
    U Was też taka szaro bura pogoda? Na dodatek wieje, zimno.. koniec maja.. :D

Wizytowalyscie coś dziś? :)
    My odliczamy do wtorku.. :D hihi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś wyjątkowo słońce :) i nawet ciepło, ale ja już nawet nie mam nadziei że to się utrzyma...

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szaro buro ale chociaż już nie pada.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mi się śni ostatnio po nocach?Fast foody!! :D hahaah co jest grane.. :D chyba przez to ze nie często jadłam, żeby teraz nadrobić, no Masakra jakaś.
    Już któraś noc z kolei.. :d i ciągnie mnie na frytki.. :D

• Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki po chwili przerwy
    Ja musze powiedziec pracodawcy ale nie wiem jak...
    Tym bardziej ze gdzies za 2 tygodnie planuje zwolnienie i chce go uprzedzic

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • madzia4 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    witam nowe dziołszki:)

justi madzia jeśli mogę zapytać ile macie lat?

powiedziałam w pracy uff jaka ulga zrozumieli:)teraz mogę spokojnie dalej leżeć:)zjadłam troche chipsow;/
    cześć Ja mam 30 lat.
    też musiałam szybko powiedzieć w pracy gdyż pracuje z chemią i od razu wylądowałam na zwolnieniu. nie byli tym zachwyceni ale no cóż takie życie.
    dobrze że mam trochę wolnego od pracy bo nie wiem jak bym funkcjonowała popołudnia są straszne nie mam siły na nic i do tego ciągle mnie mdli a tu tyle do zrobienia w domu

73919fa7f40032f21cbd506c8e054651.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka dziwna ta pogoda, Zdradliwa, trzeba Uważać żeby się nie przeziębić :/ ehh.

• madzia4 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Wiecie co mi się śni ostatnio po nocach?Fast foody!! :D hahaah co jest grane.. :D chyba przez to ze nie często jadłam, żeby teraz nadrobić, no Masakra jakaś.
    Już któraś noc z kolei.. :d i ciągnie mnie na frytki.. :D
    ja tak miałam w 3 ciąży, mąż co wieczór po pracy jeździł do maca zestaw aż 3 wieczoru nie dałam rady tego przetrawić i dostałam wstrętu aż do teraz

73919fa7f40032f21cbd506c8e054651.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia4 wrote:
    ja tak miałam w 3 ciąży, mąż co wieczór po pracy jeździł do maca zestaw aż 3 wieczoru nie dałam rady tego przetrawić i dostałam wstrętu aż do teraz

Ooo nie, nie strasz proszę :P
    Mam nadzieję że to chwilowe, daje rade się jakoś powstrzymać :D na razie.. :D
    zjadłam trochę frytek, ale z piekarnika to chociaż tyle że nie z takiego głębokiego tłuszczu :P mniejsze zło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 18:00

• naali13 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Nasli zobaczysz dostaniesz kopa energii w drugim trymestrze i pójdzie gładko :) na jaki temat piszesz???
    Wizerunek kobiety - matki w czasopismach powojennych... Niestety ale mój promotor wymaga pracy historycznej ;/

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam. ;) Witam nowe Styczniówki. ;) Ja też już oglądałam wózki. ;) Zdecydowanie chcemy kupić coś nowoczesnego 3w1 ze skrętnymi kółkami. ;)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Nadrobiłam. ;) Witam nowe Styczniówki. ;) Ja też już oglądałam wózki. ;) Zdecydowanie chcemy kupić coś nowoczesnego 3w1 ze skrętnymi kółkami. ;)

My też i coś co się dobrze składa bo moje auto ma malutki bagażnik...
    Ale jeszcze mamy czas na takie zakupy. Ja przed 20. tygodniem raczej nie będę nic kupować co by nie zapeszyć. No ale ja raczej do tych ostrożnych należę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robie wlasnie nowy manicure.Czy sa tu tez jakies lakieromaniaczki? :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    A ja robie wlasnie nowy manicure.Czy sa tu tez jakies lakieromaniaczki? :)
    Ja lubię bawić się konadem ale ostatnio mi się nic nie chce.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ