Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoolynkaa a na kiedy mialas termin @?

Viki jacy wszyscy? ja jeszcze ani razu nie mialam mdlosci. A dzisiaj cycki przestaly mnie calkiem bolec. Ale jakos sie tym nie przejmujen U kazdej jest inaczej troche ;)

Mini Mouse Jasne ze przygarniemy ;) milo sie dolaczylas :)
    Gratulacje. To twoja pierwsza ciaza?

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Agnesee Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Podczytuję Was od jakiegoś czasu, a dziś postanowiłam dołączyć.
    Znajdzie się miejsce i dla mnie? :)

[edited :)]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 23:34

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:

Mini Mouse Jasne ze przygarniemy ;) milo sie dolaczylas :)
    Gratulacje. To twoja pierwsza ciaza?

Tak, to moja pierwsza ciąża! Dłuugo wyczekiwana... 2 lata starań! Mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży...

Spokojnej ciąży Wam życzę dziewczyny! <3

nick nieaktualny, nick nieaktualny, justa1234 lubią tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesee Ja przeczytalam wszystko ;) Ciesze sie ze kolejna osoba di nas dolacza :* witamy i geatulacje ;) Pieknie ci beta wzrasta. To normalne ze jeszcze nic nie bylo widac. To naprawde jeszcze bardzo wczesnie ale trzymam kciuki ze na nastepnej wozycie zobaczysz juz piekny pecherzy
    k a moze juz tez zarodka z serduszkiem :)

Agnesee, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta strona beta base jest pomocna. Agnesse będzie ok. Przyrost jest ok;)
    Pęcherzy powyżej 1000-1500 wcześniej nic nie widać:)

Beatrice ty masz super, że się nie przejmujesz. Też tak chce...

Agnesee lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesee - witaj na naszym gronie :)

Nie martw się tym co mówi lekarz, oni po prostu są dosyć ostrożni i czasem mało delikatni... Poczekaj, pójdź za tydzień, może 10 dni i wtedy powinno być wszystko jasne :)

Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki u mnie jest pierwsza ciaza za pierwszym razem i moze dlatego. Rozumiem ze ty na pewno bardziej sie przejmujesz bo masz za soba poronienia :(
    Ale trzeba wierzyc ze bedzie teraz juz wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 22:22

• Agnesee Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie Wam dziękuję za tak ciepłe przywitanie :)

Wiem, że w gronie raźniej i że będziemy wymieniać swoje doświadczenia aż do stycznia. :)
    Ja w prawdzie mam olbrzymie wsparcie mojego kochanego męża, ale nie chcę go zamęczać każdym smyraniem w podbrzuszu czy wzdęciem. ;) A tutaj wchodzę, a któraś z Was akurat przeżywa podobne rozterki - to naprawdę uspokaja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesee wrote:
    Serdecznie Wam dziękuję za tak ciepłe przywitanie :)

Wiem, że w gronie raźniej i że będziemy wymieniać swoje doświadczenia aż do stycznia. :)
    Ja w prawdzie mam olbrzymie wsparcie mojego kochanego męża, ale nie chcę go zamęczać każdym smyraniem w podbrzuszu czy wzdęciem. ;) A tutaj wchodzę, a któraś z Was akurat przeżywa podobne rozterki - to naprawdę uspokaja.

Wlasnie. Nie ma to jak pogaduchy w gronie kobitek jeszcze w tym samym czasie ciazy ;)
    Nikt nas tak dobrze nie zrozumie jak my siebie nawzajem ;)

Agnesee, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesee - apropos tenisa: w ciąży niestety stawy i więzadła są bardzo wrażliwe na urazy przez zmiany hormonalne - są jakby rozmiękczone i ja od doktora usłyszałam, że wszelkie sporty gdzie się dużo hamuje w ruchu i zmienia pozycję tj. tenis, koszykówka, piłka ręczna są niewskazane, bo bardzo łatwo o uraz, więc przemyśl to jeszcze.

Ja też tęsknię za bieganiem i siłownią, ale na razie odpuszczam, za kilka tygodni jak największe zagrożenie minie mam zamiar wrócić na fitness - przynajmniej na jogę, basen i bieżnię, o ile wszystko będzie ok :)

Lepiej dmuchać na zimne :)

Beatrice, a jak u Ciebie z bieganiem i cross-fitem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kobietki, ja już zmykam spać :) choć cały dzień prawie przespałam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy no niestety nie moge w czasie ciazu tego wykonywac. Cwiczylam codziennie i to naprawde intensywnie. Moge wam zdjecie brzucha wyslac haha
    poki jeszcze sie nie zaokraglil to miesnie widac ;)
    W drugin trymestrze jak bedzie wszystko ok to chcialabym jakies cwiczenia dla kobiet w ciazy, fitness czy cos w tym stylu.
    Brakuje mi tego ale czego sie dla dzidzi nie zrobi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 22:38

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Styczniówki ;-) jest nas coraz więcej ;-)

Viki - Naprawdę ciesz się, że nie masz mdłości...ja to cholerstwo mam przez cały dzień czasami aż boje się wyjść gdzieś z domu... jestem przede wszystkim wyczulona na zapachy typu odświeżacze powietrza proszki itp...

Lucy - współczuje mdłości, być może dają one poczucie, że wszytko jest w porządku ale trzeba się przy tym nieźle namęczyć :(

a.png
    a.png
  • Agnesee Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Agnesee - apropos tenisa: w ciąży niestety stawy i więzadła są bardzo wrażliwe na urazy przez zmiany hormonalne - są jakby rozmiękczone i ja od doktora usłyszałam, że wszelkie sporty gdzie się dużo hamuje w ruchu i zmienia pozycję tj. tenis, koszykówka, piłka ręczna są niewskazane, bo bardzo łatwo o uraz, więc przemyśl to jeszcze.

Ja też tęsknię za bieganiem i siłownią, ale na razie odpuszczam, za kilka tygodni jak największe zagrożenie minie mam zamiar wrócić na fitness - przynajmniej na jogę, basen i bieżnię, o ile wszystko będzie ok :)

Lepiej dmuchać na zimne :)

Beatrice, a jak u Ciebie z bieganiem i cross-fitem?

Lucy - dziękuję za wyczerpującą wypowiedź :) Masz absolutną rację, choć nie wiedziałam o aż takich szczegółach.
    Ja już zrezygnowałam z cotygodniowych zajęć tenisowych.
    Może za jakiś czas będę chodzić indywidualnie z Mężem i on będzie mi podawał łatwe piłki na mnie, z połowy kortu- zobaczymy. Na razie wstrzymuję sport na najbliższe tygodnie, dopóki zagrożenie nie minie.

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Ej dziewczyny. Dlaczego ja nie mam mdłości? Wszyscy mają.
    Do tego cycki mnie dziś mniej bolą... Eh te zmartwienia...

Ja nie mam żadnych objawów...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity a niestwierdzili ci w szpitalu jakiegos krwiaka?
    Bo moja ciocia w ciazy tez miala plamienia i stwierdzili jej krwiaka. Tak wyszlo podczas usg i poqiedzieli jej ze jak plami na brazowo to dobrze.bo to znaczy ze.krwiak sie oproznia.
    Ale nie wiem jak jest dokladnie u ciebie
    Mam nadzieje ze ci to przejdzie i nie przelezysz ciazy .
    Trzymam kciuki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice - nie, nie stwierdzili żadnego krwiaka... też chciałabym żeby to mineło bo tylko sie stresuje :/

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dzisiaj moje wyniki badań czy któraś z Was się bardziej orientuje czy TSH 3.3 to nie za wysokie?

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety w internecie są rożne informacje ... moja Gin zleciła mi ponowne badania bo kilka tyg przed zajściem w ciąże miała TSH 2.16 i powiedziała, że teraz trzeba zbadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:14

a.png
    a.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ