Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyeneska wrote:w ustawie istnieje zapis, że po wejściu w życie nabiera mocy prawnej po 4 miesiącach, więc nawet jak weszła, to jeszcze miną 4 m-ce.
z tego, co widzę w procesie legislacyjnym - jest u prezydenta i marszałka senatu
http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/PrzebiegProc.xsp?nr=2832
Ja gdzieś czytałam w jaimś artykule, ze częśc tych przepisów ma obowiązywac od 1.01.2016, pomyliłam się pisząc poprzednio 1.06, chodziło mi o 1 stycznia 2016 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydorbie wrote:Tak, uchwalono 15.05 i przekazano Prezydentowi i Marszałkowi Senatu
http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/PrzebiegProc.xsp?nr=2832
Ja gdzieś czytałam w jaimś artykule, ze częśc tych przepisów ma obowiązywac od 1.01.2016, pomyliłam się pisząc poprzednio 1.06, chodziło mi o 1 stycznia 2016akurat artykuł mówiacy o składkach matek bizneswoman
obowiązuje 4 m-ce po, co ma być, to będzie, ja się nie nastawiam i tak na ten zus, bo ta instytucja i tak z nas wszystkich chciałaby zedrzeć jak najwięcej, nie mówiąc o tym, jakie kontrole walą ciężarnym
już do tego przywykłam, więc nie robię sobie nadziei
jakby ten artykuł 1. odnośnie składek zus zaczął obowiązywać od 1.01, to się załapię, bo na macierzyński można przejść 2 tyg przed planowanym porodem, a mam na 13.01czas pokaże, na razie nie zawracam sobie tym głowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 18:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMordeczka wrote:TO JEST OSTATNI POST MORWY PRAWDOPODOBNIE PO WIZYCIE
Jestem po wizycie I nadal nic nie widać , byłam w szpitalu więc zrobili mi w gratisie betę i ona sobie nadal rośnie . Lekarz szukał wszędzie i wiecie co odnalazł ? Jak on to nazwał "najprawdopodobniej była podwójna owulacja, pani lewy jajnik jest tak schowany ,że ciężko było cokolwiek na nim zobaczyć, więc się nie dziwię, że poprzedniemu lekarzowi umknęło to na uwadze". Gdzieś musiał pierwszy fasol zaginąć po drodze stąd ta beta rosła sobie inaczej niż powinna . Lekarz dał mi szansę, że drugi fasol gdzieś tam się ukrywa i ze może jeszcze coś z tego będzie. Chociaż ja już coraz mniej w to wierzę. Powiedział ,że plamienia są minimalne i najprawdopodobniej może za jakiś czas już wcale ich nie być. Mam nadal brać dupka w większej dawce i przyjść na kolejną wizytę 16 czerwca. "Ani w jajowodami ani w jajnikach nic niepokojacego nie ma , więc proszę mi się tu na zapas nie zamartwiać". Długo mnie badał no i kazał brać nospe. Aaa no i powiedział ,że ze stymulacja owulacji to tak naprawdę różnie bywa i widział już niejedne dziwne przypadki , które odbiegają od medycyny, chodziło o to ,że nie raz widział przysłowiowe cud, chociaż nic na to nie wskazywało. Więc mam się nie denerwować tylko leżeć i wierzyć, że będzie dobrze. Powiedział, ze jak poprzednie endo bylo dobrze przez lekarza zmierzone to ono uroslo sobie trochę to również dobry znak. no i to by było na tyle .Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 18:45
-
nick nieaktualnyeneska wrote:wiem, wiem
akurat artykuł mówiacy o składkach matek bizneswoman
obowiązuje 4 m-ce po, co ma być, to będzie, ja się nie nastawiam i tak na ten zus, bo ta instytucja i tak z nas wszystkich chciałaby zedrzeć jak najwięcej, nie mówiąc o tym, jakie kontrole walą ciężarnym
już do tego przywykłam, więc nie robię sobie nadziei
jakby ten artykuł 1. odnośnie składek zus zaczął obowiązywać od 1.01, to się załapię, bo na macierzyński można przejść 2 tyg przed planowanym porodem, a mam na 13.01czas pokaże, na razie nie zawracam sobie tym głowy
Ja też, bardziej zależy mi na dziecku niż na zarobieniu na ZUS, bo i tak czuję się przez Zus kiwana od lat. Mam dwójkę dzieci, a tą 3cią ciaże odwlekałam ze względu na ZUS, bo musze wcześniej porobić niezłe oszczędnosci, by pozwolić sobie na 3 mce na macierzyńskim. Nigdy nie mogłam skorzystać ze zwolnienia w ciązy tak jak kobiety na umowach o pracę. No niestety, nie było mi to dane, chociaż naprawdę pracuję dużo godzin w miesiącuA emerytura, lepiej nie mówić, nie licze na nią ...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny