X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Uwielbiam storczyki w tej chwili mam ich 29 ale jak będę znać płeć dziecka to kupie jakieś do pokoju dziecinnego w różowych bądź zielonych osłonkach.
    29 :o ło matko kochana! :D moja znajoma HODUJE storczyki i tworzy nowe, np. takie malusie albo tam różne odmiany... to jest dopiero fach w ręku :P

jak jesteśmy przy pokojach dla dzieci - dziewczyny, będziecie robić osobne pokoje już od urodzenia? my z mężem nie mamy zamiaru (choć mamy jeden wolny pokój, gdzie teraz stoi tylko komputer i suszarka z praniem :P), bo wychodzimy z założenia, że mniej więcej do roku nie ma potrzeby dla dziecka osobnego pokoju robić. łóżeczko wstawimy do sypialni - nie wyobrażam sobie, żebym miała w nocy między pokojami biegać, żeby karmić dziecko.
    jakie jest Wasze podejście do tego?

• naali13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dostałam właśnie takiego miniaturowego storczyka w szkle ;) A dziś kupiłam sobie frezje do wazonu :D

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    29 :o ło matko kochana! :D moja znajoma HODUJE storczyki i tworzy nowe, np. takie malusie albo tam różne odmiany... to jest dopiero fach w ręku :P

jak jesteśmy przy pokojach dla dzieci - dziewczyny, będziecie robić osobne pokoje już od urodzenia? my z mężem nie mamy zamiaru (choć mamy jeden wolny pokój, gdzie teraz stoi tylko komputer i suszarka z praniem :P), bo wychodzimy z założenia, że mniej więcej do roku nie ma potrzeby dla dziecka osobnego pokoju robić. łóżeczko wstawimy do sypialni - nie wyobrażam sobie, żebym miała w nocy między pokojami biegać, żeby karmić dziecko.
    U nas nie ma wyjścia bo meiszkanie jak na razie mamy dwupokojowe - salon + sypialnia.

01.2016 🧒
    1cs
  • Monika34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:

mój synek długo z nami spal a pewnego dnia jakoś skończył roczek ponad wstawiliśmy mu łóżeczko do swojego pokoju pokochał swój pokój bo ma zielono jasno kanarkowe kolory i spal tam cala noc sam byliśmy dumni z niego ale odkąd mam na l4 to znów zaczęło sie spanie z mama ale musimy teraz kupić mu łózko fajne nowe żeby zwolnic łóżeczko to myślę ze jak będzie jakieś wystrzałowe to wroci do siebie:) niema sensu od razu do pokoju ganiać zwłaszcza jeśli będziesz karmic piersia

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Marta8880 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu też mamy wolny pokój gdzie stoi pranie i planujemy zrobić go specjalnie dla dziecka. Łóżeczko mebelki itd. Ale przez pierwsze pół roku żeby jak mówisz nie latać po nocach planujemy kupić "kosz Mojżesza" by dziecko mogła spać obok naszego łóżka

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:

Ja nie mam w sypialni miejsca na łóżeczko, bo z jednej strony mam wielkie okno balkonowe z drugiej wielką szafę z trzeciej komoda. Jestem zmuszona zrobić dziecku osobny pokój ale mam zamiar przez jakiś czas spać w nim żeby nie latać.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:

Mój młody od razu miał swój pokój ja spałam z nim w pokoju przez pierwsze 2 m-ce później już spał sam w pokoju. Jednakże my mielimy problemy z przesypianiem całej nocy... Olek zaczął dopiero przesypiać noce jak miał rok i 3 m-ce po dosyć drastycznej szkole z mojej strony ale efekty były mega szybko ;-) Teraz rozważam gdzie będzie łóżeczko bo nie chciałabym, żeby mój mąż był budzony w nocy jak rano będzie wstawał do pracy...być może ja się wyniosę na jakiś czas do innego pokoju.

a.png
    a.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my teraz myślimy jak wykombinować drugi pokój :) zależy jeszcze czy to będzie 2 chłopczyk czy dziołszka:)mamy dom około 100m2 i duże przestrzenie kuchnia łączona z salonem łazienka ubikacja przedpokój pokój synka i sypialnia to są bardzooo duże pokoje więc coś trza będzie poprzesuwać:) ale jeszcze mamy na to czas

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie spać bez męża ...

dorbie lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Nie wyobrażam sobie spać bez męża ...
    Będzie ciężko i strasznie się boję, że oddalimy się od siebie przez to ale nie mam innego wyjścia.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale produkujecie, nie idzie nadrobić :P jeśli chodzi o pokój dla dziecka, u nas nie realne, bo mieszkamy z teściową, zresztą i tak będę wstawała do dziecka to musi być w naszej sypialni, synek z córką mają osobny pokój... ale za dwa lata planujemy wprowadzić się do naszego domu to już każdy będzie miał swój pokój :) najmłodsze będzie miało z rok, półtorej :)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na razie będziemy mieć bobasa w sypialni.
    Dom się buduje, nie ma sensu teraz robić przemeblowania i remontu (choć miejsce by było). Jak dobrze pójdzie to zanim maluch skończy rok będziemy mieszkać w nowym miejscu i tam urządzimy mu pokoik

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a znając mojego męża też będzie uciekał spać do innego pokoju i z drugiej strony mu się nie dziwie, prowadzi firmę i nie raz wychodzi o 5,30 a wraca o 20-21

• naali13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Będzie ciężko i strasznie się boję, że oddalimy się od siebie przez to ale nie mam innego wyjścia.
    Współczuję ;* Mój powiedział, ze pomimo pracy i tak będzie starał się pomagać mi w nocy przy dziecku, bo przecież będzie tak samo jego, jak i moje.
    Zwłaszcza, że ja bedę jeszcze studiować, to tak jakbym pracowała, a poza tym chce się trochę przygotować, bo np już 3 miesiące po porodzie zostanie sam z maleństwem, bo ja 30 kwietnia mam zlecenie weselne ;)

dorbie, Smużka lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam szczerze, że jak urodził się synek to świat do góry nogami stanął życie się zmieniło inne spojrzenie na świat na życie na wszytko. To jest największy dar jaki można dostać od życia:) i już zawsze będę się przejmować synkiem czy zjadł czy to czy tamto takie malutkie stworzenie zależne od nas w 100% piękne chwile a teraz zaczynam się przejmować jak zareaguje ten mój bąbelek będzie miał wtedy 3 lata nie cale... zastanawiałam się czy nie dać go do przedszkola żeby się odciążyć ale z 2 strony nie chce żeby czuł się odrzucony nie wiem jak to pogodzę bo ten maluszek będzie tylko mamę chciał a synek? boję się żebym nie zrobiła czegoś nie tak żeby nie czuł się odrzucony:( mamy z dziećmi ja to u was było?albo dziołszki co znają już takie sytuacje jak to jest?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jak będzie miał kolke to jak mój synek będzie się czuł:(male co się drze

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może to jest tak, że jak 2 przychodzi to matka się luzuje i inaczej patrzy na wszystko?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika ja mojego nie puszczałam bo nie chciałam, żeby czuł się odrzucony, ale miałam tyle szczęścia że córa tylko jadła i spała, zero płakania :) no i jak ona spała to szłam się bawić z synkiem, było wszystko tak jak zwykle, rytm dnia mu się nie zaburzył i może też dlatego odbyło się bez zazdrości o siostrę.. później bawiłam się z nimi razem, ale dalej znajdywałam chwile, żeby poświęcić tylko jemu.. a teraz to w ogóle nie wiem jak ja to zrobię, żeby na trójkę rozdzielić :o

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia na pewno inaczej podchodzisz do wszystkiego, nie trzęsiesz się jak nad pierwszym, wszystko już znane, wiesz jak zrobić, żeby było dobrze, spokojnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 13:28

Monika34, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    monika ja mojego nie puszczałam bo nie chciałam, żeby czuł się odrzucony, ale miałam tyle szczęścia że córa tylko jadła i spała, zero płakania :) no i jak ona spała to szłam się bawić z synkiem, było wszystko tak jak zwykle, rytm dnia mu się nie zaburzył i może też dlatego odbyło się bez zazdrości o siostrę.. później bawiłam się z nimi razem, ale dalej znajdywałam chwile, żeby poświęcić tylko jemu.. a teraz to w ogóle nie wiem jak ja to zrobię, żeby na trójkę rozdzielić :o
    jak z 2 dałaś rade to i z 3 dasz:) a kiedy puściłaś synka do przedszkola jak ile miał? bo kurde pewnie jeszcze choroby będzie przynosić ?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ