Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeju, wyszłam tylko do apteki, a tu tyle czytania
No właśnie też się zastanawiam, jak to jest z tą kartą ciąży, ale pewnie dowiem się na pierwszej wizycie. Mam prywatnego lekarza bez kontraktu z NFZ
ale coś za coś bo lekarz super
.
W aptece odradziła mi smectę, więc leczę się naturalnie, kazała pić wodę mineralną (tą z minerałkami). Kupiłam sobie też magnez nowy, Magnelle i zaproponowano mi w aptece takie coś jak Mammarin, może któraś słyszała? Tabletki na mdłości, znużenia, zmęczenie w ciąży: skład Imbir i wit.B6.
No skorzystałam, że obok apteki jest sklep, a ja potrzebowałam kilka rzeczy, i co? kurde rozpieprzyłam słoik majonezu przy kasie ;(, jak sierota ostatnia ehhh.Arizona_R lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIriss wrote:Jeju, wyszłam tylko do apteki, a tu tyle czytania
No właśnie też się zastanawiam, jak to jest z tą kartą ciąży, ale pewnie dowiem się na pierwszej wizycie. Mam prywatnego lekarza bez kontraktu z NFZ
.
W aptece odradziła mi smectę, więc leczę się naturalnie, kazała pić wodę mineralną (tą z minerałkami). Kupiłam sobie też magnez nowy, Magnelle i zaproponowano mi w aptece takie coś jak Mammarin, może któraś słyszała? Tabletki na mdłości, znużenia, zmęczenie w ciąży: skład Imbir i wit.B6.
No skorzystałam, że obok apteki jest sklep, a ja potrzebowałam kilka rzeczy, i co? kurde rozpieprzyłam słoik majonezu przy kasie ;(, jak sierota ostatnia ehhh.to chyba takie ogólne rozdrażnienie
-
eneska wrote:Nie przejmuj się - ja na początku ciąży wszystkim "rzucałam" nieświadomie:) noże mi leciały z rąk, wszystko... a w dodatku dwa razy walnęłam samochodem na parkingu w inny samochód
to chyba takie ogólne rozdrażnienie
-
eneska wrote:Cześć dziewczyny:) lecicie z tymi wątkaaaaamiiiii
jeśli chodzi o relacje z teściową, to ja nie narzekam:) moja teściowa nigdy nie lubiła się narzucać, więc jest spoko - choć mąż jest jedynakiemteż nie wiem, jak to będzie gdy urodzi się dziecko, bo może być różnie
ale póki co jest dobrze.
ja dzisiaj muszę zrobić pranie i to raczej kilka prańbo już ledwo co się mieści do kosza na pranie
pogoda u nas ładna, świeci słońce, choć pewnie na dworze nie jest specjalnie ciepło. dzisiaj rozkwitł pierwszy pączek na moim storczyku:))) uwielbiam storczyki tylko denerwuje mnie w nich to, że jak przekwitną, to potem trzeba znów tak długo czekać na nowe pączki
Monika34 -
nick nieaktualnyMonika34 wrote:ooo eneska ja kocham storczyki właśnie mi przekwita jeden ale dostałam nowego na dzień matki:) powiedz mi co ile ci zakwita? kupujesz jakąś odżywkę do nich?
tzn. nowe pączki pojawiły się już chyba z jakiś miesiąc temu, ale okropnie długo dojrzewały i na razie otworzył się jeden, największy pączek
reszta jeszcze jest mała i dopiero pewnie rosną
używam takich patyczków, które wkładam (wbijam) do kory, w której są storczyki. podczas podlewania te patyczki się rozpuszczają i to jest ta odżywka.
drugi storczyk coś nie chce mi wypuścić pączków, a liście ma piękne i cały czas rosną nowe, więc na pewno jest zdrowy itd., tylko coś te pączki nie chcą wyjść - chyba go przytnę jeszcze troszkę niżej -
Iriss wrote:Jeju, wyszłam tylko do apteki, a tu tyle czytania
.
No skorzystałam, że obok apteki jest sklep, a ja potrzebowałam kilka rzeczy, i co? kurde rozpieprzyłam słoik majonezu przy kasie ;(, jak sierota ostatnia ehhh.
Monika34 -
Magnella, wcześniej brałam Polomag B6max, lekarz widział, że biorę i powiedział, że ok, ale wolałam taki ze wskazaniem dla kobiet w ciąży. Ale zgapiłam się, Magnella ma w składzie skrobię modyfikowaną, napisałam do producenta z pytaniem jaka to skrobia, bo jak pszenna to do kitu
Magnella ma 2x więcej magnezu niż ten polomag, i mniej wit B6, ale B6 mam też w Femibionie -
eneska wrote:ten, co teraz mi zakwita to prezent od rodziców na moje urodziny, które miałam w grudniu - jakoś w styczniu opadły kwiatki, ucięłam gałązki tak jak trzeba ucinać po przekwitnięciu i do teraz czekałam na efekty
tzn. nowe pączki pojawiły się już chyba z jakiś miesiąc temu, ale okropnie długo dojrzewały i na razie otworzył się jeden, największy pączek
reszta jeszcze jest mała i dopiero pewnie rosną
używam takich patyczków, które wkładam (wbijam) do kory, w której są storczyki. podczas podlewania te patyczki się rozpuszczają i to jest ta odżywka.
drugi storczyk coś nie chce mi wypuścić pączków, a liście ma piękne i cały czas rosną nowe, więc na pewno jest zdrowy itd., tylko coś te pączki nie chcą wyjść - chyba go przytnę jeszcze troszkę niżej
Monika34 -
Iriss wrote:Magnella, wcześniej brałam Polomag B6max, lekarz widział, że biorę i powiedział, że ok, ale wolałam taki ze wskazaniem dla kobiet w ciąży. Ale zgapiłam się, Magnella ma w składzie skrobię modyfikowaną, napisałam do producenta z pytaniem jaka to skrobia, bo jak pszenna to do kitu
Magnella ma 2x więcej magnezu niż ten polomag, i mniej wit B6, ale B6 mam też w Femibionieto zapytam dziś o tą magnelle dziękuję
znowu jem chipsy i już mam wyrzuty sumienia;/
Monika34 -
nick nieaktualnyMonika34 wrote:es\neska w aptece dostanę taki patyczek? szybko ruszyły z kopyta po miesiącu:) u mnie na razie jest tak, że od marca piękne są rozkwitnięte ale już przekwitają opadają te piękne kwiaty i jak opadną mam gdzie uciąć? wiem, że się ucina ale właśnie miałam o tym czytać jak mi opadna
różne teorie słyszałam o odcinaniu, ja zawsze odcinam tak jakby dwa oczka od góry -
Magnella ma też 200mg i chyba 1,4mg wit B6. Mam nadzieję, że będę mogła go brac
. U mnie w aptece akurat promocja była
. Na ulotce jest info, że dla kobiet w ciąży i karmiących wskazanie. Ważne jest też postać magnezu, bo są różne warianty wchłaniania przez nasz organizm
. Mam nadzieję, że jak będę mogła brać magnelle to się sprawdzi
Ja myślałam nad DHA omegamed ale same DHA, ale poczekam i zapytam lekarza. A tak to biorę tylko Femibion natal 1 (od 3 m-cy, wczesniej była pregna plus) i magnez właśnie
-
nick nieaktualny
-
Beatrice, jeszcze nie wyznaczył mi terminu, bo poszłam nie do swojego, bo miałam i nadal mam plamienia, w środę ide do mojej ginki, wiec zobaczymy.
Justi2, hejka - wreszcie jesteśmy po fioletowej stronie;)
Dziewczyny, ja miałam koszmarne migreny z Zuzka, aż wymiotowałam;( -
Summerka wrote:Beatrice, jeszcze nie wyznaczył mi terminu, bo poszłam nie do swojego, bo miałam i nadal mam plamienia, w środę ide do mojej ginki, wiec zobaczymy.
Justi2, hejka - wreszcie jesteśmy po fioletowej stronie;)
Dziewczyny, ja miałam koszmarne migreny z Zuzka, aż wymiotowałam;(Dzień dobry Summerko
Summerka lubi tę wiadomość
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
Summerka wrote:
Dziewczyny, ja miałam koszmarne migreny z Zuzka, aż wymiotowałam;(
Migrenę miałaś tylko w ciąży ? Jak sobie radziłaś?
Co do storczyków to moje stoją cały czas w wodzie i kwitną mi prawie cały roknie obcinam także ich chyba, że bardzo brzydko już wyglądają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 12:48
-
eneska wrote:Cześć dziewczyny:) lecicie z tymi wątkaaaaamiiiii
jeśli chodzi o relacje z teściową, to ja nie narzekam:) moja teściowa nigdy nie lubiła się narzucać, więc jest spoko - choć mąż jest jedynakiemteż nie wiem, jak to będzie gdy urodzi się dziecko, bo może być różnie
ale póki co jest dobrze.
ja dzisiaj muszę zrobić pranie i to raczej kilka prańbo już ledwo co się mieści do kosza na pranie
pogoda u nas ładna, świeci słońce, choć pewnie na dworze nie jest specjalnie ciepło. dzisiaj rozkwitł pierwszy pączek na moim storczyku:))) uwielbiam storczyki tylko denerwuje mnie w nich to, że jak przekwitną, to potem trzeba znów tak długo czekać na nowe pączki
Monika34, Carmen1724 lubią tę wiadomość