Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym pościła do przedszkola... Dziecku wiele daje przebywanie z rówieśnikami naprawdę
Raczej nie sadzę, żeby dziecko czuło się odrzucone ale to zależy od dziecka mój chętnie chodził do przedszkola miał tylko po jakimś czasie mały kryzys. Dziecko nie musi być np 8 godzin tam można dawać np na 4 godziny
tak dla przystosowania. Ale oczywiście to jest bardzo indywidualna sprawa
-
nick nieaktualnyMonika34 wrote:jak z 2 dałaś rade to i z 3 dasz:) a kiedy puściłaś synka do przedszkola jak ile miał? bo kurde pewnie jeszcze choroby będzie przynosić ?
nawet jak wypisałam w listopadzie to choroby ciągnął do lutego.. ale jak poszedł teraz do zerówki to już mało co choruje..
no nie powiem lekko nie jest jak idzie łańcuszek i jedno od drugiego się zaraża, ale takie uroki posiadania większej ilości dziecicórki też nie poślę do przedszkola, dopiero za 2 lata na zerówkę od razu
-
Giannaa wrote:Ja bym pościła do przedszkola... Dziecku wiele daje przebywanie z rówieśnikami naprawdę
Raczej nie sadzę, żeby dziecko czuło się odrzucone ale to zależy od dziecka mój chętnie chodził do przedszkola miał tylko po jakimś czasie mały kryzys. Dziecko nie musi być np 8 godzin tam można dawać np na 4 godziny
tak dla przystosowania. Ale oczywiście to jest bardzo indywidualna sprawa
Monika34 -
nick nieaktualnykarolinka1992 wrote:Hej dziewczyny co ile macie wizyty u ginekologa? ja byłam wczoraj robił mi USG jest pęcherzyk 13 mm
odpowiedni do wieku ciąży , ale wizytę mam dopiero za 3 tyg. też tak długo czekacie ?
teraz tez kazała za 3 tyg przyjść.. wizyty ogólnie są co 3-4 tygodnie, czasem nawet co 5
-
karolinka1992 wrote:Hej dziewczyny co ile macie wizyty u ginekologa? ja byłam wczoraj robił mi USG jest pęcherzyk 13 mm
odpowiedni do wieku ciąży , ale wizytę mam dopiero za 3 tyg. też tak długo czekacie ?
-
karolinka1992 wrote:Hej dziewczyny co ile macie wizyty u ginekologa? ja byłam wczoraj robił mi USG jest pęcherzyk 13 mm
-
ale z 2 strony i tak pół życia w szkole spędzi i w sumie po co mu "wolność" zabierać;)mój synek to mały gaduła ma 2 lata a na bilansie powiedzieli, ze gada jak 4 latek:) ale nie wiem jakby się odnalazł w takiej szkole właśnie bo tak na prawdę to śmialy otwarty do ludzi ale mamusiowy okropnie jak tylko sie przewroci to od razu mama mama
Monika34 -
Jak nic się nie dzieje to będę miała co 4 tygodnie.01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
Monika34 -
Monika34 wrote:ale z 2 strony i tak pół życia w szkole spędzi i w sumie po co mu "wolność" zabierać;)mój synek to mały gaduła ma 2 lata a na bilansie powiedzieli, ze gada jak 4 latek:) ale nie wiem jakby się odnalazł w takiej szkole właśnie bo tak na prawdę to śmialy otwarty do ludzi ale mamusiowy okropnie jak tylko sie przewroci to od razu mama mama
I zostało mu to. Do przedszkola poszedł jak miał 2,5 roku. Ani razu nawet nie zapłakał za mamą tak mu się podobało. Logopeda mówił, że mówi ładniej niż niektóre 4-5 latki. Np. nigdy nie mówił "l" zamiast "r" od razu zaczął "ryrać"
Teraz ma 4 (26 grudnia kończy 5) i od września idzie do szkolnej zerówki.01.2016 🧒
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
naali13 wrote:Mój siostrzeniec też tak gadał.
I zostało mu to. Do przedszkola poszedł jak miał 2,5 roku. Ani razu nawet nie zapłakał za mamą tak mu się podobało. Logopeda mówił, że mówi ładniej niż niektóre 4-5 latki. Np. nigdy nie mówił "l" zamiast "r" od razu zaczął "ryrać"
Teraz ma 4 (26 grudnia kończy 5) i od września idzie do szkolnej zerówki.
Monika34 -
nick nieaktualnyJa pierwszą wizytę miałam w 5t2d, kolejną za 2 tygodnie, a teraz już następna jest za miesiąc
3-4 tygodnie odstępu pomiędzy wizytami to taki standard chyba
co do przedszkola- nie uważam, by były podstawy do tego, by dziecko czuło się zaniedbane przez rodzica, bo chodzi do przedszkola:) przedszkole w moim mniemaniu (a mam na tym punkcie trochę zboczenie ze względu na wykształcenie) to dobrodziejstwo zarówno dla dziecka, jak i dla rodziców
naali13, Monika34, Aprilia, Smużka lubią tę wiadomość
-
anulka557 wrote:poszedł, jak miał 4 lata.. i po 3 miesiącach wypisałam bo przez ten czas był może 3 tyg tak chorował
nawet jak wypisałam w listopadzie to choroby ciągnął do lutego.. ale jak poszedł teraz do zerówki to już mało co choruje..
no nie powiem lekko nie jest jak idzie łańcuszek i jedno od drugiego się zaraża, ale takie uroki posiadania większej ilości dziecicórki też nie poślę do przedszkola, dopiero za 2 lata na zerówkę od razu
Olek mi tak chorował, że jak poszedł we wrześniu do przedszkola to w kwietniu mieliśmy wycinany trzeci migdał i drenaż uszu bo mu tyle wody się zebrało ale po tym już było dobrze... wydaje mi się, że dzieciaki tak czy inaczej muszą swoje odchorować ...no nie wiem jednak ja jestem z tych osób co są za tym żeby dzieci chodziły do przedszkola -
nick nieaktualnyGiannaa wrote:Olek mi tak chorował, że jak poszedł we wrześniu do przedszkola to w kwietniu mieliśmy wycinany trzeci migdał i drenaż uszu bo mu tyle wody się zebrało ale po tym już było dobrze... wydaje mi się, że dzieciaki tak czy inaczej muszą swoje odchorować ...no nie wiem jednak ja jestem z tych osób co są za tym żeby dzieci chodziły do przedszkola
ja synka nie puszczałam bo bałam się chorób mając noworodka w domu, no i racje miałam z chorowaniem.. dlatego córy też nie puszcze, żeby nie przynosiła,zreszta juz jej blizej do zerówki
u nas też ten problem, że nie ma publicznych przedszkoli, same prywatne i czy chodzi czy nie bulić musisz
-
naali13 wrote:Mój siostrzeniec też tak gadał.
Teraz ma 4 (26 grudnia kończy 5) i od września idzie do szkolnej zerówki.
Fajne takie małe gadułyMój synek późno zaczął mówić.Miał 3 lata jak poszedł do przedszkola i mówił dość mało... teraz gada jak najęty i buzia mu się nie zamyka
-
nick nieaktualny
-
Giannaa wrote:Fajne takie małe gaduły
Mój synek późno zaczął mówić.Miał 3 lata jak poszedł do przedszkola i mówił dość mało... teraz gada jak najęty i buzia mu się nie zamyka
Monika34, ketka91 lubią tę wiadomość
01.2016 🧒
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200