X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że dupek dalej drogi :/ ile ja się 4 lata temu na niego wydałam to moje.. mam nadzieje, że tym razem nie bede musiała brać.

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, gratulacje i dużo zdrówka wszystkim życzę :)

Beatrice, Flakonik lubią tę wiadomość

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny takie czasy ...wszystko drogie...
    Już od pierwszych dni poczęcia wydaje się kupę kasy na dziecko ... zaczynając od leków na podtrzymanie a kończąc na lekach z powodu choroby ...
    Nic tylko usiąść i się załamać ... tylko w Polsce takie rzeczy... Państwo zarabia na dzieciach jak tylko może ... a zaczynają płakać, ze mamy niski przyrost naturalny... Moje dziecko jest alergikiem żeby dostać się na NFZ do alergologa graniczy z cudem... terminy zajęte na 4 miesiące do przodu ...wiec chodzę prywatnie - prywatnie 100zł wizyta... do tego 200zł lekarstwa i takim sposobem 300zł nie moje ...

Felicity - nie pocieszę Ciebie to dopiero początek wydatków ...leki są masakryczne drogie...

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Oj dziewczyny takie czasy ...wszystko drogie...
    Już od pierwszych dni poczęcia wydaje się kupę kasy na dziecko ... zaczynając od leków na podtrzymanie a kończąc na lekach z powodu choroby ...
    Nic tylko usiąść i się załamać ... tylko w Polsce takie rzeczy... Państwo zarabia na dzieciach jak tylko może ... a zaczynają płakać, ze mamy niski przyrost naturalny... Moje dziecko jest alergikiem żeby dostać się na NFZ do alergologa graniczy z cudem... terminy zajęte na 4 miesiące do przodu ...wiec chodzę prywatnie - prywatnie 100zł wizyta... do tego 200zł lekarstwa i takim sposobem 300zł nie moje ...

Felicity - nie pocieszę Ciebie to dopiero początek wydatków ...leki są masakryczne drogie...

no, niestety... nie wspominając już o tym, jakie niektórzy lekarze mają umowy z firmami farmaceutycznymi i jakie te ceny leków są... wiem po sobie - leczę się na serducho i poprzedni lekarz kardiolog przepisał mi lekarstwa za 240 zł. Jedno opakowanie na miesiąc. Oczywiście nic innego się nie dało!
    ... dziwne tylko, że kardiolog, która mnie teraz prowadzi przepisała mi lekarstwa za 10 zł./opakowanie, które starcza również na około miesiąca.
    no ręce opadają...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:38

• agi88 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowe mamuśki, nieśmiało witam Was. Kurcze jak się cieszę. Na Ovu jestem od dawna. Pierwsza córka urodzona 28.04.2014r. Staramy się 6 cykl, już straciłam nadzieje. Ten wyglądał podobnie do pozostałych. Dwa dni przed @ standardowe plamienia brązowe, mówię sobie i znów się nie udało. Jednak zaniepokoiło mnie przy pierwszym dniu plamień kłucie w lewym jajniku (nie było tego wcześniej). Dzisiaj robiłam dwa testy płytkowe, fakt że zostały mi przeterminowane po pierwszej ciąży ale dwa się chyba nie mylą i wyszły huuuura lekkie różowe krechy (jutro zamierzam zrobić świeży z apteki) udałam się też na betę i czekam na wynik. Ale nieśmiało dołączam już do Was wg kalendarza termin na 14.01.2016r. Plamienia ustały więc jestem pełna nadziei.

Beatrice, Flakonik, lucy1983 lubią tę wiadomość

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Znowu mnie tu dlugo nie bylo. Zabieram sie za nadrabianie postów :O
    Mysle ze z godzinke mi to zajmie :D Naprawde nieżle naprodukowałyście ;)

Dzisiaj byłam na wizycie. Wszystko w porządku . Pęcherzyk ma 11 mm .
    Następna wizyta za 2 tygodnie 22 maja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 17:25

Flakonik, lucy1983, Blair, Suri97, Kourtney lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No świetnie...myślałam, ze jest chociaż po części refundowany... Najgorsze jest to, że pogadać sobie możemy i tak to nic nie zmieni... za chwile wybory i co one nam dadzą jak i tak nikt nic nie zmieni... a Duda zabroni jeszcze in-vitro zabierze ludziom jedyną szanse na własne dziecko... ja się pytam gdzie my żyjemy :( Jedno co jest dobre to to, że u nas przynajmniej starają się potrzymać ciąże już od pierwszych tygodni ale ma to swoją cenę. Wybaczcie mi gorzkie żale ale ja nie mogę pojąć naszego systemu.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoolynkaa I jak twoja sytuacja? Wiesz już coś więcej? Testowałaś?

100krotka:) Witamy w styczniówkach :* Gratulacje że w końcu się udało :) Naprawde 3 lata to dla mnie wieczność. Na kiedy ci wychodzi termin porodu?

Klaudia N. Przykro mi...:( Trzymam kciuki za staranka i mam nadzieje, że nidlugo wam się uda

anulka557 również witamy :* Jak super, że coraz nas tu więcej przybywa ;)

Yoacha gratulacje ! :* a na kiedy ci wstępnie wychodzi termin?

Gumisia witamy, rozgość się u nas ;) gratki :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity trzymaj się kochana. Dużo wypoczywaj. Dobrze,że już jestes w domku

ewka315 a ty też z terminem na styczeń ? ;)

agi88 witamy. Miło , że do nas dołączasz ;) Trzymam kciuki, mam nadzieje, że zostaniesz z nami do stycznia :)

blackwidow a co u ciebie? na kiedy ci wstepnie wychodzi termin?

Vuko mam nadzieje, że to nic grożnego. Będzie dobrze ! :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze sie nie pochwalilismy nikomu. Wiemy tylko my :) Ciężko, jest bo najchetniej wykrzyczalabym calemu swiatu , że I'M PREGNANT :D

mi z usg dzisiaj wyszlo na 2 stycznia :P

eneska, lucy1983, Blair, Suri97, Kourtney lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to ostatnio z usg wyszlo na sylwestra! Hahaha leze teraz w lozku

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za ciepłe słowa. ;) Wynik bety 20,06 ale dziś dopiero 10 dpo. Podobno norma dla 10 dpo to od 5 do 50.

• Vuko Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia w pon powtorz

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin wg om 8 styczeń.
    W poniedziałek byłam u lekarza, potwierdził wczesną ciąże

lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzę żeby sprawdzić przyrost. ;)

Vuko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Mi to ostatnio z usg wyszlo na sylwestra! Hahaha leze teraz w lozku
    Vuko mi tak samo wyszlo na środowym usg w szpitalu :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, to bedzie impreza,ze fest! :-D

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • agi88 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie tak długo czeka się na wynik, do środy w niepewności :(

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice bbf wyliczylo na 11 zobaczymy co gin powie w poniedzialek :)

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ