X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla zaznaczenia sytuacji moja ciocia mimo wielu lat starań nie ma dzieci...wypaliła mi właśnie ostatnio, że ja to się w sumie jeszcze mało starałam i teraz jak się poskarżyłam, w luźnej rozmowie że dziwnie się czuje...to wypaliła z teksem coś w stylu "a nie mówiłam.." (w sensie, że miałam nic nie robić itp)dużo mnie kosztowało aby nie wybuchnąć bo kobieta nie robiła tego złośliwie, ona przeżywa swoje doświadczenia i nie ma w niej za grosz złośliwości ale cała ta rozmowa zabolała

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona kącik jak najbardziej potrzebny, bo dobrze mieć miejsce gdzie można się wygadać (wypisać ;))
    Pojadę jutro rano, ale jak ją zobaczę pod szpitalem to zawracam. I niech sobie Misiu Pysiu Synuniu myśli co chce. Rozmowę z nim poważną przeprowadzę jutro popołudniu i zobacze czy coś się zmieni. Jak nie to przejdę do ataku ;D

dorbie lubi tę wiadomość

Mama Zosi :)
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona najlepsze są takie rady... albo jak mówisz, że podbrzusze boli bo dzidziuś rośnie i w odpowiedzi:
    "teraz Cię boli? dopiero zobaczysz co to ból! bo ja w 63 jak rodziłam..." ;D

monika_89, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, współczuję... Ja nie wiem czy na twoim miejscu zachowałabym tyle spokoju, pewnie dawno byłabym już w drodze do gina albo do szpitala. Takie rzeczy moim zdaniem trzeba sprawdzać.

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Arizona najlepsze są takie rady... albo jak mówisz, że podbrzusze boli bo dzidziuś rośnie i w odpowiedzi:
    "teraz Cię boli? dopiero zobaczysz co to ból! bo ja w 63 jak rodziłam..." ;D
    rozwaliłaś mnie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie...będziemy trzymać kciuki:) Bądź dobrej myśli

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja dzisiaj poszłam po receptę na luteinę no i Pan doktor chciał od razu sprawdzić czy wszystko prawidłowo się rozwija. A więc tak:
    jest serduszko, wszysko ok wg USG 8t4d
    Uspokoiłam się troszkę bo przez zanik wszystkich objawów strasznie się bałam. Dostałam już skierowanie na badania i następna wizyta 8 czerwca i wtedy założymy kartę ciąży :)

Monika34, Arizona_R, ketka91, naali13, lucy1983, zoe31, anulka557, Carmen1724 lubią tę wiadomość

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę teraz Was nadrobić, jakieś 20 stron :)

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka315 wrote:
    Witajcie, ja dzisiaj poszłam po receptę na luteinę no i Pan doktor chciał od razu sprawdzić czy wszystko prawidłowo się rozwija. A więc tak:
    jest serduszko, wszysko ok wg USG 8t4d
    Uspokoiłam się troszkę bo przez zanik wszystkich objawów strasznie się bałam. Dostałam już skierowanie na badania i następna wizyta 8 czerwca i wtedy założymy kartę ciąży :)
    Ewcia a nie mówiłam!
    i też masz 8 czerwca jak ja:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra Babki...zaraz wraca mój pogromca z zebrania skończy się dobre na dzisiaj:P
    do wieczora:)
    Ketka ja to po prostu Cię uwielbiam za Twoją postawę i poczucie humoru:)
    Zeby było jasne...do całej reszty też się już przywiązanym,

• naali13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ogarniam czemu Ci lekarze zwlekają z założeniem Wam karty ciąży? Ja miałam od razu na pierwszej wizycie - 6t5d

monika_89 lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Nie ogarniam czemu Ci lekarze zwlekają z założeniem Wam karty ciąży? Ja miałam od razu na pierwszej wizycie - 6t5d
    ja tam rozumiem.
    pierwszą miałam założoną w 5 tc i teraz leży prawie pusta i tylko dołuje.
    prawda jest taka, że póki nie ma <3 duzo może sie stać. Taka trrochę ostrożność.

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uciekam dziewczynki ;p może sobie nogi na pocieszenie ogole ;D

buziaki ;**

• naali13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    ja tam rozumiem.
    pierwszą miałam założoną w 5 tc i teraz leży prawie pusta i tylko dołuje.
    prawda jest taka, że póki nie ma <3 duzo może sie stać. Taka trrochę ostrożność.
    To rozumiem, ale wiele dziewczyn po serduszkowej wizycie nadal nie ma karty. :) A jak leży i dołują to ją spal! wyrzuć ;)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś hennę na brwiach i rzęsach zrobiłam. Chyba można nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 10:46

monika_89, ketka91 lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    nie znamy dobrze relacji...tutaj mogą być sytuacje to rozwiązania, na pewno nie ma mowy o spisaniu związku na straty jako czegoś bez wyjścia
    Ketka...przecież Twój facet to mądry chłop, powiedz mu, że mamusia to w niedziele na obiedzie a teraz to już ON, Ty i maleństwo i trzeba wziąć odpowiedzialność za swoją rodzinę
    mam kuzyna, długo trzymaliśmy się razem, w jego rodzinnym domu mimo, że normalnie to jednak wiecznie coś...ożenił się chłopak, żona zaszła w ciążę i przeprowadził się do teściów, zarzucając rodzinom wieczne awantury i brak spokoju w domu ( żeby dać obraz sytuacji...moi wujkowie są zwyczajnie głośni i sprawy załatwia się "ożywioną rozmową" ale nic więcej się tam nie dzieje, taka specyfika)...jaki on zadowolony był, że u teściów spokój, że cisza...urodził mu się syn, znalazł się w dość trudnej sytuacji materialnej i on gotowy spierdzielać do mamy pod spódnicę...mówiąc żonie, że on ich nie może utrzymać itp. No rzesz...jak ja się wpieniłam, chłopak ma 25 lat więc...ale tak się na niego wydarłam, ze gówniarz zasrany, że rodzinę zakładać mu się chciało a od cycka matki nawet nie powinien odchodzić...i to tak jest z tymi facetami:P

Nie spisałam związku na stary ;-) Napisałam tylko, że byłam w związku gdzie matka do wszystkiego się wpieprzała a synkowi to pasowało i nic z tym nie robił wiec w koncu się zapakowałam i wyniosłam ;-) Teraz teściową mam 140km ode mnie i jestem przeszczęsliwa... Oczywiście, że często jest tak, że facet nie zdaje sobie sprawy ze jego relacje z mamusią mogą drażnić jego kobietę i o tym trzeba rozmawiać ;-)

a.png
    a.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    To rozumiem, ale wiele dziewczyn po serduszkowej wizycie nadal nie ma karty. :) A jak leży i dołują to ją spal! wyrzuć ;)
    jakoś tak szkoda. Niech sobie tam leży. Zresztą już jestem znowu w ciąży to aż tak mnie nie drażni :P
    ale rozumiem podejście lekarzy do zbyt wczesnego zakładania kart

gumisia wydaje mi sie, że można :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Nie spisałam związku na stary ;-) Napisałam tylko, że byłam w związku gdzie matka do wszystkiego się wpieprzała a synkowi to pasowało i nic z tym nie robił wiec w koncu się zapakowałam i wyniosłam ;-) Teraz teściową mam 140km ode mnie i jestem przeszczęsliwa... Oczywiście, że często jest tak, że facet nie zdaje sobie sprawy ze jego relacje z mamusią mogą drażnić jego kobietę i o tym trzeba rozmawiać ;-)
    Gianna....nie to nie było wymierzone w ciebie...luźna sugestia, nie odbieraj personalnie, proszę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) lecicie z tymi wątkaaaaamiiiii :D
    jeśli chodzi o relacje z teściową, to ja nie narzekam:) moja teściowa nigdy nie lubiła się narzucać, więc jest spoko - choć mąż jest jedynakiem :D też nie wiem, jak to będzie gdy urodzi się dziecko, bo może być różnie :P ale póki co jest dobrze.

ja dzisiaj muszę zrobić pranie i to raczej kilka prań :P bo już ledwo co się mieści do kosza na pranie :D pogoda u nas ładna, świeci słońce, choć pewnie na dworze nie jest specjalnie ciepło. dzisiaj rozkwitł pierwszy pączek na moim storczyku:))) uwielbiam storczyki tylko denerwuje mnie w nich to, że jak przekwitną, to potem trzeba znów tak długo czekać na nowe pączki :P

Carmen1724 lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Ojj, to niedobrze, z takim kaszlem lepiej nie ryzykować :( do tego może wywoływać mini skurcze. Mam nadzieję że lekarz cię poratuje i da coś sensownego.

Tu leków dla ciężarnych jest pod dostatkiem ;) tylko ja raczej unikam ;) jak jest możliwość to wolę naturalne sposoby a dopiero jak to nie pomaga to sięgam po coś silniejszego. A jak już mi mama to przysłała, to nie będę kupować ;)
    Ja tutaj mam dobrą opiekę bo moim lekarzem rodzinnym jest moja teściowa, cudowna kobieta :) więc jak mi coś jest to na ogół mam wizytę domową i leki też nam daje. I ona też unika dawania antybiotyków, raczej leczy naturalnie i homeopatią a dopiero jak to nie działa to idzie cięższy arsenał ;)

Daj znać co ci lekarz powiedział :)

Ale masz fajnie ;-) Treaz to duży plus mieć lekarza w rodzinie. Byłam u lekarza i dostałam w zasadzie syrop islandzki, na gardło mówiła, że mogę isle i prenalen ale lepsza jest isla mimo wszystko ;-) Jeśli mi nie przejdzie albo się pogorszy to mam przyjść bo infekcja nieleczona jest gorsza dla dziecka niż antybiotyk. W pierwszej ciąży pamiętam, że miałam antybiotyk bioparox i chyba on jest najbezpieczniejszy z tych wszystkich antybiotyków.

a.png
    a.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ