SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    55adusia55 wrote:
    Czytalam ze to bol spowodowany jakims rozciaganiem wiezadel i czegos tam jeszcze
    Dokładnie, też to mam. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Boże...dotrwałam do końca i tylko na tyle starczyło mi sił!
    Alexa...hmmm:) cudo
    Monika jeszcze miała dzisiaj USG prawda? gratuluje (jeśli pomyliłam imię to przepraszam, ledwo ogarnęłam, tyle tekstu:)
    Kupiłam sukienkę, nie ma co idealnie podkreśla brzuszek:P
    Nie będę Was znowu straszyć lustrem ale u mnie nie można już ukryć...śmieszne, śmieszne ale nie chce przytyć więcej niż trzeba:P
    Ja w czwartek wyjeżdżam to rodziców a jak wrócę to już będzie USG:) Mam nadzieje, że szybko zleci:)
    Chyba nie posiedzę z Wami dzisiaj więc ściskam Wszystkie i Każdą z osobna :)
    Jutro w pracy się podłączę do Was:)
    Kochana a jak twój trądzik? :) Ja już niczym nie smaruję. Piękna cera mi się zrobiła. :) Mam nadzieję że u Ciebie też lepiej.

• 55adusia55 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Dokładnie, też to mam. :)
    A mialas badz masz brazowe plamienia?

• Vuko Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Kochana bardzo często po USG dopochwowym we wczesnej ciąży występują plamienia lub krwawienia. :) To dlatego że wszystko tam jest bardzo ukrwione i wrażliwe. Odpoczywaj. :)
    Anulka tak miała z tego co pamiętam. ;)
    Adusia miala usg wczoraj chyba,a plamienia sa od 4 dni,wiec to raczej nie jest przyczyna :-) aczkolwiek warto oczywiscie wiedsiec,ze po usg moga sie zdarzyc plamienia :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ale znam mnóstwo osób, które miały i nic się nie stało, więc spokojnie. Najważniejsze że to nie żywa krew. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Adusia miala usg wczoraj chyba,a plamienia sa od 4 dni,wiec to raczej nie jest przyczyna :-) aczkolwiek warto oczywiscie wiedsiec,ze po usg moga sie zdarzyc plamienia :-)
    Oj, to nie doczytałam. :) Moja szwagierka miała na początku ciąży kilka dni plamień, mały ma teraz 3 latka. :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze, to isc juz wypoczac , bo pozno sie robi :-P ja zmykam spac. Dobranoc Babeczki ;-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam to Anulka miała wręcz krew a nie plamienie po USG, ale wszystko jest dobrze. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Najwazniejsze, to isc juz wypoczac , bo pozno sie robi :-P ja zmykam spac. Dobranoc Babeczki ;-)
    Dobranoc! Ja też uciekam. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy dziś zasne z wrażenia! :D oj ciężko będzie. Hehe. Jakoś trzeba :)

Dobrej nocki Dziewuszki! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plamienia się zdażają, może być to tylko np za mała ilość progesteronu i luteina wystarczy, na pewno trzeba to z ginem przedyskutować...

tak gumisia, ze mnie przez pół godz krew żywa leciała po usg, ale wszystko ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plamiłam w 6 tc przez 3 dni, tylko rano. Nie bolało mnie nic, plamienia były brązowe i bardzo, bardzo skąpe, więc nie panikowałam. Dzidziuś rośnie, a pani ginekolog powiedziała, że takie plamienia się zdarzają. Podobno około 6-7 tc. zarodek pozbywa się starej krwi, która do tej pory go chroniła.

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    hej. Juz po wizycie. Miałam tylko usg brzuszne bo mój gin jest zdania, że może nie być serduszka, a usg dopochwowe jednak nagrzewa tkanki, a nie powinno się nagrzwać fasola bo to może prowadzić do poronień. No a że ja jestem po poronieniu to lepiej tam nie gmerać.
    Było widać pęcherzyk, ładny, okrągły, dobrze umiejscowiony. Wielkośc wg obrazu usg 6w6d, jak dobrze zrozumiałam gin 18mm czyli w sumie nawet sie pokrywa z om

alexa piękne fotki <3
    Skoro masz 6tydz 6dzien na usg to dzidzia na.pewno rosnie i wszystko.jest jak najlepoej :)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo widzialam.ze w pozniejszych postach sie stresowalas

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem w 7 tygodniu ciąży czyli (6 tyg 0 dni ) więc jak mam mówić , że jestem w 7 czy 6 :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynasz - leci Ci, jesteś w trakcie 7 tygodnia ;) Zawsze tak mówię :)

karolinka1992 lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Ale mialam koszmar. Snilo mi sie,ze bylam u gina takiego starego i niby mnie badal a wyciagnal mi takimi szczypcami kawal tkanki, patrze, a tam moj dzidzius! :-( ale ryczalam we snie, az sie zmeczona obudzilam

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mowie zawsz jak mam jakis nowy tydzien i 0dni,ze dzis zaczynam x tydzien, a pozniej nuz normalnie muwie "jestem w 9, 10 itd"

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Obudziłam się bez mdłości, wreszcie mogę zjeść śniadanie ze smakiem:)

FasUla lubi tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ