Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Felicity na szczęście we wtorek mam wizytę u gina to mnie dalej pokieruje... trochę mnie to TSH niepokoi tym bardziej, że glukozę na czczo mam w dolnej granicy normy przedział jest 70-99 a u mnie jest 78. Niski poziom glukozy też może świadczyć o niedoczynności. Na szczęście nie są to jakieś bardzo niepokojące wartości na tą chwile... ale zawsze sie człowiek martwi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 08:00
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Beatrice wrote:Hej hej.
Milego dnia i weekendu
Ja tez musze zrobic tsh i pkik innych badan ktore zlecil mi gin.
Wam juz tez zlecil te podstawowe badania w ciazy?
Tak ja już wczoraj wszystkie zrobiłam. Nawet na HIV bo podobno teraz to jest obowiązkowe. -
nick nieaktualny
-
O badaniu na HIV nie słyszałam. Masakra. Beatrice ty jesteś taka młoda a tyle wiesz o ciąży... Ja w twoim wieku to ewentualnie wiedziałam jak się dzieci robi a co potem to nie za bardzo .
lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBeatrice wrote:Ja bylam u prywatnego wiec pewnie za kazde bede musiala zaplacic.
A zlecil mi tego sporo : morfologie, gr. krwi, mocz, toxo, rozyczke,wr, tsh, ft3, ft4, glukoze,HIV i cytomegalie
Ok, teraz rozumiem dlaczego musisz za to płacić...
Ale czego nie robi się dla dobra Dzidzi
Ja to miałam te wszystkie badania robione ostatnio, a teraz muszę wszystko jeszcze raz, no może oprócz grupy krwi.
Ale wszystkie wyniki wtedy były dobre, więc się nie stresujęoby tylko tsh nie podskoczyło bo było ostatnio na granicy 1.78...
-
Beatrice wrote:Ja bylam u prywatnego wiec pewnie za kazde bede musiala zaplacic.
A zlecil mi tego sporo : morfologie, gr. krwi, mocz, toxo, rozyczke,wr, tsh, ft3, ft4, glukoze,HIV i cytomegalie
Ja toxo robiłam wcześniej wiec nie musiałam robić koszt około 40 zł...dziwie się tylko, że od razu kazał Ci zrobić wszystkie hormony tarczycy ... Masz problemy z tarczycą? Same te hormony kosztują ok 70 zł na samo TSH można dostać skierowanie ale na resztę już nie.
Lucy - własnie to jest tak, że jak chodzisz prywatnie to za wszystkie badania płacisz, jak chodzisz na NFZ do ginekologa to masz refundowane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 08:43
-
Hej mamusie,jest nas zoraz więcej, gratulacje dla nowych styczniówek:)
Mini Mouse widziałam Cie na naszym majowym testowaniu że Ci sie udało,sprawdzałam dzisiaj i jak narazie tylko 5 udało się ''zażabkować''
U mnie dzisiaj lepiej brzuch juz tak się nie napina i nie boli, za to piersi masakrycznie a do tego bola mnie wszystkie zęby choć są wyleczone:(
Beatrice gratuluje serdecznie wizyty:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 09:29
Beatrice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny jakie plany na weekend? Ja przed ciąża brałam euthyrox 50 także z wynikiem Tsh najlepiej do endo albo giną zeby dał euthyrox i wszystko będzie ok:) jaki kwas foliowy polecacie, bo jeden misie skończył i nie wiem czy kupić jakiś łączony w witaminach czy zwykły? Kurczę ja nawet bety nie robiłam i nie byłam u giną bo nie było terminu, musze sie wybrać w przyszłym tygodniu...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny