Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Oj dziewczyny takie czasy ...wszystko drogie...
Już od pierwszych dni poczęcia wydaje się kupę kasy na dziecko ... zaczynając od leków na podtrzymanie a kończąc na lekach z powodu choroby ...
Nic tylko usiąść i się załamać ... tylko w Polsce takie rzeczy... Państwo zarabia na dzieciach jak tylko może ... a zaczynają płakać, ze mamy niski przyrost naturalny... Moje dziecko jest alergikiem żeby dostać się na NFZ do alergologa graniczy z cudem... terminy zajęte na 4 miesiące do przodu ...wiec chodzę prywatnie - prywatnie 100zł wizyta... do tego 200zł lekarstwa i takim sposobem 300zł nie moje ...
Felicity - nie pocieszę Ciebie to dopiero początek wydatków ...leki są masakryczne drogie... -
nick nieaktualnyGiannaa wrote:Oj dziewczyny takie czasy ...wszystko drogie...
Już od pierwszych dni poczęcia wydaje się kupę kasy na dziecko ... zaczynając od leków na podtrzymanie a kończąc na lekach z powodu choroby ...
Nic tylko usiąść i się załamać ... tylko w Polsce takie rzeczy... Państwo zarabia na dzieciach jak tylko może ... a zaczynają płakać, ze mamy niski przyrost naturalny... Moje dziecko jest alergikiem żeby dostać się na NFZ do alergologa graniczy z cudem... terminy zajęte na 4 miesiące do przodu ...wiec chodzę prywatnie - prywatnie 100zł wizyta... do tego 200zł lekarstwa i takim sposobem 300zł nie moje ...
Felicity - nie pocieszę Ciebie to dopiero początek wydatków ...leki są masakryczne drogie...
no, niestety... nie wspominając już o tym, jakie niektórzy lekarze mają umowy z firmami farmaceutycznymi i jakie te ceny leków są... wiem po sobie - leczę się na serducho i poprzedni lekarz kardiolog przepisał mi lekarstwa za 240 zł. Jedno opakowanie na miesiąc. Oczywiście nic innego się nie dało!
... dziwne tylko, że kardiolog, która mnie teraz prowadzi przepisała mi lekarstwa za 10 zł./opakowanie, które starcza również na około miesiąca.
no ręce opadają... -
nick nieaktualny
-
Styczniowe mamuśki, nieśmiało witam Was. Kurcze jak się cieszę. Na Ovu jestem od dawna. Pierwsza córka urodzona 28.04.2014r. Staramy się 6 cykl, już straciłam nadzieje. Ten wyglądał podobnie do pozostałych. Dwa dni przed @ standardowe plamienia brązowe, mówię sobie i znów się nie udało. Jednak zaniepokoiło mnie przy pierwszym dniu plamień kłucie w lewym jajniku (nie było tego wcześniej). Dzisiaj robiłam dwa testy płytkowe, fakt że zostały mi przeterminowane po pierwszej ciąży ale dwa się chyba nie mylą i wyszły huuuura lekkie różowe krechy (jutro zamierzam zrobić świeży z apteki) udałam się też na betę i czekam na wynik. Ale nieśmiało dołączam już do Was wg kalendarza termin na 14.01.2016r. Plamienia ustały więc jestem pełna nadziei.
Beatrice, Flakonik, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie. Znowu mnie tu dlugo nie bylo. Zabieram sie za nadrabianie postów
Mysle ze z godzinke mi to zajmie Naprawde nieżle naprodukowałyście
Dzisiaj byłam na wizycie. Wszystko w porządku . Pęcherzyk ma 11 mm .
Następna wizyta za 2 tygodnie 22 maja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 17:25
Flakonik, lucy1983, Blair, Suri97, Kourtney lubią tę wiadomość
-
No świetnie...myślałam, ze jest chociaż po części refundowany... Najgorsze jest to, że pogadać sobie możemy i tak to nic nie zmieni... za chwile wybory i co one nam dadzą jak i tak nikt nic nie zmieni... a Duda zabroni jeszcze in-vitro zabierze ludziom jedyną szanse na własne dziecko... ja się pytam gdzie my żyjemy Jedno co jest dobre to to, że u nas przynajmniej starają się potrzymać ciąże już od pierwszych tygodni ale ma to swoją cenę. Wybaczcie mi gorzkie żale ale ja nie mogę pojąć naszego systemu.
-
nick nieaktualnykaroolynkaa I jak twoja sytuacja? Wiesz już coś więcej? Testowałaś?
100krotka:) Witamy w styczniówkach :* Gratulacje że w końcu się udało Naprawde 3 lata to dla mnie wieczność. Na kiedy ci wychodzi termin porodu?
Klaudia N. Przykro mi... Trzymam kciuki za staranka i mam nadzieje, że nidlugo wam się uda
anulka557 również witamy :* Jak super, że coraz nas tu więcej przybywa
Yoacha gratulacje ! :* a na kiedy ci wstępnie wychodzi termin?
Gumisia witamy, rozgość się u nas gratkiKourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFelicity trzymaj się kochana. Dużo wypoczywaj. Dobrze,że już jestes w domku
ewka315 a ty też z terminem na styczeń ?
agi88 witamy. Miło , że do nas dołączasz Trzymam kciuki, mam nadzieje, że zostaniesz z nami do stycznia
blackwidow a co u ciebie? na kiedy ci wstepnie wychodzi termin?
Vuko mam nadzieje, że to nic grożnego. Będzie dobrze !Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny