X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy...u nas wchodzi w grę od 18.08...nie wiem czy tak tylko na 1 dzień czy będziemy gdzieś nocować...nie mamy nic zaplanowane póki co ale jakbym jechała na kilka dni to dam znać...byłoby miło i naszym facetom nie było by tak smutno:)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    ja w tym roku wymarzyłam sobie Hel...w sierpniu...mam takie marzenie żeby stanąć na samiutkim końcu i niemal z każdej strony mieć morze...ale już mnie uświadomiono, że raczej tego nie doświadczę na Helu...miała być Italia...ale jak zawsze uwielbiałam upały tak teraz trochę cieplej a ja umieram...nie ma co idzie w tatusia
    Heh no cypel wbrew pozorom jest dość szeroki ;) Ale mimo wszystko polecam bo mi się podobało na Helu ;)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH znowu podskoczyło, już 2,61 i dostałam Letrox 50, zobaczymy może trochę też mi tę senność zniweluje, bo się funkcjonować nie da..

Ale mam ochotę na lody dziś! Nie słodycze, nie ciasto, a na lody wlaśnie!

Aprilia, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona już widzę że się nie uda :( bo my mamy urlop w pierwszej połowie sierpnia... Ale nigdy nie wiadomo ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Eneska, tez jestem wielka fanka Chorwacji. To bedzie moj 3 raz w tym pieknym kraju
    ja byłam póki co tylko raz, ale były to moje najpiękniejsze wakacje i ... najtańsze! no, może jeszcze równie piękna jest Hiszpania, ale nie za takie pieniądze :P
    myśleliśmy z mężem o Chorwacji w tym roku, ale mąż na pewno nie dostanie 2 tyg. urlopu w nowej pracy, a ja też nie bardzo mogę zostawić wspólnika bez wsparcia na taki okres - pojedziemy sobie za rok gdzieś za granicę:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    TSH znowu podskoczyło, już 2,61 i dostałam Letrox 50, zobaczymy może trochę też mi tę senność zniweluje, bo się funkcjonować nie da..

sorbet:)

Liskova, lucy1983 lubią tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja byłam póki co tylko raz, ale były to moje najpiękniejsze wakacje i ... najtańsze! no, może jeszcze równie piękna jest Hiszpania, ale nie za takie pieniądze :P
    myśleliśmy z mężem o Chorwacji w tym roku, ale mąż na pewno nie dostanie 2 tyg. urlopu w nowej pracy, a ja też nie bardzo mogę zostawić wspólnika bez wsparcia na taki okres - pojedziemy sobie za rok gdzieś za granicę:)
    Mi się marzy Chorwacja ... może kiedyś się uda :)

dorbie lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja znajoma jutro leci do Egiptu - zazdroszczę jej wakacji samych w sobie :P choć do Egiptu teraz bym nie poleciała. z resztą byłam już i raczej nie wrócę :D

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    My dziś wyrwaliśmy się w kilka osób z pracy na lody :D wzięłam sernikowe i krówkowe :D

eneska, dorbie, Liskova, lucy1983 lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilla zrobilas mi smaka na sernik!

Aprilia lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carte d'or ma nowe lody "chocolate brownie"... tylko gdzie tu je upolować :(

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Byliśmy w zeszłym roku na wyspie Brać. Cudownie! Polecam!!! Ceny znośne, jedzenie pyszne i jakie ryby super. Nawet kupowaliśmy ryby na targu i grillowaliśmy. Pycha. Mieliśmy grill na kwaterach, a oni palą drewnem, nie tak jak my węglem drzewnym. Polecam kwatery prywatne na Braci.
    I cudne sa Jeziora Plitwickie, ach, Chorwacja...
    I oni lubią Polaków, co jest bardzo fajne :-)

eneska, Vuko, Giannaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale moje ogórki są mega kwaśne! I chodzi o to, że jak mam ochotę żeby zjeść coś konkretnego to teraz natychmiast bo na drugi dzień już tak dobrze nie smakuje:P

lucy1983 lubi tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Mi też się marzy :) Myśleliśmy w zeszłym roku pod kątem podróży poślubnej, ale w końcu wylądowaliśmy na Krecie :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Albo 80 % przez rok jeśli decydujesz od razu, albo 100 % przez pół roku, a jak zdecydujesz się zostać drugie pół roku to 60%, żeby się wyrównało i wyszło na to samo - 80% wynagrodzenia przez rok.

to jednak miałam rację :P

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    tu już czuwa moja księgowa:) - jesteśmy na bieżąco:)
    nowa ustawa jeszcze nie weszła - jeszcze nie liczą się składki opłacane przez cały rok
    Własnie ta ustawa miała być w sejmie chyba w piątek czy czwartek i jak przeszła, to nowe przepisy beda obowiazywały od 1.06.
    Mnie to tez dotyczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Własnie ta ustawa miała być w sejmie chyba w piątek czy czwartek i jak przeszła, to nowe przepisy beda obowiazywały od 1.06.
    Mnie to tez dotyczy.
    w ustawie istnieje zapis, że po wejściu w życie nabiera mocy prawnej po 4 miesiącach, więc nawet jak weszła, to jeszcze miną 4 m-ce.
    z tego, co widzę w procesie legislacyjnym - jest u prezydenta i marszałka senatu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 18:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy nqd morze pojechać ale gdzie konkretnie jeszcze nie ustaliliśmy albo do mrągowa na działkę.

• Summerka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest tak, ze jesli decydujesz od razu, to dostajesz 80%, a jesli najpierw pol roku inorzedluzasz, to najpierw 100, a potem 60%, co daje tyle samo. I to jest pewniak, bo ja jestem na macierzyńskim;)

A becikowego nie dostane, nawet jakby była nas 4 lub 5, przy takim progu 1922 na osobę;( a za wczesnie sie pochwalilam, nadal plamie, ale mniej;)

Vuko, ja wcielam sernik;) a w Chorwacji piękna jest Dalmacja;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 18:08

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka Ty Wiedzmo, podziel sie :-P
    Martwie sie o Morwe... :-\

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ