X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoolynkaa a na kiedy mialas termin @?

Viki jacy wszyscy? ja jeszcze ani razu nie mialam mdlosci. A dzisiaj cycki przestaly mnie calkiem bolec. Ale jakos sie tym nie przejmujen U kazdej jest inaczej troche ;)

Mini Mouse Jasne ze przygarniemy ;) milo sie dolaczylas :)
    Gratulacje. To twoja pierwsza ciaza?

Blair, Kourtney lubią tę wiadomość

• Agnesee Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Podczytuję Was od jakiegoś czasu, a dziś postanowiłam dołączyć.
    Znajdzie się miejsce i dla mnie? :)

[edited :)]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 23:34

Beatrice, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:

Mini Mouse Jasne ze przygarniemy ;) milo sie dolaczylas :)
    Gratulacje. To twoja pierwsza ciaza?

Tak, to moja pierwsza ciąża! Dłuugo wyczekiwana... 2 lata starań! Mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży...

Spokojnej ciąży Wam życzę dziewczyny! <3

Beatrice, Beatrice, justa1234 lubią tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesee Ja przeczytalam wszystko ;) Ciesze sie ze kolejna osoba di nas dolacza :* witamy i geatulacje ;) Pieknie ci beta wzrasta. To normalne ze jeszcze nic nie bylo widac. To naprawde jeszcze bardzo wczesnie ale trzymam kciuki ze na nastepnej wozycie zobaczysz juz piekny pecherzy
    k a moze juz tez zarodka z serduszkiem :)

Agnesee, Blair, Harusiowa lubią tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta strona beta base jest pomocna. Agnesse będzie ok. Przyrost jest ok;)
    Pęcherzy powyżej 1000-1500 wcześniej nic nie widać:)

Beatrice ty masz super, że się nie przejmujesz. Też tak chce...

Agnesee lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesee - witaj na naszym gronie :)

Nie martw się tym co mówi lekarz, oni po prostu są dosyć ostrożni i czasem mało delikatni... Poczekaj, pójdź za tydzień, może 10 dni i wtedy powinno być wszystko jasne :)

Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki u mnie jest pierwsza ciaza za pierwszym razem i moze dlatego. Rozumiem ze ty na pewno bardziej sie przejmujesz bo masz za soba poronienia :(
    Ale trzeba wierzyc ze bedzie teraz juz wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 22:22

• Agnesee Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie Wam dziękuję za tak ciepłe przywitanie :)

Wiem, że w gronie raźniej i że będziemy wymieniać swoje doświadczenia aż do stycznia. :)
    Ja w prawdzie mam olbrzymie wsparcie mojego kochanego męża, ale nie chcę go zamęczać każdym smyraniem w podbrzuszu czy wzdęciem. ;) A tutaj wchodzę, a któraś z Was akurat przeżywa podobne rozterki - to naprawdę uspokaja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesee wrote:
    Serdecznie Wam dziękuję za tak ciepłe przywitanie :)

Wiem, że w gronie raźniej i że będziemy wymieniać swoje doświadczenia aż do stycznia. :)
    Ja w prawdzie mam olbrzymie wsparcie mojego kochanego męża, ale nie chcę go zamęczać każdym smyraniem w podbrzuszu czy wzdęciem. ;) A tutaj wchodzę, a któraś z Was akurat przeżywa podobne rozterki - to naprawdę uspokaja.

Wlasnie. Nie ma to jak pogaduchy w gronie kobitek jeszcze w tym samym czasie ciazy ;)
    Nikt nas tak dobrze nie zrozumie jak my siebie nawzajem ;)

Agnesee, lucy1983, Harusiowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesee - apropos tenisa: w ciąży niestety stawy i więzadła są bardzo wrażliwe na urazy przez zmiany hormonalne - są jakby rozmiękczone i ja od doktora usłyszałam, że wszelkie sporty gdzie się dużo hamuje w ruchu i zmienia pozycję tj. tenis, koszykówka, piłka ręczna są niewskazane, bo bardzo łatwo o uraz, więc przemyśl to jeszcze.

Ja też tęsknię za bieganiem i siłownią, ale na razie odpuszczam, za kilka tygodni jak największe zagrożenie minie mam zamiar wrócić na fitness - przynajmniej na jogę, basen i bieżnię, o ile wszystko będzie ok :)

Lepiej dmuchać na zimne :)

Beatrice, a jak u Ciebie z bieganiem i cross-fitem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kobietki, ja już zmykam spać :) choć cały dzień prawie przespałam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy no niestety nie moge w czasie ciazu tego wykonywac. Cwiczylam codziennie i to naprawde intensywnie. Moge wam zdjecie brzucha wyslac haha
    poki jeszcze sie nie zaokraglil to miesnie widac ;)
    W drugin trymestrze jak bedzie wszystko ok to chcialabym jakies cwiczenia dla kobiet w ciazy, fitness czy cos w tym stylu.
    Brakuje mi tego ale czego sie dla dzidzi nie zrobi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 22:38

lucy1983, Harusiowa lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Styczniówki ;-) jest nas coraz więcej ;-)

Viki - Naprawdę ciesz się, że nie masz mdłości...ja to cholerstwo mam przez cały dzień czasami aż boje się wyjść gdzieś z domu... jestem przede wszystkim wyczulona na zapachy typu odświeżacze powietrza proszki itp...

Lucy - współczuje mdłości, być może dają one poczucie, że wszytko jest w porządku ale trzeba się przy tym nieźle namęczyć :(

a.png
    a.png
  • Agnesee Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Agnesee - apropos tenisa: w ciąży niestety stawy i więzadła są bardzo wrażliwe na urazy przez zmiany hormonalne - są jakby rozmiękczone i ja od doktora usłyszałam, że wszelkie sporty gdzie się dużo hamuje w ruchu i zmienia pozycję tj. tenis, koszykówka, piłka ręczna są niewskazane, bo bardzo łatwo o uraz, więc przemyśl to jeszcze.

Ja też tęsknię za bieganiem i siłownią, ale na razie odpuszczam, za kilka tygodni jak największe zagrożenie minie mam zamiar wrócić na fitness - przynajmniej na jogę, basen i bieżnię, o ile wszystko będzie ok :)

Lepiej dmuchać na zimne :)

Beatrice, a jak u Ciebie z bieganiem i cross-fitem?

Lucy - dziękuję za wyczerpującą wypowiedź :) Masz absolutną rację, choć nie wiedziałam o aż takich szczegółach.
    Ja już zrezygnowałam z cotygodniowych zajęć tenisowych.
    Może za jakiś czas będę chodzić indywidualnie z Mężem i on będzie mi podawał łatwe piłki na mnie, z połowy kortu- zobaczymy. Na razie wstrzymuję sport na najbliższe tygodnie, dopóki zagrożenie nie minie.

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Ej dziewczyny. Dlaczego ja nie mam mdłości? Wszyscy mają.
    Do tego cycki mnie dziś mniej bolą... Eh te zmartwienia...

Ja nie mam żadnych objawów...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity a niestwierdzili ci w szpitalu jakiegos krwiaka?
    Bo moja ciocia w ciazy tez miala plamienia i stwierdzili jej krwiaka. Tak wyszlo podczas usg i poqiedzieli jej ze jak plami na brazowo to dobrze.bo to znaczy ze.krwiak sie oproznia.
    Ale nie wiem jak jest dokladnie u ciebie
    Mam nadzieje ze ci to przejdzie i nie przelezysz ciazy .
    Trzymam kciuki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice - nie, nie stwierdzili żadnego krwiaka... też chciałabym żeby to mineło bo tylko sie stresuje :/

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dzisiaj moje wyniki badań czy któraś z Was się bardziej orientuje czy TSH 3.3 to nie za wysokie?

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety w internecie są rożne informacje ... moja Gin zleciła mi ponowne badania bo kilka tyg przed zajściem w ciąże miała TSH 2.16 i powiedziała, że teraz trzeba zbadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:14

a.png
    a.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ