X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    55adusia55 wrote:
    Czytalam ze to bol spowodowany jakims rozciaganiem wiezadel i czegos tam jeszcze
    Dokładnie, też to mam. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Boże...dotrwałam do końca i tylko na tyle starczyło mi sił!
    Alexa...hmmm:) cudo
    Monika jeszcze miała dzisiaj USG prawda? gratuluje (jeśli pomyliłam imię to przepraszam, ledwo ogarnęłam, tyle tekstu:)
    Kupiłam sukienkę, nie ma co idealnie podkreśla brzuszek:P
    Nie będę Was znowu straszyć lustrem ale u mnie nie można już ukryć...śmieszne, śmieszne ale nie chce przytyć więcej niż trzeba:P
    Ja w czwartek wyjeżdżam to rodziców a jak wrócę to już będzie USG:) Mam nadzieje, że szybko zleci:)
    Chyba nie posiedzę z Wami dzisiaj więc ściskam Wszystkie i Każdą z osobna :)
    Jutro w pracy się podłączę do Was:)
    Kochana a jak twój trądzik? :) Ja już niczym nie smaruję. Piękna cera mi się zrobiła. :) Mam nadzieję że u Ciebie też lepiej.

• 55adusia55 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Dokładnie, też to mam. :)
    A mialas badz masz brazowe plamienia?

• Vuko Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Kochana bardzo często po USG dopochwowym we wczesnej ciąży występują plamienia lub krwawienia. :) To dlatego że wszystko tam jest bardzo ukrwione i wrażliwe. Odpoczywaj. :)
    Anulka tak miała z tego co pamiętam. ;)
    Adusia miala usg wczoraj chyba,a plamienia sa od 4 dni,wiec to raczej nie jest przyczyna :-) aczkolwiek warto oczywiscie wiedsiec,ze po usg moga sie zdarzyc plamienia :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ale znam mnóstwo osób, które miały i nic się nie stało, więc spokojnie. Najważniejsze że to nie żywa krew. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Adusia miala usg wczoraj chyba,a plamienia sa od 4 dni,wiec to raczej nie jest przyczyna :-) aczkolwiek warto oczywiscie wiedsiec,ze po usg moga sie zdarzyc plamienia :-)
    Oj, to nie doczytałam. :) Moja szwagierka miała na początku ciąży kilka dni plamień, mały ma teraz 3 latka. :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze, to isc juz wypoczac , bo pozno sie robi :-P ja zmykam spac. Dobranoc Babeczki ;-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam to Anulka miała wręcz krew a nie plamienie po USG, ale wszystko jest dobrze. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Najwazniejsze, to isc juz wypoczac , bo pozno sie robi :-P ja zmykam spac. Dobranoc Babeczki ;-)
    Dobranoc! Ja też uciekam. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy dziś zasne z wrażenia! :D oj ciężko będzie. Hehe. Jakoś trzeba :)

Dobrej nocki Dziewuszki! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plamienia się zdażają, może być to tylko np za mała ilość progesteronu i luteina wystarczy, na pewno trzeba to z ginem przedyskutować...

tak gumisia, ze mnie przez pół godz krew żywa leciała po usg, ale wszystko ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plamiłam w 6 tc przez 3 dni, tylko rano. Nie bolało mnie nic, plamienia były brązowe i bardzo, bardzo skąpe, więc nie panikowałam. Dzidziuś rośnie, a pani ginekolog powiedziała, że takie plamienia się zdarzają. Podobno około 6-7 tc. zarodek pozbywa się starej krwi, która do tej pory go chroniła.

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    hej. Juz po wizycie. Miałam tylko usg brzuszne bo mój gin jest zdania, że może nie być serduszka, a usg dopochwowe jednak nagrzewa tkanki, a nie powinno się nagrzwać fasola bo to może prowadzić do poronień. No a że ja jestem po poronieniu to lepiej tam nie gmerać.
    Było widać pęcherzyk, ładny, okrągły, dobrze umiejscowiony. Wielkośc wg obrazu usg 6w6d, jak dobrze zrozumiałam gin 18mm czyli w sumie nawet sie pokrywa z om

alexa piękne fotki <3
    Skoro masz 6tydz 6dzien na usg to dzidzia na.pewno rosnie i wszystko.jest jak najlepoej :)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo widzialam.ze w pozniejszych postach sie stresowalas

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem w 7 tygodniu ciąży czyli (6 tyg 0 dni ) więc jak mam mówić , że jestem w 7 czy 6 :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynasz - leci Ci, jesteś w trakcie 7 tygodnia ;) Zawsze tak mówię :)

karolinka1992 lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Ale mialam koszmar. Snilo mi sie,ze bylam u gina takiego starego i niby mnie badal a wyciagnal mi takimi szczypcami kawal tkanki, patrze, a tam moj dzidzius! :-( ale ryczalam we snie, az sie zmeczona obudzilam

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mowie zawsz jak mam jakis nowy tydzien i 0dni,ze dzis zaczynam x tydzien, a pozniej nuz normalnie muwie "jestem w 9, 10 itd"

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Obudziłam się bez mdłości, wreszcie mogę zjeść śniadanie ze smakiem:)

FasUla lubi tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ