X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    trzymajcie trzymajcie mam nadzieje ze badzie piekny :)

A teraz bede walczyc ze soba zeby sie nie wyfadac jeszcze przed rodzicami :)

Trzymamy cały czas!

My też się pilnujemy, żeby nic nie wygadać. Ale mąż planuje na dzień mamy przewidzieć teściowej, a ja się waham. Chociaż moi teściowie to kochani ludzie! Jak ich poprosimy, żeby nie mówili to nie powiedzą dalej! o poronieniu nikt oprócz nich nie wie i nie mówią.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka, ja wutrzymalam dwa tyg nie mowiac partnerowi, wiec Ty tym bardziej wytrsymasz :-) kiefy chcecie powiedziec?

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba powiemy po nastepnej wizycie 19maja

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:37

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    My chyba powiemy po nastepnej wizycie 19maja
    Też mam wizytę 19 maja:)
    Vuko wrote:
    100krotka, ja wutrzymalam dwa tyg nie mowiac partnerowi, wiec Ty tym bardziej wytrsymasz :-) kiefy chcecie powiedziec?

Ja Cię podziwiam. U Nas tak się nie dało!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, super, że jesteś już w domu - lepiej dochodzić do siebie w swoich czterech ścianach, a nie w szpitalu.
    Dziwne, że nie zrobili Ci USG :/ Plamienia ustąpiły całkowicie?

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    hej dziewczyny, witam sie juz z domu, wypisali mnie dziś przed godz.10.
    Dostalam recepte na duphaston 2xdziennie i kwas foliowy 5mg x1dziennie.

najgorsze ze nie zrobili mni usg tylko mnie gin zbadal palpacyjnie, na moje pytanie czemu nie zrobi jeszcze usg to powiedzial ze przy wypisie juz nie robią....nie rozumiem...oszczednosci?
    kazal tylko isc za tydzien na kontrole do ginekologa sprawdzic czy serduszko bije...(kuźwa jakby teraz nie mogli tego sprawdzic...)

we wtorek mam zaplanowana wizyte wiec musze znalexc kogos kto mnie zawiezie:/
    narazie leze i odpoczywam, troche zaczyna mnie pobolewac brzuch :/
    w domu syf jakby mnie z tydzien nie bylo,ale maz kazal sie polozyc a on posprzata jak wroci z pracy
    Leż odpoczywaj! Nie przejmuj się bałaganem!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska w sumie to ustapily, rano tylko jeszcze widzialam na papierze jasno brazowy sluz, poza tym znikome. tez bylam zdziwiona ze nie zrobia usg :/

• Vuko Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, dobrze ze juz wrocilas. Odpoczywaj i sie nie stresuj. A nie mowili nic,ze w raxie bolu mozesz wziasc nospe. Ppwiedzieli w ogole z czego to krwawoenie?
    Kamilla, to bedsiemy razem slucjac serduszek :-) na ktora masz?

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    eneska w sumie to ustapily, rano tylko jeszcze widzialam na papierze jasno brazowy sluz, poza tym znikome. tez bylam zdziwiona ze nie zrobia usg :/
    Eh, nasza służba zdrowia. A skąd jesteś, jeśli można wiedzieć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcielibysmy po pierwszwj wizycie ale jutro mama robi 50 urodziny i bedzie cala moja najblizsza rodzinka wiec pewnie jutro powiemy:)

Ja swojemu mezowi powiedzialam wieczorem po testowaniu nie wytrzymala bym tak dlugo Vuko podziwiam :)

Felicity lez i odpoczywaj nie zwracaj uwagi na balagan mezowi sie nic nie stanie jak posprzata :)

o przyjechalitrzymajcie kciuki :P

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcielibysmy po pierwszwj wizycie ale jutro mama robi 50 urodziny i bedzie cala moja najblizsza rodzinka wiec pewnie jutro powiemy:)

Ja swojemu mezowi powiedzialam wieczorem po testowaniu nie wytrzymala bym tak dlugo Vuko podziwiam :)

Felicity lez i odpoczywaj nie zwracaj uwagi na balagan mezowi sie nic nie stanie jak posprzata :)

o przyjechalitrzymajcie kciuki :P
    Mój mąż od razu się dowiedział. Bo musiał mnie zawieźć na betę. Ale ja betę miałam zleconą przez ginekologa.
    Vuko wrote:
    Felicity, dobrze ze juz wrocilas. Odpoczywaj i sie nie stresuj. A nie mowili nic,ze w raxie bolu mozesz wziasc nospe. Ppwiedzieli w ogole z czego to krwawoenie?
    Kamilla, to bedsiemy razem slucjac serduszek :-) na ktora masz?
    Ja idę na 10.40
    Felicity wrote:
    Już mnie chyba nic nie zdziwi!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wiem co to leżenie w szpitalu z zagrożoną ciążą. Trzymam kciuki! Odpoczywaj! :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak beta będzie ładnie przyrastać to na Dzień Mamy powiemy rodzicom. :) To będzie chyba 6tc.

Kamila8k, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Vuko- na wypisie mam tylko wpisane krwawienie z dróg rodnych, wprowadzono leczenie zachowawcze, wypisano do domu z zaleceniami z ciążą zachowawczą.
    a podczas usg lekarz mowil ze to krwawienie ze zlego umiejscowienia zarodka/pecherzyka juz sama nie wiem,no i do tego stwierdzil bradykardie zarodka..

eneska- woj.śląskie, okolice katowic :)

no co Ty! ja jestem z Chorzowa :) Kochana, słyszałaś o Śląskim Instytucie Matki i Noworodka? Moje dwie znajome tam rodziły i są ogromnie zadowolone, więc ja chyba się zdecyduję na ten szpital właśnie. Poczytaj sobie, jeśli nie słyszałaś o nim. Może znajdzie się tam lekarz, który pomoże Ci w Twoim przypadku, przyjmie na konsultację:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 11:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajemnica nadal pozostala tajemnica :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajemnica nadal pozostala tajemnica :)
    tzn.? :P

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ