X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Jak wiem że mojej znajomej która często lata samolotem i kilka ciąży najprawdopodobniej przez to straciła to wolę ostrzeć przed tym.

Najprawdopodobniej ;-) pewnie nikt tego nie potwierdził ? ;-) Takich rzeczy nie powinno się pisać bo zaraz np ktoś wpadnie w panikę ;-)

menka lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny luzujemy :)) każda ma prawo mieć własne zdanie i trzeba je szanować, nawet jak się nie zgadzamy, ale jak giannaa pisze, internet to złooo, człowiek się naczyta pierdół i na każdym kroku widzi niebezpieczeństwa :)

gianna no takiego to nie miałam, owszem jak czasem mocno pojadłam to lekko wyskoczył, ale wciągałam i dalej prawie płaski :D teraz nie idzie wciągnąć :D ja wiem, że każda kolejna szybciej wychodzi, ale, żeby w 7-8? to już przegięcie hehe na moje to tylko mięśnie się rozluźniły za mocno :P bo aż mi się wierzyć nie chce, że to dziecko tak się już rozepchało :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona jak ty jesteś mamuśką naszej bandy, to ja chyba babcią ;) mi stuknęło dziś 32 na karku... Ale się nie czuję na tyle, co najwyżej na 25, ale to tak jest jak się ma młodszego małża ;) jak ja miałam 23 lata to nawet nie myślałam o mężu czy dziecku a moim największym zmartwieniem było jaką kieckę ubrać do klubu i ile korków muszę dać żeby starczyło na wstęp i 2 drinki, a biegałyśmy z koleżankami ze studiów ze 3 razy w tygodniu ;) zabawa do 2 rano a o 9 w labie na uczelni :) potem Erasmus, potem doktorat i tak leciało życie niebieskiego ptaka ;)
    To mój mąż mnie ustatkował i uziemił troszkę, choć podróżowaliśmy bardzo dużo i nie mamy zamiaru z tego rezygnować przez dzieciątko ;) no ale pierwsze wakacje z maluchem to raczej gdzieś niedaleko :)
    My jesteśmy dopiero niecały rok po ślubie, rocznica we wrześniu :) mi mąż zafundował cudną podróż poślubną, najpierw stop w Omanie, potem objazdówka na Sri Lance a na koniec relaks na Malediwach :) było bajkowo :)

Ja uważam że jak kobieta dobrze znosi ciążę to latanie w 2. trymestrze to nie problem :) Mnie lekarz nie polecał latania w 1. trymestrze... Ja w 12. tygodniu wyjeżdżam z pracy do Zurychu, potem do Milanu i mam nadzieję że, nie będzie to problemem.

Beatrice - piękne plany na podróż poślubną :) a w dobrych hotelach raczej dbają o gości i jedzenie i napoje są przygotowane dla obcokrajowców ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Najprawdopodobniej ;-) pewnie nikt tego nie potwierdził ? ;-) Takich rzeczy nie powinno się pisać bo zaraz np ktoś wpadnie w panikę ;-)
    Ktoś?;P
    nie mogłam się powstrzymać z tą uszczypliwością...ale już przepraszam i więcej nie będę:)

JATA, anulka557, lucy1983, Giannaa lubią tę wiadomość

• JATA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowy rozsądek przede wszystkim. Nie dajmy się zwariować, bo coś wyczytałyśmy albo usłyszałyśmy plotki, że tamta to poroniła na pewno przez samolot, taka nieodpowiedzialna. Ja rozumiem strach i troskę o maluszka, ale jeśli nie będzie przeciwwskazań lekarza to będę zastanawiała się tylko nad własnym komfortem. Od miesiąca nie widziałam narzeczonego i nic mnie nie powstrzyma przed tym żeby do niego pojechać :D

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    dziewczyny luzujemy :)) każda ma prawo mieć własne zdanie i trzeba je szanować, nawet jak się nie zgadzamy, ale jak giannaa pisze, internet to złooo, człowiek się naczyta pierdół i na każdym kroku widzi niebezpieczeństwa :)

gianna no takiego to nie miałam, owszem jak czasem mocno pojadłam to lekko wyskoczył, ale wciągałam i dalej prawie płaski :D teraz nie idzie wciągnąć :D ja wiem, że każda kolejna szybciej wychodzi, ale, żeby w 7-8? to już przegięcie hehe na moje to tylko mięśnie się rozluźniły za mocno :P bo aż mi się wierzyć nie chce, że to dziecko tak się już rozepchało :P

Tak mówią, że w kolejnych ciążasz brzuch szybciej się uwidacznia ;-) Ja też jestem tym zaskoczona. Aż mi czasami głupio i się próbuje jak najbardziej zakryć bo wydaje mi się, że to ciążą ale spożywcza :P

anulka557 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy...wszystkiego najlepszego:) Będę pamiętać aby złożyć Ci życzenia na dzień babci:)
    Cóż dopóki nikt nie zapyta to się wypieraj wieku:P

Giannaa, lucy1983, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Tak mówią, że w kolejnych ciążasz brzuch szybciej się uwidacznia ;-) Ja też jestem tym zaskoczona. Aż mi czasami głupio i się próbuje jak najbardziej zakryć bo wydaje mi się, że to ciążą ale spożywcza :P
    mam to samo! dokładnie to samo! :D ja po południu unikam wychodzenia na dwór bo mi głupio :D bo na moje to właśnie spożywcza haha

• Giannaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Ktoś?;P
    nie mogłam się powstrzymać z tą uszczypliwością...ale już przepraszam i więcej nie będę:)
    hahahahah już przed samym wysłaniem zrobiłam EDIT tej wiadomości ;-)
    Przepraszam ;-)

a.png
    a.png
  • Pola_x Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda robi jak uważa :) Jedna się zdecyduje, inna nie. Nie ma też co demonizować pewnych rzeczy. Wiele kobiet lata i nic się nie dzieje. Ale tak jak mówię, każda ma swój rozum i robi jak uważa :)

Arizona_R, Kamila8k lubią tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Lucy...wszystkiego najlepszego:) Będę pamiętać aby złożyć Ci życzenia na dzień babci:)

Ale się uśmiałam ;-)

lucy1983 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Zdrowy rozsądek przede wszystkim. Nie dajmy się zwariować, bo coś wyczytałyśmy albo usłyszałyśmy plotki, że tamta to poroniła na pewno przez samolot, taka nieodpowiedzialna. Ja rozumiem strach i troskę o maluszka, ale jeśli nie będzie przeciwwskazań lekarza to będę zastanawiała się tylko nad własnym komfortem. Od miesiąca nie widziałam narzeczonego i nic mnie nie powstrzyma przed tym żeby do niego pojechać :D

Gdzie Twój narzeczony jest ? Skandynawia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 20:29

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy to witam się w gronie ciężarnych babć :D
    Też mam 32, ale wcale mi to nie przeszkadza, nie czuję się staro ani nie czuję jeszcze, ze się wyszalałam ;) No ale cóż, mam nadzieję, że dziecko nie przeszkodzi nam aby nadal żyć aktywnie, podróżować, kto wie, może nawet jeszcze gdzieś dalej spędzić trochę czasu :)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Ktoś?;P

Dokładnie, nie dajmy się zwariować :)
    Ciąża to nie choroba i jeśli wszystko jest ok, to trzeba starać się żyć nirmalnie. Wszytsko w ramach rozsądku :)
    A stać się może coś zawsze...

Mi moja gin opowiadała o babce co była pilotem wojskowym i większość ciąży pracowała i urodziła zdrowe dziecko :) To tak dla otuchy...

• JATA Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Gdzie Twój narzeczony jest ? Skandynawia?
    Nie, zupełnie odwrotny kierunek, Chorwacja :)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najprawdopodobniej przez lot samolotem oni bardzo często latają a że były to wczesne ciąże i nie dochodzili co konkretnie było przyczyną a mają już dwójkę maluchów ale z nimi w ciąży nie latali.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:

Eeee ja się nie wstydzę swojego wieku :) Uważam że teraz jestem fajniejszą babką jak 10 lat temu ;) lubię siebie bardziej, jestem dojrzalsza i bardziej odważna i otwarta...
    No do babci mi jednak daleko :P

JATA lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Nie, zupełnie odwrotny kierunek, Chorwacja :)

Aaaa to w tą cieplejszą stronę ;-) Fajnie. Mogłabym tam mieszkać Chorwacja jest piękna.

lucy1983 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Eeee ja się nie wstydzę swojego wieku :) Uważam że teraz jestem fajniejszą babką jak 10 lat temu ;) lubię siebie bardziej, jestem dojrzalsza i bardziej odważna i otwarta...
    No do babci mi jednak daleko :P

Naprawdę masz super podejście ;-)

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze co ja mówię, nie od miesiąca, od 2 przecież :O

thgfvfxm3bi7mzv7.png
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ