Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRząd niby chce pomagać młodym rodzicom, co byśmy się rozmnażali, a wspomagają finansowo bezrobotnych, studentów i tych na nic nie wartych umowach... wiadomo, do czego to doprowadzi. To jest po prostu śmiechu warte.
Mi zostaje tylko podnieść zusowską składkę (prowadzę działalność) i modlić się, żeby ta cudowna instytucja nie zechciała podważyć mojej decyzji:)
ja teraz wróciłam do domu, musiałabym w końcu ogarnąć moją szafę, a tak mi się nie chceeeeeeeeeeeeee... po rozmowie z mężem i za radami rodziców chyba zdecydujemy się na to, że zrobimy jednak pokoik dla dziecka od urodzenia (a nie, jak wcześniej planowaliśmy, po roku) -
Felicity wrote:ale ja pisałam o tych nowych świadczeniach rodzicielskich- 1000zł przez 12 miesiecy dla bezrobotnych,studentów i na śmieciówkachGabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
nick nieaktualny
-
Felicity wrote:Z tym 1000zł miesiecznie na dziecko to też lipa bo jeśli np matka nie pracuje a ojciec dziecka ma umowe o prace to juz nie dostaną. Ojciec dziecka musiałby być na zleceniu albo oboje bezrobotni. Dobrze to rozumiem?
Może i będzie to szerzyć patologię itd, ale np dla mnie to będzie pomocne.01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
Arizona_R wrote:Eneska teraz też coś pozmieniali z tą opcją podniesienia zusu do max w 3 ostatnich miesiącach, teraz jest chyba 5 mc albo coś koło tego...rozejrzyj się w temacie bo są jakieś zmiany01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyArizona_R wrote:Eneska teraz też coś pozmieniali z tą opcją podniesienia zusu do max w 3 ostatnich miesiącach, teraz jest chyba 5 mc albo coś koło tego...rozejrzyj się w temacie bo są jakieś zmiany
nowa ustawa jeszcze nie weszła - jeszcze nie liczą się składki opłacane przez cały rok