X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym pościła do przedszkola... Dziecku wiele daje przebywanie z rówieśnikami naprawdę ;-) Raczej nie sadzę, żeby dziecko czuło się odrzucone ale to zależy od dziecka mój chętnie chodził do przedszkola miał tylko po jakimś czasie mały kryzys. Dziecko nie musi być np 8 godzin tam można dawać np na 4 godziny ;-) tak dla przystosowania. Ale oczywiście to jest bardzo indywidualna sprawa ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    jak z 2 dałaś rade to i z 3 dasz:) a kiedy puściłaś synka do przedszkola jak ile miał? bo kurde pewnie jeszcze choroby będzie przynosić ?
    poszedł, jak miał 4 lata.. i po 3 miesiącach wypisałam bo przez ten czas był może 3 tyg tak chorował :/ nawet jak wypisałam w listopadzie to choroby ciągnął do lutego.. ale jak poszedł teraz do zerówki to już mało co choruje..
    no nie powiem lekko nie jest jak idzie łańcuszek i jedno od drugiego się zaraża, ale takie uroki posiadania większej ilości dzieci :P córki też nie poślę do przedszkola, dopiero za 2 lata na zerówkę od razu

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja bym pościła do przedszkola... Dziecku wiele daje przebywanie z rówieśnikami naprawdę ;-) Raczej nie sadzę, żeby dziecko czuło się odrzucone ale to zależy od dziecka mój chętnie chodził do przedszkola miał tylko po jakimś czasie mały kryzys. Dziecko nie musi być np 8 godzin tam można dawać np na 4 godziny ;-) tak dla przystosowania. Ale oczywiście to jest bardzo indywidualna sprawa ;-)
    no właśnie myślałam żeby już w teraz we wrześniu na kilka godzin go dać zobaczyć czy chce w ogóle ale my dużo z rówieśnikami przebywamy co najmniej 4 razy w tygodniu mamy dzieci jak nie kuzyn to sąsiadka a jak nie sąsiadka to znajome:)ale najpierw muszę zobaczyć czy w ogóle chce

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co ile macie wizyty u ginekologa? ja byłam wczoraj robił mi USG jest pęcherzyk 13 mm :) odpowiedni do wieku ciąży , ale wizytę mam dopiero za 3 tyg. też tak długo czekacie ?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Hej dziewczyny co ile macie wizyty u ginekologa? ja byłam wczoraj robił mi USG jest pęcherzyk 13 mm :) odpowiedni do wieku ciąży , ale wizytę mam dopiero za 3 tyg. też tak długo czekacie ?
    ja miałam pierwszą wizytę umówioną na 6 tydzień, ale zaczęłam plamić to byłam tydzień wcześniej, ale tej już kazała nie odwoływać i przyjść :) teraz tez kazała za 3 tyg przyjść.. wizyty ogólnie są co 3-4 tygodnie, czasem nawet co 5

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Ja byłam 13 maja a teraz idę 1.06 więc prawie 3 tygodnie.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Ja miałam wizytę 4 maja (potwierdzono wtedy wczesna ciąża) i na kolejną miałam iść 8 czerwca dopiero. Tylko jak dziś byłam po recepte to Pan doktor sam chciał sprawdzić czy wszystko ok, więc wizyta też po 3 tygodniach

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z 2 strony i tak pół życia w szkole spędzi i w sumie po co mu "wolność" zabierać;)mój synek to mały gaduła ma 2 lata a na bilansie powiedzieli, ze gada jak 4 latek:) ale nie wiem jakby się odnalazł w takiej szkole właśnie bo tak na prawdę to śmialy otwarty do ludzi ale mamusiowy okropnie jak tylko sie przewroci to od razu mama mama

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:

Jak nic się nie dzieje to będę miała co 4 tygodnie.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    ja miałam 26 a teraz mam 8 ale ja mam krwiaka

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poprzedniej ciąży miałam co 2 tyg do 12 tygodnia ale zależy to od lekarza

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ale z 2 strony i tak pół życia w szkole spędzi i w sumie po co mu "wolność" zabierać;)mój synek to mały gaduła ma 2 lata a na bilansie powiedzieli, ze gada jak 4 latek:) ale nie wiem jakby się odnalazł w takiej szkole właśnie bo tak na prawdę to śmialy otwarty do ludzi ale mamusiowy okropnie jak tylko sie przewroci to od razu mama mama
    Mój siostrzeniec też tak gadał. :) I zostało mu to. Do przedszkola poszedł jak miał 2,5 roku. Ani razu nawet nie zapłakał za mamą tak mu się podobało. Logopeda mówił, że mówi ładniej niż niektóre 4-5 latki. Np. nigdy nie mówił "l" zamiast "r" od razu zaczął "ryrać" :D
    Teraz ma 4 (26 grudnia kończy 5) i od września idzie do szkolnej zerówki. :)

01.2016 🧒
    1cs
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Mój siostrzeniec też tak gadał. :) I zostało mu to. Do przedszkola poszedł jak miał 2,5 roku. Ani razu nawet nie zapłakał za mamą tak mu się podobało. Logopeda mówił, że mówi ładniej niż niektóre 4-5 latki. Np. nigdy nie mówił "l" zamiast "r" od razu zaczął "ryrać" :D
    mój we wrześniu też będzie miał 2,5 dylemat straszny dla nas ale jeszcze troszkę czasu jest zobaczymy

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 rano w moim rodzinnym domu ;))
    Dominik ma 3 lata :)
    https://www.youtube.com/watch?v=UfW2oWiHG4w

ketka91 lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszą wizytę miałam w 5t2d, kolejną za 2 tygodnie, a teraz już następna jest za miesiąc :) 3-4 tygodnie odstępu pomiędzy wizytami to taki standard chyba :)

co do przedszkola- nie uważam, by były podstawy do tego, by dziecko czuło się zaniedbane przez rodzica, bo chodzi do przedszkola:) przedszkole w moim mniemaniu (a mam na tym punkcie trochę zboczenie ze względu na wykształcenie :P) to dobrodziejstwo zarówno dla dziecka, jak i dla rodziców :)

naali13, Monika34, Aprilia, Smużka lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    poszedł, jak miał 4 lata.. i po 3 miesiącach wypisałam bo przez ten czas był może 3 tyg tak chorował :/ nawet jak wypisałam w listopadzie to choroby ciągnął do lutego.. ale jak poszedł teraz do zerówki to już mało co choruje..
    no nie powiem lekko nie jest jak idzie łańcuszek i jedno od drugiego się zaraża, ale takie uroki posiadania większej ilości dzieci :P córki też nie poślę do przedszkola, dopiero za 2 lata na zerówkę od razu

Olek mi tak chorował, że jak poszedł we wrześniu do przedszkola to w kwietniu mieliśmy wycinany trzeci migdał i drenaż uszu bo mu tyle wody się zebrało ale po tym już było dobrze... wydaje mi się, że dzieciaki tak czy inaczej muszą swoje odchorować ...no nie wiem jednak ja jestem z tych osób co są za tym żeby dzieci chodziły do przedszkola ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Olek mi tak chorował, że jak poszedł we wrześniu do przedszkola to w kwietniu mieliśmy wycinany trzeci migdał i drenaż uszu bo mu tyle wody się zebrało ale po tym już było dobrze... wydaje mi się, że dzieciaki tak czy inaczej muszą swoje odchorować ...no nie wiem jednak ja jestem z tych osób co są za tym żeby dzieci chodziły do przedszkola ;-)
    jak mają możliwość czemu nie ;) ja synka nie puszczałam bo bałam się chorób mając noworodka w domu, no i racje miałam z chorowaniem.. dlatego córy też nie puszcze, żeby nie przynosiła,zreszta juz jej blizej do zerówki :) u nas też ten problem, że nie ma publicznych przedszkoli, same prywatne i czy chodzi czy nie bulić musisz :/

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:

Fajne takie małe gaduły ;-) Mój synek późno zaczął mówić.Miał 3 lata jak poszedł do przedszkola i mówił dość mało... teraz gada jak najęty i buzia mu się nie zamyka :P

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle gianna to też mam synka z września 2009, ale z 17 ;)

Giannaa lubi tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Fajne takie małe gaduły ;-) Mój synek późno zaczął mówić.Miał 3 lata jak poszedł do przedszkola i mówił dość mało... teraz gada jak najęty i buzia mu się nie zamyka :P
    Mój drugi siostrzeniec, młodszy brat tego ma 2,5 i gada ... po chińsku xD Buzia mu się nie zamyka ale nikt go nie rozumie xD

Monika34, ketka91 lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ