X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Gianna....nie to nie było wymierzone w ciebie...luźna sugestia, nie odbieraj personalnie, proszę:)

Nie ma problemu ;-)

a.png
    a.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, wyszłam tylko do apteki, a tu tyle czytania :P
    No właśnie też się zastanawiam, jak to jest z tą kartą ciąży, ale pewnie dowiem się na pierwszej wizycie ;). Mam prywatnego lekarza bez kontraktu z NFZ :( ale coś za coś bo lekarz super :).
    W aptece odradziła mi smectę, więc leczę się naturalnie, kazała pić wodę mineralną (tą z minerałkami). Kupiłam sobie też magnez nowy, Magnelle i zaproponowano mi w aptece takie coś jak Mammarin, może któraś słyszała? Tabletki na mdłości, znużenia, zmęczenie w ciąży: skład Imbir i wit.B6.

No skorzystałam, że obok apteki jest sklep, a ja potrzebowałam kilka rzeczy, i co? kurde rozpieprzyłam słoik majonezu przy kasie ;(, jak sierota ostatnia ehhh.

Arizona_R lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    No właśnie też się zastanawiam, jak to jest z tą kartą ciąży, ale pewnie dowiem się na pierwszej wizycie ;). Mam prywatnego lekarza bez kontraktu z NFZ :( ale coś za coś bo lekarz super :).
    W aptece odradziła mi smectę, więc leczę się naturalnie, kazała pić wodę mineralną (tą z minerałkami). Kupiłam sobie też magnez nowy, Magnelle i zaproponowano mi w aptece takie coś jak Mammarin, może któraś słyszała? Tabletki na mdłości, znużenia, zmęczenie w ciąży: skład Imbir i wit.B6.

No skorzystałam, że obok apteki jest sklep, a ja potrzebowałam kilka rzeczy, i co? kurde rozpieprzyłam słoik majonezu przy kasie ;(, jak sierota ostatnia ehhh.
    Nie przejmuj się - ja na początku ciąży wszystkim "rzucałam" nieświadomie:) noże mi leciały z rąk, wszystko... a w dodatku dwa razy walnęłam samochodem na parkingu w inny samochód :D to chyba takie ogólne rozdrażnienie :)

• Iriss Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Nie przejmuj się - ja na początku ciąży wszystkim "rzucałam" nieświadomie:) noże mi leciały z rąk, wszystko... a w dodatku dwa razy walnęłam samochodem na parkingu w inny samochód :D to chyba takie ogólne rozdrażnienie :)
    Najgorsze, że najpierw mnie to nie ruszyło a później mi się płakać zachciało. Aż się boję nóż brać do ręki ;P. No i musiałam oczywiście zapłacić za ten cholerny majonez :/

h84fe6ydttjiala2.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Cześć dziewczyny:) lecicie z tymi wątkaaaaamiiiii :D
    jeśli chodzi o relacje z teściową, to ja nie narzekam:) moja teściowa nigdy nie lubiła się narzucać, więc jest spoko - choć mąż jest jedynakiem :D też nie wiem, jak to będzie gdy urodzi się dziecko, bo może być różnie :P ale póki co jest dobrze.

ja dzisiaj muszę zrobić pranie i to raczej kilka prań :P bo już ledwo co się mieści do kosza na pranie :D pogoda u nas ładna, świeci słońce, choć pewnie na dworze nie jest specjalnie ciepło. dzisiaj rozkwitł pierwszy pączek na moim storczyku:))) uwielbiam storczyki tylko denerwuje mnie w nich to, że jak przekwitną, to potem trzeba znów tak długo czekać na nowe pączki :P
    ooo eneska ja kocham storczyki właśnie mi przekwita jeden ale dostałam nowego na dzień matki:) powiedz mi co ile ci zakwita? kupujesz jakąś odżywkę do nich?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ooo eneska ja kocham storczyki właśnie mi przekwita jeden ale dostałam nowego na dzień matki:) powiedz mi co ile ci zakwita? kupujesz jakąś odżywkę do nich?
    ten, co teraz mi zakwita to prezent od rodziców na moje urodziny, które miałam w grudniu - jakoś w styczniu opadły kwiatki, ucięłam gałązki tak jak trzeba ucinać po przekwitnięciu i do teraz czekałam na efekty :D tzn. nowe pączki pojawiły się już chyba z jakiś miesiąc temu, ale okropnie długo dojrzewały i na razie otworzył się jeden, największy pączek :) reszta jeszcze jest mała i dopiero pewnie rosną :) używam takich patyczków, które wkładam (wbijam) do kory, w której są storczyki. podczas podlewania te patyczki się rozpuszczają i to jest ta odżywka.
    drugi storczyk coś nie chce mi wypuścić pączków, a liście ma piękne i cały czas rosną nowe, więc na pewno jest zdrowy itd., tylko coś te pączki nie chcą wyjść - chyba go przytnę jeszcze troszkę niżej

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:

jaki masz magnez dla ciężąrnych jaki ci zaproponowali?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnella, wcześniej brałam Polomag B6max, lekarz widział, że biorę i powiedział, że ok, ale wolałam taki ze wskazaniem dla kobiet w ciąży. Ale zgapiłam się, Magnella ma w składzie skrobię modyfikowaną, napisałam do producenta z pytaniem jaka to skrobia, bo jak pszenna to do kitu :(

Magnella ma 2x więcej magnezu niż ten polomag, i mniej wit B6, ale B6 mam też w Femibionie :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ten, co teraz mi zakwita to prezent od rodziców na moje urodziny, które miałam w grudniu - jakoś w styczniu opadły kwiatki, ucięłam gałązki tak jak trzeba ucinać po przekwitnięciu i do teraz czekałam na efekty :D tzn. nowe pączki pojawiły się już chyba z jakiś miesiąc temu, ale okropnie długo dojrzewały i na razie otworzył się jeden, największy pączek :) reszta jeszcze jest mała i dopiero pewnie rosną :) używam takich patyczków, które wkładam (wbijam) do kory, w której są storczyki. podczas podlewania te patyczki się rozpuszczają i to jest ta odżywka.
    drugi storczyk coś nie chce mi wypuścić pączków, a liście ma piękne i cały czas rosną nowe, więc na pewno jest zdrowy itd., tylko coś te pączki nie chcą wyjść - chyba go przytnę jeszcze troszkę niżej
    es\neska w aptece dostanę taki patyczek? szybko ruszyły z kopyta po miesiącu:) u mnie na razie jest tak, że od marca piękne są rozkwitnięte ale już przekwitają opadają te piękne kwiaty i jak opadną mam gdzie uciąć? wiem, że się ucina ale właśnie miałam o tym czytać jak mi opadna

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Magnella, wcześniej brałam Polomag B6max, lekarz widział, że biorę i powiedział, że ok, ale wolałam taki ze wskazaniem dla kobiet w ciąży. Ale zgapiłam się, Magnella ma w składzie skrobię modyfikowaną, napisałam do producenta z pytaniem jaka to skrobia, bo jak pszenna to do kitu :(

Magnella ma 2x więcej magnezu niż ten polomag, i mniej wit B6, ale B6 mam też w Femibionie :)
    ja biorę mamma dha zalecenie od lekarza i napisłam mu maila odpisał, że mam kupić sobie magnez tamten ma dawkę 200mg ale moje skurcze są straszne potrafią całą noc trzymać nie napisał mi jaki mam kupić tylko, że magnez. Babka co przychodzi robić mi zastrzyki zaproponowała taki musujący bo podobno szybko działa ale jakoś nie mogę się przekonać do niego :) to zapytam dziś o tą magnelle dziękuję

znowu jem chipsy i już mam wyrzuty sumienia;/

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jakie pyszne są ogórki konserwowe mmmm.....pycha :D

Monika34, ketka91, lucy1983, Arizona_R lubią tę wiadomość

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    es\neska w aptece dostanę taki patyczek? szybko ruszyły z kopyta po miesiącu:) u mnie na razie jest tak, że od marca piękne są rozkwitnięte ale już przekwitają opadają te piękne kwiaty i jak opadną mam gdzie uciąć? wiem, że się ucina ale właśnie miałam o tym czytać jak mi opadna
    myślę, że tę odżywkę to raczej w sklepach ogrodniczych albo coś takiego, ja mam dokładnie takie http://dobreprodukty.pl/images/offers/thumbs/459719.jpg

różne teorie słyszałam o odcinaniu, ja zawsze odcinam tak jakby dwa oczka od góry

• Iriss Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnella ma też 200mg i chyba 1,4mg wit B6. Mam nadzieję, że będę mogła go brac :/. U mnie w aptece akurat promocja była :). Na ulotce jest info, że dla kobiet w ciąży i karmiących wskazanie. Ważne jest też postać magnezu, bo są różne warianty wchłaniania przez nasz organizm :). Mam nadzieję, że jak będę mogła brać magnelle to się sprawdzi :D
    Ja myślałam nad DHA omegamed ale same DHA, ale poczekam i zapytam lekarza :). A tak to biorę tylko Femibion natal 1 (od 3 m-cy, wczesniej była pregna plus) i magnez właśnie :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tez jakoś czytałam o tych 2 oczkach:) a moczysz je w wodzie czy podlewasz?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    no tez jakoś czytałam o tych 2 oczkach:) a moczysz je w wodzie czy podlewasz?
    mniej więcej raz na 1,5 tygodnia moczę przez około 2 godziny :)

Monika34, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice, jeszcze nie wyznaczył mi terminu, bo poszłam nie do swojego, bo miałam i nadal mam plamienia, w środę ide do mojej ginki, wiec zobaczymy.

Justi2, hejka - wreszcie jesteśmy po fioletowej stronie;)

Dziewczyny, ja miałam koszmarne migreny z Zuzka, aż wymiotowałam;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam, gotować sobie jakąś marchwiankę i rosołek na później :/, ehh moją piękną, zbilansowaną dietę z owocami i warzywami świeżymi szlag trafił przez te wymioty i biegunkę :/, no nic pomęczę się kilka dni.

h84fe6ydttjiala2.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Beatrice, jeszcze nie wyznaczył mi terminu, bo poszłam nie do swojego, bo miałam i nadal mam plamienia, w środę ide do mojej ginki, wiec zobaczymy.

Justi2, hejka - wreszcie jesteśmy po fioletowej stronie;)

No kogo ja tutaj widzę :) Dzień dobry Summerko :D

Summerka lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:

Migrenę miałaś tylko w ciąży ? Jak sobie radziłaś?

Co do storczyków to moje stoją cały czas w wodzie i kwitną mi prawie cały rok ;-) nie obcinam także ich chyba, że bardzo brzydko już wyglądają ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 12:48

a.png
    a.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Cześć dziewczyny:) lecicie z tymi wątkaaaaamiiiii :D
    jeśli chodzi o relacje z teściową, to ja nie narzekam:) moja teściowa nigdy nie lubiła się narzucać, więc jest spoko - choć mąż jest jedynakiem :D też nie wiem, jak to będzie gdy urodzi się dziecko, bo może być różnie :P ale póki co jest dobrze.

ja dzisiaj muszę zrobić pranie i to raczej kilka prań :P bo już ledwo co się mieści do kosza na pranie :D pogoda u nas ładna, świeci słońce, choć pewnie na dworze nie jest specjalnie ciepło. dzisiaj rozkwitł pierwszy pączek na moim storczyku:))) uwielbiam storczyki tylko denerwuje mnie w nich to, że jak przekwitną, to potem trzeba znów tak długo czekać na nowe pączki :P
    Uwielbiam storczyki w tej chwili mam ich 29 ale jak będę znać płeć dziecka to kupie jakieś do pokoju dziecinnego w różowych bądź zielonych osłonkach.

Monika34, Carmen1724 lubią tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ