Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Felicity na szczęście we wtorek mam wizytę u gina to mnie dalej pokieruje... trochę mnie to TSH niepokoi tym bardziej, że glukozę na czczo mam w dolnej granicy normy przedział jest 70-99 a u mnie jest 78. Niski poziom glukozy też może świadczyć o niedoczynności. Na szczęście nie są to jakieś bardzo niepokojące wartości na tą chwile... ale zawsze sie człowiek martwi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 08:00
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Beatrice wrote:Hej hej.
Milego dnia i weekendu
Ja tez musze zrobic tsh i pkik innych badan ktore zlecil mi gin.
Wam juz tez zlecil te podstawowe badania w ciazy?
Tak ja już wczoraj wszystkie zrobiłam. Nawet na HIV bo podobno teraz to jest obowiązkowe. -
nick nieaktualny
-
O badaniu na HIV nie słyszałam. Masakra. Beatrice ty jesteś taka młoda a tyle wiesz o ciąży... Ja w twoim wieku to ewentualnie wiedziałam jak się dzieci robi a co potem to nie za bardzo .
lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBeatrice wrote:Ja bylam u prywatnego wiec pewnie za kazde bede musiala zaplacic.
A zlecil mi tego sporo : morfologie, gr. krwi, mocz, toxo, rozyczke,wr, tsh, ft3, ft4, glukoze,HIV i cytomegalie
Ok, teraz rozumiem dlaczego musisz za to płacić...
Ale czego nie robi się dla dobra Dzidzi
Ja to miałam te wszystkie badania robione ostatnio, a teraz muszę wszystko jeszcze raz, no może oprócz grupy krwi.
Ale wszystkie wyniki wtedy były dobre, więc się nie stresuję oby tylko tsh nie podskoczyło bo było ostatnio na granicy 1.78...
-
Beatrice wrote:Ja bylam u prywatnego wiec pewnie za kazde bede musiala zaplacic.
A zlecil mi tego sporo : morfologie, gr. krwi, mocz, toxo, rozyczke,wr, tsh, ft3, ft4, glukoze,HIV i cytomegalie
Ja toxo robiłam wcześniej wiec nie musiałam robić koszt około 40 zł...dziwie się tylko, że od razu kazał Ci zrobić wszystkie hormony tarczycy ... Masz problemy z tarczycą? Same te hormony kosztują ok 70 zł na samo TSH można dostać skierowanie ale na resztę już nie.
Lucy - własnie to jest tak, że jak chodzisz prywatnie to za wszystkie badania płacisz, jak chodzisz na NFZ do ginekologa to masz refundowane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 08:43
-
Hej mamusie,jest nas zoraz więcej, gratulacje dla nowych styczniówek:)
Mini Mouse widziałam Cie na naszym majowym testowaniu że Ci sie udało,sprawdzałam dzisiaj i jak narazie tylko 5 udało się ''zażabkować''
U mnie dzisiaj lepiej brzuch juz tak się nie napina i nie boli, za to piersi masakrycznie a do tego bola mnie wszystkie zęby choć są wyleczone:(
Beatrice gratuluje serdecznie wizyty:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 09:29
Beatrice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny jakie plany na weekend? Ja przed ciąża brałam euthyrox 50 także z wynikiem Tsh najlepiej do endo albo giną zeby dał euthyrox i wszystko będzie ok:) jaki kwas foliowy polecacie, bo jeden misie skończył i nie wiem czy kupić jakiś łączony w witaminach czy zwykły? Kurczę ja nawet bety nie robiłam i nie byłam u giną bo nie było terminu, musze sie wybrać w przyszłym tygodniu...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny