X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zrobie dziś carbonarę :)

Monia nie ciągle coś tylko Ty sobie ciàgle coś sama wkręcasz. Ciągła nerwówka Ci nie pomoże

Giannaa, Liskova, naali13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    biorę clexane w brzuch na rozrzedzenie krwi i dostałam wysypki na brzuchu w miejscach wkucia nie wiem czy mogę go dalej brać czy odstawić czy zmienić miejsce czy zastąpić innym lekiem napisalam maila lekarzowi ale cisza nie odpisuje od rana.
    a coś w ulotce na ten temat jest napisane może? pielęgniarka, która do Ciebie przychodzi też powinna wiedzieć, co w takiej sytuacji

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    biorę clexane w brzuch na rozrzedzenie krwi i dostałam wysypki na brzuchu w miejscach wkucia nie wiem czy mogę go dalej brać czy odstawić czy zmienić miejsce czy zastąpić innym lekiem napisalam maila lekarzowi ale cisza nie odpisuje od rana.
    Może jest zajęty. Na pewno wysypka nie zaszkodzi fasolce, ale koniecznie dowiedz się czy to właśnie to cię uczuliło i najlepiej zmień lek. Próbuj się kontaktować z lekarzem co jakiś czas. :) Na pewno coś wymyśli. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 13:04

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zbieram się do posprzątania i idę na spacerek, bo piękna pogoda na Dolnym Śląsku! :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wróciłam teraz z warzywniaka - jest fasolka żółta, łuhuu :D
    u nas zaraz będzie burza - grzmi i zbierają się czarne chmury

• naali13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam chęć na jakiś deser i sama nie wiem na co ...
    Sorbet truskawkowy już się mrozi, ale mam chrapkę na coś innego.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję właśnie, że nie zaszkodzi;/

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie bo wiem, że kilka z Was jest z dołu Polski...możecie polecić jakieś fajne ustronne miejsce w otoczeniu zieleni i z widokiem na góry ;-) ? Może jakiś link do pensjonatu bądź może jakiegoś domku ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie bo wiem, że kilka z Was jest z dołu Polski...możecie polecić jakieś fajne ustronne miejsce w otoczeniu zieleni i z widokiem na góry ;-) ? Może jakiś link do pensjonatu bądź może jakiegoś domku ;-)
    http://www.istebna.org/ ja byłam tutaj jesienią co prawda, ale jest cudownie :)
    Wisła też ładna, ale dla mnie już trochę nudna. Ciekawe jest też Międzybrodzie Żywieckie, ale tam niestety nie znam żadnych noclegów.
    pamiętam też Nowy Targ - ładnie, ale właściwie to nic tam nie ma, to już chyba Zawoja bardziej atrakcyjna :P i ponad wszystko chyba Karpacz albo Szczyrk. Niestety nie jestem w stanie podać Ci konkretnych noclegów, bo zawsze szukamy jakiegoś domku i nigdy nie zapisuję gdzie byliśmy :P ale tego jest wszędzie mnóstwo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 13:45

Giannaa lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, to masz przeciez ulotke i tam powinno cos moze pisac.
    Ja dzis kupilam kilo zielonego groszku i wlasnie go zjadlam ufff :-D
    Co do jajek miekko to ja jem tak samo jak przed ciaza,bo w koncu salmonella mozna sie zarazic tak samo w ciazy jak i bez ciazy. Wczoraj zjadlam dwa :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam Karpacz :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w góry jeśli już to do Wisły jeździmy. Miejsca konkretnego nie mamy. Odwiedzamy zawsze hotel Gołębieski (basen) ale teraz odpada. Polecam za to wybrać się na ciacho do Janeczki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do nas własnie dotarło zaproszenie na ślub i wesele znajomych i teraz zacznie się kłopot z sukienką :D ale szukać będę dopiero jakieś 2 tyg przed ślubem, no bo nie wiem, jak mój brzuch będzie wyglądał w sierpniu..

monika_89 lubi tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Monika, to masz przeciez ulotke i tam powinno cos moze pisac.
    Ja dzis kupilam kilo zielonego groszku i wlasnie go zjadlam ufff :-D
    Co do jajek miekko to ja jem tak samo jak przed ciaza,bo w koncu salmonella mozna sie zarazic tak samo w ciazy jak i bez ciazy. Wczoraj zjadlam dwa :-P
    Rzadkie dzialania niepozadane wysypka skontaktowac sie z lekarzem :)

Vuko lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry witam się i ja :) Ja już mam posprzątane obiad ugotowany teraz odpoczywam :)

Pola_x lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • JATA Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

Witam się w 11 tygodniu :) z każdym dniem coraz więcej obaw i niepokoju, a do wizyty jeszcze 11 dni! Staram się cierpliwie czekać. Wydaje mi się, że dziś mam jakiś ogromny brzuch, ale wciąż nie wyglądam jak kobieta w ciąży ;)

lucy1983 lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to bardzo lubię Szklarską :) Byliśmy w fajnym i niedrogim pensjonacie, pewnie jakbym się skupiła to bym znalazła go.

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zrobiłam na obiad ziemniaczki z kalafiorem, dawno nie jadłam :D
    Niedługo trzeba szykować się na wizytę ;)) czekam na mojego Mezusia aż wróci z pracy i pojedziemyyy :)

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATa gratuluję 11 tygodnia :)
    alexa daj znać :)

JATA lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dam znać, obowiązkowo ;) koło 18 -19 na pewno :)

eneska lubi tę wiadomość

‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ